2012/04/21

قليه ميگوي بوشهري



شايد قليه ماهي معروف ترين قليه باشه اما واسه من قليه فقط قليه ميگوست و بس! نه فقط به خاطر اينكه ميگو خيلي دوست دارم بلكه به خاطر آب قليه. آخه قليه ميگو به خاطر داشتن رب گوجه فرنگي يه جورايي ترش و غليظ و خوشمزه تره. معركه!
من كاري ندارم بقيه قليه ميگو رو چطوري درست ميكنن. من فقط قليه ميگوي مامان خودم رو ميپسندم. بي تعارف!
خب... اين مدل قليه ميگويي كه تا لحظاتي چند ملاحظه خواهيد فرمود مدل اصلي و مجلسيشه كه توش سيب زميني و گوجه فرنگي و رب گوجه داره. بريم ببينيمش:


ميگوي پاك شده  250 گرم
سيب زميني دو عدد متوسط
گوجه فرنگي سه عدد متوسط
رب گوجه فرنگي دو قاشق غذاخوري استاندارد
گشنيز خورد شده 200 گرم
شنبليله خورد شده يك قاشق غذاخوري استاندارد
تمر هندي 250 گرم
آرد 2 ق غ استاندارد سر پر
آب 4 ليوان
پياز يك عدد متوسط
سير 3 حبه
نمك و فلفل
زردچوبه 1 ق چ
دارچين ربع ق چ




پياز رو تفت ميديم. سير و نمك و فلفل و زردچوبه و دارچين رو ميكوبيم و اضافه كرده تفت ميديم تا خوشرنگ شه



Ghalye-ye-Mahi (10)

عكس سير و مخلفات كوبيده رو مجددا از پست قليه ماهي واستون گذاشتم كه متوجه شكلش باشيد





سبزي ها رو خورد ميكنيم





آب تمر رو هم دقيقا به شيوه اي كه در قليه ماهي توضيح دادم آماده كنيد





سيب زميني ها رو مكعبي يك و نيم سانتي خورد ميكنيم





ميگو ها رو پاك ميكنيم و رگ كمرش رو ميگيريم





اگه گوجه ها ريز هستن با چاقو سوراخشون ميكنيم اگه متوسط هستن افقي نصف ميكنيم. به همين شكلي كه ميبينيد





 خب... پس پياز و سير كه خوشرنگ شد ؛ سبزي رو اضافه ميكنيم




و كمي تفت ميديم




رب گوجه رو اضافه كرده تفت ميديم




ميگو رو اضافه ميكنيم




تفت ميدهيم كه عطر و طعم بگيره. يكي دو دقيقه كافيه




يك ليوان آب اضافه ميكينم
(سه ليوان آب هم كه واسه آب تمر داشتيم كه بعدا اضافه خواهيم كرد)




هم ميزنيم تا بجوش بياد





به جوش كه آمد سيب زميني رو اضافه ميكنيم




صبر ميكنيم قل بزنه و بعد هم ميزنيم . ميذاريم تا سيب زميني كامل بپزه
تست ميكنيم تا مطمئن شيم سيب زميني پخته





حالا تمر رو اضافه ميكنيم
اگه بعد از اضافه كردن تمر سيب زميني رو اضافه كنيم سيب زميني نخواهد پخت





گوجه رو اضافه ميكنيم




ميذاريم به جوش بياد





اجازه ميديم با در نيمه باز و حرارت متوسط جا بيافته (حدود 15 دقيقه يا در حدي كه غليظ بشه)




آب قليه ميگو مهمه كه خوب غليظ باشه. وقتي سبزيش هم خوب خورد شده باشه آب قليه تيره مايل به قرمز خواهد بود (بدم مياد تو رستورانها آب قليه شون سبزه با يه عالمه روغن روش) و ترش و شور و خوشمزه ... واي كه دهنم آب افتاد. چيكار كنم اختياري نيست. من ميميرم واسه آب قليه ميگو





خيلي مهمه كه ميگو زيادي نپزه آخه لاستيكي ميشه . بعضي جاها قليه خوردم اينقدر ميپزندش كه ميگوش ريش ريش ميشه. خيلي بد. خلاصه در همين حدي كه گفتم كافيه چون ميگو پخت خاصي نداره و سريع آماده است




همينطور كه عرض كردم همه توي قليه گوجه و سيب زميني نميريزن ولي ما اين مدلي درست ميكنيم كه مشاهده فرموديد و فوق العاده خوشمزه هم ميشه چون آب تمر به خوردشون ميره و طعم جالبي پيدا ميكنن.

