2012/05/29

دمپخت ماهي بوشهري




بارها گفتم كه با خوردن ماهي سردي ميكنم و حالم خراب ميشه اما شايد واستون جالب باشه بگم كه با خوردن دمپخت ماهي اصلا حالم بد نميشه! از سري غذاهاي بوشهري اينبار شاهد دمپخت ماهي درست كردن ماماني خانم خواهيم بود.

ماهي 400 گرم
شويد و گشنيز خورد شده 300 تا 350 گرم
برنج 2 پيمانه
پياز بزرگ 1 عدد
سير 3 حبه بزرگ
لوبيا چشم بلبلي 150 گرم
دارچين يك هشتم ق چ
زردچوبه 1 ق غ
پودر تخم گشنيز 1 ق چ
نمك و فلفل و روغن





لوبيا رو آبپز ميكنيم





پياز رو خورد كرده تفت ميديم.دارچين و  پودر تخم گشنيز رو اضافه كرده و اجازه ميديم خوب تفت بخوره
سير و زردچوبه و نمك و فلفل رو كوبيده و به پياز اضافه ميكنيم
خيلي مواظب باشيد چون سير فوق العاده سريع ميسوزه. يه تفت كفايت ميكنه
سبزي رو اضافه كرده و تفت ميديم
روش آب ريخته و ماهي رو توش ميندازيم و ميذاريم ماهي بپزه (در حدود سه و نيم ليوان آب)
(از ماهي هايي مثل سَنگِسَر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، سِکِن و ... ميتونيد استفاده كنيد)







بعد از اينكه ماهي پخت (در حدود 20 دقيقه) ماهي رو از ديگ بيرون مياريم





اين عكس هنري رو هم  فقط و فقط براي منور كردن قلبهاتون گذاشتم   لذت ببريد!


لوبيا و برنج رو ميريزيم توي آب ماهي (برنج رو بايد از قبل خيس بديم) و اجازه ميديم بپزه تا آبش تقريبا تمام شه







ماهي رو ميذاريم روي برنج (اگر مايل بوديد ميتونيد اول تيغهاش رو جدا كنيد) و در ديگ رو ميبنديم و ميذاريم دم بكشه





اين هم از دمپخت ماهي كه همينطور كه گفتم به نظر من خيلي خوشمزه است





و البته با ترشي و سالاد سرو ميكنيم

49 comments:

دمپخت ماهي بوشهري با ترشي ليته خوردن دارد 

ُسلام طیبه عزیز
من مدتیه که با سایتت آشنا شدم و تقریبا هر روز میام و مطالبش رو میخونم
بی اغراق میگم یکی از هنرمند ترین و با سلیقه ترین کسایی  هستی که تا بحال دیدم
واقعا آفرین و دست مریزاد
البته هنوز قسمت نشده چیزی از این غذاها و کیک های خوشمزه رو درست کنم 
چون تو رژیمم و اکثر این کیک ها  و دسر ها غیر رژیمیه
اما از یکی دو ماه دیگه شروع میکنم به درست کردن این همه چیزای خوشمزه
حالا اگه بشه میخوام امشب این غذا رو درست کنم
میخوام ببینم به جای شوید و گشنیز میشه سبزی پلویی ریخت؟
( من اطلاعات آشپزیم یه کمی ضعیفه و فرق سبزی ها روزیاد نمی دونم !!!)

باز هم ازت واقعا تشکر میکنم 
هییشه موفق و شاد باشی

سبزي مناسب براي ماهي گشنيز هست
اما شويد هم اضافه ميكنن
سبزي پلويي تره و جعفري هم داره پس نميشه

البته من هميشه ميگم كه غذاها مثل شيريني ها نيستند كه حساس باشن و نشه تغييرشون داد. بسته به ذائقه هر كاري دوست داريد انجام بديد

در مورد دسر رژيمي... ماستهاي ميوه اي
فروزن پوگرتها
پارفه هاي ماست
گرانيتا
اسلاش
سربه
ميلك شيك
لاسي
فروزن بنانا
كاسترد ميوه اي

تعداد دسرهاي رژيمي زيادن من الان خاطرم نيست
ولي  اين چندتا رو من خودم مرتب درست ميكنم

ساير شيريني ها رو هم فقط در حد چشيدن استفاده ميكنم

چند تا رژيمي ديگه هم كه خودم مرتب ميخورم رو تصميم دارم عكاسي كنم ولي فعلا قسمت نبوده

