2012/12/04

گرانولاي موز و گردو


گرانولا يه صبحانه سالم و سريعه كه هم مقويه هم آدم رو براي مدت طولاني سير نگه ميداره. من ابتدا گرانولاي ساده رو توضيح دادم؛ بعد شروع كردم به پست كردن مدلهاي مختلفي كه خودم واسه صبحانه ام معمولا آماده ميكنم. اينبار گرانولاي موزي رو خواهيم ديد
براي توضيحات مفصل لطفا به پست گرانولا مراجعه بفرماييد
براي ديدن گرانولا با سيب يا گرانولا با گيلاس به مبحث گرانولاها مراجعه كنيد


موز 4 عدد
جو پرك 200 گرم
گندم پرك 100 گرم
بادام هندي سه چهارم ليوان
گردوي خورد شده 1 ليوان
كنجد نصف ليوان
عسل نصف ليوان
دارچين 1 ق چ
روغن گردو 3 ق غ





ترجيحا از موزهاي له شده اي كه نميدونيد باهاش چيكار كنيد (كه معمولا هم هميشه تو يخچال همه مون موجوده) استفاده كنيد
موزها رو با چنگال و يا مَشِر له كنيد و با عسل و دارچين روي حرارت قرار بديد وقتي به جوش اومد بعد از سه دقيقه از روي حرارت برميداريم



روي يه سيني بزرگ يا دو سيني كوچكتر كاغذ روغني ميندازيم
جو پرك و گندم پرك و بادام هندي خورد شده و گردوي خورد شده رو مخلوط ميكنيم
پوره موز رو بهش اضافه ميكنيم




كنجد رو اضافه كرده



و همه رو با قاشق چوبي مخلوط ميكنيم




من از روغن گردو استفاده ميكنم كه خيلي خوشمزه است (و البته قيمتش نه چندان خوشمزه!)
ميتونيد ميزان روغن رو بيشتر كنيد يا به جاش كره مذاب بريزيد و همينطور ميزان عسل رو بيشتر كنيد يا اينكه به جاي عسل از شكر استفاده كنيد. اينا ديگه بستگي به ذائقه تون داره



فر رو روي درجه 150 سانتيگراد قرار ميديم و سيني رو توي فر ميذاريم تا با حرارت ملايم تست شن. هر از يك ربع يه سري بهش ميزنيم و همش ميزنيم
اگه تجربه توي ساختن گرانولا داريد ميدونيد كه زمانش زياد استاندارد نيست. بسته به نوع ميوه اي كه استفاده ميشه يا شرايط فرتون و همينطور سايز سيني (مخصوصا سايز سيني!) زمان متغيره. مثلا اين گرانولا با يك سيني براي من تست شدنش دو ساعت طول ميكشه. اگر سايز سيني بزرگتر باشه يا از دو سيني استفاده كنيم زمان نصف ميشه. (من ترجيح ميدم دو ساعت درگير باشم امايه سيني رو بشورم! درجه اعلاي تنبلي!)




همينطور كه در عكسها مشاهده ميفرماييد به دليل وجود پوره موز گرانولاي ما توده اي خواهد بود (باب ميل اونهايي كه دوست دارن گرانولاشون دونه دونه نباشه)


اگر بهش زمان كافي نديد و درست تست نشه نرم خواهد بود و خوردنش چندان خوشايند نيست. پس زماني كه داريد براي درست كردن گرانولاها از پوره ميوه استفاده ميكنيد حتما بهش فرصت كافي بديد و درجه فر هم زياد نباشه كه مغزها نسوزن



من معمولا هنگام سرو توش تيكه هاي موز تازه هم ميريزم خوردنش رو لذتبخش تر ميكنه




مجددا تكرار ميكنم. لطفا براي اولين بار حتما از نوع ساده گرانولا شروع كنيد چون اين امكان وجود داره كه مدلهاي ديگه اش با ذائقه تون همخوني نداشته باشه
يك نكته كه من هميشه انجام ميدم اما متاسفانه هميشه يادم ميره بهتون بگم اينه:
حتما وقتي سيني گرانولا رو از فر خارج كرديد خوب با قاشق چوبي همش بزنيد. بعد از ده دقيقه مجددا همش بزنيد. اين باعث ميشه كه بعد كه كاملا سرد شد مثل يه تيكه سنگ نشه و دونه دونه باشه. اين نكته مهمه حتما انجامش بديد. من معمولا هر از گاهي يه هميش ميزنم تا زماني كه كاملا سرد شه و بعد توي زيپ لاك بسته بنديش ميكنم
گفته بودم كه گرانولا علاوه بر صبحانه و عصرانه و اسنك اداره يه كاربرد ديگه اش هم توي فيلينگ كيكهاست. من از همين گرانولا براي كيك تولد بدون كلسترل استفاده كرده بودم. همينطور كه گفتم موز و گردو و روغن گردو دواي بيماران قلبيه