البته من از بچگي ناچار بودم سيب زميني هاش رو جدا كنم بريزم تو بشقاب داداشم كه چاق نشم (چقدر زندگي سخته!)




قليه رو با برنج و يا لَلَك و يا نان سرو ميكنن يا مثل من خالي خالي ميخورن.
آيا به اندازه كافي اشاره كردم كه چقدر قليه ميگو رو دوست دارم؟
اميدوارم شما هم دوست داشته باشيد و به جمع معتادين محترم بپيونديد


60 comments:

نميدونم چرا ولی خُب از بچگی هیچ علاقه ای به میگو نداشتً ـم ، شاید در آینده علاقه ـمند شدم نمیدونم :-" راستی فکر کنم باید توی ِ این جمله زیر ِ عکسی که تمر هندی رو اضافه کردین یه کوچولو تجدید نظر کنید :
اگه قبل از اضافه كردن تمر سيب زميني رو اضافه كنيم سيب زميني نخواهد پخت
یعنی بشه :
اگه بعد از اضافه کردن تمر سیب زمینی رو اضافه کنیم سیب زمینی نخواهد پخت
البته توضیح ـها اینقدر گویا بود که آدم با این نره تو چاه :)

تشكر فراوان از دقتتون. 
اصلاح شد
مرسي

مرسی طیبه جون عالی بود 

.مرسي خانمي من هم مثل خودت جنوبي ام و عاشق ميگو. روشي كه مامانم درست مي كنه گوجه ي توي خورش خورد مي شه  . هركي يه روشي داره ولي بسي خوشمزه است. مرسي خانمي

طیبه جون با این توضیحات و توصیفات شما علاوه بر اینکه فهمیدیم چقدر شما قلیه میگو دوست دارین خودمون هم دهنمون آب افتاد. آخه الان ساعت 1 بعدازظهره و سرکارم وهنوز ناهار نخوردم .. 

 سلام طيبه جان،
يه تعداد از رسپي هاي قديميت متصل به بلاگ اسپات هستند كه قابل دسترسي نيستند،
همچنين، يه تعداد از عكس هاي رسپيهات كه اصلا لو نميشن،
به نظرت ما جويندگان دانش آشپزي چكار كنيم؟؟

خوش به حالتون آقای شوهر بد غذا ندارید
من که از بعد از ازدواج غذای جنوبی نخوردم از بس که استقبال نمی شه

وای خدای من من دارم کامنت می ذارم :OOOOO باورم نمی شه!
نمی دونم از سال نو مبارکی شروع کنم یا اینکه از کارهای چند ماه اخیر طیبه جون و عکس کارهای بقیه دوستان که تو این چند ماه که نتونستم کامنت بذارم همه رو مو به مو خوندم و دیدم.
خیلی خیلی دلم برای اینجا تنگ شده بود و برای همه :*)
طیبه جون سلام خوبی شما؟ :*) آقا مهدی کوچولو خوبن؟ سال نو مبارک :)
خدا خیرت بده که این دامین دات آر رو اضافه کردی. البته می دونم چند ماه می شه اما من دسترسی هام کم و بیش می شد و محدودیت هام برای بعضی سایت ها بیشتر (از طرف محل کارم)
به هر حال خیلی خوشحالم که می تونم کامنت بذارم یه جورایی حرف بزنم.
این قلیه ماهی هم باید عالی باشه. به قول خودتون به خاطر طعم گوجه هایی که داره. ترکیب میگو با خورش قلیه عالی می شه. ممنون

