2012/08/15

بِنيِه كدو


هيچوقت يادم نميره اولين باري رو كه بنيه كدو درست كرديم. بچه بودم با مامانم يه عالمه كدو حلقه كرديم و نوبتي پاي اجاق وايساديم و همه كدوها رو سرخ كرديم. يك عالمه كدو بود و دو تا ديس پر بنيه كدو درست شد. اما ... از اين طرف سرخ ميكرديم از اون طرف ميخورديم. تند تند كدوهاي سرخ شده رو ميذاشتيم اينور ديس و از اونور ديس كدو برميداشتيم و قورت ميداديم. در حدي كه وقتي كارمون تموم شد نگاه كرديم ديديم چيزي توي ديس نمونده كه ببريم سر سفره! اون روز هر دو تصميم گرفتيم ديگه اين اشتباه رو تكرار نكنيم
مخلوط بنيِه چيز ساده ايه و درست كردنش كار شاقي نيست اما متاسفانه عالي در آوردنش نياز به كمي تجربه و يه رسپي خوب داره. از اونجايي كه من خيلي كدبانو تشريف دارم. يادم نيست اون رسپي دوران بچگيم رو كجا گم و گور كردم (طبق معمول). اين بود كه از برادر گوگل كمك گرفتم و يه رسپي beignets-de-courgettes كلاسيك فرانسوي رو پيدا كردم و يه چند باري تست كردم و ديدم جواب ميده.
بايد اعتراف كنم كه هر بچه كوچولويي (يا حتي بزرگي) عاشق كدو سبز نيست (مخصوصا اگه آبپز شده باشه) اما اين بنيه كدو در همون دوران بچگي دل منو برد. (نه اينكه تو بچگي بد ادا بوده باشم. اصولا ماماني خانم بچه لوس كن نيستن و اگه يه چيزي دوست نداري مشكل خودته. اينه كه ما از بچگي ياد گرفته بوديم همه چي دوست داشته باشيم. ولي نه قلبا!)



كدو سبز چهار-پنج عدد
آرد 100 گرم (يك ليوان سر خالي)
نشاسته ذرت 50 گرم (ده ق چ)
بيكينگ پودر 2 ق چ
تخم مرغ 2 عدد
شير 100 ميلي ليتر (نصف تا سه چهارم ليوان)
نمك و فلفل


آرد رو توي كاسه ميريزيم


نشاسته ذرت رو اضافه ميكنيم



نمك و فلفل و بيكينگ پودر و تخم مرغ رو توش ريخته و هم ميزنيم
(اينبار فقط به خاطر عكاسي بنيه درست كردم اينه كه همه مواد نصف شده هستن وگرنه وقتي واسه خانواده درست ميكنم نصف مقدار خيلي كمه و كسي رو سير نميكنه اينه كه يه وقت عكسها گمراهتون نكنن)



با نصف ليوان شير شروع كنيد




چون آردها استاندارد نيستن و سايز تخم مرغ هم استاندارد نيست ممكنه به ميزان شير بيشتري نياز پيدا كنيد



كم كم بهش شير اضافه كنيد تا غلظت مخلوط مثل "ماست هم زده" بشه
يه دونه كدو رو با همين غلظت سرخ كنيد اگه ديديد خيلي خميريه باز بهش شير اضافه كنيد. و مجددا تست كنيد. اگر يه دفعه شير بريزيد خيلي شل ميشه و ديگه كدوها رو درست پوشش نميده و مجبوريد آرد اضافه كنيد و كل كار خراب ميشه پس از همون ابتدا خيلي كم بهش شير اضافه كنيد. اين نكته رو جدي بگيريد اگه زيادي شل بشه و آرد اضافه كنيد ترد بودنش ديگه تضميني نيستها



كدوها رو حلقه كنيد. ضخامتش دست خودتونه. اگه كدو خيلي دوست داريد ميلي متري برش نزنيد كه طعم كدوش مشخص تر باشه. ولي نازكتر باشه سريعتر ميپزه
(آره من كدو رو پوست نميگيرم)



هر بار چند تا دونه از كدوها رو توي كاسه بنيه ريخته و با چنگال بلند كرده تكون ميديم كه اضافيش بچكه و بعد سرخشون ميكنيم



حرارت نبايد خيلي زياد باشه كه كدوها فرصت داشته باشن مغزپخت شن



وقتي تو روغن ميافتن پف ميكنن و بعد كم كم طلايي ميشن. پشت و روشون ميكنيم تا هر دو طرف ترد شه
روي دستمال كاغذي آشپزخونه قرار ميديم تا روغن اضافيش گرفته شه





بنيه كدو رو درجا سرو ميكنيم. ترجيحا پاي اجاق!
ولي جدا از شوخي بنيه فقط تا وقتي كه گرمه خوشمزه است پس لحظه آخر سرخش كنيد و سريع سرو كنيد




