2012/10/28

نان باترميلك و گوجه خشك شده



ناني كه با باترميلك درست ميشه معمولا بافت نرم و لطيفي داره. رسپي اي كه تا لحظاتي ديگر خواهيد ديد طرز تهيه يك نان خيلي سريع و ساده است كه ميتونه در كنار غذاها سرو بشه يا حتي خودش به تنهايي يك شام كامل باشه

آرد دو و يك چهارم ليوان
بيكينگ پودر يك ق چ
جوش شيرين نصف ق چ
پودر خردل نصف ق چ
ارگانو 1 ق چ
فلفل قرمز يك هشتم ق چ
گشنيز خورد شده 1 ق غ
جعفري خورد شده 2 ق غ
ريحان خورد شده 2 ق غ
پارمزان رنده شده 50 گرم
چدار رنده شده 100 گرم
باترميلك 1 ليوان
تخم مرغ دو عدد
روغن زيتون 3 ق غ




فر رو روي 180 درجه سانتيگراد قرار ميديم
باترميلك رو آماده ميكنيم
تخم مرغها رو توي كاسه شكسته و ويسك ميكنيم
يك قاشق غذاخوري از تخم مرغ رو كنار ميذاريم براي تزئين



در كاسه بزرگ ديگه اي آرد ميريزيم و بيكينگ پودر و جوش شيرين و پودر خردل و اورگانو (يا آويشن) و فلفل قرمز و گشنيز خورد شده و جعفري خورد شده و ريحان خورد شده رو بهش اضافه ميكنيم.
گوجه فرنگي خشك شده رو خورد كرده و بهش اضافه ميكنيم.



پنير چدار رنده شده و پنير پارمزان رنده شده رو اضافه ميكنيم




باترميلك و روغن زيتون رو به تخم مرغها اضافه كرده هم ميزنيم
مواد مايع رو به مواد جامد اضافه ميكنيم




با قاشق هم ميزنيم تا كاملا مخلوط شن




يه قالب لوف رو كاغذ روغني انداخته و چرب ميكنيم (حدود 10 در 25 سانت)
مواد رو توش ميريزيم
يك قاشق شير به اون يك قاشق تخم مرغي كه كنار گذاشته بوديم اضافه كرده و با برس روي سطح نون ميماليم




قالب رو توي فر ميذاريم به مدت 40 دقيقه يا تا زماني كه تِستر تميز بيرون بياد
توجه داشته باشيد كه زمان پخت بستگي به سايز و فرم و جنس قالب داره. بعد از نيم ساعت مرتب چكش كنيد كه نسوزه




نون سطحي كاملا طلايي رنگ و زيبا خواهد داشت.




كراستش ترده اما خود نون بافتي بسيار نرم لطيف داره




اين نون به دليل داشتن پنيرهاي شور و خوشمزه طعم متفاوتي داره. گوجه خشك شده عطر و طعم خاصي به نون ميده پس اگر بهش علاقه نداريد ازش استفاده نكنيد. من از سبزيجاتي كه خودم دوست دارم در نان استفاده ميكنيم شما ميتونيد متناسب با ذائقه تغييرش بديد




نان اونقدري پف نميكنه اما همينطور كه مشاهده ميكنيد بافتش كاملا لطيف و پفكيه. چيز حساسي نيست اما اگر فر خوبي نداريد ممكنه كفش بسوزه و توش خمير بمونه. واجبه مجددا متذكر بشم كه كار با "لوف پَن" (قالب نون تست) ساده نيست و ريسكش از بقيه قالبها بيشتره. اگر تجربه كافي با اين مدل قالب نداريد ازش استفاده نكنيد

نون خوشمزه اما ساده ايه قيافه جالبي داره و واسه عصرونه يا شام خيلي مناسبه.

52 comments:

اسلام استاد مرسی که نون اموزش دادید من عاشق نونم (البته عاشق چیز کیک هم هستم اونم از نوع استاد پزش)دوستنون دارم بوس بوس

 salaaaaaaaaaaaaam,sobh be kheir

خیلی خوشمزه به نظر میاد 

به به چه نونی.از ظاهرش مشخصه که خیلی خوشمزه است.