مشق شب:
بهار و زنبور و کفشدوزکها

https://profile.live.com/cid-4caa14d7a92ba818/#!https://skydrive.live.com/?cid=4caa14d7a92ba818&sc=photos!cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21348&sc=p

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2011/03/blog-post_20.html 

این بیسکوییتها رو تقدیم میکنم به تمام همشاگردیها در این کارگاه 
و باز هم عید همه مبارک

من مجددا لینک عکسها رو میذارم

https://skydrive.live.com/?lc=1033#cid=4CAA14D7A92BA818&id=4CAA14D7A92BA818%21348&sc=photos 

منیر جان سلام
عزیزم من شما رو کاملا درک میکنم چون من هم همین مشکلو داشتم اتفاقا توی این مدت با خودم میگفتم پس بقیه دوستان توی ایران چطوری کامنت میذارن که یک روز یاد شما افتادم گفتم نه؟منیر جون هم نیستن
خیلی جاتون خالی بود
 انشالله که دیگه مشکلی پیش نیاد و از کارهای زیباتون لذت ببریم

بی نهایت این به این خورشت علاقه دارم ، مرسی از یادآوری


اتفاقا زن دایی من هم تو قلیه سیب زمینی کوچیک با همینجور پیاز کوچیک رو به صورت درسته استفاده میکرد

الان شما دومین نفری هستید که دیدم به این روش کار کردید :)

دوست عزیز،

یکی دیگه از دوستان هم همین سوال رو کرده بودن. جوابی که به ایشون دادم رو برای شما هم اینجا می ذارم.

---------------------------------------------------------------------------

دوست عزیز،نمی دونم تا چه حد قسمت کامنت ها رو دنبال می کنید. شف در کامنتهای دو سه روز گذشته چند باری عنوان کردن که پست های قدیمی کمی مشکل دارن. مثلا توی این پست در قسمت کامنت ها:http://www.cheftayebeh.ir/2012/04/blog-post_17.html?showComment=1334808665527#c7644171826209976790شف نوشتن:خوشبختانه اسكاي درايو فيلتر نيست فقط نميدونم چرا لينكهاي سيستم قبليش فيلتر شده. آخه ميدونيد كه اسكاي درايو سيستمش رو چند ماهيه عوض كردهاگه فرصت كنم لينك اون پست قبليها رو اصلاح ميكنم . آخه عكسها فيلتر نيست. لينك قبلش فيلترهفقط كو وقتالبته خدا بزرگه

آخ گفتی هورا جون!!!
مال ما که در عین بدغذایی شکمو هم هست!!!
منم مثل شما خیییلی وقته غذای جنوبی نخوردم از بس که استقبال نمی شه :(

ببخشید هورا نه>>>حورا جون!...نمیدونم کدومش درست تره!! 
؛)

دل به دل راه داره منير جون اتفاقا چند مدته تو فكر بودم ازتون خبري نيست
ايشالا هميشه سالم و سلامت باشيد

اتفاقا حميده جون هم كه داشتن پست رو اديت ميكردن كه غلط املايي اي چيزي نداشته باشه همينطور دهنشون آب افتاده بود و بلند بلند  در باب ترشي و خوشمزگي قليه ميگو ميگفتن كه منم دهنم شروع كرد به آب افتادن خلاصه جاتون خالي كلي خنديديم

 حورا.  ولی زیاد برام فرقی نداره دوستم ;p
آخ آخ از بد غذاییییییی!!!!
 تو خونه فقط 7-8 تا غذای مجاز داریم که بی ادا خورده می شه

طیبه جون از طرف ما از مامان خانومی تشکر کنین.راستی یه سوالی برام پیش اومد..میگم: شما قلیه میگو دوست دارین؟!:دی.آب قلیه میگو رو چطور؟!:دی.

من با جی میل میام و پست میذارم.یکی کمکم کنه چه طوری اواتارمو عوض کنم.نشد هر کاری کردم.

