2012/07/24

بهترين و لطيف ترين پوره سيب زميني


اكثر مردم وقتي ازشون ميپرسن سيب زميني رو چه مدلي دوست داريد ميگن سرخ كرده. من ميگم كبابي!
و معتقدم كه پوره سيب زميني هم با سيب زميني كبابي خوشمزه تر ميشه. اينم بگم كه من عاشق پوره سيب زميني هستم و معمولا با شير كم چرب و بدون كره درستش ميكنم. مسلما اون به پاي ايني كه تا لحظاتي ديگه خواهيد ديد نميرسه. لازم ديدم يه پست جداگانه براي يه رسپي خوب پوره سيب زميني بذارم. اين مدليه كه واسه مهموني ميتونيد درست كنيد و يا براي بچه ها چون چرب و چيلي و فوق العاده لطيف و خوشمزه است.
اين مدل پوره سيب زميني لطيفترين پوره سيب زمينيه و بسيار مناسب براي تزئين غذاهاست به اين دليل كه قابليت فرم گيري خيلي خوبي داره و ميتونيد با استفاده از قيف و انواع ماسوره ها همون شيوهاي تزئين كيك با خامه رو با استفاده از پوره سيب زميني براي غذاها اجرا كنيد. پس متوجه شديد كه بلد بودنش خيلي مهمه


سيب زميني نيم كيلو
كره 100 گرم
شير سه چهارم ليوان
فلفل سفيد
نمك
جعفري خورد شده




نيم كيلو سيب زميني حدود سه عدد سيب زميني متوسطه

سيب زميني ها رو با اسكاچ خوب بشوريد كه خاكش گرفته شه

بذاريد توي مايكروفر تا كاملا مغزپخت شه. زياده روي نكنيد كه چروك ميشه و آبش گرفته شده و خشك و سفت ميشه. من معمولا ده دقيقه با قدرت حداكثر ميذارم. ولي شما بهتره قلق مايكروفرتون دستتون باشه كه زمان رو تنظيم كنيد

اگر فر مايكرو ويو نداريد ميتونيد توي فر معمولي بپزيدش. قبلا توي سيب زميني رومانف توضيح دادم. لاي فويل ميپيچيم و توي فر 210 درجه ميذاريم به مدت يك ساعت و يا توي يه ظرف رو پر از نمك ميكنيم و سيب زميني ها رو روي نمك ميچينيم و توي فر قرار ميديم

راه سوم آب پز كردنشه. سيب زميني ها رو پوست ميگيريم و به تيكه هاي متوسط تقسيم كرده ميجوشونيم در حدي كه نرم شه ولي شكلش رو حفظ كنه و وا نره. آبكش كرده و توي يه ديگ ريخته و (بدون روغن) تفتش ميديم تا آبش كاملا گرفته شه (ولي كبابيش طعمش به مراتب بهتره)

اميدوارم همه مايكروفر داشته باشيد از همه سريعتر و راحت تره




سيب زميني ها رو بايد سريعا داغ داغ روي يه توري با بافت ريز به وسيله قاشق چوبي يا ليسك فشار بديم




مثل اين ميمونه كه از ظريفترين رنده استفاده كرده باشيد!




به همين شكل تمام سيب زميني ها رو از صافي رد ميكنيم. اين شيوه ديگه رد خور نداره. يعني حتي از بلندر هم بهتر جواب ميده و صد درصد كيفيتش تضمينيه. يه كم زحمتش بيشتره اما در عوض بهترين پوره سيب زميني رو بهتون ميده




حالا كره رو به مكعبهاي كوچك تقسيم ميكنيم. شير رو هم اضافه ميكنيم (اگه دوست داشتيد ميتونيد به جاي شير خامه بريزيد. و لازمه بگم كه جا داره تا 250 گرم كره اش رو زياد كنيد. خيلي كره است نه؟! ميدونم! زندگي سخته)




روي حرارت قرار ميديم و با تمام قدرت سريع ويسك ميكنيم




ملاحظه ميكنيد كه به سرعت فرم ميگيره و يه كرم فوق العاده لطيف بهتون ميده.
از روي حرارت برداريد.




