2012/07/17

كيك ديابتي


اگر تو خانواده كسي رو داريد كه دچار مرض قند شده حتما درك ميكنيد كه چقدر واسشون سخته كنارتون تو مهموني ها و محافل خانوادگي بشينن و كيك خوردن بقيه رو نگاه كنن. مخصوصا اگه سابقا از كيك خور هاي حرفه اي هم بوده باشن. اينجاست كه شما وارد عمل ميشيد و محبوب قلبها!
در اين كيك از شكر معمولي استفاده نكردم. بلكه از شكر رژيمي مخصوص ديابتي ها استفاده كردم كه جذب نميشه. اين كيك با ماست درست ميشه كه مثل شير مضر نيست و همچنين دارچين داره كه خودش واسه بيماري قند مفيده

آرد يك و نيم ليوان
بيكينگ پودر 2 ق چ
دارچين 1 ق چ
ماست نصف ليوان
روغن مايع 1 ليوان
تخم مرغ 3 عدد
وانيل 1 ق چ
شكر رژيمي معادل 200 گرم شكر معمولي




فر رو روي 170 درجه سانتي گراد قرار ميديم
آرد و بيكينگ پودر و دارچين رو ويسك ميكنيم




تخم مرغ و  وانيل رو خوب هم ميزنيم تا حسابي كف كنه و رنگش روشن شه
شكر رژيمي رو اضافه ميكنيم و حسابي هم ميزنيم تا كرم سفيد رنگي بدست بياد
روي بسته شكر رژيمي نوشته كه چقدر از اين شكر معادل شكر معموليه.


 مثلا براي اين رسپي كه به 200 گرم شكر معمولي نياز داره بايد از 100 گرم شكر رژيمي (آسه سولفام پتاسيوم) يا 200 گرم شكر رژيمي (سوكرالوز) استفاده كرد. هر نوع شكر رژيمي تبديل مقياس خودش رو داره. كافيه روي پاكت رو بخونيد. و البته رسپي رو چندين بار تست كنيد ببينيد تا چه حد ميتونيد همين شكر رژيمي رو هم كمش كنيد (ميدونيد كه ذائقه ها متفاوت هستن). چون بعضي از اين شكر ها خيلي شيرين هستن و جاي كم شدن رو دارن. و البته حتما دقت كنيد كه روي پاكت شكر رژيمي نوشته باشه مخصوص پخت و پز چون بعضي از شكرها هنگام حرارت ديدن شيرينيشون رو از دست ميدن. و خواهش ميكنم تلاش كنيد اون ميزان كم كالري اي كه روش نوشته اغواتون نكنه چون بالاخره همه اينا اثرات جانبي هم روي بدن انسان ميذارن. پس واسه وزن كم كردن و روزانه ازش استفاده نكنيد. خدا رو شاكر باشيد كه سالميد و توانايي خوردن شكر طبيعي بي خطر رو داريد و با خوردن زياد اين جور مواد زندگيتون رو بيخودي به خطر نندازيد و از همه مهمتر ورزش رو فراموش نكنيد كه هيچي بهتر از ورزش خوشگلتون نميكنه! پس به اين نتيجه رسيديم كه اين رسپي مناسب افراديه كه بيماري قند دارن و علاقه خاصي به خوردن كيك.




خوب كه مخلوط شد ماست رو اضافه كرده و هم ميزنيم



حالا روغن رو هم اضافه ميكنيم و خوب هم ميزنيم




آرد رو اضافه كرده و در حد مخلوط شدن هم ميزنيم




سه چهارم كاغذ رو با اسكوپ پر ميكنيم و درون فر قرار ميديم به مدت 23 دقيقه و يا تا زماني كه تستر از كيك تميز بيرون بياد (پيشنهاد ميكنم بعد از 20 دقيقه مرتب چكش كنيد كه كاپ كيكها خشك نشن) اين كيك روش طلايي نميشه دليلش هم عدم وجود شكره. چون همينطور كه قبلا گفتم شكر توي كيكها علاوه بر عامل شيرين كننده حكم طلايي كنندگي رو هم داره.




