2012/07/22

مرغ مجلسي سريع و ساده



وقتي مهمون دارم و اصلا وقت آشپزي ندارم معمولا اينو درست ميكنم. مخصوصا الان كه ديگه اجازه ندارم پاي اجاق وايسم وگرنه خونه رو رو سرم ميذاره. قبلا هم كه بچه نداشتم مخصوصا ماه رمضونا كه يه دفعه واسه افطاري كسي سر ميرسيد از اين مدل مرغ درست ميكردم.

سريع ترين حالته. قيافه اش مجلسيه. طعمش خوبه و واقعا هر بار متعجبم ميكنه از بس كه همه تعريف ميكنن كه چه عطر و طعمي داشته و چقدر زحمت كشيدم غذا درست كردم!

حتي امسال كه مادر شوهر و پدر شوهرم از كربلا برگشته بودن واسه سي نفر شام درست كرديم و فكر ميكنيد من چقدر تو آشپزخونه بودم؟ ربع ساعت!

اگر تازه عروس هستيد يا آقاي مجردي كه قصد داريد يه خوراك مرغ بلد باشيد و هميشه همون رو درست كنيد. من اين رو پيشنهاد ميكنم. ديگه ببينيد چقدر ساده است كه روم نميشده بذارم رو اينترنت و وقت مردم رو بگيرم. صرفا به خاطر اينكه چند ساله بندگان خداهايي هستن درد دل ميكنن كه نميتونن از پس مهموني بر بيان و واسشون سخته و آبروشون در خطره من اين پست رو آماده كردم وگرنه اساتيد فن ميدونن مرغ مجلسي رو چه مدلي بايد درست كرد.

ران مرغ سه عدد
روغن 4 ق غ
كره 50 گرم
رب گوجه فرنگي 4 ق غ
آب ليمو 3 ق غ
آب يك ليوان
بادام زميني يك چهارم ليوان
نمك
فلفل قرمز
زعفران




اگر از ران مرغ استفاده ميكنيد نصفش كنيد. اگر از سينه مرغ استفاده ميكنيد به چهار قسمت تقسيمش كنيد. هدف اينه كه تيكه هاي مرغ تقريبا يك اندازه داشته باشيم. تعدادش رو هم با توجه به ميزان گرسنگي خورندگان تنظيم كنيد. مثلا ببينيد قراره هر نفر چند قطعه مرغ بخوره متناسب با تعداد افراد تيكه هاي مرغ رو آماده كنيد
بهتره توي تابه درستش كنيد. ولي سايزش رو طوري در نظر بگيريد كه همه تيكه هاي مرغ كف تابه يا ديگتون قرار بگيرن و رو هم رو هم نندازيد توي ديگ
كره و روغن رو توي تابه بريزيد. من وقتي مهمون دارم ميزان خيلي بيشتري كره بهش اضافه ميكنم چون به مراتب خوشمزه ترش ميكنه






بعد از اينكه كره ذوب شد زعفران رو اضافه ميكنيم و تيكه هاي مرغ رو مرتب جابجا ميكنيم تا تمام سطح تيكه هاي مرغ زعفروني شه.
من هميشه پوست مرغ رو جدا ميكنم. تجربه ثابت كرده اينطوري گوشت مرغ خوشمزه تر ميشه






در حدي تفتش ميديم كه روي مرغ يه لايه زعفروني طلايي رنگ بگيره







حالا رب و آبليمو و مقدار كمي نمك و فلفل و آب رو توي يه كاسه بزرگ مخلوط كرده و به تابه اضافه ميكنيم
هم ميزنيم و تيكه هاي مرغ رو جابجا ميكنيم تا تمام سطح تيكه هاي مرغ با سس كاور شه
درش رو ميذاريم و اجازه ميديم با حرارت متوسط بپزه








هر ده دقيقه يه همش ميزنيم و مطمئن ميشيم آبش كم نشده باشه. اين غذا سس تقريبا غليظي داره يعني ميزان آبي كه توش ميريزيم بايد هر بار خيلي كم باشه. معمولا من آب بهش اضافه نميكنم

