2012/06/05

ته چين مرغ


من اين ته چين رو خيلي دوست دارم. از اون غذاهاييه كه از بچگي درست ميكردم و هنوزم وقتي مهمون دارم از اولين گزينه هامه. شايد با ته چين مرغهايي كه هميشه ديديد فرق داشته باشه اما من اين رو از همه ورژنهاي ديگه بيشتر ميپسندم.

برنج دو و نيم پيمانه
مرخ پخته خورد شده دو پيمانه
ماست يك پيمانه
تخم مرغ 4 عدد
آبليمو 2 ق غ
روغن 2 ق غ
آب مرغ 3 ق غ
زعفران
نمك



من واسه ته چين هيچوقت قسمت خاصي از مرغ رو انتخاب نميكنم. يعني به نظر من زياد فرقي نميكنه كه از سينه مرغ استفاده كنيم يا ران. راستش رو بخوايد من وقتي قراره واسه خودمون ته چين درست كنم بيشتر از قسمتهاي گوشت مرغ كه به استخون چسبيده استفاده ميكنم چون خوش خوراك تره
پس دليلي كه ميزان مرغ رو به پيمانه دادم همينه. و البته بسته به موقعيت ميتونيم از ميزان بيشتر يا كمتري مرغ استفاده كنيم
مرغ رو با پياز و زردچوبه و دارچين آبپز ميكنيم
وقتي سرد شد با دست خوردش ميكنيم. به تيكه هاي كوچيك تقسيمش كنيد اما ريش ريش نباشه چون قراره كسي كه يه اسلايس از ته چين رو ميخوره متوجه شه كه توش مرغ داره
مرغ رو با ماست و آبليمو و كمي نمك و كمي زعفرون مخلوط ميكنيم. من خودم هميشه از ماست ترش استفاده ميكنم چون خوشمزه ترش ميكنه. بچشيد و نمك و آبليموش رو تنظيم كنيد. كم و زياد ماستش هم دست خودتونه زياد روش حساس نباشيد
اگر مايليد ميتونيد از شب قبل آماده اش كنيد تا مزه اش خوب به خورد گوشت مرغ بره

تخم مرغ  و روغن رو ويسك ميكنيم تا كف كنه. زعفرون رو بهش اضافه ميكنيم و اجازه ميديم كمي بمونه تا تخم مرغ خوب رنگ بگيره
برنج رو از قبل خيس ميديم
در آب نمك ميپزيم و آبكش ميكنيم. دونه هاي برنج رو بايد كمي نرم تر از برنجي كه هميشه دم ميديم بگيريم. يه اپسيلون نرم تر
دو سوم برنج رو توي تخم مرغ ميريزيم و هم ميزنيم تا مخلوط شه




كف ديگ رو كمي روغن ميريزيم و ديگ رو ميچرخونيم تا كف و ديواره هاي ديگ چرب بشه
ميذاريم روي حرارت تا روغن گرم شه
نصف برنج زغفروني رو ميريزيم توي ديگ و صافش ميكنيم
نصف مرغ رو ميريزيم روش و پهن ميكنيم
بقيه برنج رو روي مرغ ريخته و سطحش رو صاف ميكنيم
بقيه مرغ رو روش ميريزيم
باقي مونده برنج رو توي ظرفي كه توش برنج زغفروني بوده ريخته و هم ميزنيم تا باقي مونده زعفرون هم هدر نره
لايه آخر برنج رو هم توي ديگ ميريزيم.
سطحش رو با كمي فشار صاف ميكنيم
روش كمي آب مرغ ميريزيم




در ديگ رو ميبنديم و اجازه ميديم دم بكشه (حدود يك ساعت) . وقتي آماده است كه بخارش بلند شه و وقتي ديگ رو تكون ميديم ته چين تكون بخوره و خوب بسته باشه. اگر احساس كرديد چسبيده بايد در ديگ رو بذاريد سينك رو پر از آب سرد كرده و ديگ رو توي آب سرد بزنيد تا اين شوك باعث جدا شدن ته چين از ديگ بشه
براي سروش ظرف رو روي ديگ قرار داده و با هم وارونه اش ميكنيم و به اين ترتيب ته چين رو به ظرف سرو منتقل ميكنيم
اين ته چين رو ميتونيد توي فر هم درست كنيد.
اگر مايل باشيد ميتونيد با ماست چكيده تزئينش كنيد (طرز تهيه ماست چكيده رو قبلا گفتم)




من وقتي تعداد مهمونها زياد هست ته چين سه طبقه درست ميكنم. ديگه خودتون بايد دستتون باشه كه رسپي رو چند برابر كنيد. اين ميزان كه توي رسپي گفتم براي چهار تا شش نفر مناسبه (بسته به اشتهاشون البته) و ديگ سي - سي و پنج سانت مناسبشه. هرچه ظرفتون قطر كمتري داشته باشه ارتفاع ته چينتون زيادتر ميشه پس ظرفي كه به كار ميبريد اونقدري مهم نيست. مثلا من براي تهچين پنج طبقه از ديگ هاي با سايز خيلي بزرگ تا كوچيك و  از يازده ليوان برنج و دو تا مرغ كامل استفاده ميكنم

