2012/06/25

گرانولاي بادامي دارچيني


من بيش از ده ساله كه صبحانه سريل cereal يا گرانولا granola ميخورم. ده سال پيش قيمتش مناسب بود ولي الان واسه هر بسته سريل بايد ده تا پونزده هزار تومن بپردازيم و هفته بعدش دوباره روز از نو روزي از نو. دوستاني كه مثل من صبحشون رو با سريل شروع ميكنن ميدونن چه هزينه ايه. از اونجايي كه يه مدته به اين نتيجه رسيدم كه چيزهاي ساده اي كه قبلا "ارزشمند براي عكاسي" نميدونستم رو پست كنم؛ تصميم دارم انواع گرانولا هايي كه براي خودم درست ميكنم رو اينجا بذارم بلكه به درد يه بنده خدايي بخوره. به اين نكته توجه داشته باشيد كه بيس كار رو كه ياد بگيريد كفايت ميكنه و خودتون ميتونيد انواع تركيبها رو به كار ببريد. با اين وجود من هم تمام گرانولاهاي مورد علاقه خودم رو كم كم پست ميكنم.
يكي از مزيتهاي خوردن سريل براي صبحانه اينه كه روزمون رو با يه چيز (به نسبت) كم كالري و كم چربي اما مقوي شروع ميكنيم. شايد واسه تون جالب باشه اگه بگم من با حدود سي گرم گرانولا و يك كاسه شير همچين سير ميشم كه تا ظهر به ندرت احساس گرسنگي ميكنم. اين گرانولايي كه قراره امروز ببينيم به دليل داشتن مغزها بسيار مقوي و سنگينه و واقعا تا آخر وقت اداري آدم رو سير نگه ميداره. شايد البته ساعت يك ظهر يه دونه سيب لازم شه!

جو پرك 150 گرم
بادام 100 گرم
تخمه كدو 45 گرم
تخمه آفتاب گردان 50 گرم
كنجد 30 گرم
پودر دارچين 1 ق چ
روغن مايع 2 ق غ
عسل نصف ليوان




همه مواد خشك رو توي سيني فر روي كاغذ روغني ميريزيم
سمت راست بالا بادام خورد شده. وسط جو پرك. سمت چپ بالا تخمه كدو. سمت چپ پايين تخمه آفتاب گردون. سمت راست پايين كنجد قهوه اي
با دو قاشق روغن مايع مخلوط ميكنيم
 




عسل رو هم اضافه كرده و خوب مخلوط ميكنيم




توي فر 150 درجه سانتيگراد قرار داده و هر ده دقيقه يكبار از فر بيرون آورده هم ميزنيم ( و توي خونه حسابي بوي خوب دارچين ميپيچه)
مدت زمان پخت حدود 30 الي 45 دقيقه
هر چي بيشتر توي فر بمونه قهوه اي تر ميشه و عسل كاراملي تر ميشه و جو ترد تر و پوك تر ميشه





من خودم دوست دارم قهوه اي قهوه اي باشه كه كاراملش ته مزه تلخي داشته باشه اما شما بسته به ذائقه مدت زمان پخت رو تنظيم كنيد
وقتي خوب تست ميشه همه چي كرانچي تر ميشه و ميدونيد كه من چه علاقه اي به كرانچ يا قرچ دارم! تازه جو اش هم حسابي ميپزه و دندون و گلو رو اذيت نميكنه. تا به حال گرانولاي مارك فاميليا با طعم سيب و انگور رو خورديد؟ اگه خورديد احتمالا شما هم نشستيد و جوهاش رو دونه دونه جدا كرديد و بعد تازه موفق به خوردن بقيه اش شديد. نميدونم ولي يه جورايي جو اش خام و سفت و بي مزه است. (من معمولا با اون جوها كه جدا كردم كيك خرما و جو درست ميكنم!!!) . پس متوجه ميشيد كه چرا من ميذارم اينقدر تست شه. تازه جوها كاور كاراملي هم خواهند داشت

اگر فر نداريد توي يه قابلمه بزرگ بريزيد و با حرارت خيلي ملايم تفتش بديد. تا زماني كه به رنگ مناسب برسيد

اجازه ميديم سرد شه و بعد توي زيپ لاك در يخچال به مدت يك ماه نگهداري ميكنيم

گرانولا رو با شير براي صبحانه ميخورن (اگه مشكل لاكتوز يا كلسترل داريد ميتونيد با شير بادام بخوريدش). يا با ماست به عنوان اسنك. روي پارفه ها يا كاستردها يا كرامبلها به عنوان فانتور كرانچ. و يا روي كيكهاي لايه اي رژيمي براي طعم دهندگي. حتي ميتونيد توي زيپ لاك هاي كوچيك بريزيد و ببريد اداره به عنوان اسنك هر از گاهي يه كم بخوريد. و اگه ميخوايد بازم كالريش پايينتر بياد ميزان جو اش رو بيشتر بگيريد. اما اينطوري خوشمزه تره ها!
ميتونيد توش تيكه هاي ميوه خشك يا ميوه تازه بريزيد

اگر تصميم داريد وزن كم كنيد يا اينكه وزن كم كرديد و ميخوايد سالها روي همون وزن باقي بمونيد گرانولا رو براي صبحانه انتخاب كنيد. من سالهاست صبحانه ام همينه و ديگه به جر ميوه تا ظهر هيچي لازم ندارم چون سير سيرم.
راستي اگر واسه كودكانتون گرانولا درست ميكنيد حتما توش شكر هم بريزيد تا حسابي شيرين و خوشمزه شه و به جاي روغن مايع از كره استفاده كنيد. مدلهاي فانتزي ترش رو حتما در آينده نزديك پست ميكنم.

