2012/10/10

پِستوي گوجه فرنگي خشك


پستو رو ميشناسيم و كاربردهاش رو ميدونيم. من اينبار اين پستوي فوق العاده خوشمزه رو پست ميكنم كه شما هم ازش لذت ببريد. از همين الان ميگم كه من عاشق اين پستو هستم و فقط با يه تيكه نون خشك به عنوان ناهار يا شام ميخورمش و به غذاهاي گوشتي ترجيحش ميدم

گوجه فرنگي خشك شده 1 ليوان
بادام زميني خورد شده سه ق غ
گردوي خورد شده 3 ق غ
پارمزان رنده شده 1 ليوان
ارگانو 1 ق چ
جعفري 1 ق غ
ريحان 1 ق غ
رب گوجه فرنگي 1 ق غ
سس فلفل تند نصف ق چ
آب ليمو 2 ق غ
سير سه حبه
روغن زيتون



واضحه كه بايد اول گوجه فرنگي خشك شده درست كنيم. يا اينكه آماده اش رو بخريم. اگر گوجه هاتون رو توي روغن زيتون نگه ميداريد ميتونيد از همون روغن استفاده كنيد



من ابتدا پنير پارمزان رو رنده كردم. اگر شما رنده شده اش رو داريد يك مرحله جلو هستيد



همه مواد به جز روغن زيتون رو توي بلندر بريزيد (مقدار سبزيها رو حدودي دادم كم و زيادش دست خودتون)



كم كم چندين پالس بزنيد و هر از گاهي با قاشق همش بزنيد و باز چند پالس بزنيد



در حالي كه بلندر روشنه كم كم بهش روغن زيتون اضافه كنيد. ميزان روغنش دست خودتونه چون ميزان غلظتش دست خودتونه يعني اگر دوست داريد پستو تون روانتر باشه ميزان روغنش رو بيشتر بگيريد.



 من ترجيح ميدم از روغن كمتري استفاده كنم و يه پستوي غليظ داشته باشم
البته زياد هم بلندش نميكنم كه يه كم بافت داشته باشه و تا حدي كرانچش زير دندون احساس شه


  
بچشيد و ميزان ترشي و تندي و شوريش رو تنظيم كنيد. اگر نياز ميبينيد هرچي دوست داريد بهش اضافه كنيد. يعني با ذائقه تنظيمش كنيد. اصلا خوبي پستوي خونگي به همينه. جالبه كه الان توي بازار اينجا چند مارك پستوي ريحان و پستوي گوجه فرنگي خارجي موجوده اما من حتي كوچكترين تمايلي براي خريدنشون ندارم چون به نظرم چيزي كه آدم خودش درست ميكنه يه چيز ديگه است



پستو تا چند هفته توي يخچال من خوب ميمونه (البته يخچال من معمولا هيچي توش خراب نميشه) اما براي نگهداري طولاني مدت بهتره فريزش كنيد (من خودم اين كار رو نميكنم و مرتب براي مصرف هفتگي درست ميكنم)
از اين پستو ميتونيد در اكثر غذاها يا در كنار غذاهاتون استفاده كنيد. خودم كم كم سر فرصتي نمونه هاش رو پست ميكنم. خلاق باشيد دنيا زير دستتونه!

37 comments:

ببینیم با این پستو چی کار می کنید طیبه جان! :) حدس می  زنم با یه نوع پاستا یه غذا جدید و خوشمزه دیگه بهمون یاد بدی.

wow!
بازنم عالی شف جان

سلام طیبه جون من تازه با سایتتون اشنا شدم و شیفتش شدم .بسیار مطالب مفید و کاربردی داره .توقسمت باتر کریمها یه سوال برام پیش اومد و اون اینکه با سفیده های تخم مرغی که فریز کردیم هم میتونیم باتر کریم درست کنیم .بازم ازتون تشکر میکنم 

سلام طيبه جون...ممنون از اينكه اين همه تلاش واسه آموزش كسايي مثل رو دارين... و ازتون واسه تمام محبت ها تشكر ميكنم...ميخواستم ايده هايي بدم واسه استفاده از اين سس د رغذا ها
فكر كنم واسه سرو پاستا با مايه گوشتي و جوجه چيني به عنوان سس كنار غذا...يا پيتزا و پيراشكي به عنوان سس كنار غذا... يا حتي سس قرمزي كه روي رولت گوشت ميريزيم....
واسه لاي انواع تست ها
فعلا اينها به ذهنم ميرسه
راستي من ديشب سوفله سيب زميني درست كردم... قبلا با فيله مرغ درست كردم اين بار با گوشت چرخ شده... خيلي خوشمزه بود
بازم ممنونم

سلام .اولین جایی که به ذهنم رسید بیام سوالمو مطرح کنم اینجا بود ! چون دیده بودم این چیزا براتون مهمه !
سرکه بالزامیک خریدم توی مواد تشکیل دهنده اش نوشته : wine vinegar
این چیه ؟ مشروبه ؟ سرکه مشروبه ؟ نجسه ؟ یا کلا روزه شک دار نگیریم و برم پسش بدم ؟!!!!

