2012/05/05

شُله مُيني - شله ماهي




شُله ماهي (يه چيزي تو مايه هاي آش ماهي) يا به قول خودمون شُله مُيني يكي از غذاهاي سنتي بوشهري مورد علاقه ماماني خانمه كه من سالي يك بار ميخورم و غذاي خوشمزه ايه. اين غذا مخصوص زمستونه (شرمنده كه من از زمستون تا الان فرصت نكردم پستش رو آماده كنم) و آدم رو گرم ميكنه و حسابي پر انرژيه
شله ماهي رو با ماهي هاي گوشتي مثل: همور - سنگ سر - سرخو - شير و شوريده ميشه درست كرد

ماهي يك كيلو
تخم گشنيز يك چهارم ق چ استاندارد
دارچين يك چهارم ق چ استاندارد
زردچوبه 1 ق چ استاندارد
سير 5 حبه
فلفل و نمك
پياز 1 عدد
آب 4 ليوان
شويد و گشنيز خورد شده نيم كيلو
لوبيا چشم بلبلي 250 گرم
بلغور گندم 400 گرم
پياز دو عدد متوسط
ليمو عماني 1 ق غ استاندارد سر پر
تخم گشنيز يك چهارم ق چ استاندارد
دارچين يك چهارم ق چ استاندارد
زردچوبه 1 ق چ استاندارد





سبزي ها رو خورد ميكنيم (ميزان مساوي از هر كدام و جمعا نيم كيلو)





لوبيا رو خيس ميديم
آبپز ميكنيم (تا خوب پخته شود)
سير و نمك و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز و دارچين رو مخلوط كرده ميكوبيم
ماهي رو با آب و پياز خورد شده و مخلوط سير و زردچوبه درون ديگ ريخته و آبپز ميكنيم (حدود نيم ساعت)
سبزي رو اضافه ميكنيم
لوبيا رو اضافه ميكنيم


ماهي رو از ديگ خارج كرده و اجازه ميديم سرد شه
 بعد از اينكه سرد شد خارش (تيغ ماهي) رو جدا كرده و به تيكه هاي كوچك تقسيمش ميكنيم
  



بلغور رو پاك ميكنيم و ميشوريم (بلغور با سايز معمولي كه در بازار موجوده)






بلغور گندم رو هم اضافه ميكنيم

در ديگ رو ميذاريم بيست دقيقه با حرارت متوسط ميپزيم. ولي مرتب هم ميزنيم تا ته نگيره






ماهي رو اضافه ميكنيم





هم ميزنيم







پياز رو مربعي ريز خورد ميكنيم
نمك و فلفل و زردچوبه و تخم گشنيز و دارچين و ليمو عماني و كمي روغن توي ظرفي ميريزيم





و چنگ ميزنيم تا آب پياز بيرون بياد






 وسط مواد قرارش ميديم   بدون اينكه هم بزنيم






 سر ديگ رو ميذاريم تا با حرارت ملايم يه ربع دم بكشه






هم ميزنيم و ميكشيم






خوشمزه است . مني كه زياد اهل ماهي خوردن نيستم هم اين غذا رو دوست دارم






اگر همه مواد خوب پخته باشه و خوب هم جا بيافته و خار ماهي هم درست گرفته شده باشه غذاي ساده و خوشمزه اي خواهد بود و به خاطر داشتن ليمو عماني طعم جالبي داره




بازم تاكيد ميكنم كه اين شيوه ايه كه ما شله مُيني رو درست ميكنيم و ممكنه به شيوه هاي متفاوتي در استان پخته بشه

53 comments:

 شله مُيني فوق العاده خوشمزه است البته  اين مخصوص زمستانها است يا يك روز باروني و سرد خيلي خيلي ميچسبه البته بايد تند و تيز باشه كه ديگه اصل شله مويني است دست شما درد نكنه غذاهاي اصيل بوشهري را مي گذاريد 

شله مُيني يك غذاي سنتي و اصيل بوشهري است كه تو زمستونها و خيلي خليلي ميچسبه  البته 
شله مُيني تند و تيزش معركه است تو يك روز سرد خوردن اون فوق العاده است از اينكه شما يك غذايي اصيل بوشهري معرفي كرديد دستون درد نكنه 

آش
ماهی رو تا حالا امتحان نکردم ولی حالا که اینجور شد و این رسپی رو بجای
زمستون الان گذاشتیش جریمه ت اینه که زمستون حتما یادمون بندازی که
بدرستیمش!!!
جدا از شوخی بابت این غذا هم ممنون پیرشی دخترم که انقدر غذاهای خوشمزه بهم یاد دادی.