با نمك و فلفل طعمدارش كنيد و اگر دوست داشتيد بهش جعفري اضافه كنيد يا با جعفري تزئين كنيد
واقعيتش اينه كه من هرگز به پوره سيب زميني نمك اضافه نميكنم. فقط فلفل سفيد. اينجوري يه طعم خاص پيدا ميكنه كه همراه خوبي براي غذاهاي گوشتيه. يه جورايي هي دوست داري كنار غذات ازش بخوري. يا من اينجوريم؟!





پوره سيب زميني يكي از سايد ديش هاي معروفه. بسيار خوشمزه است و در تزئين غذاها كاربرد زيادي داره
تحريك نشديد يه قاشق برداريد بريد تو مانيتور؟
مممممممممممم توي دهن ذوب ميشه... خوردنش يه حس خاصي به آدم ميده يه جور عذاب وجدان مثل زماني كه شكلات گرون قيمت رو دهنت مزمزه ميكني و سعي داري ديرتر تموم شه! ممممممم روياييه
يا من بيش از حد پوره سيب زميني دوست دارم!

66 comments:

واي شف جون كاملا مشخصه كه عالي شده ، مخصوصا توي اين ظرف گل و مرغي خيلي هم قشنگ جلوه كرده . دستت طلا

سلام طیبه جان. خوبی خانوم.... مهدی جون چطوره؟؟؟؟ دیشب چند تا از دستوراتو دادم مامان واسه ماه رمضون ( بماند واسه خودم دستورای خاص گذاشتم واسه مهمونی افطار )  ) باز هم ممنون و با بهترین ارزوها

سلام طيبه جان من اولين باره كه كامنت ميگذارم اما خيلي وقته كه سايته شما رو پيگيري مي كنم و از كاراي قشنگتون لذت مي برم به نظر من شما قبل از اينكه يه آشپز باشيد يك هنرمندين مي خواستم ببينم من چجوري بايد عضو شم؟

vali in ax akharie ghabool nista daste mahdi joon  toosh nist , vay asheghe in dastasham  jigarameeeee :*

 سلام هر كاري مي كنم نمي تونم كامنت بگذارم

عالی... حتما" درست میکنم. بماند که من عاشق سیب زمینی رومانف هم هستم

اي ول بالاخره كامنت گذاشتم:)

طیبه جان عکسا باز نمیشن با فیلتر شکن هم اومدم باز نشد :(

شف طیبه عزیزم.
دستتون درد نکنه.
مثل همیشه عالی.
شف عزیز این روزها باز کردن سایت خیلی مشکل شده.نمی دونم علتش چیه؟
میشه لطفا بررسی کنید ببینید مشکل چیه؟
هر صفحه ای رو که باز میکنم یکی دو ثانیه محتویاتش دیده میشه و بعد از اون صفحه سفید میشه و هیچی باز نمیشه.با 3 تا مرورگر امتحان کردم.یه سوال هم دارم که مربوط به این پست نمیشه ، ببخشید که اینجا میپرسم.
بعد از چند روز الان میتونم کامنت بذارم و می خوام تا فرصتش رو دارم سوالم رو بپرسم.من 2 بار کیک شربتی رو درست کردم.
ولی هر 2 دفعه حدود 70 دقیقه یا 75 دقیق طول میکشه تا روی کیک طلایی بشه ، و دوم اینکه با وجود زمان طولانی پخت و اینکه حتی ته کیک می سوزه ولی تستر تمیز بیرون نمیاد و من در هر 2 بار مجبور شدم با وجود تمیز خارج نشدن تستر از کیک ، بخاطر بیشتر نسوختک ته کیک اون رو از فر خارج کنم.
نمی دونم دلیلش چی میتونه باشه.
یعنی بخاطر زیاد بودن مایعات هست؟
من اندازه ها رو دقیق گرفتم.
ماستم هم شل نبود و با قاشق که برداشتم تا در پیمانه بریزم قالبی بود.
بجز روغن و ماست هم که مایعات دیگه ای نداره که من هر دو رو دقیق اندازه گیری کردم.
ممنون میشم راهنمایی کنید مشکل کار کجاست.
ممنونم از آموزشهای همیشه خوبتون.

