2012/07/20

حلواي سرلاك


آيا فرزندتان كم خوراك است؟ آيا مستاسل قاشق به دست تمام خانه را به دنبالش گز ميكنيد؟ آيا از فرط لاغري شكمش به كمرش چسبيده و دنده هايش را ميتوان شمرد؟ آيا مادر و مادر بزرگتان معتقدند كه دليل لاغري فرزندتان اين است كه مادر بدي هستيد؟
از اعماق وجود ابراز همدردي ميكنم!

روزگار بدي شده. بچه هاي مردم اون سر دنيا از گشنگي حاضرن مگس قورت بدن بچه هاي ما واسه غذاهاي خوشمزه هم ناز ميكنن. راهش رو در اين ديدم كه غذاهاي مختلف رو بهش معرفي كنم بلكه يه كم جون بگيره. حتي از سر ناچاري به سرلاك رو آوردم گفتم وقتي بچه هاي ديگه با لذت ميخورن لابد بچه ما هم دوست داره و من دارم بيخودي به خاطر كارخونه اي بودن از طفل معصوم دريغش ميكنم. كلي خوشحال يه كم واسه اش درست كردم و ... يارو سرلاكه تو دهن مبل و قالي و در و ديوار رفت اما تو دهن بچه ما نرفت . بعد از سه روز تلاش مذبوحانه بالاخره جا زدم. البته من هيچوقت به زور چيزي بهش نميدم سرش رو كج كرد رامو كج ميكنم.
نتيجه اين كه: اين بچه سرلاك بخور نيست زور زيادي نزن

از باز شدن در قوطي سرلاك تا سطل آشغال چهار هفته فاصله است پس بايد تو اين چهار هفته يه كاريش كرد

من دو شيوه رو امتحان كردم. يكي حلوا و دومي بيسكويت. جالبه كه بچه اي كه لب به سرلاك نميزنه به خوبي اون دو تاي ديگه رو ميخوره. (و البته مامانش بهتر از اون! بايد اعتراف كنم كه بيسكويت سرلاك از خوشمزه ترين بيسكويتهاييه كه خوردم! بايد حتما يه بار واستون ازش عكس بگيرم)

سرلاك خاصيتش اينه كه وقتي توي آب يا شير حلش ميكني قوام مياد و مثل فرني ميشه. اينه كه كار كردن باهاش يه كم پيچيده تر از پودر بيسكويت يا شير خشكه. اما طعم اين پودر طوريه كه تقريبا نزديك به شير خشك نيدوه اينه كه ميشه باهاش يه جورايي كنار اومد. (شير خشك نيدو و سرلاك هر دو از محصولات نستله هستن)



يكي از حلواهاي محبوب من حلواي شيره كه طعم متفاوت و بسيار خوبي داره. دليلش هم وجود شير خشكه (راستي من با شير خشك نان درستش كردم اصلا خوشم نيومد. پس پاسخ همه دوستاني كه پرسيده بودن ميشه با شير خشك بچه درستش كرد منفيه. اگر واستون سوال پيش اومده بايد بگم بعله اين ني ني ما به هيچ شير خشكي هم لب نميزد. از سر ناچاري حلوا درست كردم و خورديمش ولي طعمش جالب نبود)

آرد نصف ليوان
سرلاك نصف ليوان
كره 50 گرم
روغن يك سوم ليوان
آب نصف ليوان
گلاب يك سوم ليوان
شكر دو ق غ
زعفران






آب و گلاب و شكر و زعفران رو بريزيد توي ديگ و روي حرارت قرار بديد
چون سرلاك شيرينيه من مقدار شكر حلوا رو خيلي كم كردم كه باعث ميشه حلوا ديگه كشدار و انگشت پيچ نباشه. ولي در عوض شيرينيش مناسبه



دو سه دقیقه که جوشید کفایت میکنه.