صبح شما هم بخير تانيا جان

خب البته بستگي به ذائقه داره ولي ميشه از مواد اوليه اش تقريبا متوجه شد كه خوشمون مياد يا نه
انشالا كه راضي باشيد

بله اتفاقا به همون سرعتي كه پخته ميشه خورده ميشه و حتي سريعتر. بسته به گشنگي داره

سلام.من عاشق ادبیات نوشتاری شما هستم.هم گویا ست و هم دوست داشتنی. ممنون.

یعنی اون فرمول باتر میلک که ترکیب ماست و شیره هم میشه اینجا استفاده بشه؟

من گوجه خشک رو درست کردم . حالا باهاش این نون رو درست میکنم آخ جون

سلامممممم..اینقدر هیجان زده شدم که بعد از سه سال میتونم کامنت بذارم که یادم رفت چی میخواستم بگم...خیلی حس بدی بود همیشه مثل لال ها میومدم و میرفتمممم...طیبه جون بوسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسس

عزیزم واقعا دستت درد نکنه با این آموزش های متنوع و بی منتی که برای ما می ذاری . فقط یه خواهشی دارم اگه یه روزی برات امکان داشت  و وقت کافی داشتی این فوت های استفاده از لوف را هم برامون بنویس . 
 

شف جونم دست شما درد نکنه با این تنوع غذایی که برامون ایجاد کردین. مطمئنم که نان خوشمزه ایست مثل بقیه دستورات

این هم مشق ما : پارمزان پاپ اوِر
واقعاً که با پختن این نان آدم احساس شَعَف میکنه، خیلی هم خوشمزه و لطیفه
لینک دستور اصلی
http://www.cheftayebeh.ir/2010/07/blog-post_18.html

موارد شو در لینک اصلیش نوشتم

طیبه جان 
سلام 
طیبه جان ببخشید من نمی دونستم این سوال رو کجا باید بپرسم برای همین اینجا می پرسم:
من مایکروفر ندارم و دوست دارم برای دخترم که چند ماهی از اقا مهدی کوچکتره پف فیل درست کنم. می خواستم ببینم تو فر می شه درست کرد و اگر آره چطوری؟؟
ممنونم یک دنیا

 شبنم جون چه عکسای قشنگی گرفتین دستتون درد نکنه.

اصلا دیگه نمی رسم مقش شب بذارم اینجا!!

مقش شب مال زمان دایناسورها:

خوراک پاستای گوش ماهی شکم پر:

https://qnyzma.sn2.livefilestore.com/y1pRxrVFjUYyHf650NMmy29czPxYvCaiTh2yQ9Gbdm6JQFgbaWg709jJ6z8pqHOjKMY_w420HfKaCqDKuXU58fIgOn3vPbS1JB4/DSC_0228.JPG?psid=1

لینک دستور:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/05/blog-post_18.html

دوست عزیز،

پاپ کرن رو در قابلمه هم می شه درست کرد.

روغن مایع رو در قابلمه میریزیم، در حد یک یا دو قاشق و می ذاریم کاملا داغ بشه. این داغ شدن خیلی مهمه. بعد ذرت رو اضافه می کنیم در حدود 5 یا 6 قاشق یا یک مشت + نمک، اندازه نمک اختیاری هست. در قابمله رو می بندیم و تا زمانی که صدای باز شدن اولین دونه ذرت رو بشنویم، همونطور که در قابلمه بسته و است و با دست نگه داشتیم، قابلمه رو دورانی تکون می دیم. اولین دونه های ذرت که باز شدن، حرارت گاز رو کم می کنیم و در قابلمه رو اگر سنگین نیست باید با دست نگهش داریم که شوت نشه یک طرف دیگه و کماکان گهگاهی دورانی قابلمه رو تکون می دیم تا زمانی که دیگه دونه های ذرتی برای باز شدن نمونده باشن و این معمولا قابل شنیدنه و دیگه شما صدای باز شدن ذرت ها رو نمی شنوید.

سعی کنید دفعه اول با مقادیر کم درست کنید تا دستتون بیاد باید چه کار کنید. قابلمه ای که انتخاب می کنید باید اندازه اش تا حدی باشه که دونه های ذرت بتونن در فراغ بال دونه دونه باز بشن، سعی کنید قابلمه بزرگ انتخاب کنید.