94 comments:

من که عاشقش شدم. حتما درست میکنم. از قیافش معلومه که خیلی عالیه...

ممنون شف طیبه جون،معلومه که خیلی خوشمزه است،فقط من این وسط یه چیز برام جالبه،شما  هم غذاهایی که نیاز به جویدن نداره رو دو.ست دارید هم عاشق چیزهایی هستید که قرچ قوروچ  میکنه
 

طیبه عزیز سلام من تازه با سایت مفید و خوبتون آشنا شدم ، واقعا دستت درد نکنه مطالب خیلی خوشمزه ای داری، عزیزم فقط یک سوال دارم اینکه نمی دونم چرا وقتی پست ها به ایمیلم ارسال می شه نمی تونم داخل سایت بشم و برایم فیلتره ! تازه بعضی از پست ها یت هم فیلتره ، می خواستم بدونم آیا دیگران هم این مشکل رو داشتند و باید با فیلتر شکن وارد بشیم یا اینکه این مشکل مال اینترنته منه ! مرسی عزیزم بابت همه مطالبه مفیدت

سلام طیبه جان
ممنون از سایت فوق العاده ات
دیروز جاتون خالی توی کافه عکس ساختمان اسکان (تهران) یک کیک شکلاتی ( تیره)خوردم که بی نظیر بود بعد که پرسیدم چیه گفتند که کیک خانگی است و به عنوان کیک موکا سرو می شد  بی نظیر بود کاملا مویست با فراستینگ شکلاتی عالی ، می دانم که قبول نمی کنی دستور آشپزی پیشنهادی بگذاری  ولی می شه خواهش کنم یک راهنمایی به من بدی تا بتونم این کیک را برای تولد همسرم که هفته آینده است درست کنم
بسیار ممنون

ممنون طیبه جان،مشعووف شدم از دیدن این پست :-*

عزيزم شما چقققققققدر با سليقه و با حوصله هستي . واقعا خدا حفظتون كنه.

عالی بود دستت درد نکنه شف جون.. دقیقن مورد نیازم بود همچین دستوری

سلام طیبه جونی.
من چند تا از رسپی های شما رو تا حالا درست کردم و رفتم رو ابرها.
به نظرم شما بی نظیرید.

بوسسسسسسسسسسسسسسسسسس

طیبه جون من واقعا برام سواله چجوری باهاش سیر میشین
من بسته کوچیک 30 گرمیشو میگیرم همون ک بریز
چون برنجیشو خیلی بیشتر از ذرت دوست دارم
ولی واقعا به دو ساعت هم نمیکشه گرسنه میشم
تازه من کلا زیاد گرسنم نمیشه
ولی کافیه اینو بخورم تا یکی دو ساعت بعدش ضعف کنم
:D

من خیلی وقته که نمیتون پست های قدیمی رو ببینم . منظورم فقط عکس نیست . وقتی مثلا فروزن یوگرت هلو رو کلیک میکنم صفحه میاد اما انگار هنگه . نمیاد پایین باز نمیشه هیچکاری نمیشه کرد
نگفته بودم چون فکر کردم موقتیه اما هنوزم این مشکل هست
یعنی حتی پایین نمیاد که پی دی اف بزنیم
تو رو خدا یه بررسی بکنین حیفه اینهمه پسته که من در حسرتشونم
همش منتظر میوه های تابستون بودم که فروزن یوگرت کنم
مرسی
بوس

آخ جون!من فکر می کردم اشکال از منه که نمی تونم جو هاش روبخورم پس دوستش نداشتم و نمی خوردم.حتما اینو امتحان می کنم  چون من عاشق صبحونه هستم.
فدای شف عزیزم

خیلی عالی بود. واقعاً ممنونم. من خیلی وقت بود دنبال دستور خونگیش بودم. اینو با شیر می خورین دیگه؟؟؟؟ بدون پختن؟؟؟؟

دقیقا من هم همین مشکل رو دارم پریس جون
اما اصلا به روی خودم نمی بارم و به محض ضعف با یه لیوان شیرقهوه مشکل رو حل می کنم!

