2012/08/13

حمص باللحمه

 

حمص رو ديگه همه ميشناسيد از بس كه من اسمش رو بردم. بايد اعتراف كنم يه پاي ثابت رژيم غذايي منه. خيلي طعمش رو دوست دارم و برعكس خيلي ها كه در كنار غذاهاي گوشتي ميخورندش خالي خالي هم به جاي ناهار ميخورم. اين مدل حمص كه امروز خواهيد ديد يعني حمص باللحمه Hummus bil-lahme يه مدل حمص با گوشته كه در عين سادگي يه غذاي كامل هم هست. باب طبع عشاق حمص.

كنسرو نخود دو عدد يا دو ليوان نخود پخته
ارده نصف ليوان
سير 5 حبه
آبليمو يك چهارم ليوان
گوشت چرخ كرده 200 گرم
پياز يك عدد
روغن زيتون 1 ق غ
ادويه عربي نصف ق چ
دارچين ربع ق چ
تخمه آفتابگردان 50 گرم
سركه 1 ق چ
آبليمو 1 ق چ
نمك و فلفل



ابتدا مخلوط گوشت رو آماده ميكنيم.
پياز رو ريز خورد ميكنيم
ادويه ها رو اضافه ميكنيم
در روغن زيتون تفت ميديم تا سبك شه



گوشت چرخ كرده رو اضافه ميكنيم و تفت ميديم تا زماني كه رنگش قهوه اي شه
سركه و آبليمو و نمك و فلفل رو اضافه كرده هم ميزنيم
تخمه آفتابگردان رو روش ميريزيم و از روي حرارت بر ميداريم
هم ميزنيم و ميذاريم كنار


دو تا كنسرو نخود رو توي آبكش ميريزيم. آبش رو توي يه كاسه نگه ميداريم. نخودها رو توي بلندر ميريزيم. نيمي از آب نخود رو هم اضافه ميكنيم
حبه هاي سير و آبليمو رو توي بلندر ميريزيم



من اينجا از دو نوع ارده استفاده كردم. ارده با سبوس كنجد كه رنگي تيره داره



ارده با كنجد بو داده كه رنگش روشنتره اما باز هم رنگ قهوه اي مايل به كرمي داره
در اين حمص هم از ارده سفيد استفاده كرده بودم
طعم در نهايت چندان متفاوت نيست اما رنگ حمص فرق خواهد كرد
واقعيتش اينه كه من ارده با كنجد بوداده رو از همه بيشتر دوست دارم
من ارده رو چشمي ميريزم چون زياد مهم نيست كه دقيق باشه. و البته دوست دارم طعم ارده اش مشخص تر باشه



با بلندر خوب ميكس ميكنيم كه يه كرم نخودي بدست بياد



غلظت كرم نخود رو در اينجا مشاهده ميكنيد



من مجددا شيوه تزئين سنتي حمص رو توضيح ميدم
توي يه بشقاب ميريزيمش
با قاشق از مركز به بيرون با حركت دوراني حمص رو پهن ميكنيم



به همين صورت از مركز با كمي فشار بيشتري كه به قاشق وارد ميكنيم وسط حمص رو گود ميكنيم. با دست ديگه مرتب بشقاب رو ميچرخونيم تا متقارن باشه



به همين ترتيب يه گودال وسط حمص ايجاد ميكنيم



مخلوط گوشت رو توي اين حفره ميريزيم



پشت چنگال رو توي فلفل قرمز فرو برده و بعد دور تا دور حمص رو باهاش تزئين ميكنيم



وسط ظرف حمص رو با چند برگ نعناع تزئين ميكنيم



من توي حمص نمك نميريزم چون كنسرو نخود خودش شوره
فلفل نميريزم چون تندي سير به اندازه كافي حمص رو تند و تيز ميكنه
حتما بچشيد اگر نياز هست آبليمو يا ارده اضافه كنيد و بعد تزئين رو شروع كنيد
اگر احساس كرديد حمص خيلي سفته از اون آب نخودي كه ذخيره كرده بوديد بهش اضافه كنيد و باز ميكس كنيد تا به غلظت دلخواه برسيد
اگر با تندي فلفل كاين مشكل داريد از فلفل پاپريكا استفاده كنيد

حمص رو با نون پيتاي تست شده ميل بفرماييد

  

برگرفته از كتاب " و علي رزقك افطرت 1"
  

28 comments:

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey من اولم ؟     ،  مثل همیشه عالی <

طیبه جون عالی شده، مثل همیشه.