مدت زمان پخت مرغ استانداردي نداره. بعضي مرغها دير پزن بعضي ها زودپز. اينه كه بايد چك كنيد ببينيد پخته يا نه. وقتي آماده است كه وقتي كارد رو توي يه تيكه از مرغ فرو ميبريم متوجه شيم كاملا پخته
حتي اگه بار اولتونه كه مرغ ميپزيد مسلما بار اولتون نيست كه مرغ ميخوريد. پس راحت متوجه ميشيد كي پخته






ميچشيم اگر نيازه نمك و فلفل و آبليمو اضافه ميكنيم
زيرش رو خاموش ميكنيم و بادام زميني رو روش ميريزيم






اون قسمت اولش همه اش ده دقيقه هم طول نميكشه بعدشم دو سه باري چكش ميكنيم. در واقع كوچكترين زحمتي نداره. رنگ روش عاليه. عطر كره و زعفرون خيلي خوشمزه اش ميكنه
ديگه خودتون قضاوت كنيد:  حتي نيازي نيست پياز خورد كنيد. از اين ساده تر؟







بادام زميني رو هم من هميشه به عنوان فاكتور كرانچ (قرچ) اضافه ميكنم!







ميتونيد كنار برنج سروش كنيد و يا با سيب زميني. قبلا سيب زميني رومانف رو گفتم همراه خيلي خوبيه واسه اش. اگر فرصت كنم يه گراتن سيب زميني آموزش بدم عالي ميشه اما فعلا براي جلسه بعد يه رسپي خوب واسه پوره سيب زميني ميذارم كه واجبه.


60 comments:

مرسي شف جان با اجازه شما من اين مدل را  هميشه كه نه ولي هروقت خيلي فرصت ندارم درست مي كنم واقعا خوب ميشه . حتي گاهي بجاي زعفران از ريحان تايواني تازه استفاده مي كنم خيلي عالي و خوش بو مي شه. يا مخلوط ريحان و نعناع و جعفري تازه . و صد البته مثل زعفراني مجلسي نيست  اما خوشمزه هست.

مرسي بابت همه چي .

استاد بزرگ سلام دست گلتون درد نکنه بوس بوس

چقدر خوشمزه به نظر میاد.حتما برای ماه رمضون درستش میکنم.دست گلت درد نکنه.التماس دعا.

عطرش داره تا اينجا مياد ....

 سلام.خسته نباشید.ممنون از آموزشهای خوبتون.لطفا غذاهای مجلسی بیشتری آموزش بدید.ممنون

با دیدن این جمله خندم گرفت " حتی اگر بار اولتونه که مرغ میپزید مسلما" بار اولتون نیست که مرغ میخورید" خیلی باحال بود فقط طیبه جان برای کسانی که مثل من به بوی مرغ حساسند نریختن پیاز یا هویج یا.. بعنوان "بوگیر مرغ" لازم نیست؟؟

ممنون از رسپی های عالیتون. ببخشید بدون پیاز طعم بدی نمیگیره؟ راستی لطفا برای ماه رمضان آموزش بدین

اینم مشق من.مرغ مجلسی البته من با پاچین مرغ درست کردم و هنوز هم افطار نکردم بدونم چه مزه ایه ولی خیلی خوش آب و رنگ و خوش بو هست.مرسی طیبه عزیز.

bah bah..thx
az maman khanoomi-am ino balad boodam albatte :D

سلام چرا عکس نداره من حتی با pdfدانلود کردم اونم عکس نداشت؟

 با اجازه شف بزرگ ،چون تجربه اش را دارم جواب ميدم .
سيمين جون اين غذا چون زعفران فراواني درش بكار ميره احتياج به هيچ طعم دهنده ديگري نداره.و اگه خيلي خيلي حساسيد مي تونيد كمي پودر كاري اضافه كنيد . البته به نظر من همان زعفران كاملا خوب و عالي جواب مي ده.