اگر در قالب كيك يكجا درستش ميكنيد زمان پخت افزايش پيدا ميكنه و البته بسته به ابعاد قالب متغيره
با اين رسپي 12 تا 14 كاپ كيك بدست خواهيد آورد




اين كيك كاملا شيرينه و اصلا مشخص نيست كه شكر توش نداره اينه كه واسه دوستاني كه رژيم لاغري دارن هم گزينه مناسبيه (و البته قرار نيست كه هر روز يه عالمه اش رو بخوريد كه؟)
كيك بافت جالب و سبكي داره و توي دهن پودر ميشه و بسيار خوشمزه است. مخصوصا به عنوان يه كيك رژيمي




در اين كيك هدف حذف قند بوده ولي من با روغن مايع درستش ميكنم كه چربيش هم كنترل باشه شما اگر با چربي مشكلي نداريد با كره درستش كنيد فوق العاده خوشمزه ميشه. در صورتي كه مشكل كلسترل داريد از تخم بلدرچين استفاده كنيد
براي تنوع در طعم ميتونيد از رنده پوست مركبات يا ساير ادويه ها مثل جوز هندي يا زنجبيل يا ميخك يا كاكائو استفاده كنيد. ميزان كم اين مواد درون كيك آسيبي به بدن وارد نميكنه
شما هم ميتونيد دل اقوامتون كه از خوردن كيك محرومند رو شاد كنيد (و البته بسپاريد كه زياد نخورن)

26 comments:

عجب بافت هوس انگیزی داره! عطر دارچین... به به :)

خیلی عالیه.طیبه جان میشه از شکر هم برای این کیک ماست استفاده کرد؟من از رسپ کاپ کیک ماست که قبلا درست کردید زیاد استفاده میکنم. خیلی ازتون بابت این آموزش تشکر میکنم چون ما هم در خانواده فرد دیابتی داریم.

ممنون طیبه جون،مادرشوهرمن دیابت داره و من همیشه غصه ی اینو میخورم که باوجود علاقه ی زیادی که به کیک و شیرینی داره نمیتونم براش کیک درست کنم،و فقط بعضی اوقات براش شکلات تلخ بادرصد بالا میگیرم،البته کیک شیرعسلی خیلی خوب بود و شیرینیش واقعا کم بود
اما هرچی باشه شیرعسلی هم از شیر و شکر درست میشه و مطمئنا این کیک رو باخیالت راحت تری میتونم براش درست کنم البته به شرطی که شکر رژیمی گیرم بیاد
اون کیک اسفنجی با پروانه های شکلاتی و لایه های باترکریم که عکسشو گذاشتم یادتونه؟شب که بردیم خونشون همه با ولع تمام شروع کردن به خوردنش اما اون بیچاره فقط یه تیکه ی کوچولو ازسش تست کرد البنته من پروانه هاشو باشکلات تلخ درست کرده بودم که بتونه کمی ازش بخوره در کل خیلی دلم برای دیابتی ها میسوزه و باهمه ی سصحبتهاتون درمورد ورزش و خوشکلی هم موافقم
ممنون
آرزو میکنم همیشه خودتون و خونواده تون سلامت و خوشبخت باشید 
 

ما که خدا رو شکر هنوز دیابتی نشدیم. فقط در اثر زیاد خوردن شکلات و قهوه دچار فقر آهن شدیم!! البته اینم بگم که من کلا شکر و قند نمی خورم یعنی شکر خونه ما فقط به مصرف کیک می رسه. اما می خوام بدونم نمیشه تو بعضی کیک ها شکر رو با عسل جایگزین کرد؟ 

پاراگراف اول رو با گوشت و استخوان درک میکنم و همدلی من یکیو که حداقل داری... ممنون 

وای مهــــــــــــــــــــربون!!
؛)
مرسی

راستی میبینم که از قالب شستن خدا رو شکر راحت شدین...میدونم مهدی جان وقت باقی نمیذاره...ولی خودمونیم،کسی نشنوه:«چه بهتر!!» :دی

طیبه جان مادر با طعمو بوی این شکر مشکلی ندارن؟
اخه میدونی که یه مزه ای میده
من یکبار گرفتم یه مدل بیسکویت رژیمی هم باهاش درست کرده واسه مامان بزرگم و بابا بزرگم