ته چين از غذاهاييه كه استرس مهموني دادن رو كم ميكنه. چون ديگه نگران اين نيستيد كه يه وقت خداي نكرده برنجتون شفته شه. اين مدل ته چين خوبيش به اينه كه توي برنج ماست نداره و برنجش حالت خميري به خودش نميگيره. ميدونم دو سال طول كشيد تا من اين ته چين رو پست كنم تشكر ميكنم كه مثل هميشه صبوري ميكنيد. انشالا كه مهموني هاي شيكي با ته چينهاتون بديد و همه انگشت به دهن بمونن

102 comments:

vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay,to fogholade e dokhtar
asheghetaaaaaaaaaaam
:*

طیبه جان این ایده ته چین چند طبقه چقدر جالب بود من حتما" اجراش میکنم مخصوصا" که نزدیک تولد دخترمه. راستی چجوری طبقه دوم رو روی طبقه اول میگذاری که وسط بیفته و آش و لاش نشه؟؟؟ وای عکس آخر و باش فکر کنم اون خوشگلا کیک مرغ تزئین شده باشه نه؟؟؟

این ته چین من نیست ولی من کپی شو خوردم جاتون خالی . سحر هنوز که هنوزه وقتی اسم شما میاد میگه هوس ته چین طیبه  جونو کردم
مرسی عزیزم
اینقدر منتظرش بودم که نگو امروز 10 بار وبلاگو باز کردم که ببینم پست جدیدی داریم یا نه
البته من منتظر یه چیز دیگه بودم ولی خوب اینم سورپرایز خوبی بود
یه عالمه هم کیک رو میزه که
نوش جان
راستی الان که  رسپی رو میبینم با دستور من یکیه تقریبا فقط دستور من ماست خیلی بیشتری داره. ماست چکیده و جالبه که هیچ وقت شفته نمیشه و کاملا برنجش دون دونه
مرسی

خیلی شیک شده.منم همیشه با این روش درست میکنم ولی یه طبقه و فقط از زرده های تخم مرغ استفاده میکنم.بعضی اوقات یه لایه وسط رو کمی زرشک و خلال بادام وپسته که با کره و زعفران تفت دادم میزارم.طعمش خوب میشه.

مرسی طیبه جان بخاطر رسپی ته چین چون بسیار کاربردیه . فقط یه موضوع جالب اینکه در دستور گفتی از ماست ترش استفاده کنیم، چون من همیشه از ماست شیرین استفاده می کردم و اتفاقا روی این مورد خاص خیلی هم حساس بودم! حالا حتما می خوام با ماست ترش هم امتحانش کنم به نظرت خیلی در طعم متفاوت هستند؟ در ضمن آیا می تونیم از میزان روغنی که در دستور است صرفنظر کنیم و به همان روغنی که ته قابلمه می ریزیم بسنده کنیم؟

چقدر شیکه :)))
سوال منم سوال سیمینه اگه جواب بدی ممنون میشم

اصلا وقتی عنوان پست رو دیدم دهنم آب افتاد عاشق ته چینم
فقط یه سوال داشتم. میشه ته چین رو توی ظرف پیرکس هم درست کرد؟ من توی سایت های دیگه دیدم درست میکنند اما خودم یه بار امتحان کردم با اینکه کفش روغن ریخته بودم چسبید :(

به به عجب ته چین خوشگلی! من روی گاز نپختم هنوز  این روش احتیاج به دم کنی نداره؟! 

 سلام.با اجازه شف اگه فضولی نباشه من بگم؟
چون این مدل تهچین رو منم (البته نه با این رسپی..منظورم سه طبقه بودنشه) چندین بار درست کردم برای مهمونیها.ایده اشم از خانوم ساناز مینایی یادگرفتم قدیما البته.اولا اینکه بذار کمی تهچین از حرارت بیفته و خودشو بگیره بیشتر.بعد هم موقع برگردوندن طبقه اول که توی همون ظرف سرو برگردون.طبقه دوم و سوم رو توی یه سینی یا بشقاب مسطح بزرگ که چربش کردی برگردون تا بتونی با کمک چرب بودنش هلش بدی تهچین رو روی طبقه پایینی.اجازه خانوم درست گفتیم>؟

 بازم فضولی کنم؟ شیوا جون توی پیرکس هم جواب میده.به خصوص توی فر اگر بذاری.ولی میخوای مطمئن بشی تهچین نمیچسبه و تهش عالی و خوشرنگ میشه.از مایعی که درست میکنی.تخم مرغ و روغن و زعفرون و ماست و..یکی دو قاشق بذار کنار.وقتی خواستی تهچین رو بریزی توی ظرفت.اول اون یکی دو قاشق مواد مایع رو بریز بعد برنج بریز روش.امیدوارم کمکت کرده باشه.البته حتما شف روش بهتری هم بلدن و بهمون یاد میدن.