بالزامیکی که داشتم ایرانی بود . زرین تالیا . خوب هم بود ! حالا همه جا اسپانیایی و ایتالیاییش هست و با قیمتای نجومی ! وقتی رسیدم خونه به عقلم رسید روش رو بخونم !!!!!

ممنون که کمک میکنی طیبه جون .


سلام عزیزم
من همشهری شما هستم
دسستت دردنکنه.اگه میشه غذاهای یه کم رژیمی منظورم مثل همین دستوربالاست هم به منووب سایت اضافه کنید
با سپاس فراوان
محبوبه

سلام طیبه جون
متاسفانه چند روزی به نت دسترسی نداشتم... با کمی تاخیر تولدتون رو تبریک میگم و براتون آرزوی سلامت و موفقیت روز افزون دارم
وبلاگتون آدمو سر ذوق میاره...بی نهایت ممنونم 

خودت می دونی که فوق العاده ای؟!
قعطعا می دونی

عاااشششششقتم طيبه جون


نترسین بابا حلاله!!! :دی

خلاق باشيد دنيا زير دستتونه!
<3

سلام . میگم که من هنوز منتظرم ها . خدا خیرت بده ننه ! :دی

سلام استاد بزرگوار

بی نهایت ممنون از صداقت کلامتون

از آموزش بی چشم داشتتون

ازتون سوالی داشتم که سپاس گذار می شم راهنماییم کنید
:
1-در مورد پودر مرنگ،من خیلی وقته خریدم و توی کابینت نگه می دارم جایی که شکلات هارا نگه می دارم و تاریخ مصرفش همچنان پا برجاست اما دیروز که خواستم استفاده کنم احساس کردم بوی بدی می ده،مدلشه یا خراب شده؟وقتی می خریدم دیدم فروشنده توی قفسه نگه داشته کنار شکلات ها برای همین منم توی یخچال قرار ندادم

2-میشه نظرتون رو راجع به تاریخ مصرف رنگ های ویلتون و پودر مرنگ بگید؟بنظرتون تاریخ مصرفشون تموم شد بندازیم دور یا این تاریخ های تجاری هست و بعد از آن قابل مصرفه؟

3-من شوگر کوکیز درست کردم طبق نکات شما و با همون نکات در مورد کره،اما روی کوکی هام ترک خورد و پهن شد توی فر!ر ضمن من نیازی به استفاده از شیر که گفتید ممکن پیش بیاد نداشتم
 

 مگه تولد طیبه جون بوده ؟
کیک بستنی مال تولد همسرشونه :P

احسنت
با پاستاي تازه ... چه شود

بذاريد به دماي اتاق برسه ميشه عين سفيده تازه
بقيه اش دقيقا مطابق رسپي

بسيار نيكو
حتي روي كراستيني به تنهايي هم ميتونيم به عنوان كاناپه سرو كنيم
يا توي ساندويچ برگرها
كلا از اون سسهاي بينظيره
يا اينكه من زيادي دوستش دارم؟

متاسفانه بايد پسش بديد
من قبل از خريد همه مواد اوليه رو سه بار ميخونم (چون كور تشريف دارم) ولي اينطوريا هم كه ميگيد نيست ها. اينجا كلي خارجيش هست با انواع ماركهاي ژيگولي اصلا هم مشكل ندارن. من روي همه رو خوندم توي مواد اوليه اشون واين نداره
شما از شانستون به اين يكي برخورديد

جالبه من با تركيب همين چيزا هميشه غذاهاي كم كالري درست ميكنم
همين الان هم توي سايت كلي پته و ديپ و اين چيزا هست كه كنار يه تيگه فيله كبابي ميشه سرو كرد
من خودمم با هيمنا زنده هستم
ولي مطمئن باشيد از اين مدل غذاهاي تو فري بدون چربي باز هم پست ميكنم كه به درد ميخوره

قربان محبتتون آزاده جون شرمنده ميفرماييد

با اجازه تون! من همه كيك تولدها رو با چند ماه تاخير پست ميكنم. كيك تولد خودمم انشالا بهمن پست خواهد شد

والا من به خاطر محل زندگيم ناچارم همه چيز رو توي فريزر يا يخچال بذارم. من خودم توي فريزر نگه ميدارم و آخ هم نميگه. نه بو ميده نه رطوبت ميگيره
تاريخ مصرفها تجاري هستن. ما بايد هميشه به سه نكته توجه كنيم. بو مزه و رنگ. اگر اين سه مورد داشته باشه پس ديگه قابل استفاده نيست
اگر پودر مرنگتون بوي بدي ميده ازش استفاده نكنيد

