2012/07/14

كيش اسفناج و گردو




قبلا چند مدل كيش رو با هم درست كرديم اينبار يه كيش سالم و اسفناجي رو ميبينيم
براي كراست اين كيش از يه خمير رژيمي استفاده كردم يعني ميزان كره رسپي حداقل هستش چون ميخواستم در كل يه كيش سالم داشته باشم. و البته دقيقا به همين خاطر كيش رو با خامه درست نكردم.

براي كراست:
آرد يك و نيم ليوان
كره 50 گرم
شير ربع ليوان
نمك يك چهارم ق چ
شكر 1 ق چ
سركه سيب نصف ق غ
براي فيلينگ:
تخم مرغ سه عدد
پنير چدار 100 گرم
پنير ريو 200 گرم
شير يك ليوان
اسفناج خورد شده يك ليوان
گردوي خورد شده نصف ليوان
پودر پياز يك ق چ






آرد نمك و شكر رو مخلوط كرده سپس سركه سيب رو اضافه ميكنيم . در صورت نداشتن سركه سيب از سركه معمولي استفاده كنيد






من چون درست برنامه ريزي نكرده بودم كره رو مستقيم از يخچال بيرون آورده و رنده كردم. اگه نميخوايد رنده كنيد بهتره از يك ساعت قبل كره رو بيرون بذاريد






با نوك انگشتان مخلوطش ميكنيم تا مثل خورده كيك شه
بعد شير سرد رو اضافه ميكنيم






در حدي مخلوطش ميكنيم كه خميري شه. جلوي خودتون رو بگيريد كه ورز نديد
همينطور كه مشاهده ميفرماييد يه خمير خيلي سفت به دست مياد كه من اصلا ورز ندادم و حتي صاف و صوف هم نيست. قراره همينطور باشه چون اگه ورزش بديم كه سطحش صاف شه توش گلوتن ايجاد شده و بعد از پخت سفت ميشه و دندون رو اذيت ميكنه. جلوي خودتون رو بگيريد و شير بيشتري هم اضافه نكنيد چون باعث بدمزه شدن كراست خواهد شد. براي داشتن كراست خوشمزه تر و كره اي تر به ساير رسپيها توي مبحث تارتها و پايها مراجعه كنيد. در اينجا هدف يه كراست رژيمي بوده






همينطور كه ملاحظه ميفرماييد خمير به خوبي و به راحتي پهن ميشه و سطح صافي به ما ميده. اين خاصيت اين مدل كراسته
خمير رو به اندازه قطر قالب پهن ميكنيم






خمير رو چهار تا ميزنيم و به قالب منتقل ميكنيم






لبه هاي خمير رو با يك دست بلند ميكنيم و با انگشتان دست ديگه حاشيه خمير رو به قالب ميچسبونيم تا مطمئن شيم زيرش هوا نرفته
سايز قالب اصلا مهم نيست. فقط ضخامت كراست كم و زياد خواهد شد. قالبهاي 25 تا 30 سانتي جواب ميده. براي قالبهاي كوچكتر كراست ضخيم خواهد شد كه بهتره همه اش رو استفاده نكنيد و بقيه خمير رو فريز كنيد واسه دفعات بعد






حاشيه خمير رو از سمت بيرون تا كنيد (طوري كه قسمت تا شده به ديواره قالب بچسبه) و بعد حاشيه ها رو با انگشتان فرم بديد. اينطوري هميشه لبه هاي كراستهاتون شيك در مياد






خب اين از كراست. و حالا فيلينگ:
تخم مرغها رو كمي بزنيد در حدي كه كف كنه
اسفناج رو اضافه كنيد
من از اسفناج فريز شده استفاده كردم به اين صورت كه اسفناج رو از فريزر بيرون آوردم و گذاشتم يخش باز شد و بعد توي صافي ريختم و با دست روش فشار دادم تا آبش كاملا گرفته شد و بعد به تخم مرغها اضافه كردم. مقدارش رو چشمي اندازه بگيريد. اين ميزان كه گفتم مال قبل از آبكش شدنه. ميزان اسفناج دست خودتونه ميتونيد متناسب با ذائقه كم و زيادش كنيد. اگر از اسفناج تازه استفاده ميكنيد ميتونيد كمي توي تابه تفتش بديد يا چند ثانيه توي آب جوش بندازيد يا اينكه بخارپزش كنيد (من معمولا بخارپز ميكنم اما الان كه توي شهرمون اسفناج گير نمياد مجبورم از فريز شده استفاده كنم كه همون خواص و بافت رو داره)