مرسی طیبه جون.رسپیهایی که من بلدم اغلب تخم مرغ و ماستش قاطیه.این روش هم خیلی جالب به نظر میاد.اینبار حتما درست میکنم با این رسپی.من هم یکی از گزینه های اصلیم برای مهمونیهامه.البته چون اغلب نمیتونن خیلی بخورنش و کمی سنگینه.ترجیحا توی تقلون مستطیلی میپزم و برشهای لوزی شکل میدم.ولی چند طبقه اش هم برای مهمونیهای بزرگ خیلی شیک و عالیه.دستت درد نکنه بانو.
 

وای یعنی عــــــــــــــــــــــالی....خیـــــــــــــــــلی وقت بود منتظر یه همچین چیزایی بودم....بینظیر....فوق العاده.....یعنی اصلا براوووووووو
:**********

فکر کنم بشه شیوا جون
شف خودشون نوشتن:
وقتي آماده است كه بخارش بلند شه و وقتي ديگ رو تكون ميديم ته چين تكون بخوره و خوب بسته باشه. اگر احساس كرديد چسبيده بايد در ديگ رو بذاريد سينك رو پر از آب سرد كرده و ديگ رو توي آب سرد بزنيد تا اين شوك باعث جدا شدن ته چين از ديگ بشهبراي سروش ظرف رو روي ديگ قرار داده و با هم وارونه اش ميكنيم و به اين ترتيب ته چين رو به ظرف سرو منتقل ميكنيم

سلام طیبه جون.خوبی خانوم؟ آقا مهدی خوبه؟ خدا رو شکر.هر روز کارم شده سر زدن به سایتت.دارم کل دستوراتو برا خودم آرشیو میکنم نگه دارم.خیلی کاره خوبی کردی فایلها رو بصورت پی دی اف میتونیم داشته باشیم..... ننوشتنم دلیل بر نبودنم نیست
با بهترین ارزوها

عجب ته چینی شده عطر و بوش تا اینجا میاد :)))
نمیدونم متوجه شدید یا نه اگه پستهای قدیمی رو بصورت پی دی اف دریافت کنید همه عکسها قابل رویت می شن نمی دونیین چقدر از این کشف ذوق زده شدم ;) :DDD

واقعا عـــــــــــــــــــالیه شما واقعا یه هنرمندید :*

مرسی بچه ها که جواب دادید البته ظرف پیرکس داغ رو نمیشه توی آب سرد زد
تا حالا دو بار امتحان کردم. روی ظرف پیرکس رو فویل کشیدم و توی فر گذاشتم اما انقدر وحشتناک چسبیده بود که مجبور شدم نصف روز ظرف رو خیس بدم تا برنجا از تهش کنده بشن
شاید روشی که نیمچه آشپز گفته بهتر جواب بده
ممنون واسه کمکتون 
کس دیگه ای تا حالا توی پیرکس ته چین درست کرده؟

خیلی خوشمله مرسی طیبه جونم انشاالله وقت بشه درستش کنم!

سلام عزیزم وایی چه خوشگله ممانی منم همیشه ته چین رو دقیقا با این دستور درست میکنه فوق العاده خوشمزست.

دست شما درد نکنه.
من که همیشه یه پام اینجاست.

شف عزیز میشه دستور غذاهای مجلسی بازم بذارید؟
من که کاملا تازه کارم در مهمونی دادن همیشه مشکل دارم و اگه جسارت به بقیه نشه اینجا تنها جاییه که به دستوراش اعتماد کامل دارم.

کاش یه برش ازش هم نشونمون میدادین ها........

سلام.اینم تهچین مرغ من ،ناهار روز جمعه!!
شرمنده که بی تزیینه ! چون یه شوهر و پسر گرسنه اونور میز نشسته بودند و با چشمای منتظر نگام میکردن،منم تند تند عکس گرفتم که یادم رفت از برش خوردش هم عکس بگیرم.اون وسطاش زرشک ریختم !.

چندوقتیه تقریبا اصلا چیزی درست نمی کنم ...اینجا هم که میام میشینم یه گوشه فقط عکس ها رو با حسرت نگاه می کنم
جالبه اون وقت همش هم درباره ی نحوی سرو غذاها و کیک ها برام سوال پیش میاد.الانم برام سواله اینو چه جوری سروش می کنی؟ و چطوری روی هم سوارش می کنید؟
طیبه جون دعا کن این پایان نامه تموم شه تا آخر تابستون من یه روحیه ای بگیرم واسه شیرینی پزی