مخصوصا اينكه ليته ساخت مادربزرگ آدم باشه
تازه مادربزرگم اين روزها ترشي لگجي هم درست ميكنه چون فصلشه. من عاشقشم

مرسی طیبه جان
من ی دختر خاله دارم که عاشق ماهی هستش و هر وقت میاد پیشم براش ماهی درست میکنم. چند روزی هستش که می خوام دعوتش کنم و دوست داشتم ی غذای جدیدی واسه ش درست کنم ومی خواستم رسپی سالامونت رو بدرستم که اتفاقا ماهی سالامون تو شهر ما نایاب شده (اصلا چند وقته هر چی من می خوام نیست میشه!) این رو می درستم چون هم تو مایه سبزی پلو ماهی خودمونه و اینکه توش لوبیا چشم بلبلی داره که من خیلی دوستش می دارم. فقط سعی می کنم موقع درستیدنش عکس کله ماهی رو نبینم چون هم اشتهام کور می شه هم اشکام درمیادش!!!
البته عکس شما قشنگ هستشا من یکم ادا اطوار دارم

عاشقتم شف جونم..حتما امتحان می کنم..قبلا یه دمی لوبیا چشم بلبلی درست کردم اما این خیلی معرکه ست....دوستون دارم ...مرسیییییییییییییی

من ایران نیستم و دسترسی به انواع سبزیها برام سخته از اون لحاظ گفتم طیبه جون
وگر نه چیز یکه شما میگی رد خور نداره که حتما با اون خوشمزه تره :)
خیلی عااااااااالی میشه این دسر رژیمی ها رو هم یاد بدی
به نظر من تو سایت یه قسمت جدا درست کن به اسم دسر رژیمی  که قاطی  بقیه دسرها نباشه و دسترسی بهش راحت تر باشه
فکرمیکنم خیلی مشتری داشته باشه 
منتظر میموووووونم 
خسته نباشی عزیزم

من كه عاشق اين غذا با دستپخت مادر بزرگم هستم و فقط هم آنرا دوست دارم با اينكه خيلي ماهي دوست ندارم ولي چون مفيده مي خورم  

جانم به اون عکس هنری !! به به دست شفمون درد نکنه...تقدیم به هر کسی که ماهی خور هست !! دیگه همین دیگه.فقط اون لوبیاش باعث نفخ نمیشه؟مخصوصا همراه با ماهی و ...؟

سلام
خسته نباشی
چقدر قیافش خوشمزه است من که گرسنه ام شده
خواستم بگم خسته نباشی

من هميشه بعد از غذا آويشن و زيره ميخورم

عاليه دست گلت درد نكنه
 حتما امتحانش ميكنم

نه من فقط من باب مزاح گذاشتمش
وگرنه خودمم هميشه اول دم ماهي ها رو ميخورم چون به مراتب خوشمزه تره
سرش هم واسه مامانم
بيچاره مامانها

سلام طیبه جان
چرا وبلاگ به این خوبی فیلتر شده؟ کار سیاسی کردی؟ :D
 

 اونی که باید پیام شما رو می گرفت گرفت!!

:D

 من که با این عکس منور شدم حسابی! یعنی الآن می تونم برم به عنوان لوستر توی یه سالن بزرگ خودم رو از سقف آویزون کنم.

این ماهیه می تونه بره به جای شرکت در تبلیغات اورال بی، برای تبلیغ حجم دهنده لب شرکت کنه. رو دست می برنش طفلکی رو با اون لب های قلوه ای و زیباش. چشم هاش رو هم که دیگه نگید!! آخر زیبایی.

اون وقت اسم این آقا یا خانم ماهی چی هست؟ که ما بدونیم، دیگه در صدد آشنایی با ایشون برنیاییم!!