 کارتون خیلی درسته. من هر چی با دستورای شما درست کردم عالی شده. فقط یه سوالی . این تخمه ها بو داده ان؟ من نتونستم تخمه همینطوریشو پیدا کنم. ازین محصولات مزمز که نمکی هستن استفاده کنم ناجور نمیشه؟ اگه بخوایم بریزیم تو شیر. به نظر ناجور میاد!
شما این تخمه هارو چه جوری تهیه کردین؟

از چه مرورگری استفاده میکنین
من با اینترنت اکسپلورر همین مشکلو داشتم شاید اگه مرور گرو عوض کنین مشکل حل شه

این خیلیییی عالیه!فقط این همه مغز و آجیل داره خیلی سنگین نیس؟در اولین فرصتی که آجیل بخرم درست میکنم طیبه جون.مقسی
مشق شب،پرانیز:
https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=c37f1a25e65f27b7#cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!168&sc=photos

من فيد رو طوري تنظيم كردم كه كل رسپي ايميل شه و نيازي نباشه باز به وبلاگ مراجعه كنيد. چون اون موردش متاسفانه فيل تره. اينجا همه چي همين مدليه 
اما در مورد پستهايي كه ميگيد فيل هستن لطفا لينكش رو بذاريد من ببينم. چون تقريبا مطمئنم هيچ صفه اي فيل نيست

كيك موكا كيكيه كه هم كاكائو توش داره هم قهوه
دو مدل كيك شكلاتي توي وبلاگ هست كافيه مقداري قهوه بهشون اضافه كنيد كه تبديل به موكا بشن
كيك شكلاتي بدون آرد
كيك شكلاتي بدون شكلات
اگر هم چيز جديدي ميخوايد ميتونم لينك انگليسي بدم

مرسي پونه جون
والا اين يه مورد از اعتيادهام به حساب مياد. روزم رو بدونش نميتونم شروع كنم

قبل از زايمان كه به دليل سالها هيچي نخوردن معده ام اندازه يه گنجيشك بود. پس هيچي
اما الان هم كه سعي ميكنم بيشتر غذا بخورم باز هم تا ظهر اصلا گرسنه نميشم فقط قبل از اينكه برم خونه شايد يه سيب بخورم يا سيبه رو بدم آقاي شوهر كه البته دادش در مياد كه چرا چيزي نميخوري
ولي كلا سيرم

آره منم تا چند سال پيس ميخريدم. بلوبري و توت فرنگيش رو دوست داشتم. يه مارك آلماني بود اون رو بيشتر ميپسنديدم

راستي پريس جون شما كه بار دوست داريد كافيه  كه همين مواد رو قبل از اينكه توي فر بذاريد توي يه سيني لبه دار كوچيكتر با دست خوب پرس كنيد
برش بزنيد و بعد بذاريد توي فر با كمترين دما بپزه
ميشه گرانولا بار

بله براي من هم با آي اين همين مورد پيش مياد
من با كروم باز ميكنم

من و حميده جون يه مدت توي اداره شغلمون اين بود كه اول صبح مينشستيم جوهاش رو پاك ميكرديم بعد بقيه رو ميخورديم و بعد كار رو شروع ميكرديم
ايم مدلي ولي ميشه حتي قرچ قرچ خوردش. ولي البته من ميذارم حسابي تست شه كه رنگش قهوه اي شه

چهل و پنج دقيقه توي فر پخته ديگه نيازي به پختن نيست
ترد ترد ميشه
بدون شير هم ميشه خورد اما واسه اسنك
واسه صبحونه با شير ميخوريم

مزمز يا ساير ماركها
اصلا توي رسپي گرانولا نمك همهست كه من چون رعايت نمك رو ميكنم نميريزم اما در عوض از آجيل شور استفاده ميكنم
تنبل هم تشريف دارم پس همين بسته هاي آماده رو خالي ميكنم توي سيني و يالا
نه نگران نباشيد اصلا مزه اش بد نميشه
و البته اگه از تخمه زياد خوشتون نمياد كم بريزيد
يا منتظر بقيه رسپيها باشيد. تصميم دارم همه رو سريع پست كنم

من تقريبا دو هفته اي يك بار گرانولا درست ميكنم. از شانستون بوده كه اولين گرانولايي كه پست كردم مدل آجيليشه
چندتاي ديگه اش رو هم عكاسي كردم سعي ميكنم هر دو هفته يكبار يه ورژنش رو پست كنم

بله سنگينه و دقيقا به همين دليله كه اصلا نميشه تا قبل از ناهار هيچي خورد از بس كه آدم رو سير نگه ميداره
منتظر باشيد مدلهاي سبكترش در راهه

ممنون.شما همیشه ما رو شرمنده میکنید.
البته ما عادت کردیم،سیستم شف طیبه آموزش از سخت به آسونه:))
خیلیییی بزرگوارید که همه ی دانسته هاتون رو با ما تقسیم میکنید!
راستی شما یه چند باری از منال العالم تعریف کردید ،ما رفتیم سایتشو فیلماشو نیگا کردیک،اصلا شیفته اش شدیم ناجوووور!