خودم که اصلا بیسکوییت رو دوست نداشتم چون مزه شکره توش واضح بود
بقیه شکرو هم که بردم واسه مامان بزرگم گفت اصلا دوست نداره چون یه مزه بدی میده
و یکی دو بار که خریدن نه خودش نه بابا بزرگم نتونستن بخورن
البته حق داشتن
و اینکه واقعا شیرینه

راستی طیبه جون من کیک ساده رو که درست میکنم همین سوراخایی که تو برش کاپ کیک شما هست توش بوجود میاد و بیشتر هم در قسمت فوقانیه
و کناره ها
و همین حالت همین بافت
نمیدونم چرا احساس میکنم زیاد طبیعی نیست این حالت واسه کیک ساده. درسته؟
همیشه دنبال یه راهی بودم که  بافت کیک ساده ام رو توضیح بدم ولی عکسام واضح نمیشد

اخه کیکایی که کره دارن بافتشون این مدلی نمیشه
و کیک شربتی شما هم که ماست داشت با روغن مایه هم بافتش یه جور دیگه بود

سلام طیبه جان. دستت درد نکنه از دستورات جور وا جور ولی خیلی وقته که نمی تونم اینجا کامنت بگذارم چون اصلا" صفحات دستورات شما باز نمی شه یا اگر هم باز بشه فقط اول صفحه دیده میشه و اصلا" مطالب پائین صفحه قابل رویت نیست
اتفاقا" دیشب یکی از دوستانم که با سایت شما آشنا شده زنگ زد و فکر میکرد فقط برای اون این مشکل هست و وقتی فهمید من هم همین مشکل رو دارم گفت: تورو خدا به طیبه جون بگو که سایت مشکل داره.
الان هم احساس میکنم یه معجزه رخ داد که تونستم صفحه رو کامل باز کنم.
ببخشید میدونم جای این مطلب اینجا نبود ولی ترسیدم وقتی بخوام برم قسمت " چگونه کامنت بگذاریم" دوباره دچار مشکل بشم و صفحه باز نشه. ممنونم عزیزم

با اجازه شف عزيز تا بيان پاسخ بدن:
سيمين جان من هم همين مشكل را داشتم با اينترنت اكسپلور ولي با مزيلا اين مشكل برطرف ميشه. از اينترنت به صورت رايگان هم ميتونين مزيلا را دانلود كنين. 

شف عزيز يك سوال كاملا بي ربط به اين پست دارم ببخشيد شما! من چند باري كه شهد درست كردم حالا چه براي باقلوا چه براي باميه خيلي بد شد و شكرك زد بعد سرد شدن مخصوصا روي باميه كه افتضاح شد. از اونجايي كه براي جلوگيري از خريده شدن زولبيا باميه از بيرون در ماه رمضان توسط يك عدد همسر شيكمو  بايد خودم اقدام كنم. ميخوام بدونم اگر شهد را تا درجه 230 درجه فارنهايت يعني يه مرحله قبل از سافت بال برسونم كافيه يا بايد به سافت بال برسه (يك عدد ترمومتر آشپزيه ديجيتال خريدم) ؟ اين سايت را مطالعه كردم ميخواستم ببينم درست فهميدم منظورشو ؟
 http://www.exploratorium.edu/cooking/candy/sugar-stages.html

دقیقا همینی هست که پونه جون گفتن.

از یه مرورگر دیگه استفاده کنید. اگر اینترنت اکسپلورر استفاده می کردید تا به حال، از فایر فاکس استفاده کنید، اگر اون هم جواب نداد از سفری و ...

امیدوارم موفق بشید.