بله در مورد رنگ هم همينطور. تجاري كه هست. اگر تاريخش رو زياد بزنن كه فروششون پايين مياد. و البته اداره استاندارد هم اين اجازه رو بهشون نميده
من چون زياد شيريني و بيسكويت درست ميكنم معمولا رنگهام نميمونه. اما هميشه به سه مورد رنگ و بو و طعم توجه كنيد
يكيش هم مورد داشته باشه ديگه قابل استفاده نيست

ممكنه شكرتون درشت دانه بوده يا اينكه حرارت خيلي بالا بوده
چندين رسپي ديگه هم واسه شوگر كوكي دادم مثلا اوني كه با پودر قند درست ميشه ديگه نبايد اين مشكل رو داشته باشه
و كمك ميشه اگر ده دقيقه از قبل توي فريزر بذاريد
و راستي ممكنه ميزان آردتون هم زياد بوده باشه
چون نديدمش نميتونم دقيق بگم اما اين احتمالات وجود داره
نگران نباشيد با يكي دو برا تجربه درست ميشه
موفق باشيد

بی نهایت ممنون از پاسخ کاملتون

راستش دقیق نمی دونم بوش مثل بوی شیر خشک یا کسترد بود شاید!بوی اونا هم بنظرم بده!

بعدشم من حرفه ای نیستم که متوجه تغییر بو ور نگ و...بشم متاسفانه:((((راستش من دنبال رسپی بودم که میزان آردش بیشتر کره باشه تا بوی کره رو حس نکنم.با مقایشه رسپی هاتون فکر کنم اگر اشتباه نکنم این رسپی به نسبت کره کمتری داشت برای همین انتخاب کردم.بعد قالب زدن هم گذاشتم توی یخچال

من آرد بیشتری نریختم ولی آردها باهم فر داره،خمیر لطیفی شده بود،نمی چسبید به دست ولی خیلی لطیف بود

راستش رویال آیسینگ رو دوست دارم زیاد با سفیده درست کردم مشکلی نداشتم ولی با مرنگ:(((

بازم ممنون

توي همون رسپي هم ميشه شكر رو كمي آسياب كرد

به نظر من بو نداره
بله صحيح ميفرماييد سخته

بله بله اوني كه بيشتر آرد داره خميرش لطيفه و به دست نميچسبه اما با كمتر كردن آرد و گذاشتن توي يخچال و باز كردن لاي كاغذ روغني اون مشكل حل ميشه

طیبه جون من فکرکنم wine vinegar یعنی سرکه شراب (سرکه انگور قرمز که پروسه ای مثل شراب شدن رو طی میکنه ولی سرکه میشه)
...میدونید که سرکه نمیتونه شراب باشه
یا سرکه میشه و یا شراب!

شف جان تولدت مبارک

رویا جون،

من کامنتتون رو کمی تغییر دادم به خاطر مشکلاتی که خودتون می دونید.

سر و ته شده هاااا
:)))))

من بی تقصیرم

:D

این سر و ته شدنش مال اینه که شما اون کلمات خارجکی رو با کلمات فارسی توی یه خط نوشتین.

من خودم اینجور مواقع کلمات خارجکی رو توی یه خط جدا می نویسم.

 من فقط اون کلمه های خاص رو انگلیسی کردم و بینش فاصله گذاشتم.

:p

من دیگه نمیتونم ادیتش کنم..غیر فعال شده
میشه شما زحمت سر خط رفتن رو بکشید...ممنون میشم
آخه  اینجوری اصلا معنی نمیده :|
مرسی
؛)
:*
<3

والا من شخصا در چيزي كه تخصص ندارم وارد نميشم
بهترين كار مراجعه به وبسايت مرجع تقليدتونه

نظر شخصيم هم اينه كه يه همچين مواردي اگر در موردش بحث بشه براي ديگران ايجاد دردسر ميكنه چون تا وقتي كه از چيزي آگاهي نداري گناهي مرتكب نشدي ولي وقتي علم بهش داشته باشي ديگه نميشه كاريش كرد
حالا فرض كنيد علمش رو هم يه آدم نا آگاهي مثل من داده باشه

به به چه تارت نازي واجب شد برم تو كارش
خيلي بانكمكه مرسي عزيزم

یعنی عااااااااااااااااااالی
ممنون شف جون! عاشقش شدم
کاش اینجا پارمزاان گیر می وووووووووووومد!!
انقد  ناراحت شدم که ذخیره ی پارمزانم تموم شد :((((((((((

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...