كاور بنيه ترد و كرانچيه لايه داخليش كه با كدو تماس داشته نرم و آبداره. كدو كمي پخته و كمي تردي داره ... دركل خوردنش لذت خاصي داره
(يكي ندونه فكر ميكنه من دارم در مورد چه شاهكاري حرف ميزنم! ولي فكر كنم متوجه شديد من چه علاقه اي به بنيه كدو دارم. حيف كه كالريش نميذاره بيشتر از هر از چند سالي يك بار خوردش)


خمير بنيه رو ميتونيد براي سوخاري كردن اكثر سبزيجات و ميوه ها و گوشتها به كار ببريد


45 comments:

سلام شف عزیز یه سوالی داشتم وشرمنده مربوط به پست نیست 
دیروز خواهر من شربت سکنجبین درست کرد اما شربت خنک که شد مثل یه تیکه سنگ شد
باتوجه به اینکه توش رنگ خوراکی ریخته میشه باز جوشوندش؟ 
چی بش بزنم که دیگه نبنده؟

مثل همیشه عالی من که عاشق اون بامیه سوخاری شدم و از خوردنش لذت بردم
با وجود اینکه کدو اصلا دوست ندارم باید اینو هم برای یه بارم که شده امتحان کن
مرسی عزیزم 

چه ساده و جالب.من کدو دوست دارم و لی دو سه مدل غذا باهاش درست میکنم.ممنون بابت آموزش بی نظیرت شف جونم

مرسی عزیزم امتحان میکنم

سلام
پس اون خمیر بنیه که ماء اشعیر داره برا چی خوبه؟
من واقعیت تا حالا خمیر بنیه درست نکردم، اما خب الان ذوق کردم که شما گذاشتی مطمئنم حرف نداره.... ولی تفائوت اینا رو بهم بگین لطفا.

عاشقتمممممممممممممممممممممممممممممممممم
یعنی معتادم کردی
به دوستام وقتی دستوراشپزی وشیرینی میدم
اول میپرسن مال شفه
فقط دستورای شماراقبول دارن
یه سوال اون بنیه که باماشعیرهست هم درست میکنید
این پیازسوخاری خوشگلای بیرون چه جوریه
احساس میکنم پیاز رنده شده توشه نه حلقه ای
ببخشید خیلی پرحرفی کردم

man ta in axo didam yade shoma oftadam!
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/540392_404492892943554_2082619328_n.jpg

وای خدا...این چه خوووووووووووووووووووبه!!!
عاشقتممممممممممم
:****

با اجازه شف
جسارتا اون بیشتر برای میگو یا فوقش پیاز خوبه چون خیییلی پف میکنه و ما اینجا توش کدو داریم که "آب" داره و خیسه وبا پف زیاد چیز خوبی نمیشه.
ببخشید فضولی کردم نظر شخصیم بود
ولی اگه کسی دوس داشته باشه هرجفتش رو میشه همه جا استفاده کرد ولی این خوب یکم راحتتره
:)
..
از طرف شاگرد فضول
:دی

عاااااااااااااااااالیه
من الان دارم در حال بلعیدن بنیه کدو این کامنت رو برات میذارم
مررررررررسی
رسپی هات رو خیلی دوست دارم و اونقدر بهشون اعتماد دارم که حتی برای بار اول درسشون می کنم و میبرم مهمونی
موفق باشی دوستم

حتما درست میکنم

به نظر آسون می یاد.
خسته نباشی طیبه جون

طیبهههههههه جووووووووون با این خمیره میگو پفکی درست کردم خیلیییی خوب شد  >:D< 

It looks super Delicious honey thanks a bunch !
Venus

 دوستم بنیه کلا رسپیهای مختلف داره.بعضی با ما الشعیر..بعضی با شیر..بعضی با اب یخ..تفاوت خیلی زیادی هم ندارن.نهایتا بیس همشون ارد و تخم مرغ و کمی مایع است که میتونه شیر یا اب یا مااشعیر یا حتی سودا باشه.

شف جون دستت درد نکنه.من چند روز پیش با یه همچین خمیری بادمجون رو سوخاری کردم.البته اون روشش فرق میکرد و میزدم تو ارد و بعد تو خمیر و بعد توی  ارد سوخاری ..که من بعضیهاشم زدم تو پنیر پارمسان..واقعا خوشمزه بود اونم.برای دوستداران کدو بادمجون چیز محشریه..مرسی.

من همین امشب با میگو درست کردم...یعنی عااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالــــــــــــــــی شد دوستان...
با آقای شوهر دوتایی نشستیم اونقدر خوردیم که دیگه نفسمون بالا نمیومد!!...هرچی بگم کم گفتم...کرانچش هم باحال بود
دستت درست شف
همه ی دستور هات تضمینی اند
:)
:*
<3

ايراد از شيوه تهيه شيره بوده
نكاتش رو قبلا گفتم اما در يك پست جداگانه تا چند هفته ديگه شيوه صحيح تهيه شيره كه مانع از شكرك زدن بشه رو ميگم

انشالا خوشتون بياد
ولي اگه اصلا دوست نداريد بحث ديگه ايه
بله باميه اش هم از چيزاي خيلي خوشمزه است