اتفاقا دیشب حمص درست کردم ولی بدون گوشت!!!!!!

طیبه جونم خدا قوت
ارده شیرینه؟؟؟؟ من همیشه فکر می کنم طعم  حمص رو نپسندم چون فکر می کنم شیرینه
میشه بفرمایید چه طعمی داره؟

بعد باید بره داخل نان پیتا
من درست کردم پیتا و باهاش عرایس پختم عالی بود مشتریش شدم

 سلام شف عزیزم
من یکساله که با سایتت آشنا شدم ولی تا حالا نظر نذاشته بودم.و زیاد هم رسپی هاتو استفاده نکردم چون به خاطر یک اتفاق بد در شرایط روحی خیلی بدی به سر می بردم.اما الان دوباره به زندگی برگشتم و می خوام باهات پیش برم.از اینکه با زن توانمندی مثل تو آشنا شدم خیلی خوشحالم و بهت می بالم. مهدی عزیزت رو هم خیلی دوست دارم و عکس دستاشو تو رسپی کیکش قورت دادم.امیدوارم همواره کنار خونواده ت سالم و سرحال و شاداب باشی.از این به بعد باهاتم.

ببخشید من یه سوال؟ این غذا   استارتر محسوب میشه یا  غذای اصلی؟ و اینکه مدل خوردنش چجوریه؟ مثل خوراک های بدون برنج باید قاشق قاشق با نون خورده بشه؟

ممنونیییییییییییییم :*

سلام طیبه جان
خوبید
پسر گلتون خوبه؟
با اجازتون این آخر رمضونیه داریم یه سفر می ریم دبی
گفتم از شما و دوستان سوال کنم چه چیزهایی برای آشپزی و شیرینی پزی بهتره اونجا دنبالش باشم که اینجا سخت گیر می یاد یا اصلا نیست
اگر می دونید از کجا می شه تهیه اش هم کرد که دیگه عالی می شه
پیشاپیش ممنون

منم 99.99 درصد اوقات بدون گوشت ميخورم
ولي اينو واسه اينكه آقاي شوهر يه اپسيلون گوشت هم بخوره درست ميكنم

اگر تصور بدي از غذاها توي ذهنتون داشته باشيد توقع نداشته باشيد كه بعد خوشتون بياد
ولي نه هيچ شيريني نداره
من هميشه گفتم چيزايي كه من ميخورم رو همه دوست ندارن. اما خوشحالم كه از پيتا و عرايس خوشتون اومده. بله مثل سس باهاش برخورد ميشه
يا پيتا رو تست ميكنيد و مثل چيپس توي حمص ميزنيد

ميدونم چي ميكشيد. آدم وقتي فكرش درگيره دستش به كار نميره
انشالا هيچوقت ديگه مشكلي براتون اتفاق نيافته و شاد و سلامت باشيد

خوردنش كه دست خود آدمه
ولي اگه مثل من اهل خوردن نون ( به دليل داشتن كربوهيدرات و كالري و چاق كنندگي) نيستيد با قاشق خالي خالي ميخوريد و چون سنگينه سريع سير ميشيد ميريد كنار
يا مثل آقاي شوهر كه عاشق نونه گوشت و سس رو ساندويچش ميكنيد و لقمه رو گاز ميزنيد

در مورد مكان كه پريس جون ميتونن بهتر كمك كنن
اما يه چيزي رو در مورد دبي بگم... موضوع اين نيست كه چي اينجا گير نمياد كه اونجا بخريد موضوع اينه كه اونجا خيلي خيلي ارزونترش گيرتون مياد
مثلا رمكين و قالبهاي سراميكي ديگه
قالبهاي كيك و تارت و شيريني با قيمت مناسبتر
و كاغذ كاپ كيك يا كاغذ روغني خارجي كه به مرااااااااااااااتب جنسش با مشابه ايرانيش فرق ميكنه و نتيجه كار زمين تا آسمون فرق ميكنه. من همينها رو هم ايران تهيه ميكنم ولي خدا تومن
و يه سري مواد اوليه لوكس كه توي شهر خودتون گير نمياد
سوالي بود در خدمتم