من نتونستم عکس ها رو ببینم ! نه با فیلتر شکن ! نه بی فیلتر شکن !

اما من هم مثل خودت عاشق پوره سیب زمینی ام بد جوووور

منم نتونستم عکسهارو ببینم حتی وقتی فایل پی دی اف رو دانلود کردم :(

عاشقشم
 کاش میشد عکسهــــــــاش رو هم دید 
:*

سلام
خانم ،انشاللا خودت و خانودت وآقا مهدی گل همه خوب و سالم باشید،پا قدم آقا مهدی هم خیلی خوب بوده واسه ما اینجا یه جور خودمونی تر ،رسپی ها ایرانی تر ، وساده هاش بیش ت شده واین مسئله از این بابت خوبه که ما خیلی موقع ها ریزه کاریهای یه غذای ساده رو هم لازمه از زبان یه حرفه ای بشنویم.
من که این طوریم ،ممنون.یا حق

طیبه جان تو رو خداااااااااا این مشکل عکسها رو به دادش برسین
حتی وقتی ایمیل میشه هم عکسا دیده نمیشه
قبلا تو وبلاگ با فیلتر شکن میشد همه یو عالی دید
کاش اون وبلاگ هم فعال می موند

چه باحال
تاحالا نديده بودم كسي اينقدر پوره دوست داشته باشه!
تو محشرييييييي طيبه جون
ضمنا عكسها حتي توي pdf هم ديده نميشن.

 مرسی طیبه جان
میشه یه نگاه به این سایت بندازین  ببینین رسپی ها چطوره ؟
من نگاه کردم خوب بود فکر می کنم دستورای مارتا باشه
http://www.parsegard.com/

با اینکه عکس ها فعلاً دیده نمی شه اما با خوندن نوشته هات می تونم دقیقاً تصور کنم که چه عکس های هیجان انگیز و اشتها آوری گذاشتید... عمری باشه برای افطار درست کنیم :)

سلام سرآشپز عزیز؛
چند ماهی هست که با وب‌سایت شما آشنا شده‌ام ام این اولین نظریه که می‌فرستم. خواستم تشکر کنم از این‌همه دقت و زحمت و حوصله‌ای که به خرج می‌دهید و تبریک بگم به این‌همه ذوق و سلیقه و پشتکار.
در مورد تصاویر، من هم چند روزه برای دیدن‌شون مشکل دارم اما دوستانی که با همین مسئله مواجهند، کافیه بعد از اینکه صفحه (بدون تصاویر) لود شد یک یا دو بار رفرش کنند تا تصویرها هم نمایش داده بشه.

شاد و پیروز و تندرست باشی طیبه خانم. :-)

با سلام خدمت خانمی خودم عزیز دلم خیلی عالی بود من بعضی وقتها بهش پودر اورگانو میزنم گاهی کوری گاهی زیره بهر حال عالیه اما عزیزم میشه بگی اگه من بخوام دنبال سریال های صبحانه بگردم چیکار کنم و اونها رو تو کدوم قسمت دسته بندی کردی ممنونم از دستان هنرمندت میبوسمت و میبوسمش  
مریم 

 شف جونم سلام میشه از دستورچیز تارتلت  به جای چیز از خرمااستفاده کرد؟؟کراستش
برای خرمای گوله شده خوبه؟یا حتی حلوا؟واسه ماه رمضون می خوام یه کراست خوب
وشیک واسه خرما داشته باشم وبرای مهمونیها درستش کرد!مرسی عزیزم

ممممم من یکی که واقعا دلم خواست...چون از هواخواهان پوره سیب زمینی ام خصوصا کنار استیک..به به..چه روش جالی بود این رد کردنش از الک..ممنون از اموزش خوبت خانوم..طاعات قبول..

 تا شف عزیز بیان من جسارتا بگم که: من با تارتلت های خیلی کوچیک فیلینگ حلوا و خرما درست کردم.خوب شده..دستور چیز تارتلت شف هم خیلی راحت جواب میده..