ميتونم به جرات بگم اينو از همه بيشتر دوست دارم
حتي بيشتر از سوفله كدو

ماء  اشعير باعث تردتر شدنش ميشه
مايعش مهم نيست
شير آب دلستر
 و همينطور كه فرمودن رسپيهاش خيلي زياده من خودم يك عالمه شون رو امتحان كردم نتيجه ها متفاوته

بله من ميذارم تگري ميشه و بعد ازش استفاده ميكنم

آخر همه بنيه ها يا تمپورا هايي كه درست ميكنم هر چي مونده باشه رو باهاش آنين رينگز درست ميكنم
با همين هم همينكار رو ميكنم
ولي به نظرم تمپوراش بهتر ميشه
تلاش ميكنم امسال تمپورا رو هم بگم

اوني كه رنده شده است كارخونه ايه
من نديدم تو خونه اون رو بشه در بياري

بله ميگو هم خوب ميشه مخصوصا الان كه فصلشه من مرتب درست ميكنم چون بعد ديگه طعمش رو دوست ندارم

بله واقعا عاليه
فقط شما ابتدا نمك ميزنيد و تلخيش رو ميگيريد ديگه؟
و اينكه بايد حلقه ها نازك و بادمجونا كوچيك باشن؟

كاملا مشخصه كرانچي شده
نشون ميده غلظت بنيه رو عالي در آورديد چون اگه يه كم از اين غليظتر باشه ديگه كرانچش اينقدر خوب نميشه
عالي

جاي حلقه هاي پياز خاليه
من هميشه اولش پيازهاش رو ميخورم تا كسي نرسيده

طیبه عزیز ممنون ممن مدتها بود دنبال این دستور بودم یکبار بیرئون خوردم خوشمزه بود. مرسی
 

منم درستش كردم خيلي خوشمزه بود ،نميدونم چطوري ازتون تشكر كنم ،مامانم مونده بود من ميخوام چطوري كدو بخورم !!آبجيم ميگفت ي جور با لذت ميخوري كه ادم هوس ميكنه و اومد كلي از كدو كه دوست نداشنت خورد

دیگه پیاز درست نکردم...آخه دیگه معده مون منفجر میشد!!! :))))

 بله دوستم.بادمجون رو در هر حالت و برای هر غذذایی تو اب نمک میذارم یا نمک میزنم تلخیش بره.بادمجوناشم از نوع خوب انتخاب می کنم که خوشمزه باشه.یعنی باریک و کم تخم و کشیده.اینبار کدوش رو با دستور شمام می درستم برای ساید غذا عالیه.بازم ممنون..

طیبه جان آیا چیز دیگه رو میشه جایگزین نشاسته ذرت کرد ؟
و یک سوال ناشیانه، کلا نشاسته ذرت رو از کجا بخرم؟
مرسی گلم 

بسیااااار عالی شف عزیزم

چطور میتونم براتون عکس کارهام رو بفرستم شف طیبه عزیز

موقع كامنت گذاشتن روي كلمه عكس كليك كنيد

آرد برنج هم كمي ترد ميكنه ولي نشاسته يه چيز ديگه است
ميتونيد از نشاسته گل استفاده كنيد. به اين شيوه كه ابتدا در كمي شير يا آب حلش كنيد بعد رسپي رو مطابق دستور انجام بديد

بسته بندي شده تو سوپرماركت هست
فله از عطاري ميگيريم يا لوازم قنادي
ولي شايد شهر شما گير نياد. نميدونم

خيلي خيلي خوشحالم كرديد
نوش جان

انشالا كه استفاده كافي ببريد

شما كه هميشه كارتون درسته

سلاااااااااااااااااااااااااام. نگید این شهزاد چقدر بیکاره هی تو نت پرسه میزنه!!!!!!!!!! من یه لیسانس فیزیک بیکارم ولی عاشق آشپزی اونم از نوع رسپهای بینظیر شف عزیزم.من بنیه میگو و پیاز درست مکنم ولی بنیه کدو رو هم امتحان کردم و لذت بردم.دستتون درد نکنه

به بيكاري نيست عزيزم
آدم وقتي به كاري علاقه داره از وقت استراحت و تفريحش ميزنه تا به اون كار برسه
انشالا اگر به كار در رشته فيزيك علاقه داريد هم دعا ميكنم كار خوبي براتون پيدا شه

بله ميگو و پياز گزينه اول من هم هستن
منتها هر از گاهي كدوش رو هم درست ميكنم
متاسفانه اينقدر دوستش دارم كه چند كيلوش رو هم حتي ميتونم بخورم نه اينكه هرگز اين خطا رو مرتكب شده باشم
ولي امكانش هست

طيبه جان اگر بخواهيم براي گل كلم از اين بنيه استفاده كنيم، گل كلم بايد خام باشه يا قبلش بايد آبپز بشه؟ آخه گل كلم خيلي ديرتر از كدو ميپزه
مرسي عزيزم

من خودم خام دوست دارم
ولي آره ميتونيد بپزيدش
يا حتي از ترشيش استفاده كنيد

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...