كاله يه پنير برزيلي داره به نام ريو. كمي شوره ولي طعم جالبي داره. من از اين پنير استفاده كردم. شما ميتونيد از فتا يا پنيرهاي نرم ديگه يا حتي يك ليوان پارمزان استفاده كنيد
توضيح عكس: لازم و واجبه كه ذكر كنم هدفم تبليغ مارك كاله نبوده. اون روز اينا رو تو خونه داشتم






بعد چدار رنده شده رو اضافه ميكنيم كه حسابي خوشمزه اش ميكنه اما ديگه اصلا نبايد نمك اضافه كنيد چون همينجوري هم نمكش مناسبه






در آخر شير و گردو و پودر پياز رو هم اضافه ميكنيم. من نيازي نميبينم ادويه ديگه اي اضافه كنم ولي شما ميتونيد كمي جوز هندي هم توش رنده كنيد.






فيلينگ رو توي كراست ريخته و در فر قرار ميديم
فيلينگ كيش آبكيه. دليلش هم اينه كه كيشها يه بيس كاستردي دارن. نگران نباشيد در فرايند پخت شير و تخم مرغ تبديل به يه كاسترد خوشمزه ميشه
دماي فر 180 درجه سانتيگراد به مدت يك ساعت. فر حتما بايد از قبل گرم شده باشه
اگر ديديد كراست داره طلايي ميشه اما فيلينگ نپخته يعني دماي فرتون زياد بوده حتما كمش كنيد تا با دماي مناسب كاسترد فيلينگ ببنده و كراست طلايي شه





اجازه بديد ده دقيقه سرد شه بعد از قالب بيرون آورده و سرو كنيد






كراستش مدليه كه به هيچ عنوان به قالب نميچسبه و برشش عالي ميشه ولي بيسكويتي و ترد نيست. دليلش هم ميزان بسيار كم كره است






ماندگاري خوبي داره و اگر خوب با سلفون بپيچيدش چندين روز توي يخچال عمر ميكنه. فقط كراستش كمي نرم خواهد شد.
خوشمزگيش به پنيرها و گردوشه. و اگه مثل من اسفناج دوست داريد از اين كيش لذت خواهيد برد.



47 comments:

سلام. مثل اینکه اول شدم. شف عزیزم ممنون که دانسته هات رو بی هیچ چشمداشتی در اختیارمون میذاری. 

 سلام.خسته  نباشید.لطفا مثل همین دستور از موادی که استفاده میکنید عکس بذارید که ما هم از همون مواد استفاده کنیم تا کیفیت یکی بشه.ممنون.

من عاشق کیش اسفناجم البته با ژامبونش رو فقط انتحان کردم حالا این هم میره تو برنامه... مرسیییی شف دوست داشتنی من :)

سلام طیبه جون مثل همیشه عالی
عزیزم یه بسته پنیر چدار مارک کرافت از اونها قوطیش آبیه! برام آوردن ولی دقیقا نمی دونم خاصیت پنیر چدار چیه و برای چی استفاده میشه مثلا توی پیتزا توی لازانیا هم میشه استفاده کرده ؟

در ضمن عزیزم این پنیرها رو تا چقدر با چه شرایطی میشه نگه داری کرد؟ 

واقعن عالیه ، ، شوهری اسفناج  دوست نداره شاید این یه راهی باشه به اسفناج  علاقه مند شه، 

شف طیبه عزیزم سلام.
خسته نباشید.
دستتون درد نکنه بابت آموزشهای خوبتون.
شف عزیز ، یه سوال و درواقع یه خواهش دارم..
با این سرعت پایین اینترنت دانلود کردن تک تک  پی دی اف های دستورات خیلی کار مشکلیه و خیلی زمان میبره.
می خواستم بدونم امکان اینکه تمام فایل های پی دی اف و یا فایل های متنی دستورات یکجا باشه و یا حتی در چند قسمت  طبقه بندی شده موجود باشه که بشه در یک یا حتی در دفعات کم اونها رو دانلود کرد وجود نداره؟
راستش من هم فایلهای پی دی اف رو بخاطر تصاویر دانلود میکنم و هم فایلهای متنی رو.
هرچند استفاده من از فایلهای متنی خیلی خیلی بیشتره و کاش اونها هم بصورت یکجا یا چند قسمت برای دانلود در دسترس بود.
اگه این امکان رو درسایت ایجاد کنید لطف خیلی بزرگی به من و شاید خیلی های دیگه میکنید.
ببخشید میدونم مشغله تون خیلی زیاده و وقتتون کم.
ولی از دستورات شما نمیشه گذشت.
ممنونم شف عزیزم.

