2012/09/01

هات فاج – سس شكلاتي


بلد بودن يه سس شكلاتي براي همه واجبه. دليلش هم اينه كه كاربرد زيادي داره. البته بيشتر براي تزئين و به عنوان طعم دهنده. مثلا روي بستني يا روي كيك يا روي تارت .... خودتون كاربردهاش رو بهتر بلديد. چندين مدل سس شكلاتي هست كه امروز به يكيش ميپردازيم انشالا بقيه شون هم در آينده

شكلات تلخ 160 گرم
كره 100 گرم
شير تبخير شده 360 ميلي ليتر
پودر قند 2 ليوان



متذكر ميشم كه جنس و طعم شكلات خيلي مهمه. و ترجيحا از شكلات تلخ با درصد بالا استفاده كنيد كه در نهايت سس شكلاتيتون يه ته مزه تلخي داشته باشه كه دسرها رو زيادي شيرين نكنه
مارك مهم نيست اما طعم مهمه. حتما شكلات رو قبلا بچشيد و اگر خوشمزه است ازش استفاده كنيد

اگر شير تبخير شده نداريد ميتونيد  از شير عسلي استفاده كنيد ولي ممكنه زيادي شيرينش كنه و مجبور ميشيد از پودر قندش كم كنيد. در صورت استفاده از شير عسلي حتما از شكلات با درصد خلوص بالاي %90 استفاده كنيد


شكلات و كره رو توي يه كاسه روي ديگ حاوي آب جوش قرار ميديم. زير ظرف نبايد با آب جوش تماس داشته باشه
زير ديگ بايد حرارتش متوسط باشه تا آب يه قل كوچولو بزنه نه اينكه بجوشه
(من نصف مواد اين رسپي رو استفاده كردم پس تصاوير گمراهتون نكنه. اين رسپي حدود سه ليوان سس شكلاتي بهتون ميده پس ممكنه شما هم بخوايد نصفش رو درست كنيد)



مرتب هم ميزنيم تا اينكه شكلات و كره ذوب شده و كرم يكدستي بوجود بياد



شير تبخير شده رو اضافه ميكنيم

(شيوه تهيه شير تبخير شده و شير عسلي در خانه هم عكاسيش انجام شده تو صف پست شدن هستن. انشالا تا آخر سال پستشون ميكنم)


پودر قند رو اضافه كرده و خوب هم ميزنيم تا پودر قند حل شه



وقتي كاملا مخلوط شد سس رو به يه ديگ منتقل كرده و روي حرارت مستقيم ميذاريم و به خوبي ويسك ميكنيم كه يه وقت ته نگيره
بهتره از ديگ بزرگي استفاده كنيد چون ممكنه سر بره
دليل اينكه من در ابتدا روي بخار آب همه چيز رو مخلوط ميكنم اينه كه ريسك نميكنم چون ممكنه بعد از اضافه شدن پودر قند سس ببره و بسوزه. ولي شما مختاريد


مرتب هم ميزنيم
وقتي غليظ شد از روي حرارت برميداريم
اجازه ميديم كاملا سرد شه


توي ظرف دردار در يخچال نگهداري ميكنيم
ماندگاري خوبي داره و تا هفته ها ميتونيد توي يخچال نگهداريد و در زمان لزوم ازش استفاده كنيد.
لطفا در ظروفي قرار بديد كه درشون به حدي محكمه كه هوا واردش نميشه. چون ميدونيد و بارها گفتم كه شكلات بو جذب ميكنه. يعني ممكنه شكلاتتون بعد از مدتي ظاهرش تغيير نكرده باشه اما بوي مواد غذايي درون يخچال عطر و طعمش رو خراب كرده باشه



توجه داشته باشيد كه اين پودر قنده كه باعث غليظ شدن سس ميشه پس با دستكاري كردن رسپي كيفيت سس شكلاتيتون رو خراب نفرماييد
طعمش بسيار خوشمزه است. اگر از شكلات با درصد بالا استفاده كنيد نه تنها شيرينيش كم خواهد بود بلكه ته مزه تلخي هم خواهد داشت