آرد و سرلاك رو توي ديگ ميريزيم و روي حرارت قرار ميديم و مرتب هم ميزنيم كه يه وقت نسوزه




كمي كه رنگش طلايي شد كافيه. فقط يه كم. دقت كنيد سريع ميسوزه و تلخ ميشه (اگه تجربه كافي نداريد بهتره آرد رو تفت بديد و بعد كه رنگ گرفت سرلاك رو اضافه كنيد كه خيالتون راحت باشه نميسوزه)




روغن و كره رو اضافه ميكنيم. من مقدار خيلي كمي كره و روغن ريختم. در حدي كه خميري شه. اين قسمت حلوا ديگه تجربيه. بايد كم كم روغن اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا به يه خمير تقريبا شل برسيد. بازم تاكيد ميكنم اين قسمت از درست كردن حلواها با تجربه است كه دستتون مياد چقدر بايد روغن بريزيد. بعضي آردها روغن بيشتري ميبرن





شربت رو اضافه ميكنيم و مرتب هم ميزنيم




در حدي روي حرارت هم مي زنيم كه حلوا فرم بگيره و لطيف شه
نكته: سرلاك طوريه كه با اضافه كردن آب پف ميكنه و اينجوريه كه ممكنه مجبور شيد كمي آب بهش اضافه كنيد





رنگ حلوا و تيره و روشنيش بستگي به ميزان تفت دادنش داره كه كاملا در اختيار خودتونه كه چقدر تفتش بديد. من دوست دارم رنگش تيره باشه






توي ظرف سرو ريخته و تزئين ميكنيم

من چون اون پست حلواي شير رو با تزئين اسمارتيز گذاشته بودم براي اينكه اينم خاطره اي از اون باشه باز به همين شيوه ولي با قرصهاي ميوه اي تزئين كردم






چون ميزان روغن حلوا كمه فقط يه ذره روغن پس ميده كه باعث ميشه سطح كار صيقلي و تميز در بياد




شيرينيش كاملا مناسبه و زير دل نميزنه. البته اين چيزها به ذائقه بستگي داره كه من تا به حال واسه چند نفري اين حلوا رو درست كردم همه از شيرينيش راضي بودن
گفتم كه بافتش كشدار و كاملا لطيف نيست دليلش هم شكر كم و بافت پودري سرلاكه




حلواي خوشمزه ايه و به خاطر داشتن كره و روغن و سرلاك احتمالا كمي وزن بچه مون رو بالا ميبره




در ظرف دردار توي يخچال عمر خوبي داره و ميتونيد واسه چند افطاري ازش استفاده كنيد
راستي من نگران غذا نخوردنش نيستم شما هم نگران نباشيد. سختيش فقط به پنجاه سال اولشه



25 comments:

استاد بزرگ سلام دست گلت درد نکنه بوس بوس

آخ جون من اول شدم.تو محشری .راستی این بیسکویتهای رویال آیسینگی من الان ده روزه که خشک نمیشن.بعدش آِسینگ رو هم که رون میکنم توش هوا داره و کارم مثل کار شما نمیشه.چیکار کنم.حتما باید با همزن برقی بزنم و آب رو اضافه کنم.؟انقدر با ذوق و شوق اومدم کار کردم ولی طرحام شبیه کارای نقاشی بچه های 4 ساله شده.روم نمیشه براتون بفرستم.

طیبه جونم دستت درد نکنه خیلی عالی شد ، راستش من از بچگی سرلاک دوست داشتم و همیشه میخوردم یه مدت پیش تصمیم گرفتم به یاد  دوران کودکی یه دونه بگیرامو گرفتم :د نخند  خوب مگه ۲۵ ساله ها دل ندارن؟ همون مارک  نستله  رو گرفتم ولی نمیدونم ،چرا مزش مثله قبلنا نبود چند بار خوردم و الان رو دستم  باد کرده  ، تا  تاریخ مصرفش تموم نشده منم باهاش حلوا  درست    کنم،دستت درد نکنه عزیزم که همیشه  لطف میکونی و تجروبهاتودر اختیار ما قرار میدی 

سلام
دهنم آب افتاد!!
مرده مقدمه چینیهاتون هستم طیبه جان.
مرسی برای ماه رمضان حتما درستش میکنم.