 

سلام طیبه جان...
شما منو نمیشناسی اما من شمارو میشناسم، مدتهاست به سایتتون سر میزنم ولی از بس مشغول خوندن و البته لذت بردن میشم، بین یه عالمه انتخاب سردرگم و نهایتا...
نه به غذام میرسم و نه به کامنت گذاشتن...
امروز اما ...
رسپی های شمارو دوست دارم، نه فقط بخاطر اینکه سخاوتمندانه و بادقت تنظیم شدن، بخاطر ادبیاتتون، بخاطر زندگی شیرینی که توشون جریان داره..
میخواستم محاوره ای و صمیمی بنویسم اما راستش شرم و حیای اولین همصحبتی...
من روزنامه نگارم و ... و البته خانه دار
نمی دونم شما چطور میرسی اینهمه کار انجام بدی اما من واقعا کم میارم
کاشکی لای رسپی هاتون، روشهای بهینه سازی زمان رو هم آموزش میدادین...
وجدانم دست از سرم برنداره اگه این اولین کامنتو با تشکر اونهم از نوع حجیمش تموم نکنم...
یه دنیا ممنون که ...

نمیدونم چرا نمیتونم اینجا پروفایلمو عوض کنم
عضو شدم اما
اون اونجا و من اینجا 
نه عکسم نمایش داده میشه و نه اسمم... 
میدونم ربطی به این پست نداره اما نمیدونستم چیکار کنم...

  چه غذای جالبی تا الان درباره اش نشنیده بودم.
به لطف زن داییم ما چند مدل غذای بوشهری میشناسیم و خورده ایم یکی قلیه ماهی و للک و یکی هم ته اندار که البته زن داییم تاکید دارن که اسمش لخلاخ هست و ته انداز یا تنداز چیز دیگه ای هست از اونجایی که لخلاخ یجور دمی ماهی هست 
و من از برنج شل خوشم میاد پیش بینی میکنم که از این غذا هم خوشم بیاد.
بازم ممنون بخاطر دستور
راستی من للک را هم درست کردم و خیلی عالی شد.برای اون هم ممنون.
البته راست گفتید که للک نفاخ هست و برای معده های حساس توصیه نمیشه با این وجود مگر میشه از للک خوشمزه صرفه نظر کرد

با توجه به بد غذا بودن بعضـــــــــــــیاااا(...آقای شـــوهر)...احتمالا برای ما ته ته لیسته!!! :(

عکس دوم را تقدیم می کنم به مروارید جون
...
با عشق و ارادت
..
دست خودم نیست...بدجنسی یه لذت خاصی داره !!اینقده خوبه

البته منظورم عکس سومه در حقیقت!!

سلام من می خواستم بدانم که شما در کدام کشور تشریف دارید.

سلام من می خواستم بدانم که شما در کدام کشور تشریف دارید.

سلام من می خواستم بدانم که شما در کدام کشور تشریف دارید.

مشق شب ،سوسیس مرغ:
https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=c37f1a25e65f27b7#cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!163&sc=photos

این عشق و ارادت شما منو کشته آتنا جون!!!

:Dتو رو خدا اینقده من رو دوست نداشته باشید!!

:p


من که بچه خوبی هستم و گهگداری برای بد عادت نشدن ذائقه ام، حس چشایی ام رو با چیزهایی که ازشون خیلی خوشم نمی یاد، تمرین می دم!!

الآنه می رم مصبر جون رو صدا می کنم تا اسمتون رو توی لیست بدها بنویسه!!

:D

شف عزیزم چندین عکس در پست مربوط به خودش گذاشتم. امیدوارم اینباردیده بشه.
خیلی دوستتون دارم و ممنون که با اینکه گرفتار بچه وکار هستین بازهم به این زیبایی و حوصله اینجارو اداره میکنین. موفق باشین

پونه جان کارهاتون خیلی زیبا هستن 
خسته نباشید

پونه جون واقعا" هنرمندید وکارهاتون خیلی زیباست عزیزم
می خواستم بپرسم کیتی رو با خمیر فوندانت درست کردید یا مارزیپان؟؟ روکش کیک (قلب) رو چطور؟؟