كاملا صحيحه
فقط متذكر ميشم كه طبقه بالايي 15 سانتيه و راحت منتقل ميشه حتي با يه انگشت
:p
طبقه وسطي كمي سخت تره چون داغ هم هست اما چون ته چين خودش رو گرفته راحت هلش ميديم روي ته چين پاييني و اگه وسط نبود تنظيمش ميكنيم
نگران نباشيد اصلا آش و لاش نميشه
فقط من معمولا جلوي مهمونها مونتاژش ميكنم و سريع تزئين و سرو. اينبار چون مهمونها خيلي زياد بودن و خونه ما هم جاي 4 تا آدم رو به زور داره خونه مامانم مهموني دادم كه بايد همه چي رو ميبردم اونجا و يك ساعت بين مونتاژ و سرو فاصله بود كه دو تا هم يك طبقه ساختم و اونا رو توي مايكروفر گرم كردم و بعد تصميم داشتم اين رو هم طبقه طبقه ببرم گرم كنم (نتيجه ميگيريم كه حمل و مونتاژش خيلي ساده است) كه اينقدر تنوع غذاها زياد بود كه ديگه اين يكي دست نخورد

نه كيك پته مرغ نيست
ساندويچ لوفه كه قبلا آموزش دادم
http://www.cheftayebeh.ir/2010/02/blog-post_18.html 
ولي با فيلينگ قارچ و گوشت

پريس جون عكس اون يكي ته چينه رو داشتم نيگاه ميكردم ديدم طفلي با اون شرايط نوري بد خوب شده بود
عكس مراحل كار همه عكسهاي همون شبه ها ديگه تكرارش نكردم چون يك عالمه غذا بايد درست ميكردم و ديگه وقت عكاسي نداشتم
اما چون هنوز نور طبيعي داشتم ديگه تصميم گرفتم كار نهايي رو مجددا عكاسي كنم
بله همين شفته نشدنشه كه باعث ميشه مشتريهاش زياد باشن
ماستش اندازه دقيق نداره بسته به كيفيت ماستها كم و زيادش ميشه كرد

من خاطرم هست بچه بودم اولين باري كه درست كردم فقط زرده استفاده كردم بعد تصميم گرفتم با تخم مرغ كامل درست كنم . نتيجه اين شد كه ساليان ساله كه با تخم مرغ كامل درست ميكنيم. به نظرم ته ديگش بهتر ميشه
و البته سليقه است ديگه . من هيچي رو رد نميكنم چون شايد يه وقت خودمم نظرم عوض شد

من خودم علاقه خاصي به ترشي دارم
به همين دليل احساس ميكنم كه وقتي ترشي و شوري مايه تنظيم باشه طعم كليش بهتره
حتي وقتي ماست ترش گيرم نمياد آبليموش رو بيشتر ميريزم
در واقع ميچشم و طعمش رو تنظيم ميكنم و بعد ته چين رو درست ميكنم

من خودم تو فر درست نميكنم دليلشم اينه كه ته ديگ قطور دوست دارماصلا واقعيتش اينه كه من از ته چين فقط ته ديگش رو ميخورم و مرغ و برنجش رو ميدم كنار دستيم بخوره
ولي همون اوايل كه توي فر درست ميكردم اصلا نميچسبيد
چه ديگ فلزي چه پيركس
كيفيت ته چين روي اجاق رو بيشتر دوست دارم
روغنش رو بيشتر بريزيد لبه هاش رو با كارد جدا كنيد. انشالا كه راحت بيرون مياد

ولي رو اجاق يه چيز ديگه است
:D

ليوان 250 ميلي ليتري
خير نيازي نيست

بله واقعا مناسبه چون ديگه نگران شفته شدن برنج نيستي و قيافه اش هم خيلي مجلسيه
خيلي ها فكر كرده بودن كه اين كيك تولده (آخه كيك رو آخر شب آورديم) و بعد كه فهميدن برنجه ذوق كرده بودن

اتفاقا موقع درست كردن كيك مهدي به يادت بودم

با تشكر فراوان از اين كشف فوق العاده مفيد
تو ستون كناري نوشتمش تا همه استفاده كنن

شرايط نور خونه مامانم خيلي بد بود نشد
اگه يه موقع ديگه فرصت عكاسي شد ميذارمش

آخي نازي من اول ني ني تون رو توي بك گراوند ديدم . خدا حفظش كنه
تهچين خوشرنگي شده مشخصه زعفرونش خيلي مجلسيه. اما وقتي زعفرونش زياد باشه يه چيز ديگه است ها
احسنت و نوش جان

انشالا كه خيره
عجله نكنيد درس مهم تره. شيريني جايي نميره
چون ته ديگش خوب خودش رو گرفته به راحتي از طبقات بالايي برش ميزنن و ميخورن و كم كم ميرسن به طبقه پايين
نگران نباشيد آخ هم نميگه
من اين مدل چند طبقه اي رو بارها و بارها درست كردم مشكلي پيش نمياد

aliyeeeeeeee :)
behtarin chef donya khodeti :*
mamnoonam vase tak take amoozeshat :)

خانوم خیلی وبلاگ خوبی دارید. دو روزه همینطور به عکس ها و توضیحات تون نگاه می کنم و اسید معده ام ترشح میشه. ووی خیلی خوبه

سلام و وافقعا خسته نباشید
سوال من اینکه این ته چین برای چند نفر سرو شده البته با اینکه می دونم میگید بستگی به افراد داره ولی کالا می خوام بدونم شما این غذای فوق العاده رو واسه چند نفر درست کردید ؟؟؟
مرسی طیبه جون...
 