منون طیبه جون اگر شیرین  نباشه حتما طعمش رو می پسندم

پس پیتا باید برشته تر بشه برای حمص درسته؟

من شاید عرایس رو برای دوره دوستانم درست کنم به جای پیراشکی
اونم در قطعات کوچکتر به نظرتون خوبه؟

حمص عالی است شرکت کاله دو نمونه حمص با نخود و بادمجان تولید کرده است که عالی است

ممنون طیبه جان. امروز دارم میرم خرید ببینم چی پیرم می یاد!
اگه چیزی لازم داشتید بفرمایید در خدمتم

بله مثل چيپس
بله ميشه

من دومین باره دارم این سوال میپرسم چرا کسی جوا ب منو نمیده؟؟؟ :((((((
حمص من تلخ میشه و تیز فکر کنم به خاطره ارده است شما از چه مارکی استفاده می کنید؟؟؟؟؟چه کار کنم؟؟؟؟ سیووپله

دوست عزیز،

همون دفعه قبلی که سوال کرده بودید شف جوابتون رو دادن، در این پست:

http://www.cheftayebeh.ir/2011/07/blog-post_13.html#comment-689151040

سوال خودتون و جواب شف رو می تونید ملاحظه کنید.

سلام شف عزیز
حضور ارده در اینجا الزامیه؟:-d
خو من تا حالا ارده نخوردم ، می ترسم ارده استفاده کنم خوشم نیاد،بدون ارده هم میشه این بشقاب دل انگیز رو تهیه کرد؟

وجود ارده در این غذا الزامی نیست.

مزه ارده یک چیز سلیقه ای هست و من بهتون پیشنهاد می کنم یک بار امتحانش کنید. من کوچولو که بودم با مزه اش مشکل داشتم، مثل مثلا زیتون. ولی الآن عاشق هر دو تاشونم!!

مقش شب:

 https://qnyzma.sn2.livefilestore.com/y1pB30QiAgVJfWvJLZNxMZ3bE-LssKB9DE-GFoE-HbT_k94muYmpaLoXbNB1bqGu5sIY0A8Fv7Lq0K9SM2Wo5YlWd0z7-Uhb7xj/DSC_7246.JPG?psid=1

همه چیز مطابق دستور.

من تا به حال حمص رو در کشورهای عربی نخورده بودم. یعنی اگر هم خورده باشم یادم نمی یاد!! تا همین چند وقت پیش ها که چند باری در یکی از کشورهای عربی حمص خوردم. دیگه همه میزان ارادت من رو به حمص می دونید، ولی حمص های اونجا هیچ کدوم به من مزه ندادن و دلیلش هم همونی هست که شف همیشه عنوان می کنن،

 یعنی نوع ارده.

من کاملا مزه بد ارده رو توی اون حمص هایی که می خوردم حس می کردم.

پس به دوستان توصیه می کنم حرف شف رو جدی بگیرید و تا پیدا کردن یه ارده خوب و خوشمزه و مرغوب از پا ننشینید.

همه چیز بسیار عالی، خوشمزه و یامــــــی...

دست شف درد نکنه.

وااااااااااااااو يعني من به اين ميگم غذا
آخر جذبه
نه تنها عاشق حمص هستم و واسه اش سر ميدم بلكه عاشق اين سبك عكاسيتون هم هستم كه آدم رو تا دل بشقاب جلو ميبره و بو و حرارت غذا رو آدم احساس ميكنه
برم تو كارش كه بدجوري داره چشمك ميزنه

 ببخشید طیبه جان گوشت این غذا گرم هستش و اون حمص دورش سرد؟؟؟من چون برای مهمونیم میخوام درست کنم و چند مدل غذا هستش میشه 6 7 ساعت قبل سرو درستش کنم و گوشتو نتوی ماکروفر گرم کنم و بریزم وسط حمص و سرو کنم؟؟

سلام....عزیزم...مواد گوشتی گرم هستش و مواد حمص سرد؟؟چون تا حالا نخوردم...و میخوام از 6،7 ساعت قبلش برای مهمونی درست کنم...

حمص رو از قبل درست کنید که خیلی بهتره، چون مزه سیر و بقیه موادش خوب به خوردش می ره، می تونید از شب قبل آماده کنید.

گوشت رو هم همونطور که خودتون در کامنت پایینی نوشتید، قبل از سرو می تونید در مایکروفر گرم کنید و روش بدید.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...