2012/10/27

طرز تهيه باتِرميلك در خانه



باترميلك buttermilk يكي از محصولات لبنيه كه در كشورهاي ديگه به وفور يافت ميشه و كاربردهاي زيادي در آشپزي ملل داره. راه ساده اي براي تهيه باترميلك در خانه وجود داره كه شايد از نظر بافت مشابه نوع صنعتيش نباشه و اون كيفيت و غلظت رو نداشته باشه اما جايگزين مناسبي براي باترميلك صنعتي در رسپيهاست و به اين شيوه ميشه تمامي غذاها و شيرينيهايي كه در رسپيشون از ما باترميلك ميخواد رو به سادگي تهيه كرد.

در اصل به صورت سنتي وقتي ميخوايم از خامه يا ماست كره بگيريم اون مايعي كه باقي ميمونه رو بهش ميگن باترميلك. تهيه كره در خانه هم خيلي ساده است و به جاي خودش توضيح خواهم داد اما فعلا شيوه ميانبرش رو به كار ميبريم.




براي تهيه يك ليوان باترميلك به اين شيوه عمل ميكنيم:
يك قاشق غذاخوري سركه سفيد و يا يك قاشق غذاخوري آبليمو و يا يك و سه چهارم قاشق غذاخوري كرم تارتار رو در ليواني ميريزيم
(شخصا سركه سفيد رو توصيه ميكنم)
روي اين عامل اسيدي شير ميريزيم. شير معمولي. تا جايي كه ليوان پر شه
15 دقيقه به همين شكل رهاش ميكنيم تا در دماي اتاق باقي بمونه



همش ميزنيم
مشاهده ميكنيم كه شير بريده و با هم زدن متوجه غليظ شدنش ميشيم
به اين مايع سفيد رنگ به نسبت غليظ باترميلك ميگن
حالا ميتونيد از اين باترميلك در تمام رسپيها استفاده كنيد




البته يك راه ديگه هم وجود داره كه جايگزين مناسبي براي باترميلك در رسپيهاست كه من اغلب ازش استفاده ميكنم و اون تركيب شير و ماسته

يك ليوان باترميلك = سه چهارم ليوان ماست + يك چهارم ليوان شير

پس از اين به بعد هر جا در رسپي اي ازتون باترميلك خواستم ميدونيد بايد چيكار كنيد.

رسپي از  mrbreakfast

30 comments:

سلام طيبه بانو
مرررررررررررسي،مثل هميشه كارت عاليه

دست گلت درد نکنه طیبه جونم.وای نمیدونین من چقدر دوستون دارم وایییییییییییییییییییییییییییی خدا به اون دل مهربونتون تمام خوبی های دنیا رو نصیب کنه.

سلام عزیزم. مرسی بابت رسیپس هات. فقط من آخرش رو متوجه نشدم. یعنی با ماست و شیر و اضافه کردن سرکه میشه باتر میلک درست کرد یا فقط ترکیب ماست وشیر میشه باترمیلک؟ دیگه اینکه ماستمون چجوری باشه؟ مثلا غلیظ یا پرچرب یا شیرین؟

طیبه جون یه چیزی میگم اگه ناشیانه بود ببخشید
اضافه کردن عامل اسیدی باعث بریدن شیر میشه دیگه؟
یه وقتایی من پاکت شیر توی یخچال میذارم که بعد دو روز بریده میشه و همین شکل رو به خودش میگیره، اونم میشه استفاده کرد؟
نمیریم یه وقت

دوست عزیز،

شف دو تا راه رو پیشنهاد دادن:

یک: درست کردن باترمیلک با شیر و سرکه

دو: درست کرذن باترمیلک با مخلوط ماست و شیر

بهتره ماستتون ترش نباشه، پرچرب و بی چربی اش بسته به ذائقه اتون داره، ولی اینجا باترمیلک هاش بالاتر از سه و نیم درصد چربی نداره. یعنی من که ندیدم.



اون شیری که می فرمائید در یخچال بریده شده فاسد شده که به اون وضعیت افتاده.

شیری رو که شما با وارد کردن یه عامل اسیدی می برید!! ( چه اصطلاح جانانه ای)!! با 
اون شیر فاسد فرق می کنه.