شف جان ممنون
باید جالب باشه <3

راستی بنظرتون با چی میشه سرو اش کرد بجز اینکه ساده خورده بشه؟؟؟
پنیر؟؟؟
پمیر و گردو مثلا؟؟؟
یام یام
 ✿ (^^,) 

عالی توضیح دادید...منم یه چیزی اضافه کنم:
 با "کره" خیــــــــلی خووووووشمزززززه تر میشه :))))

بله عزیزم
شف به همین دلیل دستورهاشو پشت سر هم گذاشتن
تا یکی از موارد استفاده باترمیلک رو گفته باشن
کلا باترمیلک بیشتر توی کیک و نون استفاده میشه

راستی بنظرتون نمیشه تووش گردو خرد شده زد؟؟؟
یا مثلا تکه های پنیر فتا؟؟
وای هرچی عکسشو میبینم بشتر تخیلاتم اووووج میگیره
:دی

با تشکر از رویا جون،

دوست عزیز،

در پست طرز تهیه باترمیلک، شف زیر عکس آخر نوشتن:

پس از اين به بعد هر جا در رسپي اي ازتون باترميلك خواستم ميدونيد بايد چيكار كنيد.

عزیزم،

معمولا کره رو در قسمت آخر، یعنی وقتی هنوز پاپ کرن ها داغن کمی بهش اضافه می کنن تا مزه کره ( این موجود دوست داشتنی) به خوردشون بره.

اگر منظورتون استفاده کردن کره از ابتدا هست، کمی خطری هست، چون کره رو نمی شه زیاد داغ داغ کرد و زود می سوزه و مزه پاپ کرن بد می شه.

البته من مطمئنم نظر شما اضافه کردن کره در آخر کاره، ولی برای پیش نیومدن ابهامات!! من این رو نوشتم.

:D

حتما همینطوره...منظور من "اضافه کردن" کره بود..وگرنه که میسوزه کره اش ؛)
مرسی که گفتید بگم!!!
:)))))

واااااییییی...مروارید جون این عکسهاتو همیشه هوس انگیزن.....منم که عاشق رنگ بنفش، دیگه خودتون حدس یزنید با دیدن این عکس چه کیفی کردم

انشالا شاهد هنرهاتون باشيم

چشم تلاش ميكنم واسه اش يه پست بذارم با همه قالبهايي كه خودم دارم
ولي من رو كه مشناسيد. معمولا چند سال طول ميكشه تا يه تصميم رو عملي كنم

بله از نونهاي سبك و ابريه
و نونهاي شما هم واقعا تو دل برو شدن

شما بيس نون رو داشته باشيد مخلفاتش رو ميشه عوض كرد
مثلا حميده جون چهارشنبه پيش همينو بدون پارمزان و با فلفل فراوان درست كرده بودن جاتون خالي تو اداره كلي كيف كرديم

مروارید عزیز 
سلام 
ممنونم از پاسخ کاملتون 
واقعیت اینه که با قابلمه درست کرده بودم  که سوخت
پست شما رو که خوندم دیدم خیلی چیزا رو رعایت نکردم خصوصا که اول پخت کره زده بودم 
و حرارت البته 
بازم ممنونم از راهنمایی تون 

شف عزیزم واقعا دستت درد نکنه . طعم این نون خیلی بی نظیر بود. البته من گوجه خشک شده بهش اضافه نکردم ولی اون باترمیلک و سبزیجات کلی طعم خوب به این نون می ده. با اجازه من به دستور پخت وفادار نبودم و باترمیلک رو توی نون بدون ورز دادن استفاده کردم . هر چند قیافه اش مثل نون شما خشگل نبود اما واقعا طعم فوق العاده ای داشت  . ضمنا اون خمیر نون بدون ورز شما هم دیگه شده کار روزانه من برای پخت انواع نون ها از بربری گرفته تا ساندویج های فوری بچه  . به هر حال ممنونم  و این که کلی به جونت دعا می کنم هر وقت از دستورات استفاده می کنم . موفق و پایدار باشی

اتفاقا ايده خيلي خوبيه
توي همه رسپيها ميشه مايعات رو باترميلك عوض كرد
مخصوصا پن كيكش عالي ميشه
احسنت

با سلام
من مدتی که مشتری وبلاگتونم! خواستم بگم این نون عالی‌ بود! البته من جای ریحون و پنیر ، رزماری و زیتون خرد شده زدم بهش.......
نمیتونم بگم که چقدر لذت بردم، ... البته لازم به ذکره که buttermilch روا آماده خریده بودم.