 شف جون من شنیدم که با زرده بهتره به یه دلیل: اینکه وقتی سفیده توش داره.اگه بخواهی دوباره باقیمونده اش رو گرم کنی بوی سفیده میده.ولی با سفیده ته دیگ تردتری داری...

 یه چیزی بگم برای اتنا جون.اتنا جون اون مدل خیلی مجلسی که من درست میکنم حتی پایه هم داره.سیب زمینی رو به شکل مکعب مستطیلی برش میدم یه اندازه .با زعفرون خوشرنگ میکنم و تفت میدم اطرافش رو..مثل پایه میذارم روی طبقه پایینی و طبفه بالایی رو روی پایه ها میذارم.حتی توی اون حالتم راحت سوار میشه..دلیلشم اینه که برنج مایع داره و حسابی منسجم شده.وقتی م کمی سرد میشه دیگه خیلی راحت تره

سلام نمیدونم کجا باید سوال میکردم خواستم بدونم شما با شکرقهوه ای کار نکردین؟ از نظر مقدار استفاده در مقایسه با شکر معمولی چطوره؟
یه بسته خریدم و....

سلام طیبه عزیز
روزگارتون به خیر باشه
چند وقتیه متوجه شدم که خواهرم به بیماری سلیاک دچاره که در نتیجه گندم و جو اصلا و ابدا نمی تونه بخوره . دنبال رسپی هایی می گشتم که برای نون ذرت باشه اما چیز خوشمزه ای نبود. شروع کردم به تست دستورات کیک ها و شیرینی ها با آرد ذرت به جای آرد گندم..
اما باز هم به نتیجه ای نرسیدم.
می خواستم بپرسم شما تو این ضمینه تجربه ای داری؟

تو عالیی طیبه جون به خدا

خب معمولا كم پيش مياد كه فقط واسه مهموني ته چين داشته باشيم و چند مدل غذاي ديگه هم تو سفره هست پس ميزان ته چيني كه هر نفر ميخوره كمتر ميشه
اما اگه فقط تهچين تو سفره باشه ميشه به صورت متوسط اين دو نيم پيمانه برنج رو براي پنج نفر در نظر بگيريد
با آب مرغه هم سوپ درست كنيد و كنارش هم سالاد احتمالا بشه براي شش نفر هم روش حساب باز كرد
براي سه طبقه من معمولا هشت پيمانه برنج ميگيرم
وقتي مهمونها كمتر باشن همين سه طبقه رو با شش ليوان يا چهار ليوان هم ميشه درست كرد فقط ارتفاع هر طبقه كم ميشه
اميدوارم واضح گفته باشم
و البته اون شب من 11 پيمانه برنج استفاده كرده بودم

من هرگز متوجه بوي بد نشدم
البته من اصلا با بوي تخم مرغ مشكل ندارم شايد كسي كه حساسه مشكل پيدا كنه
اما در مورد تردي ته ديگ بايد بگم كه بله واقعا ترده اما اگه بره تو يخچال فرداش ته ديگش كاملا نرمه و من ديگه نميتونم بخورمش

بله دقيقا
فقط واسه اين رسپي نميشه ها
براي اون مدل تزئين بايد حتما ته چين توي برنجش هم ماست تخم مرغ داشته باشه كه خوب خودش رو بگيره

فكر كنم سه چهار رسپي توي وبلاگ با شكر قهوه اي داريم
ميزانش برابر با شكر سفيده
اينجا گفته بودم
http://www.cheftayebeh.ir/2011/12/blog-post_31.html 

اتفاقا گزينه هاي زيادي داريد
كافيه دنبال رسپيهاي گلوتن فري بگرديد
gluten free
هم كيك هست هم بيسكويت هم نان

ولي اگر فقط دنبال ذرت هستيد دو تا مدل بسيار معروف تو دنيا داريم
كرن ترتيا
كرن برد

من هر دوش تو برنامه امه ولي خدا ميدونه كي پستش كنم
رسپي هاش خيلي ساده است و ورژنهاي مختلفش رو ميتونيد پيدا كنيد

ممنون بابت یادآوری پست اندازه گیری. یادش نبودم!!  اما با سرچ عبارت فارسی در وبلاگ به جایی نرسیدم  وهیچ رسپی یافت نشد 

 ممنون طیبه جان می رم سراغش ببینم چی از آب در می یاد.
راستش تا همین الان که در خدمتتونم فقط رسپی های شما بوده که بی اشکال از آب در میومده. و اکثر قریب به اتفاق سایت ها فوت های کوزه گریشون رو قورت می دن.
باز هم ممنون
دعاگو هستیم همیشه

 شیوا جون امتحان کردم.یکی توی تفلون و یکی توی پیرکس.از همین قابلمه گردهای پیرکس.عین هم شدن.اتفاقا پیرکسه خیلی راحت تر در اومد.تفلون عالیه.ولی ته تفلونم کمی خط افتاده بود یه ذره اولش گیر کرد.ولی توی پیرکس کاملا خودش رو جمع کرده بود و جدا بود.فقط همون روش ریختن چند قاشق مایع رو اجرا کردمها..اینم بگم که پیرکسه تهش برشته تر بود.به دلیل انتقال اسونتر حرارت حتما.خوبیش اینه که میتونی تهش رو ببینی و هر وقت رنگش رو دوست داشتی برش داری.البته توی فر درست کردم.