طیبه جون سیگار مرغ و گردو عالی بود یه نتیجه اخلاقی داشت و اینکه با شکم سیر درست کنی . من ناهار سوپ شیر خورده بودم برای همین خیلی سریع کار کردم و خیلی خوشگل نشد . عکاسی رو هم دیگه بی خیال می شم چون دفعه بعد می دونم چی کار کنم .
خمیرش رو هم خودم درست کرده بودم
تقدیم به شما و مروارید
لینک عکسش
http://www.mamipic.com/share-56E3_4F941466.html
لینک دستور
http://www.cheftayebeh.ir/2011/06/blog-post_22.html

طیبه جون من پست گذاشتم توش عکس غذا م با لینکش بود کلی هم تایپ کردم ولی پریده فکر کنم
این شبیه سیگاره دی:ولی خودش نیست
بــــــــــــــوس
خیلی خوشمزه بود

سلام
من مدتهاست که بازدید کننده سایت شما هستم ولی تا به حال کامنتی نذاشته بودم ولی وظیفه اخلاقی و شرعی و عرفی و انسانی و .... دیدم که از شما و همسر محترمتون کمال تشکر رو داشته باشم چون واقعا به جرات میتونم بگم که شخصا سایت آموزش آشپزی به کاملی و تمیزی و دقت سایت شما ندیدم
اینو از صمیم قلب عرض کردم
روزم بدون سر زدن به سایت شما شب نمیشه
موفق باشید و سرافراز

عزیزم بیاین تو وبلاگ قسمت کامنتا بالا سمت راست نوشته 
disqus
روش کلیک کنین یه منو باز میشه باید گزینه 
edit profile
رو انتخاب کنین یه صفحه باز میشه که سمت چپش یه سری گزینه هست دومیش اواتاره
روش کلیک کنین تا صفحه اواتار باز بشه اونجا میتونین عکستونو اپلود کنین

بهاره جون من دو ماه ایران بودم یه کامنت هم نتونستم بذارم اواخر دیگه اصلا جیمیلم باز نمیشد اعصابم خورد بود واقعا وضعیت بدی بود
خوشحالم که خواننده های صبوری تو این وبلاگ داریم

آی پریس جون دست به دلمون نذارمادر جون
والا چی بگم ؟میترسم یه حرفی بزنم دور از گوشتون عوامل مخابراتی و غیره خوششون نیاد دوباره این اوقات خوشمون  خدای نکرده ناخوش بشه
پس میگم:
کجا بودین؟ایران؟مطمئنی عزیز جان برادر؟نههههههههههههه؟
بابا  ما تو ایران هیچ مشکل اینترنتی که نداریم هیچ از سرتا سر دنیا هم با ما تماس میگیرن که ما کارهای مربوط به اینترنتشون رو راه بندازیم؟
نههههههههه؟
اینترنت اینجا؟
کی بود که میگفت همه موهامو از دست اینترنت  کندم؟من؟من کی گفتم؟
احتمالا شما اونجا اینترنتتون مشکل داشته و کامنتای ما رو نمیدیدن،وگرنه من؟من که دقیقه ای یک کامنت اینجا  میذاشتم سه سوته
آهان، حالا شد پس از این به بعد به جای جمله نمیشد کامنت بذاریم میگیم ما کامنت میذاشتیم شما نمیدیدین
مخلص همه عوامل مخابراتی و غیره وذلک هم هستیم
پریس جون از اوضاع اینترنت که بگذریم خیلی دلم هواتونو کرده بود ولی دائما پیگیر بودم و از کارهاتون لذت میبردم چند وقت پیش کیک ساده میپختم همش تو فکر شما بودم

یعنی دقیییییییییییییقا!!!...میدونی یه وقتا فکر میکنم طرز تهیه که سهله...مززززه ی بعضی از غذاهارو هم دیگه یادم رفته!!!...واللا

هم عكسش اومده هم متنش
زهرا جان بايد كمي صبر كنيد تا كامنتتون ثبت شه
و نوش جان

نظر لطفتونه
تشكر ميكنم از جملات صميمانه تون

سلام شف جونم
تا حالا قلیه میگو نخوردم و از اونجا که قلیه ماهی دوست دارم واز اونجا که ترش هستش مطمئنم که دوسش دارم. فقط ی سوال میگو یکم می پزه سفت می شه تا سیب زمینی بپزه میگوها سفت نشه؟ البته شما تجربه ش رو دارین ولی من یک بار میگوم یکم پختش زیاد شد سفت شدش از اون به بعد جرئت نکردم بیشتر بپزمش.