75 comments:

وای استاد ممنون من خیلی وقته منتظر گرانول جدید بودم  مرسی بوس بوس

سلام
شف جون فکر کنم تلپاتی دارم با سایتتون!!
همچنان این پست هم در ریدر نیومده بود و من باز هم حسی سر زدم!!!

 مرسی طیبه عزیز.عالی بود.من موز دوست ندارم ولی طعمش رو توی کیکها و دسرها و.. دوست دارم.حتما این گرانولا رو درست میکنم.دستت درد نکنه خانوم...مرسی..

به به به عجب گرانولای خوشگلی
اینم تیرامیسوی من با تخم مرغ که صبحونه ی روز جمعمون بود
جای همتون خالی

من برای اولین بار گرانول درست کردم و فکر کنم سرآغاز تحولی در زندگیمون بشه! ممنون واقعا

کاش کار زیباتون رو در پست مربوطه اش هم می ذاشتید که انگیزه و ایده ای بشه برای دوستان دیگه امون.

قالب جدید مبارکه طیبه جون. مشکی رنگ عشقه ;)
اون منو بالا دیگه نیس، درسته؟

خونه تکــــونی مبارک باشه...به به
:)

 درست کنم با تک ای شکلات و فراستینگش رو سبز بکنم
من یه ایده جدید دارم واسه شب یلدا. میخوام رد ولوت کاپ کیک

 فقط اسمش تغییر کرده. قبلا بود منو، حالا شده منوی موضوعی.

عالییییییه.واقعا ممنونم.دوسش دارم زیاااااااد.راستی قالب جدید مبارک خیلی خوشگله:)

  سلام طیبه جون .لطفا گرانولای کاکائویی هم یاد بده .  من و دخترم عاشق کاکائو هستیم براش از این بسته های فامیلیا میخرم این دفعه شده بود 15000 تومن .دود از کلم بلند شده بود . 

طیبه جان، من می‌تونم یه آدرس ای‌میل از شما داشته باشم؟
این هم ای‌میل منه: hadiye.kaabi@gmail.com
ممنون می‌شم اگه با من تماس بگیرید.

سلام خانمی . اول کار بگم قالب جدید مبارک. طیبه جون رسپیهاتون به ایمیل من هم نمیاد فکر میکنید مشکل از کجاست؟

قالب جدید مبارک شف جووونی :*

سلام به به مرسی از دستورای عالیت.استاد گلم سلام یه سوال من خیلی دوس دارم تو مربا پزی ماهر شم بخصوص مربای پرتقال میشه یه مرجع خوب بهم معرفی کنی؟

شف جون یه سوال متفرقه
ا
پاستا سازی که باهاش پاستا رو یاد دادید،برای خمیر هزار لا و یوفکا هم کاربرد داره؟

سلام طیبه جان متاسفانه ظاهرا سیستم ارسال رسپی ها به ایمیل کار نمی کنه . امیدوارم زود درست بشه مو ما هم بتونیم از رسپی های خوبت زود خبردار بشیم

خو خانومی دو سه روز یه بار یه سری بزن ،متوجه میشی;) :-*

قالب جدید مبارک عزیزم  :*

 مرسی از پیشنهادت الان هم دارم همین کار رو می کنم ولی چون دانشجو هستم معمولا در تنظیم زمان دچار مشکل می شم ولی وقتی سیستم ارسال ایمیل کار می کنه قطعا اطلاع رسانی بهتره خصوصا که نیاز به فیلتر شکن هم برای ورود به سایت نیست
 به هر حال ممنون

طیبه جان ظاهرا سیستم دریافت فایل
pdf 
و پرینت هم حذف شده  . ببخشی که من فقط از مشکلات پیش اومده صحبت می کنم نه در مورد رسپی های خوبت

 چشم مروارید جون هر چی شما بگید
اتفاقا همیشه عکسامو تو پسته مربوطه می ذارم اما هیشکی نگا نمی کنه که انگیزه بگیرم :(

 آخی نازی عزیزم،

ولی من یه خبر خوب بهتون بدم که فکر کنم تا به حال خودتون بهش توجه نکردید. تا همین الآن زیر عکس کار زیباتون 6 تا پسند افتاده.