به به آرتا جان،

چشممون روشن. دلمون تنگ شده بود. امیدوارم دیگه مرتب شما رو اینجا ببینیم. از احسانه جون احوالتون رو جویا بودم همیشه.

ممنونم عزیزم.
کاملا واضح بود

سلام شف طیبه عزیز و هنرمند.
دستتون درد نکنه بابت آموزشهای خوبتون.
من یک سوال دارم.
میشه بگید برای تزئین این ته چین (مثل تزئینی که شما انجام دادید) زمانی که همه منتظر غذا هستن چکار باید کرد؟
اگه تزئین رو از قبل انجام بدیم که خود غذا سرد میشه.
اگه بخواهیم همون موقع سریع تزئین کنیم که هم فرصتش نیست و هم اینکه سرعت عمل بالایی لازم داره.
من نمی دونم در میهمانی ها تزئین غذاها رو چطوری باید انجام بدم که هم غذا گرم بمونه و هم سریع تزئین انجام بشه و کسی منتظر نمونه.
میشه لطفا راهنمایی کنید؟

سلام.خسته نباشید.من این ته چین رو درست کردم؛عالی شد.بازم ممنون از دستورات خوبتون.واقعا متفاوت بود.

به به چه عالي
نوش جان

براي اين مدل ته چين كاري كه من ميكنم اينه

سريع از ديگ بيرون ميارم
روي هم قرار ميدم
اين ميشه دو دقيقه

از قبل ماست رو توي قيف ريختم و پسته و زرشك رو بيرون گذاشتم
فقط دور هر كيك شش تا شكوفه با فاصله هاي منظم ميزنم
و سريع روش زرشك و پسته ميذارم
اينم دو سه دقيقه

ولي وقتي فرصت هست ميذارم كمي حرارت ته چين كم شه و بعد با حوصله شكوفه ها رو اجرا ميكنم

سلام مجدد
من هم درستيدم. ولي كلنش من آشپز خوبي نيستم و هميشه يه جاي كارم ميلنگه.
اونهايي كه خوردن تعريف كردن ولي خودم راضي نبودم به دو دليل:
يكي اينكه كمي بوي تخم مرغ ميداد و من روي اين بو حساسم.
ودوم اينكه لايه آخر كه فقط پلو هست، حالت ته ديگي و برشته (مثل اين عكسها) نداشت. يعني وقتي برش گردوندم توي ظرف سرو، لايه آخري وارفت!!
تازه من ميخواستم براي دفعه بعد چند طبقه درست كنم ولي با اين وضعيت نميشه كه!!
كسي ميتونه به من كمك كنه؟

احتمالا كمي برنشتون رو بايد نرم تر ميگرفتيد كه لايه آخري وا نره

اگر ميبينيد تنظيمش سخته براي چند طبقه اش اون قسمتش رو هم زعفروني درست كنيد كه خيالتون راحت باشه

مرسي از جوابتون
ولي براي بوي تخم مرغ چي؟؟ گمونم بايد برم دماغمو عمل كنم چون فقط خودم ميفهمم!!

سلام طیبه خانوم،نماز و روزه هاتون قبول.می خواستم بپرسم شما ته چین رو توی چه نوع قابلمه ای(چه جنسی؟) درست میکنید که راحت درمیاد و ته دیگشم خوشگل میشه؟؟(برای روی گاز نه فر) ممنون از راهنماییتون.

طیبه جون. سلام من یک پیشنهاد دارم . چنانچه صلاح دونستی و فرصت داشتی یک فکری روش بکنم. البته می دونم کمی لا به لای پستهات اشاره کردی. 
پیش اومده که وقتی عکس نهایی خواراکی رو می گذاری مثل همین ته چین عکس خوراکی های دیگه روی میز هم افتاده. پیشنهاد من اینه که چطوره تو منوی مهمونی برامون تعریف کنی. با تجربه ای که دای می تونی بگی چه غذاهایی طرفدار خوبی دارند، درست کردن همزمانشون راحته و همینطوری وجه آبروداری خوبی رو هم ایجاد می کنند. 
مثلا بگی ته چین با سالاد فلان، با خورش فلان، کنارش هم این و این. 

برای من یکی که تو فرهنگی هستم که کمتر از 5 جور غذا( بدون حساب ساید دیش) روی میزها نیست مفیده. 

نکته بعدی که می خواستم بپرسم اینه که در صورتی که ظرف نچسب نداشته باشم می تونم وقتی توی فر درست می کنم کف ظرف پیرکس رو کاغذ روغنی بچینم؟
خمیر نمی ش؟
البته چون کیک خمیر نمی شه شاید این هم نباید بشه ولی یک نظر از استاد راحتم می کنه. 
مهدی نازت رو ببوس. 