جستجوش کنید توی قسمت Search..پاسختون رو میگیرید
:)

شف جون، به نظرم رسيد يه بار كوكو سبزي رو اينجور درست كنم، يعني براي فيلينگش از مايه ي كوكو سبزي استفاده كنم، نظرت چيه شف جون؟؟

راستي يادم رفت بگم : مشق شب : كاپ هاي تستي با فيلينك پته ي تن ماهي يا يه چيزي تو همين مايه ها
البته طبق معمول كار به عكگاسي نكشيد و هاپولي شد
قربونت

سلام طیبه جون دارم تست میکنم ببینم مشکلم حل شد یا نه.از ته دل دعامیکنم که حل شده باشه.حالا به این امید که پیامم ثبت بشه دو تا سوالم ازتون میپرسم.من ته چین رو درست کردم مزه اش فوق العاده بود ولی از قالبم برنگشت البته این رو بگم که قالبم آلمینیومی بود آخه از اون دوتا سایز مناسب برای دو طبقه شدن داشتم.مهمه که حتما تفلون باشه ظرفمون؟راستی من تو فر گذاشتم.یه سوال دیگه هم اینکه میشه رویال آیسینگ که درست میکنیم رو بخار آب با همزنم بزنیمش تا مشکل سالمونلا هم حل بشه؟

سلام.امیدوارم ثبت بشه.در این حین سوالام رو هم از تون میپرسم.من ته چین رو درست کردم.طعمش عالی بود اما متاسفانه از قالبم برنگشت.قالبم آلمینیومی بود میتونه این دلیلش باشه؟تو فر هم درست کردم.؟حتما باید قالب تفلون باشه یا اگه روغن زیاد میریختم برمیگسشت؟یه سوال دیگه میشه رویال آیسینگ رو روی بخار کتری درست کرد تا مشکل سالمونلا حل بشه؟اگه کسی جوابام رو میدونه لطفا سریع پاسخ بده مخصوصو دومی بیسکویتهام منتظر تزئین هستن.

ممنون شف جون.بذار سرم خلوت که شد همه رو می پزم..تو ماه رمضان بیشترش رو..منم عاشق ترکیب پنیر و اسفناج و گردو هستم.برای پاستا .فیلینگ بورک.فیلینگ کرپ و....!دستت درد نکنه بانو.

میشه عریزم این کیش را با مایه کوکو سبزی درست کرد.

سلام عزیزم اگر این کیش را با مایع کوکو سبزی درست کنیم به نظرتان خوب میشه؟

این کیش اسفناج و گردو با آدم حرف می زنه ;;)
دست گلت درد نکنه طیبه جون.

سلام.خسته نباشید.میشه لطفا راهنمایی کنید من برای پخت و پز و سرخ کردنی از چه روغنی استفاده کنم که سالمتر باشه؟ممنون میشم

مدلهاي ديگه اش رو هم سعي ميكنم پست كنم

به اون خوبي  ماتزارلا ذوب نميشه پس واسه پيتزا عالي نيست
لازانيا بله
من به صورت بشامل استفاده ميكنم

شخصا طعمش رو دوست دارم اينه كه توي خيلي از غذاها ازش استفاده ميكنم و هميشه چند قوطيش رو تو خونه دارم

طعم اسفناج توش مشخصه
شايد بهتر باشه ميزانش رو كم كنيد

كدومش؟چدار
تا وقتي تاريخ مصرف داره
لزومي نداره توي يخچال باشه

وقتي بازش كرديد توي يخچال نذاريد مگر اينكه فرداش بخوايد مصرف كنيد
بهترين گزينه اينه كه رنده كرده و فريز كنيد
عالي فريز ميشه 
تا ماهها ماندگاري داره
من معمولا رنده كرده و فريز ميكنم استفاده اش ساده تر ميشه

متاسفانه سرعت اينترنت من از همه بدتره
اگه ميديديد چند ساعت بايد بشينم تا دو تا كامنت جواب بدم يا چند تا عكس آپلود كنم گريه تون ميگرفت

ولي اگر اوضاع بهتر شد چشم

فقط چون شير يا خامه نداره ميشه پاي
و زمان پختش كمتره
دقت كنيد خشك نشه

واي كه من چقدر اين پته تن رو دوست دارم

بايد سينك رو پر از آب سرد كنيد و بذاريد توي آب سرد تا شكه شه و از قالب جدا شه
من توي فر درست كردنش رو توصيه نميكنم
اما دوستان توي كامنتها مفصل توضيح دادند كه بايد چيكار كنيد
كامنتها رو مطالعه بفرماييد

