2012/11/05

سس مارينارا



سس ماريناراMarinara (mariner's)sauce  يك سس گوجه فرنگي از جنوب ايتالياست كه تشكيل شده از گوجه فرنگي و پياز و سير و سبزيجات. مارينارا سس خوبيه براي استفاده در غذاهاي دريايي و پاستاها و پيتزاها
ورژنهاي مختلفي از مارينارا وجود داره اين رسپي منه

گوجه فرنگي شش عدد
پياز بزرگ 1 عدد
سير 4 حبه
برگ بو دو عدد
ارگانو يا آويشن 1 ق غ
آبليمو 2 ق غ
روغن زيتون 1 ق غ
جعفري خورد شده 1 ق غ
ريحان خورد شده 1 ق غ
نمك و فلفل قرمز






پياز و سير رو خورد ميكنيم . من به لحاظ تنبلي ريختمش تو غذاساز


يكي دو دقيقه در روغن زيتون تفت ميديم





گوجه فرنگي ها رو خورد ميكنيم يا ميريزيم توي بلندر




به پياز و سير اضافه ميكنيم و تفت ميديم

آبليمو و برگ بو و ارگانو و نمك و فلفل رو اضافه ميكنيم

زيرش رو كم ميكنيم و اجازه ميديم با حرارت ملايم 45 دقيقه بپزه. البته هر از گاهي يه همش ميزنيم




ريحون و جعفري خورد شده رو بهش اضافه ميكنيم و يك ربع ديگه هم ميپزيمش تا جا بيافته
اگر سبزي تازه نداريد و از سبزي خشك استفاده ميكنيد همون اول با ارگانو به سس اضافه اش كنيد




چون حرارت ملايم بوده به تدريج آب سس گرفته شده و سس به نسبت غليظي بدست مياد
سس ما آماده است ميچشيم و اگر لازم بود چاشنيش رو تنظيم ميكنيم




من اينبار يه مرحله اضافي هم انجام دادم و مجددا ريختمش توي بلندر و چند پالس زدم . دليلش غذايي بود كه ميخواستم درست كنم وگرنه اينكار لزومي نداره.




با بِلِند كردنش به يه سس تقريبا يكنواخت و يكدست و خوشرنگ ميرسيم كه به دليل داشتن سبزيجات معطر بسيار خوش عطر و طعمه



مارينارا به دليل اينكه گوجه هاي تازه با حرارت ملايم تا حدي كاراملايز ميشن يه طعم ملايم ترش و شيرين داره. كاملا مناسب براي پاستاها و پيتزاها

اين سس رو به عنوان يك سس مرجع به خاطر داشته باشيد چون كاربرد بسيار زيادي داره

ميتونيد مارينارا رو توي قالب هاي يخ ريخته فريزش كنيد و بعد كه يخ زد توي زيپ لاك ريخته به اين ترتيب ماندگاري خوبي خواهد داشت و در هنگام نياز به سرعت در دسترس خواهد بود 

48 comments:

سلام بر استاد گلم خسته نباشید   ممنون که این سس رو اموزش دادید اتفاقا چند روز پیش داشتم فکر میکردم که چقدر خوبه استاد یه سس اموزش بده الان خیلی خوشحالم   مرسی بوس بوس  

سلام استاد
باور کنید اولین سایتی رو که باز میکنم این سایته
معتاد دستوراتون شدم
برای این یکی هم منتظر ادامه داستان هستیم ان شااله
فعلا بای

 سلام
من.اولین باره همچین سایتی رودیدم که اینقدر کامله.توی این یه هفته که باهاتون آشنا شدم چند تا از غذاها وکیکهارو درست کردم,واقعا عالی بودن.
خیلی خیلی ممنون

بی صبرانه منتظر غذایی هستم که با این سس درست کردین.

سلااام
مرسي از اين آموزش خوب
مثل هميشه عاااااااااااااااااالي

 مرجان جون انرژي مثبت دادي عزيزم

 احتمال زياد پست بعدي هست

برگ بو رو هم خورد کردید؟

این سس را چه مدت می توان در یخچال یا فریزر نگهداری کرد طیبه جان؟

سلام طیبه جون

من یه سوال داشتم بی ربط به این پست خوشمزه
به نظر شما مارشمالو و پودرهای ژله و ژلاتین های خارج از ایران حلال نیستن؟
یه نکته دیگه اینکه  همانظور که خودتون استادین و میدونین سویس معدن شکلات و اینجا خیلی ارزونتر از ایران  هستش مخصوصا راه و بیراه آف هم میخورن وقتی دیدم 300گرم شکلات تلخ تازه  قبلنا گرفتی 30هزار کلی واسم عجیب بود کاش  این همه شکلات و پنیر خوشمزه اینجا در دسترس هنرمندی  مثل شما بودخیلی خیلی ممنون از وقتی که میذارین