آخیش بالاخره شما یه غذایی بلد بودین که منم بلد بودم :))))
طیبه جون عکسهای وبلاگت توی ساعات مختلف حالات مختلفی دارن، یعنی یه موقع همش باز میشه، یه موقع توی یه رسپی بعضی هاش باز میشه بعضی وقتا هم توی یه رسپی باز میشن و توی یه رسپی دیگه باز نمیشن!
اگه میتونی سایتی که عکسها رو آپلود میکنی تغییر بدی بهتر میشه، البته میدونم هر سایتی یه مشکلی داره، ولی شاید بهتر بشه.

در آخر یه خواهش ازت دارم، شما دستور تهیه کرم کارامل رو هم بلدی؟ میشه آموزش بدی؟ من خیلی دوست دارم ولی بلد نیستم

مرغ مجلسی با بادام زمینی. راستش طیبه جون من همیشه مرغ رو با پیاز، هویج، فلفل دلمه یی و کرفس و کمی آب می ذارم بپزه در واقع آبپز می کنم.
به نظرم نمی اومد که فقط با یک لیوان آب!
اما حتماً حتماً اولین فرصتی که بخوام مرغ درست کنماین مدلی می پزم. و البته به اضافه بادام زمینی.
برام جالبه تو آشپزی های شما زیاد بادام زمینی می بینم باید برم تو کارش :)
طیبه جان ممنون

سلام طیبه جن طاعات قبول
بالاخره بعد از مدتها تونستم آپ کنم من این روش طبخ کردن مرغ رو همیشه میدرستم تازه جدبدا به مامانم هم یاد دادم با این تفاوت که رب رو اضافه نمی کنم چون همسری دوست نداره و بدون رب طبخ میشه .اما تا دلت بخواد زعفرون حروم می کنم.واقعا خوشمزه میشه و تا به حال هر کی خورده تعریف کرده فقط سوالی که از شما دا رم ایتن هست که بادام زمینی بوداده استفاده می کنید؟

اتفاقا نكته جالبش به همينه

به به! لذت ميبرم اين كدبانوهاي فعال رو ميبينم
احسنت
و انشالا قبول باشه

با سفاري يا كروم بازش كنيد

فكر كنم مشكل جديديه كه پيش اومده ديروز خودم هم باهاش برخورد داشتم
نميدونم اصلاح ميشه يا نه

شما كجا رو پيشنهاد ميكنيد كه دائمي باشه

چشم

بله بادام زميني بوداده
من از اين بسته هاي آماده تست شده ميگيرم ترجيحا نوع فلفليش

بله دليلش اينه كه من دوست دارم توي غذاهام كرانچ داشته باشمولي طعمش رو هم خيلي دوست دارم

منير جون اين فقط زمانيه كه فرصت كافي نداريم وگرنه كه در شرايط عالي آدم گزينه هاي بهتري داره

شف عزیز واقعا مرسی از آموزشاتون.
واقعیتش برای من که تازه عروسم این آموزشا مثله طلا میمونه.
لطفا اگه زحمتتون نیست این مدل آموزشاتون رو بیشتر کنید.

دیشب برا افطار درست کردم خیلی خوش رنگ و خوشمزه شد اما حس کردم یه چیزی کم داره با اینکه آبلیمو و نمک و فلفل هم خوب بهش زده بودم
یه سوال مهم دارم زعفرون خشک بهش میزنی یا دم کرده؟

طیبه جونم خدا قوت ننه منو از شر پیاز واقعا راحت کردی

ولی من عکسای خوشمزه رو نمی تونم ببینم هنوزاااااااا
پی دی افم کردم نشد

راستی طاعات و عباداتتون قبول باشه تو این ایام اسر زدن به وبلاگهای آشپزی ثواب روزه رو بیشتر می کنه :دی

خوب من بیام گزارش مشخام رو بدم
امشب سحری مهمون شف طیبه عزیز بودیم قطعا براتون دعا می کنم
خدا بهتون توفیق بده
ولی ننه من عکسارو هنوز نمی بینم

مروارید جونم سلام علیکم خواهر

با وجودیکه پیاز نداشت خیلی خوشمزه شده بود. با اجازت طیبه جان از دیروز شروع کردم به پخت و پز ماه رمضونی  .مرغ خیلی خوشمزه بود کنارش با برنج زعفرونی و ته دیک سیب زمینی رنده شده حسابی چسبید
با بهترین ارزوها

جالب بود شف جون..من از بوی مرغ بیزارم برای همین من هم همین رسپی رو درست میکنم تقریبا ولی معمولا توی ابش چند شاخه کرفس و دو تا برش پیاز هم میندازم...