ههههههههههههه
...
وای خدا دلم درد گرفت...مروارید جون بذار خودمو لو بدم
من تو عمرم سیرابی نخوردم و همیشه وقتی از کنار مغازش رد می شم دماغمو هم میگیرم
حتی حاضر نیستم نپخته اش رو نگاه کنم
پخته شدش که دیگه هیچی
کله پاچه هم نمیخورم
فقط زبونش رو می تونم تحمل کنم
مممم
همینا دیگه فک کنم
ولی خدائیش این عکسه دل آدم رو آشوب می کنه
!!
قبول دارین؟؟
در ضمن کدوم مصبر؟ مصبر که دیگه رفته از این مدرسه !!سر و کلشون پیدا نیست
..
من هنوز موقع مسواک گاهی یاد اون اورال بی میفتم و خندم میگیره
شف جون!می خواید یه بار دیگه عکس مدل قشنگمون رو بذارید؟!

salam
tayebe jan man kheyli vaghte ke har chi mikham dorost konam aval ye sar be inja mizanam, hamishe ham har chi dorost karda ba esteghbale ziyadi robero shode. ham mikham azatoon tashakor konam va ham inke ye sooale bi rabt be in post dashtam. man toye ye mosabeghe ashpazi to austria sherkat kardam va mikham vase deser masghati dorost konam, har kari mikonam khob nemishe, na shafaf mishe va na jelei, agar betoonin komakam koni kheyli mamnoon misham.

Salam
Tayebe jan man 2 sali mishe ke har vaght bekham chizi dorost konam aval ye sar be inja mizanam, hamisham az natije karam razi boodam az bas ke shoma hame nokteharo migin, dige jaye hich eshtebahi nemimoone. Elate inke in commento gozashtam ham be khatere tashakor az shoma bod va ham ye soale bi rabt be in post dashtam. shoharam toye ye mosabeghe ashpazi sherkat karde va be pishnahade man mikhad masghati dorost kone vase daser. hala man khodam har kari mikonam onjoori ke bayad bashe( jelei va shafaf) aslan nemishe, hala fekresho bokonin ke ye mardi ke aslan ashpazi balad nist bekhad dorost kone!!! agar betoonin komakam konin lotfe bozorgi kardin. rasti pishghaza bademjane shekam por va ghazaye asli khorake dande ast. kolan mikham nazaretono dar morede menu bedoonam. mamnoon

سلام سیمین جان . ممنون لطف دارین شما. هر دو کیک خمیر فوندانت مارشمالو هستش که شف دستورش را گذاشتن.موفق باشین 

می گم ها آتنا جون، 

حالا که روی دور اعتراف افتادید، باز هم فکر کنید ببینید دیگه چه چیزهایی براتون تابو هستن. من بهتون قول می دم که بین خودمون دو تا بمونه و من هم اصــــــــــــــــــلا اصــــــــــــــــــلا از اونها سوءاستفاده نکنم.

:D

بعد که مصبر جان اومدن، با یه لیست بدهایی که اول و آخرش شما بودید، نیایید پشت من خودتون رو قایم کنید ها!!

برید به فکر عاقبتتون باشید!!

:p

بســــــــــــــــــــــیار زیباســــــــــــت
:)

mani ke inghad asheghetam che konam mikha ozv sham vali har rahi raftam nashod

طیبه جوون یه سولال بی ربط . من خیلی وقت میخوام عضو شم ولی تا حلالا که نشده بود الانم نمی دونم شده یا نه . کمکم کنید .
 

واااااااااااای من عاشق هنرتم طیبه جوون

سلام طیبه عزیز
من باید یه تصمیم کبری بگیرم تا این غذا ها رو بپزم آخه تا حالا جر ماهی سرخ کرده ماهی رو جور دیگه نپختیم اونم سالی یک بار آخر اسفند ماه

این ژله خورده شیشه است که برای تولد یک سالگی پسری درست کردم. به به و چه چه همه رفته بود آسمون هفتم. البته من هم چنان در عکس گرفتن از کارهام می لنگم.

مشق شب:

میت لوف مافن


https://public.sn2.livefilestore.com/y1pK_lKUn2cB03HyoiBiMRaasZJSg7PtageoxGiV5KiF2JQv8xO48EAdFXnKQ31Eh4lr0sJGpoOyIneGhkN1x0V7g/%D9%85%DB%8C%D8%AA%20%D9%84%D9%88%D9%81%20%D9%85%D8%A7%D9%81%D9%86.JPG?psid=1 

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2010/06/blog-post_09.html 

دوست عزیز،

دستتون بابت کار زیباتون درد نکنه. جهت یادآوری خدمتتون عرض کنم که اگر کار زیباتون رو به پست مربوطه اش هم منتقل کنید، بعدها دوستان می تونن از کارتون بهتر ایده بگیرن.