مرسی عزیزم. شما از افرادی هستید که همیشه وجودتون و کارهاتون به من انرژی مثبت می ده.

ظرفه هم اصلا قابلتون رو نداره.

از پارسال حدودا، مارک

Le Creuset

ظروفش رو توی این مایه رنگ های پاستلی داد بیرون. من یه مدل دیگه و البته شاید دو تا دیگه!! حسابش از دستم در رفته!!
از این تولیدکننده با رنگ های پاستلی گرفتم. رنگ های آروم و قشنگی هستن. باز هم می گم اصلا قابل نداره.

از اون مارکهای عالیه ها. اون رمکین کوچولوه هم همین مارکه؟ اونی که در داره رو میگم

نه عزیزم،

اونی که شما تا به حال عکسش رو دیدید و نارنجی هست یه مارک

no name

داره. ولی از همون مدل رمکین از مارک

Le creuset

من این رنگی اش رو هم دارم:

http://files.meilleurduchef.com/mdc/photo/produits/cr1/mini_cocotte_ceramique_rose_le_creuset_01.jpg

جنسشون خیلی خوبه، واقعا خوبه.

بله متوجه جنس عالیش هستم چون خیلی تعریفش رو میکنن

با اجازه تون تا عکسش رو باز کردم مهدی پرید اومد اشاره کرد بهش و مرتب داد میزد
مَم
مَم
مَم
بچه آدم رو تحریک میکنیدها
:p
زندگی واسه من نذاشته یه قابلمه تو کابینت باقی نمونده همه چی وسط اتاقه

مرسی مروارید جون، این ظرفها برازنده شما و کارهای هنری شما هستند
ماشاءالله ، اینقدر در چیدمان، سلیقه و دقت به خرج میدین که آدم کلی از دیدن عکسهاتون حظ میکنه
البته اینم بگم یه جورایی بوی غذاهای خوبتون هم از این عکسهای خوشمزه به مشام آدم میرسه :  دی
در مورد این ظرفها هم، این مارکی که فرمودین رو توی تهران ندیدم، ولیکن فروشگاه "خانه و آشپزخانه "هم شروع به آوردن این مدل سرامیکها با رنگهای مختلف کردده بود، ولیکن با بالارفتن قیمت ها و ... که فکر کنم خودتون هم بدونین دیگه این نوع کالاها که در رده "لوکس" قرار میگیرن هم نمیتونن وارد شن
خلاصه اینکه این ظرفها هم که نباشن من یکی که دربست عاشق چیدمان و عکاسی شما هستم 
:دی

من هر دفعه هی یادم می رفت در جواب محبت شما چیزی بنویسم. دیگه امروز رو دستم یه ضربدر زدم که یادم نره!!

مرسی عزیزم از این همه انرژی مثبتی که به من می دید.

امروز این نون رو هم پختم . خیلی عالی  بود. خیلی نرم. ترد. رویه کرانچی و خلاصه همه چیزش عالی بود. طعمش رو که دیگه نگو. من جای گوجه خشک شده که نداشتم زیتون ریختم.
مرسی عزیزم از اینکه اینقدر دقیق همه نکات رو توضیح میدی.

طيبه جون به منهم جواب بده ز كتابهاى آشپزى شما را كجا مى توانم پيدا كنم

 عزیزم،

سوالتون رو در یک پست دیگه هم پرسیده بودید و من همون جا جوابتون رو دادم. شما هر جا سوال کنید شف سوال شما رو می بینن.

ایشون کتاب آموزش آشپزی ندارن.

بابا عجب عكس كلوزاپي
كاملا حرفه اي
بافت نونش هم عالي شده
نوش جان

طیبه جان
آخر رسپی نوشتین «اگر تجربه كافي با اين مدل قالب نداريد ازش استفاده نكنيد»
اگر بخوایم این نون رو امتحان کنیم و تجربه‌ی کار با لوف‌پن رو نداریم چه میشه کرد؟

 می تونید از قالب گرد استفاده کنید.

چون معولا نون به این شکل راحت تر برش می خوره و اندازه برش هاش از اول تا آخر نون یکسان هست، این قالب استفاده می شه.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...