با اين ميزان حدودا سه ليوان هات فاج خواهيد داشت و اينقدر ساده و سريعه كه ديگه نيازي به خريدن سس شكلاتي هرشيز نيست
سس در يخچال كه ميمونه غليظتر و سفت تر ميشه پس در هنگام نياز از قبل از يخچال خارج كرده يا كمي گرمش كنيد
(راستي "هات فاج" با "فاج" فرق داره. فاج رو هم بعدا توضيح ميدم)

برگرفته از callimakesdo


پي.اس. من يه دسته بندي جديد با عنوان "مواد اوليه خانگي" درست كردم كه همينطور كه از اسمش مشخصه مواد اوليه اي هستن كه توي آشپزي و شيريني پزي به كار ميرن و مثل همين سس هات فاج در خانه درستش كرد. انشالا تا آخر سال تعدادي از مواد اوليه خانگي رو پست ميكنم. اين گزينه رو هم  سمت چپ تمامي صفحه ها در كادر قرمز رنگ "منوها" زير قسمت جستجو ميتونيد پيدا كنيد

50 comments:

سلام استاد خسته نباشید مرسسسسسسسسسسسسسسسسسی به خاطر تمام زحمتی که  میکشید دوستتون دارم بوس بوس بوس شکلاتی 

سلااااااااااااااام
بازم دستور جديد
مرررررررررررررسي

خیلی عالیه اتفقا چندتا قوطی شیرتبخیر شده خریده بودم گفتم اگه قحط شد حداقل چندتا داشته باشم. طیبه جان این سس شکلات شبیه همون سسهای هرشیز میشه؟
 راستی این کیکو دیشب به مناسبت تولد شوهرم درست کردم.اولین بارم بود گل رز میزدم بخاطر همین خوب نشد.پسرم هم خیلی تو دستو پام میپیچید زمان به خامه خورد کمی وا رفت. کیک بیس کیک کره ای و کیک شکلاتی بدون شکلاته.

سلام طیبه جون. من از وقتی با شما آشنا شدم با اینکه فکر می کردم آدم فعالی هستم دیدم خیلی تا حالا علاف بودم. حالا اینقدر از خودم کار می کشم که جوونمرگ بشم!!!! راستی خیلی ازت منونم که دانسته هات رو در اختیامون میذاری. توی عمرم آدمی به سخاوتمندی تو ندیدم. من بصورت آنلاین! رسیپی های تو رو درست میکنم ولی بس که تنبلم عکسشو نمیذارم. دسستت درد نکنه. همشون عالین.

salaaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!
alan daghighan sat 10:50 daigheye sobe va man ino dorost kardam :D
:D :D :D :D :D
ishala ta shab tamum mishe
MERciiiiii mamnun

tayebeh jun  mishe pancake ro ham amuzesh bedin ?
:* tuye saf nist ? :D
 

اين عكس بنيه كدو كه براي بار دوم درست كردم ،نميدونم ميتونستم عكسش رو اينجا بذارم يا نه !! اين لينكش هست
 http://www.cheftayebeh.ir/2012/08/blog-post_15.html

سلام
به به میمیرم برای شکلات از هر نوعیش.
اونی که سسه داره میریزه روش چشمک میزنه :D
مرسی طیبه جان 

دستت درد نکنه عزیز جون واقعا رسپی های عالی می ذاری . فرزانه

استاد کتاب بسیور خوشمِزِه:
Hershey's Chocolate Cookbook
لینک دانلود:
http://bookphaze.com/food-recipes/1591-isbn-0881764884.html
این یکی عمرا توی هیچ سایتی گیر نمیاد. داشتنش خوب بید
مخلص

طیبه نازنینم سلام
من متبل و حمص رو درست کردم خیلی عالی شد ولی نمی دونم چرا با خوردن حمص حالم بد شد فکر مر کنم به خاطر سیر بود خیلی بدنم کرخت شد دوبار خوردم هر دوبار اینطوری شدم

دوستم بوشهره و قراره بیاد پیشم می خوام بهش سفارش یه چیزایی رو بدم که مخصوص اونجاس منتهی باید بهش آدرس بدم
چی بگم بیاره و ار کجا

من للک و ادویه عربی می خوام شما چه پیشنهاد دیگه ای می دید؟
البته بهم قیمتش رو هم بگید این دوستم پول نمی گیره