این عالی بود!!! یکی دو روز بود دنبال دستور گرانولا می گشتم وقتی اونو اینجا دیدم کلی ذوق کردم یه تغییر کوچولو هم توش دادم مغز تخمه کدو رو حذف کردم بجاش بیشتر توش کنجد ریختم (به شدت به کنجد علاقه دارم ):D  

عالی................عالی............عالی...........................مثل همیشه

عزیزم سلام با خودم فکر میکنم ایا چیزی در دنیا وجود داره که شما بلد نباشی که البته مربوط به تغذیه سالم بشه به غیر از شغل وحرفه خودتون که مسلما در اون هم از کسی کم نمییاری واقعا محشری عزیزم خدایا شکرت که طیبه جون رو افریدی ولی چرا اینقدر دیر حالا ما پیرزنها زمانی رو که میتونستیم سالمتر زندگی کنیم رو از دست دادیم ای خدا که از دست تو چکار کنم ؟معلوم شد من اون دنیا سرم خیلی شلوغ چون به غیر حساب پس دادن مواردی هم برای پرسیدن دارم بهر حال ممنون دوست دارم دوسش دارم میبوسمش و میبوسمت
مریم

    به چه چیزهای خوبی اعتیاد دارین شما ایشالا همه معتادا مثل شما باشن.
منم معتاد به سایت شما هستم. تقریبا روزی ده بار میام اینجا ! :))

 مرسی عزیزم مثل همیشه عالی

مشق شب:)پر کار شدیم ما این هفته!فته الدجاج:
https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=c37f1a25e65f27b7#cid=C37F1A25E65F27B7&id=C37F1A25E65F27B7!169&sc=photos

اون 45 گرم تخمه کدوش منو کشته!:دی...چه دقیق!دستت درد نکنه طیبه جون..خیلی رسپی عالی به نظر میاد..مرسی..

اگر اونجا عرب ست داريد ميتونيد هر روز ظهر برنامه هاش رو ببينيد
من چون اداره هستم امكانش رو ندارم
روزهاي تعطيل هم كه تو آشپزخونه تشريف دارم
اما ماه رمضونها برنامه هاش رو از دست نميدم
خيلي لذت داره

عالي شده
منم همينطور. چقدر هم كه كنجد مفيده. مخصوصا واسه روده بيماري كه من دارم

حتما ورژن كنجدي خودم رو هم پست ميكنم
منتظرم فصل شيره خرما و ارده بشه كه تازه اش رو درست كنم

دل آدم بايد جوون باشه
مريم جون اتفاقا شما از من جوانتريد. من روز نيست كه نگم : "ما پيرزنها" البته بيشتر به خاطر شرايط الانمه كه به خاطر بچه كوچيك نميتونم به خودم برسم

اتفاقا چيزي كه توي وبلاگ ديده نميشه اينه كه من اكثر غذاهايي كه واسه ناهار درست ميكنم هم كبابي يا پته هستن
انشالا فرصت شه اونها رو هم آموزش بدم

چشماتون زيبا ميبينه ريحانه جون

راستي من نگفته بودم كه آواتار شما رو خيلي دوست دارم. بهم آرامش ميده. نميدونم چرا ولي آرامش ميده

نه نيمچه آشپز جون اين به خاطر اينه كه بسته بندي استفاده ميكنم. اين بسته ها معمولا 45 يا 50 گرمي هستن. دليلش اينه وگرنه كم و زيادش كه اصلا مهم نيست

هی وای من طیبه جونم با این حال که کامنت گذاری راحت شده ولی من به سختی کامنت می ذارم

من فقط جو داشتم ولی از روی کنجکاوی درست کردم عالی شد

دستت طلا عزیزم
بهار که استقبال کرد 

طیبه جون من شدید منتظر دستورهای بعدی هستم
راستی هنوز کامنت  گذاشتن سخته
این صفحه مربوطه باز نمیشه که توش بنویسیم ولی بهتر از اینکه فیل باشه
به هر حال من همیشه حظ میبرم

 لطف دارید ناز بانو!
قابل بدونید عکس خودمه.شرمنده میکنید.

 آره اتفاقا هی دنبال برنامه اش بودم ببینم کی نشون میده.
ممنون که گفتی طیبه جان.
دقیقا با جمله ات موافقم!خیلی لذت داره!

زهرا جان براوزرتون رو عوض کنید.

نوش جان شما و بهار جون

 رروکدوم کانال عرب سته برنامه اش شف جون؟

11804Hالبته فكر كنم امسال محرومم
فعلا كه دست به دعا برداشتم شايد خدا دلش به رحم بياد من يه كم آشپزي ببينم بلكه علمم زياد شه
نشد هم خدا رو شكر. ديگه دارم عادت ميكنم. سالهاي اولش واسه ام خيلي سخت بود

سلام.


خیلی شنیدم و خوندم که عسلو نباید پخت یا
به چیزای گرم اضافه کرد.


میشه مثلا از شیر عسلی استفاده کرد برای گرانولا و سریل؟


یا اگه نمیشه جایگزین دیگه ای هست برای عسل
(البته غیر از شکر)؟


ممنون

بله شير عسلي يا هر شيره ديگه اي رو ميتونيد استفاده كنيد
و شكر قهوه اي
و البته شكر رو كه خودتون فرموديد

من صلاحيتش رو ندارم كه در اين مورد بحث كنم ولي عسلهايي كه تو بازارن عسل خالص نيستن و بيشتر شيره شكره و عملا نگراني اي ندارهبازم ميگم من كوچكترين صلاحيتي ندارم كه نظر بدم. فقط خواستم  دليل استفاده خودم رو ذكر كنم

کاملا موافقم.اکثرا زنبورها شیره ساخته شده با شکر میخورن تا شیره گل.