 ساناز جون شف میان و جوابتون رو میدن ولی تا اومدن ایشون من بگم که شک نکن ایراد از فرتونه...یعنی حرارت از پایین توی فرت زیاده...بده فرت رو برات تنظیم کنن..اگه ماکروفر داری همین دستور رو توی حالت کانوکشن یا همون فر برقی ماکروت امتحان کن میبینی که درست جواب میده...وقتی اندازه گیری و.دقیقه نباید این اتفاق بیفته..میتونی قالب رو طبقه بالاتر بذاری ولی باز تا فرت تنظیم نشه مشکلت کامل برطرف نمیشه...

آخ جون عکسه درست شد...به به :)

سلام شف جونم.
ویسک قابلمه رو خش نمیکنه؟

 دقیقا در قسمت " صبحانه " آرشیو شدن.

ازت ممنونم نیمچه اشپز عزیز.
ولی آخه این اولین کیکیه که باهاش این مشکل رو پیدا کردم.
برای بقیه کیکهایی که می پزم در فر این مشکل پیش نمیاد.
من فکر کردم شاید میزان مایعات دستور کمی زیاده (البته برای شرایط محیطی من)

چشماتون قشنگ ميبينه

كافيه يه ايميل بهش بديد
مصور توضيح دادم

با اجازه تون همون موقع خوابش برد. خواستم بذارم بيدار شه عكس بگيرم بعد به خودم گفتم بيماري دختر راحت عكست رو بگير ديگه. فقط شانس آوردم با صداي چليك چليك دوربين بيدار نشد

اون روز مشكل پيش اومده بود

نه منم با فر غير استاندارد كه درست ميكردم تهش ميسوخت
ديگه كلا بيخيال شده بودم و به خودم زحمتش رو نميدادم

ولي اگه بقيه كيكها اين مشكل رو نداره ديگه بحث ديگه ايه
بعيد ميبينم تا اين حد مايعاتش غير استاندارد باشه كه كاملا خميريش كنه
شايد بشه با كم كردن دماي فر حلش كرد. به رنگ طلاييش هم ديگه دقت نكنيد همون پختش رو در نظر بگيريد

الان هم مشكل باز شدن صفحه رو داريد؟

انشالا مفيد واقع بشه

يك روز با مايكروسافت مشكل داشتيم حل شد

مرسي از محببتون و كمي كه كرديد

شش تاش رو عكاسي كردم هر دو هفته اي هم يه دونه جديد درست ميكنم انشالا بعد از رمضان كم كم پستشون ميكنم

خب البته تا تست نشن نميشه چيزي گفت
حتي دستورات مارثا رو هم من كم و زياد ميكنم تا نتيجه مطلوب بگيرم

مرسي از اينكه كمك ميكنيد نيمچه آشپز عزيز

بله اين رو شفهاي بزرگ انجام ميدن. البته نه خودشون ميدن دست شاگردهاشون
:D

سيليكنيش هم تو بازار هست
قيمتش بين دو تا 6 هزار تومنه
يعني اينجا كه قيمتش اينه
ولي به نظر من كه خراب نميكنه يا ديگهاي چدن اينطورين

محبت داريد منير جون

سلام باز هم ممنون از دستوراتت اگر امکان دارد از ساید دیش ها پختن سبزیجات رو به شیوه خوشمزه آموزش بدید شدیدا نیاز هست

 راستش وقتی جواب سوالی رو میدونی و از طرفی میدونی شف سرش خیلی شلوغه سخته جلوی خودت رو بگیری و جواب ندی.ولی همش میترسم دخالت تو کارتون باشه یا دوستان ناراحت بشن از اینکه من جسارت میکنم.

 شف جون حتما دوربینت قابلیت سایلنت شدن صدای عکس گرفتن رو داره.اینجوری از شر اون صدا راحت میشی...

