2012/12/11

بابا غنوش


بابا غَنّوش بسته به اينكه كجاي بلاد عرب باشيد به نامهاي مختلفي شناخته ميشه. من خودم هر بار يه چيزي صداش ميزنم هر بار هم يه جوري درستش ميكنم. اينبار ورژن اناريش رو خواهيد ديد كه با رب انار درست ميشه و با دانه هاي انار تزئين.



بابا غنوش رو به اشكال مختلف تلفظ ميكنن مثل: baba ghannoush , baba ghannouj , baba gannoush , baba gannoug بابا گنوش , بابا غنوج , بابا غنوژ , بابا جنوج , .... حالا شما صداش بزنيد نانسي. مهم طعمشه!
من مدتها قبل "متبل بادمجان" رو توضيح داده بودم و گفته بودم كه ورژنهاي مختلفي داره. همين بابا غنوش هم ورژنيه از متبل.

بادمجان 3 عدد
ارده 5 ق غ
ماست 2 ق غ
رب انار 3 ق غ
سير 3 حبه
آب ليمو 2 ق غ
سركه 1 ق غ
روغن زيتون
جعفري خورد شده
دانه هاي انار



بادمجونها رو آتيش كبابي ميكنيم يا اينكه توي فر.
اين شيوه رو توي يكي از برنامه هاي آشپزي فرانسوي ديدم كه خيلي خوشم اومد و در مواقعي كه ژن تنبليم بيداد ميكنه ازش استفاده ميكنم.
ابتدا بادمجونها رو از طول نصف ميكنيم
با كارد روي تمام بادمجونها برشهاي عمقي عمود بر هم ميزنيم
روش كمي روغن زيتون ميريزيم و ميذاريم توي فر



درجه حرارت 200 درجه سانتيگراد و به مدت نيم ساعت
بادمجونها كاملا له و كبابي ميشن



كافيه با قاشق بزنيد زير گوشت بادمجون و به راحتي از پوست جدا كنيد




منتها همينطور كه منو ميشناسيد علاقه دارم بادمجون رو با پوست بخورم. پس همه رو همينطوري ريختم توي غذاساز
سير رو هم اضافه ميكنيم



و ارده
ما اينجا ارده محلي با كيفيت داريم. تازه بازم من حساسيت نشون ميدم و به نظرم روستا تا روستا طعم ارده ها فرق ميكنه. در هر صورت سفارش ميكنم سعي كنيد ارده خوشمزه پيدا كنيد چون طعم غذاها رو از اين رو به اون رو ميكنه




ماست رو اضافه ميكنيم

و رب انار

و سركه و آبليموي تازه


حالا چندين پالس ميزنيم تا خوب له شه

البته من دوست دارم كمي زير دندون احساس شه. حتي شما ميتونيد كلا با چنگال بادمجونها رو له كرده و با بقيه مواد مخلوط كنيد



ميچشيم و اگر نياز بود چاشني ها رو تنظيم ميكنيم


ديگه تمامه سرو ميكنيم




روش هم (چون ورژن يلداييه) با جعفري خورد شده و دونه هاي انار تزئين ميكنيم




طعم خيلي جالبي داره مخصوصا اگر عاشق بادمجان باشيد

اين نوع ديپ رو معمولا با نان پيتاي تست شده سرو ميكنند




كافيه روش رو با دونه هاي قرمز و خوشگل انار تزئين كنيد و شب يلدا با خانواده ازش لذت ببريد


61 comments:

 واقعا زیبا وحتما خوشمزه مرسی بوس بوس

خیلی خوشگله.واقعا یلدایی یلدایی هستش.

شف عزیزم و بیتانم  سلام
خیلییییییییییییییییییییی علی و خوشمزه بنظر میاد دستتون درد نکنه ، عزیزم یک سوالی داشتم میشه زرده تخم مرغ رو هم فریز کرد ؟ منظورم اینکه که وقتی با سفیدها شیرینی یا دسری درس میشه زرده ها میمونه نمیدونم فریزمیشه کرد یا نه و یا با زرده میشه چیزی رو درست کرد؟ ممنوم میشم اگه راهنمائیم کنید . دوستتون دارم مرسییییییییییییییییییییییییی