چه جالب ! منم امروز واسه نهار ماهی سرخ کرده بودم البته از نوع شمالیش ;)
در مورد ماهی خوردن و سردی کردن بعدش گفتید ...اخه منم مثل شما هستم بلافاصله بعد از خوردن ماهی سردی می کنم  مادرجونم یه چیزی بهم یاد داده که ممکنه فقط خاص خود گرگانیها باشه و من جای دیگه ای ندیدم
پیاز رو رشته ای خورد می کنیم توی روغن تفت میدیم زردچوبه و نمک رو به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم و در اخر مقداری زرشک و زیره به اون اضافه می کنیم
ترکیب خوش مزه ای میشه و چون تمام این مواد تقریبا گرم هستن سردی ماهی رو می گیرن

ترشی لیته و لگجی خونگی دیگه حرف نداره این دمپخت شما به سایتهای استانی کشیده شده و اونجا کامنت براش گذاشتند

سلام شف جان این غذا فوق العاده  به نظر میاد یه سوال بوی ماهی نمی پیچه توش ؟؟یه سوال دیگه چیزی راجع به رسپی پنتزروتی ایتالیایی می دونی؟

مشق شب:
کاپ کیک قهوه
انقدر ترد وخوشمزه بود که میخوام بعنوان بیس کیک تولد بکارش ببرم.خیلی ازتون ممنونم شف جونم

سلام
اینم کیک هلوکیتی با تکنیک 

 

frozen buttercream transfer
البته با خامه و دورگیری شکلات

سلام طیبه جان خوبی عزیزم؟ چندتا سوال دارم من یه دستور کیک پسته تصادفی دیدم عکسش خوشگله اما دستورش جوریه مثلا کره پسته میخواد جه کنم میشه برات بفرستم کمکم کنی؟ سوال دومم اینه که 2بسته آرد سمولینا دارم دوس دارم ازش استفاده کنم فقط باهاش بوگاتسا بلدم درست کنم میشه راهنماییم کنی شیرینی باهاش بپزم؟یا کلا ازش چه استفاده ای کنم؟مرسی فدات شم.میبوسمتتتتتت

من قصد جسارت به شما و جناب ماهی رو ندارم!
من عاشق ماهی هستم ولی انقدر غذا خوردنم با ادا اطواره که اگه کله ماهی کنار ماهی باشه بهش لب نمیزنم مامانم که کله ماهی بیچاره رو اصلا پخت نمی کنه ولی فامیلا هم که دوسش دارن از ترس من جدا سر سفره میارن و یواشکی می خورن!!!

من كه هيچ تخصصي در باب ماهي ندارم اما الان تلفني از مادر بزرگم پرسيدم اين ماهيه چي بود واسمون خريده بوديد گفت : شووم سفيدو
تا همين حد اطلاع دارم
مامانم هميشه ميگه واسه يه بوشهري زشته كه ماهي ها رو نشناسه
احتمالا من استعدادش رو ندارم
:p
از بس كه بازار ماهي فروشها بوووووو ميده من پامو توش نميذارم

جالبه كه اينجا هم از همين مواد در كنار ماهي استفاده ميشه

چرا ميپيچه. ماهي آبپز بد چيزيه. دقيقا به همين دليل اينهمه ادويه داره
ولي خود غذا بوي بد نميده چون ادويه هاي خوشبويي داره
همه اديوه هاش رو استفاده كنيد هود رو هم روشن كنيد انشالا كه خونه بو نميگيره

اين يه چيزيه تو مايه هاي كلزونه با اين تفاوت كه سايزش خيلي كوچيكتره و سرخ هم ميشه . منتها دماي روغن مهمه چون بايد خمير در هنگام سرخ شدن خوب پف كنه و پفكي شه
يعني يه چيزي تو مايه هاي پيراشكي خودمون

انشالا كه تولد زيبايي در پيش رو داشته باشيد

يه سرچ روي غذاهاي يوناني و عربي كنيد. در اين دو سبك غذا و شيريني رسپي واسه سمولينا پيدا ميكنيد
انشالا كه انگليسيتون خوبه

كره پسته رو قبلا گفتم
پست نات باتر رو كه مطالعه فرموديد. به همون شيوه كره پسته رو هم ميتونيد تهيه كنيد
من در خدمتم

salam
mikhastam bebinam emkane sefaresh on biskoithaye shekle aros domadi ke tarze dorostkardanesho yad dadin hast?ya na 
mesle inha

سلام
می خواستم ببینم امکان سفارش تو این سایت هست یا نه ؟
بیسکوییت های که اینجا عکسشون هست.
لطفا کمک کنید 

مشق شب

کیک شیرعسسلی بدون تخم مرغ

https://public.blu.livefilestore.com/y1pjBhC7e4z_hX1YFuHO3rc23oWB5LMrzJOaEFdELHzNi33Stk1Ack1CDbCxB0YgdS3O8meTyhzEaG68LGoXFJVcQ/Plain%20Eggless%20Cake%20%282%29.jpg