 معمولا ظرفهای تفلون بهترین گزینه هستن و یا در کل ظروف نچسب.
ظروف چدن هم گزینه خوبی هستن، چون پخش حرارت در کف اونها خیلی خوبه. یعنی حرارت رو ذخیره و کم کم آزاد می کنن.

من فقط تفلون دارم

اما يادمه يه زماني بچه كه بودم توي ديگ روحي هم درست ميكرديم
نميچسبه ولي قلق داره
وقتي تهچين آماده شد در ديك رو بر نميداريم
سينك رو پر از آب سرد ميكنيم
ديگ رو با در بسته كاملا تا بالاي ديواره نزديك به درش توي آب سرد فرو ميبريم
ولي دسته ديگ رو محكم نگه داريد كه ممكنه وزن زيادش باعث شه تو آب فرو بره و ديگ پر از آب شه
بعد از آب خارج كرده يه تكوني بهش ميديم اگه جدا شده بود كه هيچي اگر نه باز سينك رو خالي كرده و از آب سرد پر ميكنيم و باز بهش شوك ميديم
اينجوري راحت جدا ميشه
فقط ديگ رو اول روي يه حوله بذاريد كه آب روي بدنه اش خشك شه و موقع برگردوندن تهچين ديسمون خيس نشه

بله كاملا متوجه شدم
چشم حتما
البته اينجا اصلا از اين رسمها نداريم
واقعا فرهنگ مردم خوب بوده و بريز و بپاش رسم نيست
ولي من معمولا در مهموني يه غذا با مرغ درست ميكنم يه غذا با گوشت يه غذاي سبزيجات
سوپ و سالاد و دو مدل هم سس و ديپ
اينطوري مطمئنم كسي ناراضي نخواهد بود
چيزهاي ساده البته
نمونه هاش رو اكثرا تا به حال ياد دادم
يا اينكه ايروني هستن و همه بلدشن
ولي بازم چشم

نه كاغذ روغني جواب نميده
به پيركس نميچسبه فقط قلق داره كه بايد با تجربه دستتون بياد
ولي خب روي اجاق راحت تره و ته ديگش ترد تر ميشه
اگه ميخوايد چيزي بذاريد فويل چرب شده بهتره
ولي من امتحان نكردم چون ميدونم نميچسبه
بازم ميگم روي اجاق بهتره

باور کن فرهنگ ما گله. من کمرم می شکنه بخوام اینجا( هند) مهمونی بدم. حالا باید یک بار امتحانی درست کنم ببینم چطور می شه. قربونت که بچه بغل جواب می دی. :*

سلام من برا  اولین بار امروز این غذا رو درست کردم فکر نمیکردم اینقدر خوشگل و خوشمزه باشه... خیلی ممنونم طیبه جان... دفعه بعدی حتما عکسشو میذارم شکموها نذاشتن عکس بگیرم ازش..ارادتمند

این عالیه...فقط اینکه چجوری ته چینارو می ذارین رو هم؟ یهو نریزه ته چین بالایی موقع گذاشتن؟

خاصيت ته چين به اينه كه قالبيه
محكم تر از اين حرفاست
ولي بايد اجازه داده باشيد كه خوب برشته شه

سلام طيبه عزيز
خيلي خوشحالم از اينكه با اين سايت زيبا اشنا شدم البته خيلي وقته استفاده ميكنم ،مرسي
كلي دنبال دستور فسنجون ميگردم ،شما توي ارشيو نداشتين؟يا من نديدم 

والا اعتقاد من بر اينه كه تا اونجايي كه ميشه غذاهاي سنتي رو از مامانهامون ياد بگيريم نه اينترنت

طيبه جون مرسي از پاسخت
حالا نميشه از شما ياد بگيريم ؟آخه ما شما رو خيلي ميدوستيم ودوس داريم از شما فسنجون ياد بگيريم راستي اسم ابجي من هم طيبه هست ، اينقد حال ميكنه من همش ميگم دستو از طيبه خانومه،

چشم انشالا موقعيتش پيش بياد حتما

 مرسي ،بوس واسه بهترين معلم دنياااا

سلام طیبه جون
ببخشید در مورد درست کردن این تهچین برای مهمونها، میشه همهچیشو درست کنیم، فقط دم گذاشتتنش رو بگذاریم برای مثلا 1 تا 1.5 ساعت قبل اومدن سرو شام؟مثلا از صبح یا حالا ظهر؟

اصلا خوبيش به همينه
بله ميتونيد

سلام طيبه جان من اين ته چين رو درست كردم خيلي خوشگل در اومد. البته من اين ته چين رو توي پلوپز گذاشتم. فقط منم تا غذا رو كشيدم از بوي تخم مرغش زياد خوشم نيومد. راستش تصميم گرفتم دفعه بعد فقط با زرده درست كنم و اينكه يه مقدار ماست توي ماية تخم مرغي هم بريزيم. به نظرت خوب ميشه