عالــــــــــــــــــــیه
ممنون

من فریزرم جای سوزن انداختنم نداره :(((

راستی این فکرکنم جوووووون بده برای پبتزااااااااااا
یامــــــــی
;P

طیبه جان همه توضیحات کامل و مثل همیشه عالی بود اما آخرین پاراگراف و جمله یه چیز دیگه س، کلییییییییی حال کردم و انگیزه قطعی داد که این سس رو درست کنم.
راستش من رب گوجه خونگی رو فریز کردم ولی تو ظرف های مخصوص فریزر که نیم لیتری هست و هر وقت می خواستم یه مقدار رب بردارم با چاقو می افتادم به جون رب یخ زده، اما همین امشب می رم خونه و رب رو از فریزر بیرون می ذارم تا یخش باز شه و بعد تو قالب های یخ می ذارم یخ بزنه و بعد هم زیپ کیپ و بعد هم استفاده راحت.
خدا خیرت بده :*

برگ بو رو در نهايت بايد از غذاها خارج كنيم چون يك تيكه باقي ميمونه جدا كردنش راحته

يخچال كه مثل همه غذاهاي خونگي ديگه معمولا دو سه روز
فريزر هم تا زماني كه بو و رنگش عوض نشه نشون دهنده سلامتشه
من شخصا يكي دو روزه مصرف ميكنم و به ندرت فريز ميكنم

بله متاسفانه اگه بخوايد دقيق بشيد بايد حتما چك كنيد روش آرم حلال داشته باشه
اينجا چون اجناس از دبي مياد معمولا مشكلي ندارن

بله سويس كه شكلاتاش آخرشه
من قيمتهاي ايران رو نميدونم اما يه چيزي رو خوب ميدونم اونم اينه كه قيمتهاي بوشهر از همه جاي ايران گرونتره
دليلش اينه كه هر چي بگن مردم ميپردازن

خيلي خوشحال شدم كه شنيدم كمكي شده
جالبه من نميخواستم بنويسمش لحظه آخر پشيمون شدم گفتم بگم. آخه به نظرم ميومد همه ميدوننديگه از اين به بعد همه چيز رو ميگم شايد به درد بنده خدايي خورد

يكي از كاربردهاي اصليش همينه

پس اينم بگم
يه چيزايي مثل پستو يا سس ها يا تخم شربتي يا خاك شير يا حلقه هاي ليمو يا آيس تي رو به اين شيوه فريز ميكنيم جهت استفاده سريع
ولي آب مرغ يا گوشت يا سبزيجات رو توي زيپ لاكي كه توي  ليوان 250 ميلي ليتري قرار داديم ميريزيم و فريز ميكنيم وقتي يخ بست ليوان رو برداشته و به اين شكل آب مرغ به اندازه يك ليوان فريز شده توي زيپ لاك داريم آماده و اندازه گيري شده جهت استفاده سريع

می خواستم کیک  با تزیین فوندانت درست کنم پس دیگه نمیشه :(
ممنونم از جوابتون شف عزیز

حدس منم همین بود. منتها تو عکس 5 دیدم که همه چی خورد شده و دیگه ندیدم چیزی بیرون بیاد :دی ممنونم از راهنمایی

 منیر جون من همونطور که چند تا پست قبل تو جواب یکی از بچه ها گفتم از این روش برای فریز کردن خیلی چیزها استفاده میکنم.آخریش "کشک" بود:دی.چند روز پیش دیدم یه شیشه کشک مونده برام که بعیده به این زودیها استفاده اش کنم.ریختمش توی قالب یخ و بعدم تو کیسه و فریزر.کلا روش بسیار جالب و به درد بخوریه.ولی برای رب یه توصیه برات دارم.غیر از این روش قالب یخ که من عاشقشم:دی .اگه یه وقتی زمان نداشتی و خواستی سریع بذاری توی فریزر رب رو،بریز توی کیسه فریزر یا زیپ لاک و بعد مسطحش کن.خیلی نازک بکن و بعد بذار فریزر.اینجوری هر وقت بخواهی میتونی راحت یه تیکه اش رو بشکنی و دیگه کار به چاقو و خونریزی:))))نمیرسه..

طیبه جون یادته استاف شلز یاد دادی؟اونجا گفته بودی با سس مارینارا میتونین درستش کنین.من همون موقع این سس رو درست کردم.واقعا عالیه و دوسش داشتم..و قطعا این رسپی شما از بهترینهاشه که رفت توی لیست محبوبهای من برای پاستاها و پیتزاهام.ممنون عزیز دلم و بووووس.. 

 منم:دی...همیشه هم برام سوال میشه شف که به خاطر اب و هوای بوشهر اکثر مواد خوراکی و ادویه و سس و..اش رو توی یخچال و فریزر میذاره مگه یخچالش چقدر بزرگه؟:دی

 زرگل جون فوندانت رو اگه نتونستی مطمئن بشی از حلال بودن و نخواستی استفاده کنی میتونی از راحت الحلقوم استفاده کنی.اونجا گیرت میاد؟توی نت بگرد.دستور درست کردنش هم هست حتی. والبته خود مارشمالو هم به راحتی توی خونه درست میشه.به فارسی یرچ کن دستور براش هست.بعد میتونی از مارشمالوی خودت استفاده کنی.ساختن فوندانت بدون مارشمالو هم که دستورش هست و شف طیبه هنرمند خودش دو تا دستور فوندانت داره توی سایت.موفق باشی.