راستی طیبه جون این شیر تبخیر شده رو میشه بدون عکس یه توضیح کوچولو بدی؟

سلام طیبه جون. شرمنده من یه سوال بی ربط میخوام بپرسم.
من قراره انشاا... به زودی عروسیمو بگیرم . دارم جهیزیه ام رو آماده می کنم.
در مورد خرید گاز و فر و این چیزا تردید دارم. میخوام یه چیز به درد بخور و خوب بگیرم.
راستش من زیاد از این وسایل سر در نمیارم
گاز فر دار جدا بخرم ؛سولاریوم بخرم،
دیگه چی لازمه؟مارک خوب چیه؟
ببخشید فضولی هم هعست ولی مارک لوازم خود شما چی؟
ممنون میشم راهنماییم کنین.

آخه من شیر تبخیر شده گیرم نیومد شکلاتام 80% هستند حالا باید از پودر قند بکاهم یا از شیر عسلی یه قوطی شیر عسلی 397 گرمه
دلم می خواد این سس رو هر چه زودتر درست کنم

امضا
عاشق شکلات

 سلام
با اجازه استاد
شیر تبخیر شده که به شیر دِهیدره شده هم معروفه، شیرهوموژنیزه شده کنسرو شده با قابلیت نگهداری خارج از یخچال (توی کابینت) هست که حدود 60 درصد از آب اون حذف شده. بعد از حذف آب، اون رو در دمای بالا استریل میکنن که باعث میشه رنگش کمی تیره تر از شیر معمولی بشه

 سلام
شیر عسلی با شیر تبخیر شده فرق میکنه عزیز.

حدیثه جون شف تا بیان و بگن من یه راهنمایی کوچیک بهت بکنم.اول اینکه طیبه جون توی یه پست با عنوان"فر بودن یا نبودن کامل در مورد فر خودشون توضیح دادن.همون بالای سایت رو ببین..بالای بالا..یکی از گزینه ها همین فر هست.اگرم خلاصه بخوای فر ایشون اجاق گاز فر داره و مارک زیمنس هست.
تجربه خودمم رات بگم:بستگی به سلیقه و شرایط خونه ات داره و جیبت:دی.شرایط ونه منظورم اینه که اگه خونه خودته و میتونی هر جور دوست داری وسیله بخری میشه یه فر و کار خوب بخری و گاز صفحه ای بذاری که شیکتره.یا یهویی یه اجاق گاز کمل بذاری.که این سلیقه ایه.ولی اگر مستاجری باید ببینی اون خونه اجاق صفحه ای داره یا نه!اگه صفحه ای دشته باشه دیگه نمیتونی اجاق کامل بخری و اگرم هزینه کنی فر تو کار بخری باید بدی کابینت و..براش بسازن تازه اگر صاحبخونه اجازه بده!.و ممکنه خونه دیگه به دردت نخوره.در اینصورت بهترین فکر همون داشتن یه سولاریوم ال جی یا سامی سامسونگه که کار فر رو برات انجام میده..که باز این بستگی به این داره که تو قدر کیک و شیرینی و غذاهای فری میپزی.در حد نرمال و معمولی یا مثل شف خیلی؟!!در مورد مارک هم زیمنس..لاجرمانیا..لوفرا..بوش از مارکهای خوب خارجی هستن..

سلام استاد بزرگ ودوستان نازنین شما شیر تبخیر شده رو از کجا تهیه می کنید من که تمام تهران رو زیر پا گذاشتم نبود که نبود دیگه  لطفا کمکم کنید بوس بوس 

خيلي خوب شده
من چون ميدونم پايپينگ چقدر سخته اينو ميگم
عاليه
و مطمئنم بعد از چند تا كيك ديگه از خودتون راضي خواهيد بود
احسنت

بله عين خودش ميشه
منتها بايد حتما شكلاتش خيلي تلخ باشه كه به تلخي اون بشه
غلظتش رو هم بايد تنظيم كنيد كه عين غلظت اون بشه

نظر لطفتونه
انشالا كه موفق باشيد

احسنت و نوش جان
البته اگر زحمتي نيست عكسها رو توي لينكهاي خودشون قرار بديد كه دوستان ديگه هم از هنرهاتون استفاده ببرند

بله انشالا اونم پست ميشه
ديگه تجربه نشون داده همه رو بايد از هم جدا كنم وگرنه دوستان متوجه نميشن كه ميتونن ازشون تو همه كارها استفاده كنن