سلام
حدود 3 ساله که با سایت شما از تنهاییهام لذت می برم وقتی تنهام اولین کارم اینه که بیام اینجا.
به شما افتخارمیکنم و ازدیدن کارهاتون لذت میبرم و به سلیقه بی نظیرتون آفرین میگم .
دورادور احساس میکنم که دوستی دارم که ازبودن باهاش لذت میبرم و بهش افتخارمیکنم.
مرسی بابت همه این احساسی که به من میدید

شف عزيز اين تم جديد سايتتون خيلي سرعت رو پايين آورده به سختي باز مي شه

شما با پوست ریختین توی بلندر؟ نباید جدا کرد پوستش رو؟

خوشگل و خوشمزه حتما
ممنون شف جووون

با اینکه دکتر از خوردن بادمجان منو منع کرده اما کلا دست و پام میلرزه واسش و گاهی وجدانمو میزارم توی صندوق یه قفل گنده هم به درش می زنم و سریع خودمو به بادمجونای منتظر من می رسونم ! 
دستت درد نکنه شف عزیز مثل همیشه عالی 
راستی یه دوستی به نام مهدیه کامنتی گذاشته که جا داره بگم من هم دقیقا همین شرایط رو دارم ! حتی خیلی وقتها چیزهایی رو که درست کردم میگم از دوستم که توی نت هست و سایت داره یاد می گیرم ! امیدوارم که من هم بتونم لایق این دوستی باشم 
poopooli :-)

مثل همیشه عالی و بی نظیر و بی نقص.دستت درد نکنه عزیزم

واااااای عالیه ،  طیبه جون من مالزی هستم اینجا ارده گیرم نمیاد میشه بگید ارده به عربی چی میشه شاید تو قسمتی خوراکیهای عربی پیدا کنم 

مهربان عزیز تا وقتی شف بیان و یه نظر کارشناسی درست و درمون در مورد زرده بگن من با اجازتون یه فضولی میکنم
راستشو بخوایین در یکی از کامنتها خونده بودم که هم زرده و هم سفیده رو میشه فریز کرد ولی هر چی گشتم قسمت مربوط به زردهاشو پیدا نکردم.
فقط به نظرم باید دونه دونه توی جا یخی بریزید، وقتی یخ زد در زیپلاک بگذارید 
 در مورد سفیده که مطمئنم، شف در پست زیر 
فرمودن : "زرده
و سفیده رو از هم جدا کنید. ( سفیده رو توی یه زیپ کیپ بریزید و فریز کنید
واسه درست کردن مرنگ یا آیسینگ یا شیرینیهای دیگه. فقط کافیه که قبل از
ساختن شیرینی، سفیده رو از فریزر بیرون بیارید تا یخش باز شه.)"
http://www.cheftayebeh.ir/2010/02/blog-post_4585.html

در مورد اینکه با زرده های اضافی چه کارهایی میشود کرد که باید بگم یه عالمه رسپی براش هست موارد مورد علاقه خودم و تا جایی که حافظه ام یاری میکنه این ها هستن    http://www.cheftayebeh.ir/2012/09/blog-post_22.html      کرم برولهhttp://www.cheftayebeh.ir/2011/10/blog-post_19.html بستنی وانیلیhttp://www.cheftayebeh.ir/2012/09/blog-post_10.html بستنی اسنیکرزhttp://www.cheftayebeh.ir/2010/08/blog-post_15.html پودینگ کاپ شکلات فوریhttp://www.cheftayebeh.ir/2010/02/blog-post_4585.html  پودینگ شکلاتیhttp://www.cheftayebeh.ir/2010/03/blog-post_4080.html شیرینی کنجدی و ...

 شبنم خانم عزییییییییییییییییییییییز سلام
خیلی ممنون از راهنمایی و کامنتتون  حتما ازشون استفاده خواهم کرد همشون رو سیو کردم . عزیزم اون کار کفشتون کجاست برم نگاه کنم ؟؟ شف جون خیلی تعریفش رو کرده  . باز هم مرسی از لطفتون

ممنون . خیلی عالی. من قبلا بابا غنوش درست کردم. اما این مدلیش رو نه. حتما امتحانش می کنم. چون طعم بادمجون و ارده رو خیلی دوست دارم.

من بی صبرانه منتظر پست دلیل گنبدی شدن کیکها هستم که قولش رو داده بودید
:)

سلام
ارده در زبان عربی میشه "طحينه‎"
به انگلیسی هم میشه
Tahini
در بعضی مناطق بهش طخینی هم میگن

 دوستان عزیز،

پست مورد نظر شبنم جون اینه:

http://www.cheftayebeh.ir/2010/05/blog-post_02.html

در قسمت کامنت ها در موردش صحبت شده.