لینک دستور

http://www.cheftayebeh.ir/2012/05/blog-post_23.html

طیبه جان سلام
مرسی از وبلاگ خوبت
من بسشترین لذت رو از قسمت غذاهای بوشهری می برم. فلیه ماهی که درست کردم دفعه اول بود. برای نصب تلویزیون اومده بودن به همسری گفتند بوی قلیه تون تموم ساختمون رو گرفته.
منم کلی ذوق کردم
طیبه جان یه پیشنهاد  و البته یه درخواستهم داشتم
می خواستم بگم حتما شما واسه آقا مهدی غذاهای خوشمزه خوشمزه می پزی می شه یه تاپیک هم به غذای نی نی ها اختصاص بدی تا ما هم برای نی نی هامون استفاده کنیم
مرسی

لطفا با ايميل تماس بگيريد
aghayeshohar@gmail.com

باور بفرماييد من وقتي باردار بودم كلي واسه يه همچين موردي برنامه ريزي كردم اما بعدش زندگي اينقدر سخت شد كه كلا بيخيالش شدم
مياد كنار پام وايميسته و يه بند گريه ميكنه. اگه بخوام عكاسي كنم دو برابر زمان ميبره و تحمل اشكاش رو ندارم اينه كه فعلا شرمنده ام اما به محض اينكه شرايط نرمال شد چشم

  وای من میمیرم برای دمپخت ماهی، خیلی خوشمزه است .
.البته من ورژن بدون لوبیاش را خورده ام تا حالا این مدل را هم حتمن امتحان میکنم.
ممنون
راستی من این دمپخت ماهی را برای همسرم که اصلن لب به ماهی نمیزنن درست کرده ام با سلمون دودی و یا با تن ماهی و تازه حتی جزء غذاهای مورد علاقه‌اشون شده
باز هم ممنون

حق با شماست ورژنهاي مختلفي وجود داره

خسته نباشید و واقعا دستتون درد نکنه مطالب خوبی دارید . طیبه جون میشه کمکم کنی میخوام برای همسرم کوفته تبریزی درست کنم اما بلد نیستم.خیلی ازت ممنون میشم.تا چند سال پیش مادر شوهرم خیلی خوشمزه درست میکرد ومن اشتباه کردم که یاد نگرفتم والان هم تاسف فایده ای نداره چون مامانی عمرش رو به شما داده .با تشکر فراوان

مشكل اينجاست: من تبريزي نيستم. پس كوفته تبريزي اي كه من بلدم اوني نيست كه اصيله
بهترين راهش اينه كه توي فروم ها بپرسيد تا تبريزي ها پاسخ بدن

 عالی بود !!!! یعنی توی دهنم شروع کرد به حرف زدن. دستت درد نکنه!!

طیبه جون سلام . من 2 سوال دارم :1- این غذا بوی ماهی نمیده؟؟
من حتی وقتی ماهی سرخ میکنم پیازی که توش ماهی رو خوابونده بودم رو دور میریزم بخاطر بوش اونوقت اینجا برنجو بریزم توی آب ماهی خیلی بو نمیده؟
2-من ماهی شیر خریدم که بزرگ بوده و سفت میشه وقتی سرخش میکنم . بنظرتون راهی هست که بشه این ماهی رو پخت و سفت نشه 
. راستی خانومی لینک قلیه ماهی بوشهریت فیلترررررررررره؟؟؟؟
عجبا
من میخوام قلیه ماهی یاد بگیرم آخه

ماهی اگر تازه تازه تازه باشه عمرا بو نداره
فقط بوی اقیانوس داره که اقیانوس هم بوش بد نیست که
پس اگر ماهی تازه رواز اسکله خریداری کنید هرگز این مشکل واسه تون پیش نمیاد

ماهی شیر بافت گوشتش این مدلیه
ولی احتمالا شما کمی زیاد سرخش میکنید وگرنه اونقدرها هم نباید خشک و سفت شه
ماهی های دیگه روامتحان کنید

یعنی چی که فیلتره؟
الان چک میکنم

نه عزیزم فیلتر نیست
http://www.cheftayebeh.ir/2011/10/blog-post_29.html

اون لینکهای قدیمی از نرم افزاره که نمیدونمچرا داره اینکار رومیکنه
باید چکش کنم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...