ممنونم از راهنمایتون.

مقش شب:

https://public.sn2.livefilestore.com/y1pERJbs4OgonGxC6Cem1iJp6f4vv9s-epPax36TzfpN5MvKQvc41Jpl326FDfi582IrOEw9ttTY9ZOf-RqkerHfA/DSC_1890.JPG?psid=1

همه چیز مطابق دستور. مواد رو در یک کاسه مخلوط کردم و بعد روی کاغذ روغنی پهن کردم. عطر دارچینش آدم رو مست می کنه. بسیار خوش طعم و عالی.

من یه بار دیگه هم با یه پرک دیگه درستش کردم و اون هم عالی شد.

شاید دفعه بعد به جای عسل از

Maple syrup

استفاده کنم.

دست شف درد نکنه.

به به چه عالي تست شده. به نظرم هرچي قهوه اي تر خوشمزه تر
بله ميپل سيرپ و گلدن سيرپ و از اونا بهتر اگاوي
ولي مرواريد جون هيچي مثل شكر نميشه
حيف كه اينا سالم ترن وگرنه با شكر كه درستش ميكني خيلي سبك و ترد و خوشمزه ميشه
بسوزه پدر كالري

راستي من اين كاسه شما رو ديدم ذوق كردم مامانم پيش دستيهاش رو داره من از نوزادي عاشق اينا بودم. جديدا يكيش شكست جيگرم كباب شد
خيلي اين عكس رو ديدم خوشحال شدم
:D

 جالبه بدونید این ظرف ها رو من اینجا پیدا کردم!! البته قصه اش طولانی هست. فقط این قدر بگم که وقتی من این ظرف ها رو دیدم، جیغم بلند شد که وااای!! بعد زبونم بند اومده بود و نمی تونستم برای اطرافیان که داشتن من رو بر و بر نگاه میکردن توضیح بدم قضیه از چه قراره.

این ظرف ها رو من از جهیزیه خاله ام می شناسم. اون موقع خیلی خیلی کوچولو بودم و به قول شما از نوزادی!! اونها رو می شناسم.

البته باید اقرار کنم که تا وقتی ایران بودم ازشون بدم می یومد، ولی بعد ها دلم براشون ضعف می رفت. اینها شش تا کاسه کوچک و یک کاسه بزرگ هستن و من پیش دستی اش رو ندارم!!

قابلی نداره طیبه جون. من که همه اش رو نمی خوام.

اتفاقا اگه پيش دستي هاي مامانم ناقص نشده بود تقديم ميكردم
جالبه من تو شهرمون فقط يك جاي ديگه توي خونه اقوام ازش ديدم و واسه همين چون چيز تكي بود دوستش داشتم
و فرم دورش
مرواريد جون قبلا هم گفتم چيزاي تك شده واسه مايي كه معتاد به فود فتاگرفي هستيم غنيمته
اگه من يه ذره معرفت داشتم بايد بيشتر به مادربزرگم سر ميزدم و اگه يه ذره بدجنسي داشتم بايد ظرف و ظروفش رو كش ميرفتم
ولي همه اش ميگم زشته
بعد ميرم ميبينم نوه هاي كوچيكش زدن همه رو شكستن

سلام طیبه جــــــــان ،
ممنونم ، واقعاً عالی و خوشمزه بود ... خیلی خوشمزه تر از آماده هاشه ....

من مدتهاست وبلاگ شمارو میخونم طیبه جان. اما خب از اونجایی که بسوزه پدر کالری ، فقط به نگاه کردن و آب از لب و لوچه راه افتادن بسنده میکنم.
اما امروزپس از مدتها عزمم رو جزم کردم که این گرانولا رو درست کنم
اما با این تغییرات
1- تخمه هارو حذف کردم و به جاش انگور و سیب تازه ریختم
2- کاغذ روغنی نداشتم. به جاش کف سینی فر کاغذ آلومینیومی انداختم و چربش هم کردم
 حالا مشکلاتی که پیش اومد
1- فر من مارک بوش و برقی هست. اما تو 45 دقیقه با دمای 150 این گرانولای ما آخ هم نگفت چه برسه به کاراملی شدن. فر رو من روی نوع پخت  top-bottom heating گذاشتم
2- حدودا 2 ساعتی موند تو فر تا بالاخره ما تغییرات لازمه رو دیدیم و از فر درش اوردیم
3- الان که سه چهار ساعته که از فردرآوردم و خنک شده 3 تا مشکل عمده داره. اولی اینه که جوها مثل همون مارک فامیلا سفت موندن
دومیش اینه که همه چی بهم چسبیده و گوله گوله شده و من هرچی با ابزار های مختلف قسمش دادم خیلی بزور یکم از اون گوله گوله شدگی در اومد. البته تو شیر که ریختم و یه ذره موند خوب شد نسبتا
و اما سومین و بدترین مشکلم در حال حاضر اینه که اون فویلی که ته سینی انداخته بودم چنان به گرانولام چسبیده که هیچ رقمه جدا نمیشه. جالبیش اینه که فیله حتی به سینی فر هم چسبیده