 دوست عزیز،

شف زیر عکس شش نوشتن:

منتها همينطور
كه منو ميشناسيد علاقه دارم بادمجون رو با پوست بخورم. پس همه رو همينطوري ريختم
توي غذاساز-----------------این سلیقه ای هست. شما اگر خواستید می تونید بدون پوست استفاده کنید.

 لینک ویکپدیاش:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tahini

خودتون به اون زبانی که می خواهید پیداش کنید. یا در مغازه های عربی و یا مغازه ترک ها.

به بــــــــه...خدایا من از ین دنیا دیگــــه چی میتونم بخوام؟؟؟؟؟؟؟؟ هاااااان؟؟؟؟

مروارید خانم عزیز سلاممممممممممممممممممممممممم
دلم براتون تنگ شده بود هاااااااااا مرسی از لینک

 مهربان جون،

شبنم جون در پست قبلی برای پریس جون توضیح دادن که کفش اشون رو!! در پست کیک تاپسی گذاشتن:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/06/blog-post_16.html

:D

   مهربان جون،



شبنم جون در پست قبلی برای پریس جون توضیح دادن که کفش اشون رو!! در پست کیک تاپسی گذاشتن:



http://www.cheftayebeh.ir/2012...



:D

خیلی عالی دست شما هم درد نکنه 
راستی میشه لطف کنید  ادرس چند تا سایت خارجی که تزیین و دکوریشن کیک اموزش میده بزارید برام لطفا اگه سایتی هم هست که مرحله به مرحله نشون میده لطفا بهم معرفی کنید خیلی ممنون میشم

مروارید خانم نازنین
سلام
مرسی از لینکی که گذاشتیدکار شبنم خانم خیلی عالی بود و کار کیک شف عزیز هم واقعا حرف نداشت ان شاله منم یک روز بتونم همچین کیکهائی رو درست کنم
باز هم مرسی از لطفتون میبوسمتون

انشالا با ذائقه تون جور در بياد

انشالا كه استفاده كنيد و لذت ببريد

عجيبه
من كدهاش رو با دست نوشتم و چون دستي انجامش دادم دقيقا ميدونم كه فقط يك عكس روي تمپلت وجود داره اونم سايزش بسيار ناچيزه

حتما مشكل از كَش براوزره
يكي دو بار كه لود شد براي دفعات بعد فقط كافيه باز خواني كنه
انشالا مشكل سريع حل ميشه
اگر هم حل نشد ميتونيد با گوگل ريدر سايت رو مطالعه كنيد كه ديگه تمپلت رو لود نميكنه

چشماتون خوشگل ميبينه

شما هميشه محبت داريد عزيزم

منم وقتي بادمجون ميخورم روده هام اذيت ميشه ولي چون شبانه روز روده درد دارم و فرقي نميكنه ميگم بيخيال اينم رو بقيه اش

باز من ميخوام يه جمله بگم كه ميدونم واسم شر ميشه
برنامه جدي داشتم امسال ارده رو هم آموزش بدم كه نشد
انشالا صد درصد سال ديگه انجامش ميدم

بله تنوعش خيلي زياده
اين يه كم به دليل داشتن رب انار طعمش متفاوت ميشه البته

cakecentral.com
از همه جامعتره

 سلام طیبه جان
اولین بار بود این غذا رو میخوردم. بسیار خوشم اومد. یه جورایی هم یاد میرزا قاسمی افتادم. البته تفاوت از زمین تا به هواست. خیلی هم سیر کننده هست.
مرسی عزیزم از این رسپی خوبت. انشاا... که خیر از آخرتت ببینی

وای غزال جون ، چه عکس زیبایی شده

آخ دستتون درد نکنه ، شده بودم مثل اینهایی که یه چیزی گم کردن، شب تو خواب هم فکرم مشغولش بود که من این مطلب رو تو کدوم پست خونده بودم  !!! امان از این بی دقتی.. امااااان

با سلام چرا وقتی پست جدید می ذارید دیگه به من ایمیل نمی شه؟

 غزال خانم عزیز
خیلیییییییییییییییی عالی شده  دستتون دردن نکنه عکسشم خیلی باحاله

سلام
مهربان و شبنم خانوم. ممنون. چشمهاتون زیبا میبینه.