سلام.
ممنونم از پاسختون.
شف عزیز داغون شدم تا تونستم بعد از چند روز این کامنت رو بذارم.
با هیچ مرورگری باز نمیشه.
بارها با اینترنت اکسپلورر در چندین زمان مختلف از روز و شب امتحان کردم ا الان تونستم چند ثانیه فرصت کامنت گذاشتن پیدا کنم.
ممنون

سلام طیبه جان
واقعا ممنونم از بابت کادوی زیبا و پر زحمتی که فرستادی.... اینقدر ذوق کردم فکر کن از اداره مرخصی ساعتی گرفتم رفتم خونه نشون بهراد دادم اون چقدر ذوق کرد هر چند دلم اصلا نمیاد خورده بشه ولی یه دونه همون ثانیه دادم بهراد خورد..... از الان کار من کمی ساده تر شد و دیگه تا ابان دنبال باب اسفنجی بگردم واسه کارت و چیزهای دیگش.... باز هم ممنون خیلی خیلی خیلی زحمت کشیدی با وجود تمام مشغله هایی که داری بابهترین ارزوها

وااااای طیبه جون من هم اندازه شما پوره دوست دارم. واقعاً همین حرفایی که گفتی در مورد عذاب وجدان و شکلات و ... همش واسم خاطره س :)

جالبه من آقاي شوهر رو هم معتاد كردم
ويوا پوره سيب زميني

نه عزيزم شما محبت ميكنيد
اگر نكته اي بمونه من اضافه ميكنم ولي شكر خدا پاسخها معمولا كامل هستن

من عجيب ميبينم اگر كسي از اينكه بهش كمك شه ناراحت شه
البته من خودم هميشه احساس دين ميكنم به كساني كه كمكي بهم ميكنن
اجرتون با خدا

نه متاسفانه
اين دوربينا كلاسشون به صداي شاتره
ميخوان بگن ما اصالت دوربينهاي قديمي رو داريم
اينه كه اون گزينه رو ندارن

الهي! من شرمنده ام كه اينقدر دير عمليش كردم
من از ذوق شما بيشتر ذوق زده شدم
خدا رو شكر كه باز همه اش ناقص نرسيد

آخي نازي بچه ام دلش ميخواسته خوب. بچه ها مثل ما نيستن چشمشون ببينه دل كوچولوشن ميخواد

حالا در مورد بقيه موارد جشن هم من در خدمتم . حتما امسال هم عالي ميشه

موندم که شما چقد بی منت آموزش میدین و چقدر بزرگوارین.
خبلی زیاد مخلصیم!

سلام ویه عالمه ارزوهای خوب برای شما سراشپز طیبه
من دیروز با سایتتون اشنا شدم وخیلی خوشحالم که شمارو پیداکردم
واقعا از سایتتون لذت بردم
یه سوال داشتم تو ماکروویو هم میشه سیب زمینی ها رو پخت؟
ممنون

 

 دوست عزیز،

بله می شه. اگر یک سرچ کوچک در سایت انجام بدید با کلمه کبابی کردن سیب زمینی براتون گزینه هاش باز میشه.

سوال در بخش دیگه:

 چرا پوره سیب زمینی که من درست کردم چسبناک و سفت شد، عین خمیری که ورز داده باشی؟

ديگه خودتون بهتر وارديد
جنس سيب زميني ها با هم فرق ميكنه
متاسفانه سيب زميني رو تو ايران با اسم خاصي نميفروشن كه بشه مثلا اين مدلش رو نخريد
نگران نباشيد با يه سيب زميني ديگه امتحان كنيد درست ميشه

سلام
به به. واقعا عالی بود و چسبید طیبه جان.
البته من شیر رو که ریختم و هم زدم اولش یه کمی فرم داشت ولی به تدریج وا رفت و شل شد. اما گذاشتم روی گاز موند و شروع به قل زدن کرد. مرتبا هم همش میزدم تا شیرش تبخیر شد و فرم گرفت.  خیلی خوشمزه و خیلی هم سیر کننده. مثل همیشه یکِ یک.
مرسی گلم

واو عجب پوره اي شده
بله عزيزم با حرارت درست ميشه البته ميشه هك كلا كم ريخت
ولي بستگي به جنس سيب زميني داره معمولا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...