حالا اگر راه حلی واسه این مشکلات من بالاخص آخرین مشکلم شما یا دوستان کسی میدونه راهنمایی کنه وگرنه مامانم منو با همون سینی فر حلق آویز میکنه احتمالا 

ايراد از انگور و سيب تازه نبوده من اون مدليش رو هم درست كردم كه حتما به زودي پستش ميكنم 
پس ايرادي نداره

من با فويل هم درست كردم. مشكلي پيش نمياد 
البته اينم بگم كه كاغذ روغني به مراتب بهتره
مشكلي كه در فويل داريم اينه كه خود گرانولا بايد حسابي چرب و چيلي باشه يعني به خوبي توش روغن بريزيد ديگه اصلا نميچسبه
دليل چسبيدنش نداشتن روغن كافي بوده

بسته به مقدار گرانولا و سياز سيني زمان متغيره من حتي تا سه ساعت هم شده كه گذاشته باشم ترد و كرانچي شه. چون دوست دارم رنگش كاملا قهوه اي باشه
پس ربطي به فر نداره

بله درست عمل كرديد. هميشه به رنگ توجه كنيد نه زمان

دليلش اينه كه ميزان شكر يا عسل و مخصوصا روغنتون كم بوده. يعني وقتي ميخوايم رژيمي درستش كنيم اين مشكل پيش مياد. پس اگر نميخوايد طعم رو فدا كنيد ميزان روغنش رو بيشتر كنيد درست ميشه

گلوله؟ از اول اينطوري بود؟ مگه چقدر توش مايع داشته كه باعث بشه جوها به هم بچسبن و گلوله بشن؟
من با پوره ميوه ها هم درست ميكنم گلوله نميشه. يعني از همون اول هم با قاشق چوبي كه هم ميزديد از هم جدا نميشد؟

آخ آخ! متاسفانه موقع هم زدن فويل پاره شده و مواد به زير فويل درز كرده و كارامل ايجاد شده و كارامل بعد از سرد شدن مثل سنگ شده و فويل جدا نميشه
خيسش بديد به راحتي جدا ميشه
جاي هيچ نگراني نيست
من معمولا فويل رو سه لايه ميندازم كه اين مشكل پيش نياد

متاسفم كه تجربه دلچسبي نداشتيد. ولي اطمينان ميدم كه قابل اجراست چون من مدتهاي مديديه كه صبحانه هر روزم همينه و طعمش هم خوبه وگرنه ميرفتم آماده اش رو ميخريدم

انشالا كه موفق ميشيد

ممنونم طیبه جون عالی بود
منم درست کردم ولی باتغییرات چون از داشته های تو خونه استفاده کردم
  عسل یه قلشق داشتیمکه بجاش شکر ریختم
هههههه
تخم آفتاب گردون مز مز داشتم که شستم شوریش بره
تخم کدو نداشتم
دارچینم یادم رفت که چقدرم حیف شد
ولی بلاخره نتیجه کار خوب شد اینم عکسش

مشخصه كه خوب تست شده
نه اتفاقا شكر بهتر جواب ميده چون تردترش ميكنه و خوشمزه تر
آره منم خودم همينكار رو ميكنم
هر چي تو خونه دارم ميريزم
و يا فكر ميكنم دوست دارم هفته بعد چه مدليش رو بخورم واسه همون موادش رو خريداري ميكنم

خلي جالبه كه ذائقه ها متفاوته. مثلا من دوست دارم شور و شيرين قاطي باشه عمدا از آجيل شور استفاده ميكنم

راستش من ترسیدم شوریشو دوست نداشته باشم برا همین ریسک نکردم 
فقط یه سوال این سریل گندم ونارگیل با شیر که قاطی بشه اونقدر نرم میشه که یه کوچولوی 1.5 نتونه بخوره؟
چون پسرم خیلی دوست داشت بخوره ولی چون سفت بود فقط قسمت کنجداشو میدادم
می خواستم ببینم اگه براش این سریله خوبه بدرستم
ممنون

salam chefe aziiizaam :X
mikhastam begam ke TOKHM HAYE KADo VA BADUM VA ... ke tuye in geranola hast
45-50 gr e
yani dorost andazeye in tokhmmehaye amadeye mazmaz

ama tu ax ehsas mikonam bishtare ... :D
nemidunam falleisho az koja gir biaram



va INKE kolan ba in dastor cheghadr geranola be dast miarim ? :D
va sobuneye chandruze ye adame SHIKAMU mishe ? :D:D:D:D

من چون درجا ميخورمش كرانچي ميمونه اما واسه مهدي گذاشتم چند دقيقه موند بعد خودش با قاشق افتاد در وقتش و خونه رو كثيف كرد ... و البته كمي هم خورد
بله بچه كوچبك ميتونه راحت بخوره

بله من از مارك مزمز استفاده ميكنم
دقيقا هم همين اندازه است
فله اش رو آجيل و خوشكبار فروشيها دارن
يعني اينجا كه هست