واسه اون مشكل ميشه زعفرونش رو بيشتر كرد
بد كه نميشه فقط با اين دو تا تغيير ترد بودن ته ديگش كمتر ميشه

chef نازنینم من این روش ته چین مرغ را درست کردم واقعا خوشمزه و مجلسی است من تا بحال از روش زرده تخم مرغ و پلو مخلوط با تمام مواد درست می کردم البته اونهم خوشمزه می شد این هم خمشمزه و هم مجلسی تر است ممنون الهی من فدات بشم که اینقدر شما بی دریغ همه اطلاعات را در اختیار ماها قرار می دهید !!!! می بوسمتتان

شما هميشه محبت داريد عزيزم
بله من شخصا (بنا به ذائقه) اين مدل ته چين رو بيشتر ميپسندم وگرنه خب همه مدلها خوشمزه هستن
احسنت و نوش جان

عکسهای زیبا
وته چین زیبا تر
احسنت

سلام
به تصادف با این سایت اشنا شدم بابت جستجوی ته چین مرغ درست کردم تو قالب کیک اما چسبید بر نگشت تازه کارم نیستم اشکال کارم کجا بوده؟ممنون

 آیا تا به حال توی اون قالب کیک ته چین دیگه ای درست کرده بودید؟

من حدس می زنم مربوط به جنس قالبتون بوده که مناسب تهیه ته چین نبوده.

سوال در بخش دیگه

 آیا می شه برنج رو به مواد ته چین آغشته کنم و مواد لابه لاش رو هم بریزم و
خلاصه همه کاراش رو انجام بدم به جز دم کردن برنج و بعد بذارم مثلا 2-3
ساعت بمونه همونجوری توی قابلمه بعد زیرش رو روشن کنم تا دم بکشه ؟
آیا این کار درسته یا ممکنه ظعم و بافت ته چین رو خراب کنه ؟مرسی

بله دوست عزیز می شه.

شف در پاسخ یکی دیگه از دوستان که سوال مشابه شما رو داشتن، جواب دادن که اصلا خوبی اش به همینه.

چون مواد به خورد برنج و مرغ و...می رن.

بالاخره منم عکس گذاشتم
ته چین دو طبقه (یک طبقه ته چین مرغ و طبقه بالا ته چین بادمجان)..بله

به به 
ميبينم كه سيمين جون هم به جرگه عكس گذاران پيوستند
تبريكات صميمانه

عجب رنگي داره اين ته چين
اي ول
جاي ما رو هم خالي كرديد حتما
نوش جان

جای شما که بسیار خالی بود .. فکر کنید که پسر خاله هام مهمونم بودن و تا بیان این بیچاره ها غذا بکشن من با دوربین بالا سرشون بودم که از ته چینم عکس بندازم.. بنده خداها گفتن چه از خود راضیه از غذاهاش عکس هم میندازه :))))))))))))

طیبه جان بابت همه مطالب ارزنده ای که واسمون می ذاری یک دینیا ازت ممنونم عزیزم
اینم از ته چین من

سلام
اولین ته چین عمرم با دستور شما درست کردم
فقط از ترس اینکه نمیدونستم داخل ماهیتابه چدنی چه خبره 50 دقیقه بود که دیگه درش آوردم
عالی شده بود مرسی
http://www.uploadtak.com/images/y3793_Image000.jpg

اي ول
چه خوشگل و خوشرنگ

خيلي خوشحالم كرديد
باور كنيد از ته دل شاد ميشم وقتي خوشحالي ديگران رو ميبينم

خوشحالم كه پسنديديد
احسنت بر شما

سلامی دوباره بر استاد عزیز و پر انرژی

اینم از ته چین بنده با رسپی شف طیبه جان

رفت تو لیست رسپی های دائمیم و قبلیا خط قرمز خورد.مرسییییییییی

دوستم سلام

نمیدونم که آیا برای همیشه قصد داری که وبلاگت تعطیل باشه یا نه ولی به هر حال من کماکان نتیجه کارهای خودم رو که با دستورهای خوب تو درست کردم برات میگذارم و ازت تشکر میکنم که کمکم کردی تا بهتر باشم. این ته چین رو برای یه روز جمعه در کنار خانواده خوردیم بسیار زیبا و بسیار لذیذ (بهم نخندی نتونستم با ماسوره ام درست شکوفه بزنم مهمونام نشسته بودن سر سفره می گفتن ولش کن بیا!). رژیمم رو به خاطرش شکستم! دلم درد گرفت! البته شوهرم دوست داشت یه کمی مزه شکر بده. من که همینجوریشم دوست داشتم و از این به بعد با همین رسپی جلو میرم. دستت طلا. انشاا.... که باز هم به زودی ببینیمت.
بوس بوس

سلام ببخشید کسی هست همین الان جوابمو بده؟
میخاستم بدونم برای یه سینه مرغ کامل چندتا تخم مرغ کافیه؟؟؟؟؟

سلام ببخشید کسی هست همین الان جوابمو بده؟
میخاستم بدونم برای یه سینه مرغ کامل چندتا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...