بعد از 5 بار تلاش موفق شدم داونلودش كنم
فوق العاده مفيد
دستت طلا

دليلش اينه كه با كيفيته
مثلا من جز هرشيز هيچ مارك ديگه اي نميگيرم. اين كيفيت كارشون رو نشون ميده
شش شكلاتي واسه مهموني از اين ساده تراش هم هست
انشالا سر فرصت توضيح ميدم

ميتونيد سير رو حذف كنيد و كمي  پودر سير بريزيدو مقداري فلفل كه جاي سير تازه رو بگيره

من والا قيمت دستم نيست. للك رو مادرشوهرم واسم ميگيره اونم دقيقا از گندمزار يعني تازه تازه
ولي للك رو از بازار قديم بخرن بهتره

كليه ادويه هاي عربي ماركدار ابتداي خيابان نادر دست چپ يه فروشگاه بزرگ با نماي شيشه اي هست اون رو پيشنهاد ميكنم
ادويه هاي آمريكايي با مارك معروف مك كرميك رو هم داره
و همينطور نمك دريايي ايتاليايي
همونجا تمام محصولات خارجي ديگه رو هم داره
مثلا شير تبخير شده و شير عسلي و شير نارگيل
انواع سسهاي تند با فلفلهاي مختلف
سس و سركه برنج و ماهي
روغن گردو و نارگيل و ساير روغنها
انواع شكلاتهاي خارجي
قيمتشون هم روي همه بسته ها موجوده كه ديگه نيازي نيست از دوستتون بپرسيد

بله كافيه 60 درصدش رو روي حرارت بذاريد تبخير شه
اگه نيدو داريد كه كار راحت تره

و در مورد ساير لوازم خانگي هم كنوود و مولينكس و براون و فيليپس
البته ماركهاي اروپايي اصل همه به خوبي جواب ميدن

و حتما يه بلندر و آسياب خوب بخريد كه از واجباته
من هم كنوود دارم هم مولينكس هم براون

پودر قند علاوه بر شيرين كردن نقش غليظ كننده رو ايفا ميكنه اينه كه بهتره از اون زياد كم نكنيد
شكلاتتون نود به بالا باشه بهتره

نيدو تو خونه داريد؟
نيدو گزينه بهتريه

من كه تهران نيستم و نميدونم 
اما لابد هست چون خيلي ها كه تهرانن استفاده ميكنن
اينجا سه چهار مارك شير تبخير شده موجوده

 قربونت آجی جون. قابلتون رو نداشت. وای که انقد دلم میخواد تمام رسپی هاش رو درست کنم.

سلام شف جونم مرسی از این سس خوشمزه
من این سس رو درست کردم خیلی عالی و خوشمزه ولی وقتی گذاشتمش یخچال شکرک زد
البته شکرشو خوب اسیاب نکرده بودم
ممکنه به خاطر این باشه؟
ولی آخه وقتی از رو حرارت بر داشتمش قبل از یخچال دونه ی شکر توش حل شده بود/؟

فقط يك دونه كريستال شكر كفايت ميكنه كه كلش شكرك بزنه
يك دونه كريستال روي بدنه ظرف ايجاد شده و بعد وارد  سس شده
يا اينكه بيش از حد همش زديد و به كريستالايز شدنشون كمك كرديد

بار بعد پودر قند رو وسط ظرف بريزيد و به خوبي مخلوط كنيد. از حرارت مستقيم ديگه جلو گيري كنيد و با گذاشتن وقت بيشتري روي بخار آب غليظش كنيد يا اينكه بدنه ظرف رو از قبل با كره چرب كنيد كه شكر به بدنه نچسبه

خيلي جالبه من يك عمره دارم سس شكلاتي با رسپيهاي مختلف درست ميكنم هيچوقت پيش نيومده شكرك بزنه
نگران نباشيد كم كم دستتون مياد



سلام


شف عزیز امکانش هست دستور تهیه شیر عسلی و شیر
تبخیر شده رو یه کوچولو تو الویت بذارید؟


راستش وقتی دیدم نوشتید نسخه خونگی برای شیر عسلی
و شیر تبخیر شده هست،  دست به کار شدم و
بعد از سرچ، چندتا رسپی پیدا کردم.