مشق شب:

 https://lxlrhq.sn2.livefilestore.com/y1pSLeyUgVRdjuPxo0l8LjAmH4st6lRFVdHCMNWDcpazUfUG6LtW0bNJXm8SpG75he2rh0P1sHXR5mQoA1stbLohxZKq--aVLMM/%D8%B3%D8%B3%20%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%A7%D8%B1%D8%A7.jpg?psid=1


یامیییییییییی عالی بود
دست شف عزیز درد نکنه

سلام،خسته نباشید، من یه سوال داشتم: موقع درست کردن این سس وقتی پیاز و سیر را با روغن زیتون تفت دادم(شعله ام زیاد بود) به رنگ آبی سبز کمرنگ دراومد، آیا طبیعیه یا ضرر داره و استفاده اش نکنم؟

شف جان ديشبا با پاستا خورديم و بسي لذت برديم

همینو بگو
شاید شف ها مدیریت خوب دارن در مقوله فریزر که من ندارم
:)))
شاید هم دوتا فریزر دارن خب
؛)

مرسی عزیزم از راهنماییت

آره دستورهای شف رو دیدم اما اونا هم ژلاتین میخواد
حالا دیگه از مدلهای دیگه تزیین کیک شف استفاده می کنم تا سری بعد که بیام ایران و با خودم از اونجا بیارم

عجب عکســــــــــی، واو

عجب لیمویی.

باید خدا رو شکر کنم که همین دیشب لیمو ترش ایرانی برام سوغات آوردن، اگر نه باید با دیدن این عکسه خودکشی می کردم من.

البته قیافه پریس جون رو هم با دیدن این عکس می تونم تصور کنم!! به خاطر گوجه هاش!!

:D

و البته عجب سســــــــی.

به به.

ژلاتینی که در مغازه های عرب ها و ترک ها می بینید همه حلال هستن، حتی اگر مارک حلال هم روش نخورده باشه.
چون بیشتر ترک ها و بیشتر افراد از کشورهای عربی مسلمان هستن و موادی که در مغازه هاشون فروخته می شه بی بروبرگرد، حلال هستن.

سلام عزییییییییزم
جای شما خالی واقعا لیموی تازه یک چیز دیگه است مروارید جون
نوش جانتون باشه
از گوجه ها هم که نگید من که اینقدر این طفلیها رو میذارم بمونن که دیگه میخوان له شن اخه اینقده
خوشکلن که از دیدنشو ن سیر نمیشم
جای شما و پریس جون خالی

چی؟پیازه آبی شد؟
نباید آبی شه
روغن آبی شد؟
روغن رو من یک عمره استفاده میکنم هیچوقت رنگش عوض نمیشه
مشکوک بوده 

راست میگن 
واقعا عکستون با این همه تنوع رنگی که توش داره ویژه مجله های آشپزیه
ماشالا ماشالا

راستی امروز داشتم فلافل درست میکردم رنگشون خیلی طلایی و خوشرنگ شد درجا یاد غذاهای سوخاری شما افتادم که همیشه رنگش آدم رو دیوونه میکنه
جاتون خالی همه اش رو هم خالی خالی خوردیم. البته مهدی فقط تیکه تیکه شون کردو فوت کرد و گفت داغه بعدم پاشد رفت

هیچ
من که چیزی فریز نمیکنم مگر میگوکه لازمه و شاید اندکی سالمون و گوشت یا پرندگان به میزان خیلی کم
بقیه اش هم یه عالمه پارمزان و چیزایی که گفتم لازمه فریز شن
کلا غذا فریز نمیکنم
ترجیح میدم یا گشنه بمونم یا غذاها تازه باشن

اتفاقا همون شلها رو با مارینارا درست کردم فکر کنم تا الان پست شده باشه. آخه من اینترنتم محدوده از دو هفته قبل کارهام رو انجام داده بودم الان خودمم نمیدونم پست اول سایت چیه
:p

من واسه گوشت چرخ کرده اینکار رو انجام میدم
یعنی به حدی نازکش میکنم که سه سوته یخش باز میشه و نیازی به مایکروفر هم ندارم
آخه من همیشه دچار کمبود وقتم

 هوووووووووم دهنم اب افتاد واقعا جای من خالی نه واسه فلافلها نههههه
واسه مهدی
.:)

بله سبز آبی شد، خودم هم نمیدونم چرا، گفتم شاید پیاز و سیر رو با هم تفت دادم اینجوری شده یا شاید زردی سیر با سبز بودن روغن زیتون اینجوریش کرده!!!!

ولی به هرحال خوردیمش با اسپاگتی و عالییییییییی بود، ممنون

اتفاقا منم ديروز درست كرده بودم
احسنت بر شما

 سلام طیبه جان
سس بسیار خوشمزه ای بود. مرسی مثل همیشه از رسپی عالیت.

واااااااااااااو آدم اشتهاش باز ميشه
اي ول
بسيار عالي

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...