 شبنم جون،

خواهش می کنم. من هم با سرچ پیداش کردم.

 اگر نه در مورد بی دقتی من از همه بی دقت ترم. در این زمینه می تونید بیاید مامانم براتون می تونن مثنوی هفتاد من از بی دقتی های من تعرف کنن!!

به به چه حال و هوای شب یلدایی داره این پست . دستت درد نکنه  رفت برای اقدام عاجل

مرسی مهربان عزیز، شما لطف دارید

سلام نازنین شف
این بابا غنوش واقعا زیبا و هوس انگیزه.
این تعطیالات یاد شمابا کیک شیرعسلی بدون تخم مرغ همراه مابودو هربارکه دیدمش حسابی یادتون کردم و به شما آفرین گفتم.
یک درخواست ازتون دارم و اون اینه که میخوام یه غذاسازبخرم که خیلی دنگ وفنگ نداشته باشه و درعین حال امکانات مهم روهم دربرداشته باشه.آیا چیزی تو ذهنتون هست که به من معرفی کنیدو کار جستجوکردن منو راحت کنید.
ممنونم

تا حالا ۲ بار سعی کردم درست کنم یه بار با کنجدی خیس شده تو آب ، یه بار هم با کنجد بو داده ولی نمیدونم چرا  خیلی بد مزه  میشه هر دفعه هم رفته تو سطل اشغال :د  

۲ روزه دارم فروشگهارو زیر و رو میکنم  گیرم نیومد  فقط  ورژن  ژاپنی با اسم roasted sesame dressing
پیدا کردم اونم خیلی شله نه روغن کنجده نه ارده ، یه چی ما بینشون ، کنجده درسته هم توشه
:Dاگه آموزش بدین که ممنونتون میشیم 
منتظر شیر عسلی ، شیرغلیظ شده ، نونه میکادو ، و خمیر فیلو هم هستیم
خدا خیرت بده طیبه جون و پسر نانازتو برات نگاه داره ( چه مادر بزرگانه شد :د )
  

Salaam chefe aziz ! Tebghe ma'moole khaste nabashido, kheili ziaad mamnoon baabate in dastooraye aalio ina... Man hanooz ham recipeha ro nemigiram, ya'ni nemiaan be mail boxam. Nemidoonam faghat man moshkel daaram ya moshkel hamegaaniye ! Albatteh morattab miaam inja sar mizanam vali khoob bood vaghti mioomad be boxam!  Rahnama'ee konid lotfan va XOXOX !

طیبه جان با عرض شرمندگی اگه ممکنه از مامان تون دستور یه آش قدیمی بوشهری به اسم پتی چغندر اگر درست بگم که مخصوص زمستون وخوشمزه است بگیرید و آموزش بدهیدو دومدل حلوا حلوا سیاه و حلوا زرد چوبه می دونم درخواست زیادیه اما اگه فرهنگ آشپزی بوشهری رو هم زنده نگه داریم بدنیست باز هم تشکر می کنم مرسی   

انشالا حاجت روا باشيد

غزال جون داغ داغه ها تازه از تنور بيرون اومده است آپ تو ديت آپ تو ديت
احسنت

راستي جواب سوالم رو هم گرفتم توي امضاي عكستون مشخص شد

من خودم كنوود دارم ولي اتچمنته
توي تبليغاتش كه ديدم خود غذاسازش عاليه
ماركهاي معروف ديگه هم همه خوبن
من براون و مولينكس هم دارم
از اين ماركهاي الكي هم معمولا واسه كارهاي سنگين استفاده ميكنم

اون هم شكر خدا درست شد عزيزم

اتفاقا من امسال ازشون درخواست پتي كردم
ولي متاسفانه طفلكي مامانم چند وقته گرفتار اسباب كشي هستن اصلا اجاق نداره طفلي
ولي در برنامه خودم هست چون طعمش رو خيلي دوست دارم

 سلام
قربونت عزیزم.

سلام ببخشین من تازه اینجا اومدم و خیلی سعی میکنم با دقت همه چیز رو بخونم
میدونم سوالم خیلی براتون عجیب میاد اما واقعا برام سواله .. ارده تلخ استفاده میکنین درسته ؟ بعد عذاتون طعم تلخ نمیگیره به خودش؟ ما تو تهران ارده کارخونه ای داریم..
ارده تون که شیرین نیست احیانا ؟
ممنون که اینهمه زیبا و دقیق و خوشگل توضیح میدین

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...