به نظر راحت میومد، برای همین درست کردم.


بار اول، شیر و با عسل گذاشتم رو حرات و بعد شعله
رو کم کردم تا حجمش نصف شه.


ولی وسط کار مخلوطم جوش اومد!!!


البته من فکر کردم مشکلی پیش نمی یاد، برای همین
گذاشتم ریز بجوشه. ولی آخر کار برید!


خلاصه، منم از صافی ردش کردم، ولی هنوز دون دون بود.


رنگش هم البته کاراملی شد. بعد ریختم تو میکسر و
مخلوطم یکدست و عالی شد.


دوباره فرداش هم امتحان کردم. این بار گذاشتمش
رو زیردیگی و روی حرارت خیلی خیلی کم تا حجمش نصف شد.


رنگش زیاد تغیر نکرد ولی غلیظ هم نشد.


منم آخر کار، شعله رو زیاد کردم ولی قبل از اینکه
جوش بیاد خاموشش کردم و غلیظ شد.


البته آخر کاربه هر دو تا  کره هم اضافه کردم.


نمی دونم تو عکس مشخصه یا نه، اما دومی بافتش
مثل اولی یه دست نیست. البته من تو میکسر نریختم.


می خواستم بدونم بافتش باید چه جوری بشه؟
الآن کدوم کیک از این دو تا واقعاً شیر عسلی شده؟


 

آخي! بله اين مدل سسها يا كرمها يي كه بايد جوشونده شن يه كم قلق داره
مثلا من هميشه از بزرگترين ديگي كه تو خونه دارم استفاده ميكنم
بايد هم هميشه مواظب باشيم ته نگيره
بله كره بافت و طعمش رو عوض ميكنه
به نظرم اولي دقيقا خود شير عسلي شده
در مورد رنگش بايد بگم كه بسته به مارك رنگ شيرعسلي هاي كارخونه اي فرق ميكنه. رنگ روشنش هست تيره اش هم هست. زياد به رنگ توجه نكنيد غلظت مهمه
چشم من تلاش ميكنم زودتر پستش كنم منتها با توجه به فصل يه چيزايي هست كه اولويت دارن و اگر پست نكنم فصل يا مناسبتش از بين ميره
انشالا به زودي

.لیکن من هر چه سعی کردم، موفق نشدم
اوووووومم.....:(

یعنی منم الان اینترنتم به حدی خرابه که میخوام سرم رو بزنم به دیوار. انشالا مشکل حل شه و گیرش بیارید

دستت درد نکنه عزیزم

طیبه جون یه سوال این سس همونیه که بین و روی کیک های شکلاتی هست ؟ البته گمونم اون غلظتش شبیه خامه اس 

بله اين مدل سس شكلاتي همچين خاصيتي داره و ميشه ازش روي همه كيكها استفاده كرد
براي اينكه روانتر شه گرمش كنيد
براي اينكه سفت تر شه بذاريد يخچال

مرسی عزیزم . من در به در دنبال این سس بودم که لای کیک های شکلاتیه ولی نمیدونستم چین :)

سلام طیبه عزیز

شیر تبخیر شده رو از کجا باید بخرم؟

 سوپرمارکت های بزرگ، لوازم قنادی فروشی

گاهی هم فروشگاههای کوچک دارن، ولی نمی دونن اسمش چیه، به همین خاطر خودتون وقتی رفتید تو مغازه مجبورید قفسه ها رو شخصا اسکن کنید!!

ممنونم مروارید عزیز :*

سلام طیبه جان خسته نباشی خانوم هنرمند .. واقعا احسنت ..
تازه سایتت رو پیدا کردم و به معنی واقعی کلمه رسپی ها رو زیر و رو کردم و یکی از یکی عالی تر .
الان یه سوال برام پیش اومده .. اگه به جای شیر تبخیر شده برای این رسپی بخوام شیرعشل بریزم میزانش چقدر باید باشه ؟ به همون اندازه ؟
راستی الان فیس همسرم بالا بود با همون کامنت گذاشتم .. فاطمه هستم عزیزم ...

:(سلام طیبه جان شما ایران نیستی؟؟ درسته ؟اخه من هرچی گشتم مارک پودر کاکائون پیدا نکردم

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...