سلام شف جون
خدا خيرت بده!!
نمي دوني چقدر دعا ب جونت كردم..
من اين غذا رو پختم و عالييييييي شد

 علیک السلام زهرا جون،

:D

روزه اتون قبول باشه. امیدوارم مشکل عکس ها به زودی برطرف بشه.

فرقي نميكنه من با هردو امتحان كردم خوب ميشه

نوش جانتون
ما رو هم دعا كنيد
بله يك روز با مايكروسافت به مشكل برخورده بودم با مكاتباتي كه انجام شد اصلاح شد

بسيار عالي 
آرتا جون اين عكسه خيلي خوشگله

چه جالب
البته هزاران هزار شيوه براي طبخ مرغ وجود داره
اين مينيمم مواد اوليه رو داره و بي دردسر
شما هم ماشالا هنرمند

نوش جانتون
واقعا محتاجم به دعاي خيرتون

سلام ... ممنونم که انقدر سخاوتمندانه تجربه های ازرزشمند آشپزیتون رد در اختیار نا بلدی مثل من میذارین .... اما یه سوال ... بعد از ریختن سس آیا اون یک لیوان سس کانلا سطح مرغ رو میپوشونه ؟ اصلا باید مرغ ها تا روشون رو سس بپوشونه ؟ یا بفبل سس تابه رو بکنیم قابلمه و بعد سس بریزیم ...مممنوونم

همينطور كه فرموديد حالت سس داره يعني خورشي نيست كه آبش زياد باشه
غليظه
يعني روش رو نميپوشونه به همين دليل بايد هر از گاهي همش بزنيم كه همه جاي مرغها يك اندازه بپزه

من پختمش همسرم تعريف كرد خودم عاشقش شدم ممنون

سلام
 شوهرم هیچوقت مرغهایی که میپختم دوست نداشت. اما از این یکی خوشش اومده.
من بادام زمینی نداشتم به جاش بادام معمولی خام داشتم. ریختم تو کاسه روش آب جوش ریختم یکی دو ساعتی موند. پوستش رو کندم و برای تزیین استفاده کردم. خیلی خوب بود.
سیب زمینی رومانف رو کنار این مرغ سرو کردم.
مرسی طیبه جان.

جدي؟ چه عالي
من كه تا به حال نشده واسه كسي درست كرده باشم و تعريف نكرده باشن
از عكسها خيلي خوشم اومد
احسنت

سلام ممنون از دستورات خوبت ..خیلی سرسع حاضر شد و خوشگل هم بود ... ولی یه کمی آبلیموش زیاد بود برای این مقدار مرغ و برای ما ترش بود ...

ممنون طیبه جون از دستورات خوبت ... ولی برای این اندازه مرغ آبلیموش زیاد بود و ترش شده بود .

خب البته ترشي ليموها استاندارد نيستن و دقيقا به همين دليله كه من لحظه آخر يك بار ديگه چاشني غذا رو چك ميكنم 
اينطوري هيچوقت از دستمون در نميره

خیلی خیلی ممنون از اینهمه سخاوت در ارائه تجربیات ارزشمندتون . من امشب این مرغ رو درست کردم واسه فردا  . که از سر کار اومدیم بزنیم به بدن ،  بوی عطرش پیچیده تو خونه اگه روم میشد همین الان میخوردمش 

راست میگید.من کم پیش میاد از شب غذا درست کنم منتها آدم دلش میخواد همون موقع بخوردش ولی از وجدانش خجالت میکشه