مرسی عزیزم دل به دل راه داره
 من یکسری تغییرات تو اشپزیم دادم بعد از اون کلی همه چی
تغییر کرده
 
باید زودتر از اینا مینوشتم ولی منتظر بودم تجربه هایی که میکنم به خودم ثابت 
بشه بعد
اما الان تقریبا مطمئن هستم

خب من دو سال بود تو مغازه ها دماسنج مخصوص فر میدیدم و نمیخریدم قیمت ناچیزی داشت  ولی نمیدونم چرا فکر نمیکردم وجودش لازم باشه
اما بعد از اینکه خریدمش یعنی حدود 6 ماه قبل فهمیدم وجودش واسه من ضروری بوده

چرا؟ چون بعد از اون فهمیدم دمایی که من مثلا به عنوان 180 فرو باهاش گرم میکردم 200 درجه بوده!!!

من باید دمای فرمو بذارم رو کمی بیشتر از 160 تا دما 180 باشه

و همچنین در طول پخت گاهی دمای فرم بیشتر میشه پس من باید چار دنگ حواسم پیش فر باشه که دماش تنظیم باقی بمونه
یه چیزی الان واسه من معلومه اونم اینه که کیک اسفنجی اونقدرا هم کیک حساسی نیست و کیک ساده و شربتی طیبه از اسفنجی فر بهتری میخواد چون کیک اسفنجی طیبه جونو خوردم مال خودمو هم سه بار درست کردم بافت تقریبا مشابهی داشت با کیک طیبه جان
حالا فکر کنید تمام این مدت کیک من با دمای 200 میپخته نه 180!!
بنابر این عامل مهم تو کیک اسفنجی نحوه فولد کردنه نه فر
یا مثلا کانفتی کیک من تو شرایط دمایی غلط و اندازه گیری نه چندان دقیق کیفیت 
بهتری داشت تا شرایط کاملا استاندارد

میدونم خنده داره ولی من همه اینا رو تجربه کردم که میگم

الان دیگه من چند بار کیک شربتی و کیک ساده رو درست کردم کیفتش بد نبوده البته من از خودم انتظار بالایی دارم واسه همین کیکامو نمیپسندم من دنبال بافتی هستم که قدیم تو کیکای قنادی های شیراز میدیدم متاسفانه الان بافت بدی دارن کیکای قنادی که البته نشوندهنده خراب شدن کیفیت مواد اولیه است
مدتی قبل یکی از دوستان یه جعبه کیک قنادی سلام زحمت کشیده بود برامون فرستاده بود باور کنین از نظر من کیکش اصلا قابل خوردن نبود گر چه اقای شوهر گفتن خیلی خوشمزه است ولی من میفهمیدم تو کیک شکلاتیش یک عالم جوش شیرین ریختن اینقدر که بافتش شده بود مثل کندوی زنبور عسل

من هر کیکی میبینم قبل از خوردن بافتشو چک مییکنم گفتم که زیادی حساسم. اکثرا بافتش یکدست نیست نمیدونم چجوری بگم درسته کیک همه مثل مال خودم سوراخ های نا هنجار و خطوط خمیری داره اما دلیل نمیشه چون کیک همه حتی قنا دی ها اینجوریه من فکر کنم کارم درسته از نظر من هم کار من هم کار اونا غلطه


چرا؟ چون من کیک شربتی طیبه جونو خوردم
و دقیقا میدونم بافتش چجوریه 

خستتون کردم ولی دارم تلاش میکنم کارمو 
با نقص کمتری ارائه بدم
تصمیم گرفته بودم یه فر زیمنس بخرم اما جالبه که زنداییم که بعد از طیبه زیمنس خریده اصلا ازش راضی نیست کیکاش یا تهش میسوزه یا پف نمیکنه پس فر تنها شرط نیست