آره ما به زور جلو خودمون رو ميگيريم نخوريم و برسونيم دست صاحبهاش

بله واسه همين ميزان شكر به به اندازه شكر معمولي دادم
فرق اين با اون يكي به روغنشه به دليل داشتن روغن مايع پوك تر ميشه
كره اون يكي باعث لطافت بيشتر ميشه
اين رژيمي تره

خدا حفظشون كنه
منم پدر شوهر و مادر شوهرم ديابتي هستن
دائييهام سه تاش
يكي از زن دايي هام
مامانم بايد رعايت كنه
اينه كه چشم هميشه زياد دنبال كيك و شيرينيه
جديدا زياد از اين مدل كيكها درست ميكنم
ولي معمولا فقط اونهايي كه عالي هستن رو توي وبلاگ ميذارم

نه به طور كامل
شكر فقط شيرين كننده نيست
خيلي كارها توي فرايند پخت كيك انجام ميده كه يه بار بايد توي يه پست توضيح بدم

ولي ميتونيد مقداريش رو با عسل جايگزين كنيد
ولي بازم اون كيفيت اصلي رو نخواهد داشت

خدا همه بيماران رو شفا بده
آمين

اين هديه اي بود از ستايش جون
وگرنه من معمولا به شيوه سنتي كار ميكنم

پريس جون قبلا توي عكسهاتون اون رو ديدم
واسه من پيش مياد
ولي حساس نيستم
به نظرم خوشگله
اگه كشفش كردم حتما خبرت ميكنم

اين يكي مارك كاموره
به نسبت ارزونه
اصلا طعم بدي نداره
شيرينيش مناسبه
كيكش عالي ميشه و اصلا با شكر معمولي فرقي نميكنه

يكي ديگه هم هست ماردين كه خيلي گرونه 
اگه اوني كه امتحان كردي ماركش فرق ميكرده بگو من سريع واست بگيرم
همه از اين راضي هستن و خودمون هم طعمش رو دوست داريم و تعجب ميكنم ميگي مزه داره
ماركهاي ديگه رو امتحان نكردم

فقط من و آقاي شوهر و دكتر بهار معتقديم شكرش يه اپسيلون شيرينتره. اما همه اقوام ديابتي ميگن نه شيرينيش مناسبه

هم فايرفاكس
هم گوگل كروم
اما آي اي اصلا براي بلاگر مناسب نيست

يكي اينكه آيا مرتب با برس خيس روي ديواره ديگ شربترو خيس ميكنيد؟اگر نه كه بايد يه كاسه آب هميشه كاتر دستتون باشه
اگر كريستال شكر از ديواره توي ديگ بريزه بعدها باعث ميشه شكرك بزنه
دوم اينكه از آبليمو يه سركه يا جوهر ليمو استفاده ميكنيد؟
اگر مقداري توش بريزيد ديگه شكرك نميزنه
و در نهايت آيا شعله زير ديگ كمه يا زياد؟
نبايد كم باشه
212F

ba salam  .mikham khahesh konm  ke befarmarid  esme shekari ke vasey  diyabetiha estefadeh mishe ro  be engelisi ya almani va  ya be zabon khodemon mohabat befarmaeid begid, samimane az mohabateton tashakor mikonm.

 من از چندين مارك استفاده كردم و هنوز هم مرتب دارم ماركها رو تست ميكنم فعلا بيش از همه از مارك "كامور" راضي هستم
ماركهاي خارجي هم تو شهر من خيلي زياده
منتها از همه معروفتر در دنيا مارك 
splenda
هستش
كه اينجا هم موجوده
شهر شما رو نميدونم
البته اينم بگم حرف پشت اسپلندا زياده و بهتره ازش بيش از يكي دو بار در ماه استفاده نكنيد

با اجازه ی شف دوست داشتنی، دوست عزیز عسل نباید حرارت ببینه (فکر میکنم ماکزیمم حرارتش 60 درجه بود) با حرارت دادن عسل توش سم تولید میشه که خیلی خطرناکه. برای این که از شکر استفاده نکنید میتونید از شکر قرمز مازندران (یا همون نیشکر) استفاده کنید. طعم خاصی داره ولی برای کیک مناسبه. من وقتی رژیم بودم با شکر قرمز و شیره ی انگور شیرینی و کیک برای خودم میپختم.

 دوست عزیز،

در مورد حرارت دادن یا  ندادن عسل، بین علما هنوز توافقی سر نگرفته. بعضی بر این عقیده ان که می شه حرارتش داد و بعضی نه.

شف کلی رسپی دارن در همین سایت که توش از عسل استفاده شده، از گرانولا بگیرید تا کیک هاشون.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...