سلام طیبه خانم عزیز و یک دنیا ممنون بابت این دستور سریع عالی و بسیار بسیار خوشمزه باز هم به اندازه صدتا دنیا ممنون...فقط با عرض شرمندگی یه خواهش هم داشتم ممکنه  برای من یک توضیح کوچولو برای درست کردن جوجه کباب در ماهیتابه بدید یعنی با چه موادی مارینه بشه و چه جوری پخت بشه؟؟؟ممنون می شم اگر امکانش بود

آخه خيلي مدلهاي مختلف هستش
مثلا اين يه مدل آسيايي با سس سويا 
http://www.cheftayebeh.ir/2010/07/blog-post_05.html
يه مدل ديگه اش هم هنديه با ماست
http://www.cheftayebeh.ir/2010/04/blog-post_26.html
مدل ديگه اش هم اينه كه تو آبليمو و پياز و كيوي و زعفرون ميخوابونيد
خيلي تنوع داره

ببخسشید مد نظرم از همین مدل بود:مدل ديگه اش هم اينه كه تو آبليمو و پياز و كيوي و زعفرون ميخوابونيد
خيلي تنوع داره
موادش فقط همینه و پختش نکته خاصی نداره

چرا
تابه گریل روحسابی گرم کنید
کمی روغن مالیده ومرغهای سر سیخ رو روش قرار بدید
 و تابه گریل کف خیلی کلفت داشته باشه

سلام طیبه جون..........وای یعنی این پست شما زندگی منو عوض کرد ....واقعا این دستور پخت حرف نداشت ..اونم برای من که هیچ وقت از مرغام راضی نبودم والبته می دونم الان شاید با خودتون بگین این بچه دیگه خیلی بی هنره که مرغ یاد نداشته
هر بار درست کردم یادتون کردم و از ته دل براتون دعا و آروزی شادی و سلامتی کردم !!
فقط یه چیزی که میشه مال من ظاهرش مثل عکس شما نمی شه مخصوصا سسش،یعنی یه جوری رب و روغنش جدا میشه وربش یه حالتی لخته لخته میشه  ولی خوب در هر حال مزش عالیه
یه سوال دیگه:اگه بخوام این مرغ با سس پرتقال باشه فقط بهجای رب آب پرتقال طبیعی اضافه کنم و ترش و شیرینی اون رو با آبلیمو تنظیم کنم؟درسته؟
و برای عطرش پوست پرتقال اضافه کنم و لی بعد از اینکه بجوش اومد از توش بردارم؟(این رو شما یه جایی برای لیمو گفته بودین)
دوستدار همیشگی شما

احسنت بر شما
اگر ميبينيد اون اتفاق ميافته كافيه كمي آب اضافه كرده و حرارت رو زياد كرده تند هم بزنيد سسش درست ميشه
منتها معمولا نيازي نيست چون كره باعث ميشه كه مرغ خودش آب بندازه و سسش يكنواخت در مياد

بله اين كه فرموديد درسته
البته خيلي ها طعم ترش و شيرين دوست ندارندها

مدتیه به این نتیجه رسیدم که شما فرشته ای هستی که خدا از بهشت واسه بنده هاش فرستاده
پس تو حکم هدیه ی الهی رو داری (یه چیزی تو مایه های میتی کمان که همیشه و در همه جا باید بهش احترام گذاشت
من اینو درست کردم خیلی خوشمزه بود البته منم چند نمونه مرغ مجلسی و ساده از منال بلدم یه مرغ ساده و خیلی خوشمزه هم که جون میده واسه مهمونیا بلدم که تو فر درست میشه خیلی راحتو سریعه رسپیشو مادر شوهره گل و عزیزم بهم داد
دوست دارم رسپیشو در اختیارت بذارم که اگه درست کردیو خوشت اومد مصور آموزشش بدی آخه خیلی بدرد بخوره   

بله چرا كه نه
حتما بايد خوشمزه باشه

سلام من چند وقتیه که با سایتت آشنا شدم

واقعا خوشحالم که این سایتو دیدم چون من عاشق آشپزی و غذاهای جدیدم امیدوارم همیشه پرانرژی باشی

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...