گر چه مشکل اساسی فر من اینه که نمیتونم بالافاصله بعد از اینکه یه چیزی رو از فر در اوردم یه چیز دیگه بذارم توش چون دیگه دماش قابل تنظیم نیست و خیلی میره بالا این مسئله واسه درست کردن کوکیز ها خیلی عذاب اوره

یه مسئله دیگه من دیگه  به پیما نه ها اعتماد ندارم  چون به طرق مختلف پر و اندازه گیری کردم جالبه که میشه اونا رو جوری پر کرد که یک پیمانه ارد بشه 125 گرم و میشه جوری پر کرد که یک پیمانه بشه 150 گرم ارد. میدونید که در این دو مورد اختلاف سلیقه هست 
 مبحث اندازه گیری یه مبحث پیچیده ست که اکثر اشپز ها از پرداختن دقیق بهش صرف نظر میکنن اینه که منبع دقیقی وجود نداره

پس من ترجیح میدم به روش مروارید جون عمل کنم یعنی استفاده از ترازو

الانه که صدای مروارید جون در بیاد که چرا اینا رو تو پست مربوطه ننوشتی
میبخشید که خستتون کردم
مروارید جون سعی میکنم کپیشون کنم
(چشمک)

شف جان،
چند تا سوال داشتم از خدمتت:
بعضی از مواد لازم رسپی هات رو نمی دونم از کجا باید تهیه کنم، مقلا کنسرو بلوبری
یا مثلا کرم تاتار،
شما ایران زندگی می کنی؟ این چیزها ایران پیدا میشه؟
لطف می کنی راهنمایی کنی؟؟

مشق شب1:لاسی انبه
https://skydrive.live.com/?cid=c37f1a25e65f27b7
مشق شب 2:کیک کیت کت
http://www.cheftayebeh.ir/2011/10/blog-post_25.html

طیبهههههه جووووون!دستت درد نکنه !آلبوممو دیدم بین آلبوم بچه های کارگاه که واسش کاور درست کرده بودید کلی ذوق مرگ شدم بانو!

مروارید اصلا و ابدا صداش در نمی یاد

:D

بلکه خودش کامنت ها رو سر جای خودشون می ذاره.

مروارید اینجا، مروارید اونجا، مروارید همه جا

:))

واقعا هیچ چیزی جای تجربه رو نمی گیره، در هر موردی. حالا این مورد می خواد شیرینی پزی یا آشپزی باشه و یا بچه داری و یا درس خوندن و ... 

من از این دماسنج های فر خیلی وقته که دارم، یه بار هم گذاشتم امتحان کردم و به همون نتیجه ای که خودم قبلش رسیده بودم رسیدم و اون هم اینه که با فر من حدود 10 تا 20 سانتی گراد باید دما رو پایین آورد.

پیمانه هم که می دونید من اعصاب معصاب ندارم که هی بخوام روزه شک دار بگیرم. به همین خاطر از همون اول وزن کردم و خیلی هم راحت ترم.

ممنون از در میون گذاشتن تجربیاتتون با ما.

کرم تار تار رو از مغازه های لوازم قنادی فروشی می تونید تهیه کنید.

کنسرو بلوبری و ... معمولا در سوپرمارکت هایی که اجناس خارجی می فروشن پیدا می شه.