دو تا زيپ لاك با سايز متوسط رو كاملا پر ميكنه
من معمولا هر دو هفته اي يكبار درست ميكنم
بعمولا دو تا سه هفته بسته به ميزان گرسنگيم طول ميكشه تا تموم شه
بعضي وقتها شام هم گرانولا ميخورم پس ممكنه زودتر تموم شه. مخصوصا اگه مدل شكلاتيش رو درست كرده باشم

طیبه جان من باز درست کردم ولی این بار نذاشتم زیاد تو فر بونه فکر کردم کم تست شده اشو بیشتر دوست دارم که درست حدس زدم

تا جالا تو عمرم صبحونه به این خوشمزه ایی نخورده بودم
طعم عسل و دارچین()چون اون دفعه دارچین و فراموش کرده بودم این دفعه تا تونستم دارچین ریختم :دی
بی نظیر بود

فقط مشکلی که چیش اومد این بود که گرانولاهامو که از تو فر دراوردم تو همون ظرفی که بود گذوشتم تا خنک شه ولی چشمت روز بد نبینه که عسلهای کاراملی شده سفت شدن وگرانولاهام تو ظرف سفت شده بودن و صبح با دست با هزار مکافات از فویل کندم و خوردم

حالا می خوام با یه حرکت انتهاری با کوشت کوب به جونش بیوفتم

امروز صبح درستش کردم ولی یادم رفت روغن بریزم
ولی  اصلا به هم نچسبید یا اینگه گلوله بشه
عسلم کم ریختم اخه اجازه ندارم زیاد بخورم چون دیابت دارم
خیلی خوشمزه شده بود
حیف که عکس نگرفتم
ممنونم از این دستور خوشمزه

خوبي اينكه آدم خودش آشپز باشه به همينه
يعني با ذائقه خودمون همه چيز رو تنظيم كنيم
احسنت

آخ آخ من آخر گيج بازي هستم
اتفاقا روز جمعه كه داشتم باز گرانولاي دو هفته آينده ام رو درست ميكردم بعد از اينكه از فر در آوردم و هم ميزدم به خودم گفتم " نوشتي كه بايد بعد از فر هم هم بزنيم؟"  حالا ميبينم نگفتم
من خودم حداقل دو سه بار تا بخواد سرد شه همش ميزنم كه اين باعث ميشه كاملا دون دون شه و به هم نچسبه
چون همينطور كه فرموديد عسلش باعث ميشه دونه ها كاراملي شن و مثل سوهان عسلي بشه بافتش

تلاش ميكنم در گرانولاهاي بعدي اين نكات آخريش رو هم بنويسم
راستي اگر با كاغذ روغني درست كنيد بهتر از فويله
تقريبا اصلا چيزيش ديگه نميچسبه

آخي الهي! به جاش ميتونيد با چيزاي شيريني مثل توت خشك يا كمي انجر يا كشمش شيرينش كنيد
اينا رو آخر سر بعد از اينكه از فر خارج كرديد اضافه كنيد
روغن فقط باعث كرانچي تر شدنش ميشه
اگر همين براتون مناسبه ميتونيد اصلا روغن نريزيد
انشالا شفاي عاجل

نظر خود را اینجا وارد نمایید.

مثل همیشه عاااااااااااااااااااااالی 
الان مشغول بلعیدنش هستم...
من چون تخمه نداشتم تخمه هاش رو حذف کردم.
توش سیب تازه و موز تازه خرد شده ریختم
ریختم تو زیپ لاک که ببرم شرکت و بین روز که دنبال یه چیزی می گردم بخورم این رو ببلعم!
مرررررسی از رسپیهای خوب و بینظیرت

احسنت
اتفاقا منم هميشه تو زيپ لاك تو اداره واسه روز مبادا كمي نگه ميدارم

سلام شف عزیز
اولاً کلی بابت کارهای قشنگتون باید تشکر کنم، واقعا کارهاتون حرف نداره ،این همه استعداد و سلیقه شما ستودنی است.
 من که همیشه دعاتون می کنم واقعا ازتون متشکرم، کاش بشه تمام این زحماتون رو یه جوری جبران کنم.
من یک بار گرانولا رو درست کردم طعمش که عالی شد حرف نداشت،فقط یه کم سفت شده بود ،علت برای چی بود؟ به کمی یا زیادی عسلش مربوط میشه؟؟

اگر جوش سفت بود که پس به خوبی تست نشده باید بیشتر حرارت ببینه
اگر کاور جوها سفت بود بله میتونه از میزان زیاد شکر یا عسل باشه
ولی کلا اگر بیشتر تست شه بهتره
و بعد از اینکه از فر خارج کردید خوب همش بزنید