سلام.همیشه فکرشو میکردم میشه با سرلاک کیک یا دسر درست کرد،ولی مگه این امیرعلی میزاشت!!!!!!!! تا 1/5 سالگیش سرلاک میخورد طوری که براش کارتونی میخردیم.انقدر معتادش شده بود که رقیقش میکردم با شیرخشک مخلوطش میکردم و تو شیشه براش میریختم.خلاصه اینکه هیچ وقت رو دستمون نمیموند که بخوایم خودمون استفادش کنیم.
خیلی پست جالبی بود.دست گلت درد نکنه شف جونم

با چای شیرین هم امتحانش کنین 
مزه اش بی نظیره از دید من
طیبه جون من سرلاک خور حرفه ای تشریف دارم
هیچ وقت طعم دارشو نخرین
سرلاک گندم خوشمزه ترینه
حالا گندم و عسل هم یه چیزی
ولی میوه رو کاملا رد میکنم
تجربه چندین سال اخیرم گفته همه فسقلی های دورو برم هم سرلاک میوه و سبزی رو صد در صد رد کردن
حتی برنج هم نه
:D

چه ضایع شدم مرجان جون اول شد .اینم مشق من.با رویال آیسینگ .میدونم خیلی خنده دار شدن ولی خوب برای بار اول بود جو گرفت منو رفتم سمت طرحهای سخت.فقط نمیدونم رویال آیسینگ رونم چرا انقدر حباب توش بوده.تازه یک سری از طرحام هم مونده که تو نوبت رنگ هستن .به عروسام بخندین به خداش که کلی ناراحت میشم مردم تا عروسشون کردم.اجازه دارین به اون یکیها بخندین.طیبه جون شما مختار به همشون بخندی.

حلوای شیر رو که دستورشو گذاشته بودین خیلی خیلی دوست دارم... عاشق سرلاک هم هستم... پس درست کردن این حلوا واجب اولی ست... مررررررسسییییی :*

شف عزیز
خسته نباشید.
ممنون بابت آموزشهای خوبتون.
شف طیبه عزیز برای دانلود پی دی اف فایلهای گذشته  ، این پیغام رو میده
Click the download button when generation completes (takes 1-5 seconds).
هر چقدر هم صبر می کنم ، دکمه ای برای انجام دانلود روی صفحه نمیاد.
قبلا بعضی از پی دی اف ها رو گرفتم ، ولی این مشکل وجود نداشته.
یه مسئله دیگه اینه که با فایر فاکس نمی تونم کامنت بگذارم و حتما باید با اینترنت اکسپلورر سایت رو باز کنم تا امکان کامنت گذاشتن داشته باشم.
ممنون میشم اگه مشکلی وجود داره بررسی کنید.

شف طیبه عزیزم.
مشکل اول برای دانلود پی دی اف ظاهرا حل شد.
مدت بیشتری منتظر شدم دکمه دانلود رو صفحه اومد.
ولی مسئله دوم همچنان وجود داره.
متشکرم.