اخ جون نوبته پست کردن رسیپی های هم مید رسید
امیدوارم شیر عسلی بدون شیر خشک  ، شیر غلیظ شده  و
 سریل چاکلت کوکی  هم پست های بعدی باشن 

:د :د :د 
راستی  طیبه جون ویا دوستان :د یه سوال 
لیمو عمانی های اینجا خیلی بی کیفیت هستن  به خاطر همین گفتم خودم درست کنم 
طبق دستورات نت  روی لیمو ترش ها نمک ریختم به مدت ۲۴ ساعت
فرداش شستم خشک کردم   تو آب جوش حاوی نصفه لیوان سرکه سفید به مدت ۳ دقیقه جوشوندم  بعد  با آب معمولی شستم و دوباره تو آب جوش و سرکه ریختم ( ۳ بار ین کارو کردم ) ، بعدش ،  ۳ روز گذشتم جلو  آفتاب بعد اوردم تو سآیه پهن کردم ، ، شکلش همون لیمو امانیه فقط نمیدونم چرا توش مثل لیمو عمانی سیاه نشده،  هنوز زرده ، به نظرتون باید بیشتر بمونه کامل خشک شه تا  توش هم سیاه شه یا اینکه  جایی از کارم ایراد داشته : 

سلام.ممنون طیبه جون.من دیدم ماست رو با یه قاشق ابلیمو هم جایگزین میکنن.اونم میشه؟حالا بگو چی ساختی بعدش با این باتر میلک عزیزم.. اون مهمه:دی.

من بلد بودم :P
:)))))
..ممنونم شف عزیز

NAAAAAA...
نه...اون خراب شده...باید ریخت دووور

شف باید پاسخ بدن ولی جسارتا فکر کنم آبلیمو همبشه و میـــبرررره...ولی آبلیمو طعم ترشیش بیشتر میشه شاید

 نامبر وان شده بودماااااااااااا

بريدن اين مثل وقتيه كه داريم ماست يا پنير درست ميكنيم يعني در واقع شير به فساد نميرسه

من كه خودم درست نكردم كه فرايندش رو بدونم 
اما مامانم هميشه واسه خودش درست ميكنه من هيچوقت نپرسيدم چيكار ميكني
منتها خودم ليمو ها رو همينطوري ميذارم تو يخچال بعد از يك هفته خود به خود تبديل به ليمو خشك ميشن من استفاده ميكنم
در مورد رنگش تا اونجايي كه من اطلاع دارم بايد از تمر هندي استفاده كنيد

آخي نازي
نه متاسفانه اونها رو هنوز آماده نكردم

متوجه نشدم يعني منظورتون اينه كه يك قاشق ماست رو به شير اضافه كنيم تا ببره؟

سلام
ببخشید من نفهمیدم یه چیزی رو
پست ها رو هم خوندم مروارید جون نوشتند سرکه نمی خواد یعنی بقیه رو می خواد؟ امکانش هست شفاف تر بگید؟
بعد این تارتار رو باید تهیه کرد یا خرید؟؟ من نمی دونم دقیقا چیه؟

دوست عزیز،

من در جواب دوستمون در پایین نوشتم:


شف دو تا راه رو پیشنهاد دادن:یک: درست کردن باترمیلک با شیر و سرکهدو: درست کردن باترمیلک با مخلوط ماست و شیرخب، این یعنی این که اگر شما باترمیلک رو بدون سرکه بخواهید درست کنید، کافیه شیر و ماست رو با هم مخلوط کنید، همونجور که شف توضیح دادن.اگر بخواهید با سرکه درست کنید، مخلوط شیر و سرکه مورد استفاده قرار می گیره، طبق دستور.کرم تار تار رو اگر از گزینه جستجوی سایت استفاده کنید، شف در موردش زیاد توضیح دادن.ولی اصلا چیز واجبی نیست، مثلا من خودم اصلا توی بند و بساطم نیست و زندگی بدون اون هم جریان داره. شف در این مورد هم توضیح دادن، کافیه پست ها رو بخونید.از مغازه های لوازم قنادی فروشی تهیه می شه معمولا.