شف نازنین سلام
این گرانولا خیلی عالییییییییییییی بود من ساعات کاریم زیاده یعنی تا 5 بعد از ظهر تو محل کارم هستم خودم هم بد غذام غذای محل کارم رو نمیتونم بخورم خیلی هم تنبلیم میاد از خونه با خودم غذا بیارم و با میوه و بیسکویت سر میکردم وزنم هم زیاد نیست ها ولی از بس شما قاقالیهای خوشمزه یاددادی هی درست میکنم هی میخورم وزنم الان زیاد شده یک مشکلی دارم که فعلا نمیتونم ورزش یا پیاده روی کنم براهمین از بابت گرانولای سیب و دارچین تشکر میکنم یک اسنک خوب برا محل کارم است  میخوام کمی به وزن تعادلیم برسم دور کمر و شکمم با اجازتون عیدشون است که من بیخیالم ولی دیگه سعی میکنم رعایت کنم .
 من نتونستم زیاد تستش کنم تا کاراملی بشه ولی خوب دست کمی هم از کاراملی نداشت اون عکسها را به عشق شما تزئین کردم وگرنه من از این سلیقه ها ندارم    میبوسسسسسسسسمتون

يك كدبانو رو از همون اول ميشه شناخت
بي تزئين يا با تزئين قبولتون داريم مهربان جون
مثل هميشه عالي

شف عزیزم و نازنینم
با سلام و خسته نباشید
شندین کلمه کدبانو از زبان شما یعنی دیگه آدم باید کلاشو بندازه بالاو تو ابرها پرواز کنه که من دارم پرواز میکنم خیلی ممنون  بخاطر وقتی رو که میذارید و آموزشهای خوب رو رساتون والا از شما چه پنهان تو خونه همه دارند برا سلامتیتون دعا میکنند چون من قبلا تا کسی غذا رو گرم نمیکرد نمیورد جلوم بذاره غذا هم نمیخوردم و لی خوب دیگه شف طیبه عزیز معجزه میکنه خیلی ممنون و مرسی دوستتون دارم 

ولي پيداست كه تو خونتون بوده
چون مشخصه كه استعدادش رو داريد
انشالا مرتب شاهد كارهاي زيباتون باشيم

سلام عزیزم جو پرک همانی است که سوپ درستش می کنیم . نمی دانم اینجا جو پرک به آن صورت دارند یا نه؟ باید برم ببینم. عریرم یک جو دیگر است در شیرینی پزی استفاده داره اون اسمش را میشه بفرمایی ممنون

برای توضیح جو پرک به قسمت کامنت های این پست مراجعه کنید:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/10/blog-post_20.html

rolled oats

سلام شف عزیز
واقعا از کارهای زیباتون و در اختیار قرار دادنش برای ما خیلی خیلی متشکرم.
راستش من این گرانولا رو درست کردم و طعمش واقعا عالیه.البته روی گاز درستش کردم.اما وقتی خواستم سردش کنم روی فویل حالتش دادم تا مربعی ببرمش . الان که خشک شده برای من عالیه . کرانچی و خوشمزه . اما واقعیتش بیشتر من به خاطر دختر کوچولوم درستش کردم که بتونم به عنوان بخشی از اسنکش بدم ببره مهد اما برای اون سفت بود . از این بارها اینجا زیاده و البته نرمتره. البته که من دوست دارم خودم درستش کنم که سالم تر باشه
به نظر شما میتونم چیزی بهش اضافه یا ازش کم کنم که بتونم یه بار نرم داشته باشم ؟
راستی ندیده خیلی دوستتون دارم

 دوست عزیز،

در حقیقت این گرانولا یه حالت سبک داره و با این رسپی شما گرانولای قابل برش دادن به دست نمی یارید.

به همین خاطر حدس می زنم میزان عسلی که استفاده کردید خیلی زیاد بوده و یا نوعش طوری بوده که با حرارت خیلی خیلی سفت شده.

یا باید نوع عسل رو عوض کنید و یا از اگاوی سیروپ استفاده کنید. شف در مورد اینها در قسمت کامنت ها توضیح دادن.

خیلی ممنون مروارید جون
به نظر شما بین رسپیهای گرانولا کدومشون برای این کار بهترند و نرمتر میموند ؟

انواع بارها رو هم كم كم پست ميكنم
اگر انگليسيتون خيلي خوبه رسپيش تو اينترنت زياده
در غير اين صورت بايد كمي صبور باشيد چشم توي برنامه است

ممنون عالی بود. من درست کردم و واقعا از خوردنش لذت میبرم. 
واقعا با چیزایی که توی بازار هست قابل مفایسه نیست.
بازم میگم عالیه.مریم

البته یه بار تو تلویزیون یه کارشناس زنبورداری میگفت زنبور اگرهر چیزی بخوره حتی شیره شکر، بازم عسلی که تحویل میده همون خاصیت و کیفیت اصلی رو داره. فقط باید مواظب باشیم خود شیره ی شکر رو بجای عسل بهمون نفروشن.

مرسی خیلی عالیه.
صبحانه کامل و عالی.

سلام طیبه جون.
میخواستم سوال کنم ایا با
cooking oat
های خارجی که توی قوطی هستند هم میشه این گرانولا رو درست کرد یا حتما باید جو پرک خودمون باشه؟
آخه اونا یه کم ریزتره
ممنون

سلام طیبه جان
میخواستم بدونم اگر از
Oat meal
تو این رسپی استفاده کنم مشکلی پیش میاد؟
میدونم جای دیگه صحبت شده که این با جو پرک فرق داره، ولی میخوام کاربردش تواین دستورو بدونم.
ممنون از توجهت

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...