پریس جون من نه تنها از خوندن تجربیاتتون خسته نشدم ازتون هم  ممنونم که همیشه تجربه هاتونو در اختیارمون میذارید همیشه دوست دارم یاد بگیرم و بیان این نکات به من که یاد میده باید بیشتر صبور باشم
تبریک میگم که بالاخره متوجه شدین اشکال کار از کجا بوده 
در مورد قنادیهای  اینجا هم کاملا باهاتون موافقم البته من که خودم کلا خیلی شیرینی خور نیستم و از بیرون هم همیشه به ندرت خرید میکردیم، ،بچگیهام همیشه مامانم  شیرینی و کیک برامون میپختن 
قنادی سلام چند سالی است که متاسفانه کیفیتش رو از دست داده کیک نامزدی من مال انجا بود ، 
ولی چیزی که من هم تجربش کردم ،اینه که  دیگه واقعا نمیتونم کیکهای بیرونو بخورم حتی شوهرم هم همینطور شدن
(چند وقت پیش واسه تولد پسر خواهرم کیک  (اسفنجی )
درست کرده بودم و شوهر خواهرم هم میگفتن الان متوجه میشم کیکهای بیرون چین؟
که همه اینا رو هم مدیون طیبه نازنین هستم
در مورد پیمانه من هم از ترازو استفاده میکنم البته باید برم دیجیتالیشو بگیرم تا  بتونم وزن بسته هایی هم که میخوام واسه دوستام بفرستم روهم، دقیق اندازه بگیرم

طیبه عزیزم سلام. قبلا هم برات کامنت گذاشته بودم. ولی به نظرم ندیدی. از کارهات واقعا لذت میبرم و احساس میکنم بعد از مدتها یک نفر رو پیدا کردم که بد جوری سلائقش با سلیقه ی من یکسانه: عشق نوتلا,کاکائو فقط کدبیری,شکلات تخته ای فقط لینت و یک جورایی عشق شیرینی پزی و امور شکمی.!البته در سلیقه و تمیز کار کردنت واقعا تکی و من از کارهات حض میبرم. به هر حال از آشنایی باهات واقعا خوش حالم و بابت تمام چیزهای خوشمزه ای که تا حالا ازت یاد گرفتم سپاسگزارم. 

پس کامنت من کو؟؟؟؟؟؟؟؟؟

پریس جون ممنون خانوم.تو این موارد خیلی خن
 نیستمها:دی ولی میدونی مشکل چیه؟من وقتی میرم روی دیسکاس کلیک میکنم هیچ صفحه ای باز نمیشه اون پایینم مینویسه اروو آن پیج!
یه تا گزینه زیرش میاد یکی ستینگ که وقتی میرم توش باز ادیت پروفایل رو ندارم.یکی لاگ آئت که بیام بیرون و اخریشم اباوت دیسکاس!!

بالاخره شد!آخییییش!مرسی عزیزم.روی بغلیش کلیک کردم و شد.

مرسی عزیزم نمیخواستم شما رو زحمت بدم الان اومدم انجامش بدم که دیدم انجام شده
ممنون از زحماتتون و شرمنده

سلام طیبه جون دستتون درد نکنه میخواستم بپرسم  ما در شمال دسترسی به میگو تازه نداریم وباید از میگو یخزده استفاده کنیم ایا قلیه خوب میشه؟ 

 با اجازه ی بزرگ ترا من جواب بدم
بله شقایق جان ما هر سال تابستون تو فصل میگو چندین کیلو میگو فریز می کنیم پس طبیعتا همیشه میگوهامون یخ زدست به استثنای همون تابستون که تازه استفاده میکنیم
پس شما هم با خیال راحت از میگوی یخ زده استفاده کنید و مطمئنا قلیتون خوب می شه

نه بعيد ميبينم با اين ميزان پختي كه گفتم اون مشكل براتون پيش بياد
ولي خودم زياد خونه ديگران و تو رستوران قليه ميگوي بد خوردم و ميدونم اگه زيادي بپزه خيلي بدمزه ميشه
ايشالا كه مشكلي پيش نمياد

وظيفه بود
ايشالا شاهد كارهاي زيباتون باشيم

نظر لطفتونه و از ذائقه تون لذت بردم
ژله تون هم واقعا زيباست
احسنت

اگه ميگويي كه فريز شده از اول تازه بوده و بو نميداده بعد از يخ زدن هم مشكلي پيش نمياد
و مزه خوبي داره

 الطافتون مزید بانو.
از لطف شماس همش.