 نه عزیزم.منظورم این بود که به جای شیر و اب لیمو..ماست و ابلیمو استفاده میکننن.یه قاشق ابلیمو رو میریزن توی ماست.و این میشه جایگزین باتر میلک.خواستم بدون درسته یا نه؟بد نوشتم ببخشید..

واقعا مرسی طیبه جون از اینکه تهیه مواد اولیه رو هم یاد می دید
یه حسه خود کفاییه غرور آمیزی به آدم دست میده که نگوووو
فقط یه خواهش اونم اینکه یادتونه یه بار گفتید پنیر ماسکارپونه هم یاد می دید؟
من از اون موقع تا حالا منتظر ماسکارپونم که تیرامیسو درست کنم
تورو خدا تو برنامتون بذارید ما تیرامیسو نخورده ار دنیا نریم
راستی اوپترید میلک هم که 2ماهه اینجا قحط شده اگه زحمته اونم بکشی ممنونت میشم

 هر دوي اينا رو چند ماهه عكسهاش رو هم گرفتم. انشالا پست خواهند شد

خب البته غلظت باتر كريم بازاري متفاوته
اين جريان ماست و آبليمو ميتونه قابليت اسيديتي رو در غذاها تامين كنه منتها براي كيكها يه كم جريان فرق ميكنه
من اگه عمري بود ساور كريم رو هم خواهم گفت اين كه شما فرموديد بافتش بيشتر به ساوركريم نزديك ميشه
ولي من استفاده اش رو جايگزينيش رو رد نميكنم
همينطور كه گفتم خودم خيلي وقتها از تركيب ماست و شير استفاده ميكنم

طيبه عزيز سلام كتابهاى اشبزى شما را از كجا خريدارى كنم

سلام خوبین؟
اول تشکر می کنم از وبلاکگ پر بارتون و همچنین آرزوی بهروزی و سلامتی براتون دارم.
دوم اینکه بعد از یک ربع گذاشتن شیر و سرکه ، چقدر باید بهم بزنمیمش؟ ممکنه زمان بدین ؟
ممنون.

 دوست عزیز،

منظور شف از هم زدن بعد از یه ریع این بوده که،

یه ذره هم بزنید تا اون تکه های شیری که بعد از اضافه کردن عامل اسیدی به شیر تشکیل شدن با بقیه شیر مخلوط بشن و باتر میلک کمی یکدست بشه. همین. یه چیزی در حد هم زدن چایی شیرین.

سلام طيبه خانوم
خوبيد؟خسته نباشيد
راستش من ديروز واسه كيك وانيلي به اين دستور مراجعه كردم و باتر ميلك رو طبق روال بالا درست كردم يعني با سركه و شير
ولي متأسفانه شير اصلا نبريد!!!!جل الخالق!
ببين شيرم پرچرب پاكبان بود، سركه هم سركه سفيد، ولي بعد از يك ربع يا بيست دقيقه كه هم زدم با وجودي كه بوي سركه ميومد شير كاملا معمولي و رقيق بود!
چطوري ميشه بنظرتون كه اينطوري ميشه؟؟ كيكم هنوز نخوردم ببينم چي ساختم اصلا!

سلام طيبه خانوم
خوبين؟خسته نباشين.دست گلتونم درد نكنه واسه رسيپي ها
راستش من ديروز براي تهيه كيك وانيلي اومدم سراغ دستور اين باتر ميلك و اونو طبق دستور(شير+سركه) درست كردم
در كمال تعجب بعد از يك ربع يا بيست دقيقه هيچ اتفاقي نيفتاد!(جل الخالق!!)
يعني شير نبريد
شيرم پرچرب پاكبان بود، سركه هم سركه سفيد
ولي هم كه زدم كاملا مثل شير معمولي و رقيق بود
كيكم هنوز نخوردم ببينم چي شده.تا 50 دقيقه در فرو باز نكردم و تا وقتي اون تو بود پپفش عااالي بود.وقتي اومد بيرون حسابي خوابيد!
ببخش عزيزم وقتتو گرفتم
راهنماييم كني ممنون ميشم

دوست عزیز،

میزان اسیدیته سرکه اتون کافی نبوده، چون این میزان در سرکه های مختلف فرق می کنه. شما می تونستید مقدار بیشتری سرکه به شیرتون اضافه کنید.

موفق باشید.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...