به عنوان كسي كه سالهاست داره با رويال آيسينگ كار ميكنه ميگم كه عالي شده
كار با رويال آيسينگ ساده نيست
بايد خيلي تمرين كرد تا استاد شد. من حداقل چند سال ديگه بايد كار كنم تا بشه مثل اونهايي كه دوستشون دارم
تمام مواردي كه پرسيديد با تجربه قابل حله
ميزان اضافه كردن آب رو تجربي دستتون مياد
من هنوزم قطره قطره ميريزم تا درست شه
حرارت اتاق
رطوبت اتاق
همه چي تاثير داره

خشك نشدنش... دست رو دلم نذار كه خونه
يكي دو ماه پيش فقط ميخواستم خودمو آتيش بزنم بس كه صبر كردم و خشك نشد
آخرش از نو با يه آيسينگ خيلي غليظ كار كردم

متاسفانه شهر ما واسه اينكار ساخته نشده

تنها كمكش اضافه كردن كرم تارتاره ولي بازم كمك زيادي نيست

در مورد حباب

با قاشق خوب هم ميزنيد. بعد ميذاريد بمونه تا حبابها بياد روي سطح كاسه
ملايم هم ميزنيم تا بتركن

بعد كه روي بيسكويت رو تزئين كرديم با خلال دندون اينقدر روش كار ميكنيم تا تمامي حباب ها از بين برن
خيلي كار وقتگيريه

بازم ميگم عالي شدن
خنده نداره
حتي اگر هم داشته باشه از روي شاديه
تجربه عالي اي بوده
انشالا به مرور بهتر ميشه
من به عقب كه نگاه ميكنم لبخند ميزنم چون پيشرفتم رو ميبينم

حتما بيسكويتش رو هم بايد آموزش بدم اون خيلي خوشمزه است

خدا رو شكر كه ميخورده
من هر بچه اي ميبينم غذا ميخوره ميگم خدا رو شكر
ماشالا جونش باشه

اتفاقا ديشب آقاي شوهر ميخواست واسه مامانش يه قوطي بخره
حتما ميگم مدل ساده اش رو بخره شايد مهدي كمي ازش خورد
آخه ميدوني مامانش معتاد به اين حلواهه شده سفارش داده واسه اش درست كنم
طعمش خيلي جالبه
البته من حلواي شير خشك رو بيشتر دوست دارم

موافقم
هرچي بگيم خوشمزه است كم گفتيم

من البته با همه شون كار ميكنم و جواب ميده
سفاري رو امتحان كنيد سريع تره
من خودم كروم رو انتخاب كردم
چون مال خود گوگله و همخواني بيشتري داره

انشالا اون هم برطرف شه

همین الان الان پروژه انجام شد از تنور اومده داغ داغ وووووو یاااااااااااام یاااااااااااااااام... نمیتونم بگم این یا حلوای شیر چون به نظرم تو دو تا کلاس متفاوت طبفه بندی میشن... بستگی داره تو مود دیری باشی یا آشپزخونه مامان بزرگ... البته جسارتا اسائه ادب نشه نظرم رو گفتم وگرنه که ما پیش شما درس پس میدیم

:**P.S: دیری=Dairy

یه لحظه دهنم وا موند. گفتم ای ول مامان اقای شوهر شما که سرلاک میخوره پس من تنها نیستم
بعد دیدم گفتی واسه حلوا
:D
ولی برام جالبه بچه های الان واقعا دیگه سرلاکو مثل قدیما نمیخورن
شاید چون زمان ماها واقعا چیز دیگه ای نبود که ما اینقدر دوست داشتیم
طیبه جان اگه مهدی سرلاکو خورد میتونی بعضی  چیزایی که نمیخوره رو توش له کنی که نفهمه
مثلا خواهر شوهرم زرده تخم مرغ پخته تو سرلاک پسرش له میکرد
بماند که من حالم به هم میخورد
ولی کوچولو میخورد

حلوای شیر طعمش خیلی به نظر من به حلوای ارد گندم نزدیکه ولی خیلی اسونتر از اونه
منم دوست دارم

بله خب البته كه كاملا به ذائقه بستگي داره

با اجازه تون مدل ساده اش رو هم لب نزد
يعني حاضر نشد دهنش رو باز كنه
من يه كم گذاشتم رو لبش با دست پاكش كرد مالوندش به مبل

سلام طیبه جان
کاراتون فوق العاده است

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...