خیلی ممنون از راهنماییتون.

https://3ioykg.bay.livefilestore.com/y1pUdedKdGdwJIJryZvME2lmF16RlmMzUIeBHjXL2n-J836PZiIMg4A96yl87eTHoy7x6D140eyMmDStpPlpoXzWR1ZO4AajCT3/%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%85%DB%8C%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1.jpg?psid=1
این غذای مامانی خانوم از زمانی که پست شد بد جور چشمو گرفت
اخه من با اینکه هیچ وقت ماهی نمیخوردم یه جورایی از طعم  خورش قلیه ماهی و برنج حواری ماهی خوشم میومد 
ولی اقای شوهر هر وقت اسم این دو تا غذا رو بردم گفت به شدت بدش میاد
خجالت میکشم بگم ولی من بلد نیستم قلیه شهر ما چطور درست میشه!!
 خب اقای شوهر با میگو مشکلی نداره
پس این قلیه خوشمزه درست شد
و واقعا طعم سیب زمینی توش عالی بود
من طبق معمول به گوجه های شما حسودیم شد !

فقط یه چیزی ابش خیلی خیلی بیشتر از میگوش بود به حدی که نصفش موند

و البته کاملا غلیظ و شور
شاید از تمرم بود  اخه من حتی یه ذره نمک نزدم ولی بازم شور بود
نه در حدی که قابل خوردن نباشه اخه  اقای شوهر غذاهای خوش نمکو دوست داره و اینقدر ابشو خالی خالی خورد که معده درد گرفت
به من چه!!
من بهش تذکر داده بودم
خودش زیاده روی کرد میگفت خیلی خوشمزه است

از مادر تشکر ویژه کنین
دستشون درد نکنه

ممممممم چه عكسي

البته منم عاشق آبشم
بيشتر شكمم رو با آبش پر ميكنم

بله پريس جون نرماله كه شما بلد نباشيد . چيزي كه آدم هميشه واسش درست ميكنه لزومي نداره خودش هم بلد باشه
:D

ولي شور بودن تمره ديگه آخر شانسه ها

سلام طیبه جان.لطفا توی پستاتون بگید که این مقادیر برای چند نفر کافیه.ممنون میشم.

بسته به اشتهاي افراد فرق ميكنه
ممكنه براي دو نفر خيلي گرسنه يا چهارنفر معمولي يا 6 نفر آدم سير  يا 8 نفر خانم شيك كافي باشه
متوسط رو روي 4 نفر بگيريد

طیبه جان سلام . مرسی بابت آموزش شیرینی های جدیدتون که من هرروز میخونمشون . 
و مرسی برای آموزش قلیه ماهی و میگو .دوستم آبادانیه و خیلی این غذارو دوست داره اما من بلد نبودم و اعتراف میکنم حتی بلد نبودم تمر هندی رو چطوری استفاده کنم پس از طرف من به مادر محترمتان بگید که هنوز هستند کسایی که بلد نیستن . و خوشحالم که یاد گرفتم . سوالم این هست آیا بدون شنبلیله هم میشه؟ ممنون میشم از شما و همسرتان که وقت میگذارید . سارا

 همونطوری که می شه قرمه سبزی رو بدون شنبلیله هم درست کرد، می شه قلیه رو هم بدن شنبلیله درست کرد، ولی دیگه اون اصالتش رون داره.

 شما می تونید از شنبلیله خشک هم استفاده کنید و حتما نباید شنبلیله تازه باشه.

سلام طیبه جان . خیلی ممنون . من این غذای خوشمزه رو امروز برای اولین بار درست کردم و برای اولین بار هم امتحان کردم . خلیی عالی شده بود با اینحال که فکر کنم به جای گشنیز جعفری خریدم و داخل اش ریختم و همین طور از شنبلیله خشک استفاده کردم . اما دفعه دیگر فکرکنم بهتر بشه چون اشتباهی از جعفری استفاده نمیکنم . من حتی سبزی ها رو نمیشناسم . این هم عکس از قلیه میگو امروزم با سبزی که کنارش گذاشتم درستش کردم . دست گلتون درد نکنه . سارا

قيافه اش كه خيلي خوب شده
انشالا حتما دفعه بعد با سبزي اصليش درست ميكنيد و لذت ميبريد
نوش جان

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...