وای عالیه..
مرســــــــــــــــــــی
منم یکبار درست کردم فقط یادم رفت عکس بندازم!!!..درست وقتی آآآآآخرین دونشو قورت میدادم یادم افتاد!!!!!!!!!!!!!!...دلم سوخت؛)

بله ما هم زمستان خورديمش ولي من الان پستش رو آماده كردم

ماماني خانم هم كلي دعوام كرده خيالتون راحت باشه كتكهاش رو خوردم
و چشم حتما زمستون ميارمش رو صفحه اول

قربان محبتتون
شما نظر لطفتونه
والا من فعلا هر روز كه از كار بر ميگردم كنار بچه ميشينم و تكون نميخورم تا شب كه باباش بياد و بلكه موفق بشم يه قلپ آب بخورم
اما انشالا كمي كه بزرگتر شد چشم توضيح ميدم كه كي ميشه آشپزي كرد و كي شيريني پزي
ولي اگر دقت بفرماييد اكثر غذاهايي كه من درست ميكنم زير نيم ساعت وقت آدم رو ميگيره و مجبور نيستيم زياد توي آشپزخونه باشيم
انشالا كه در زندگي و كار موفق باشيد

بله در قسمت دشبرد
پروفايل و آواتار رو ميتونيد تغيير بديد
كافيه وارد خود ديسكس بشيد

بله زن دايي خانم شما كاملا درست عمل ميكنن. خدمتشون سلام برسونيد

در مورد للك هم احسنت. كار ساده اي نيست كه خوب درش بياريم

بله در مورد نفخش هم متاسفانه چيزيه كه بايد باهاش كنار اومد. معمولا دست به دامن آويشن و زيره و زنيون ميشيم

متوجه هستم
خدا صبرتون بده
البته من به اين اعتقاد دارم كه ذائقه قابل تربيته
خودم امتحان كردم و ميدونم ميشه ذائقه افراد رو تغيير داد
موفق باشيد

اتفاقا دارم آماده اش ميكنم چند تا پست ديگه كه انجام بدم ميره رو آنتن

من امروز با همه شون حسابي ذوق كردم اما اون تيراميسوه منو كشته 
عكسش خيلي حرفه اي شده

اتفاقا از شانس خوبتون چند روز پيش بهاره جون يه رسپي عالي از مسقطي شيرازي گذاشتن كه هم شفافه هم زيبا و خوشمزه
در اين پست توي كامنتها رسپي رو دادن

http://www.cheftayebeh.ir/2011/03/blog-post_20.html 

منوي خوبيه
انشالا اون رسپي مسقطي رو هم امتحان كنيد و عالي شه
و در مسابقه برنده شن

انشالا موفق باشيد

يعني چي نشد؟
يعني ايميلتون رو نميپذيره؟
تنها كاري كه از دستم بر مياد اينه كه بگم ايميل و پسوردش  و عكس آواتار رو بذاريد بعد من واستون عضو شم بعد پسوردش رو عوض كنيد
يا اينكه يكي از اطرافيانتون كه به كامپيوتر واردتره اين كار رو واستون انجام بده
در هر حال من در خدمتم

اتفاقا من خيلي از اين عكستون لذت بردم 
دوستش دارم
اصلا هم نگران نباشيد به زودي اينقدر پيشرفت كنيد كه تعجب كنيد. كافيه از همه غذاهاتون عكس بگيريد

در مورد ماهي هم پيشنهاد ميكنم رسپي فيش اند چيپس رو هم تست كنيد

 وای ممنون. چشم . سعی می کنم.

 چشم عزیز. ذوق کردم مروارید جون. چون من که خیلی صفر کیلوترم.

بله شف جونم...بله عزیزم...بله قررررررربونت برم
..قابل تغییره....منم میدونم.....ولی واسه کسی که (بخواد)ذايقشو یه تکونــــــــــی بده...نه اینکه تا یه چیز جدید میبینه، معده اش تعجــــــــــــــــــــــــــب کنه!!!!!!..والا

WoW!!!
Fish & Chipssssssssssssss  ツ 

مرسی طیبه جون شله ها ی بوشهری همه خوشمزه اند شله تماته و..اما الهی دورت بگردم آش گوشت و سبزی بوشهری یادت نره ببخشید گفتم یاداوری بشه بانو

شف جان ماهی رو با چی میشه جایگزین کرد؟

داييم با تن ماهي درست ميكنه عالي ميشه

ديگه اگر كلا ماهي نميخوايد ميتونيد خلاق باشيد و از گوشت و سبزيجات استفاده كنيد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...