من انجام نميدم با مسئوليت خودتون انجامش بديد
براي طرحهاي ساده  البته

مخصوصا گردوش مزه اش رو عالي ميكنه

پارمزانيش هم حرف نداره

بله ولي زمان پخت كمتر خواهد بود
چك كنيد خيلي خشك نشه

چشماتون قشنگ ميبينه منير جون

كانولا رو پيشنهاد ميكنند
اما من خودم هميشه غذاهام رو با يك قاشق روغن زيتون تفت ميدم
به ندرت هم غذايي درست ميكنم كه در حمام روغن سرخ شه ولي براي اون هم روغن مخصوص سرخ كردني استفاده ميكنم

واي كه من چقدر اين پته تن رو دوست دارم

از چه مارک روغن زیتونی استفاده میکنید؟من روغن بودار رو دوست ندارم.

سلام طیبه جون.ممنون.من ته چین رو شوک هم دادم.ولی بازم نشد.پس مشکل از قالب نبود.من همش فکر میکردم مشکل از قالبه.بازم ممنون.

طیبه جان دستت درد نکنه عالی بود

شف طیبه جونم نمیدونم براونی تارت رو تا حالا درست کردی یا نه (البته سوال درستش اینه که: آیا رسپی یی هست که امتحان نکرده باشی؟؟) به هر حال فقط جهت محکم کاری چون میدونم عاشق شکلاتی یکی از رسپیهاش اینه: http://www.joyofbaking.com/brownietart.html

2012/7/18 Disqus

به به با چه سرعتي! چقدر هم كه كراستش خوب برش خورده
احسنت

بله تركيب براوني با كريم چيز رو تيست كردم عالي ميشه
ولي اين تارت رو نديده بودم
مرسي از لينك
خيلي جالب بود

سلام شف جون
مشق شب ديشب همين كيش بود ولي با مايه كوكو
من كلا فوبياي سوختن غذا دارم، براي همين يه كم زودتر برداشتم، يه كوچولو كراستش نپخته بود..
با اين فوبيا چه كنم؟؟

كراستها معمولا به اين سادگيها نميسوزن. من آخراش هر دو سه دقيقه نگاهش ميكنم تا وقتي به درجه اي از طلاييت رسيد كه دوست داريم ميارمش بيرون اينطوري تازه تردتر هم ميشه
رنگش هم زيباست
مگر اينگه فر مشكل داشته باشه كه كفش رو بسوزونه

در مورد مشكلي كه فرموديد
من اين مشكل رو ندارم اما اعتراف ميكنم كه وقتي آشپزي ميكنم آشپزخونه رو ترك نميكنم كه خيالم راحت باشه مشكلي پيش نمياد
معتقدم يا آدم چيزي نميپزه يا درست ميپزه

شف جان اگر از اين كراست به خاطر كم كالري بودنش براي دسر بخوام استفاده كنم  ، نمك و سركه را با شير و شكر بايد جايگزين كنم؟

نه همين جواب ميده
اما ميتونيد هم اونكار رو بكنيد

سلام طیبه جان
عزیزم لازم نبود این خمیر رو دوباره برای استراحت توی یخچال بگذاریم؟

سلام
خوب طیبه جان این کیش اسفناج و گردوی من:
من خمیر رو 1 ساعت توی یخچال گذاشتم. خمیر سفتی بود ولی خوشمزه و فرمش رو هم خوب حفظ کرد.
من پودر پیاز نداشتم به جاش پودر سیر ریختم
به جای پنیر چدار هم از پنیر روده ای کاله که مخلوط چدار و پارمزان هست استفاده کردم.
به جای پنیر ریو هم از پنیر سفید میهن استفاده کردم.
من اسفناجم تازه بود، درشت خورد کردم و توی روغن زیتون تفت دادم
شوری کیش مناسب بود. اما به نظرم مقدار گردوش زیاد بود.
در کل خوشم اومد. مرسی از رسپی خوبت عزیزم

هميشه وقتي زمان داشته باشيم كه بهش استراحت بديم كيفيتش بهتر ميشه
منتها اجباري نيست
يعني بد نميشه

واو! خيلي خيلي ناز شده
يعني از اون غذاهاي تو دل برو
يا من خيلي پاي دوست دارم يا كلا غذاهاي خوشگل اين مدلي همه رو جذب ميكنه

والا غزال جون من آدميم كه اگه كل پاي رو بكنن گردو بگن بخور با عشق ميخورمش
:P

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...