اوه اوه، 6 تااااااااا

این دیگه آخــــــــــــــــــــــــر انگیزه است.

من خودم شخصا همیشه با دکمه تشکر و پسند، تشکرات قلبی ام رو به خاطر زحمت های دوستان نشون می دم. امییدوارم دوستان دیگه هم این کار رو انجام بدن تا بازار انگیزه دادنمون بیشتر گرم بشه.

 خانومی الان که دامنه ی آی آر فیلتر شکن نمی خواد ، برا شما مگه فیلتره!؟؟
امتحان کنید!
موفق باشید

شف طیبه عزیز و نازم
سلام امیدوارم خوب و خوش باشید
قالب جدید هم مبارک باشه 
گرانولا ی موز و گردو واقعا خوشمزه بود من با این رسپی شما 8 بسته کوچولو برا  خودم درست کردم که ببرم محل کارم واقعا ازتون ممنون و متشکرم جونم رو از هله هوله خوردن نجات دادید من بادام هندی نداشتم بجاش بادام معمولی ریختم و همچنین روغن معمولی خیلی خوشمزه و تودهای است جون بجای اسنک میخورم توده ای بودنش عالی هستش خییلللللللللللللللل دوستتون دارم 

چند تاي ديگه اش رو هم عكاسي  كردم اشالا سر فرصت پست ميكنم

روش كار كردم تمپلت رو هم عوض كردم
باز اگه درست نشد بايد روش كار كنم

انشالا خوشتون بياد
البته اين مدل گرانولا رو من فقط براي تنوع دارم پست ميكنم وگر اصليش يه چيز ديگه است

اتفاقا وقتي عكس كارتون رو توي پست خودش قرار ميديد وقتي ارزش خودش رو نشون ميده كه دوستاني كه تصميم دارن اون دسر يا غذا رو درست كنن اول مياد كار بقيه رو ميبينن
پس خيالتون راحت باشه كه اونجا بازديدش بيشتره

منم خودم معتادشم
فكر كنم ازم مشخصه
:D

سه روز به مانيتور خيره شدم تا تونستم اين تمپلت رو تايپ كنم
هنوز كامل نيست
ايرادها رو بگيد دارم روش كار ميكنم

عالي ميشه
البته پيشنهاد من رو توي پست بعدي ببينيد
اونم خوبه

يك مدلش رو تا چند وقت ديگه پست ميكنم
اول سال درستش كرده بودم منتها همه كارهاي شكلاتي سالم رو هميشه جمع ميكنم واسه بهمن ماه پست ميكنم

عزيزم اگر خيلي واجبه با ايمل آقاي شوهر تماس بگيريد 
در غير اين صورت همينجا در خدمتتون هستم

دارم روش كار ميكنم انشالا حل شه

تا آخر سال يه مورد مشابهش رو پست ميكنم
بعد اگر سوالي بود در خدمتتون هستم

دقيقا با همين درست ميشه
اگر داريد كه عاليه

بیسکوییتهام خیلی سفتن.مثل سنگن و تا حالا با دو تا رسپی امتحان کردم و نشد.راستی یادم رفت بگم که ارد رسپی رو بیشتر ریختم.چون خیلی شل بود و همش میچسبید به وردنه

سلام خانومی این اولین کامنت منه ممنون از رسیپی های عالی

اره اتفاقا وقتی دیدم داشتم ذوق مرگ میشدم :دی
مرسی از اینکه توجه کردی عزیزم 

 چشم شف جون اتفاقا خودمم همیشه دوست دارم اول عکس کار بچه ها رو ببینم

ای‌میل ایشون رو هم پیدا نکردم، ممنون می‌شم اگه بهم بدید. ببخشید چون کارم یک مقدار فوریه و این‌جا جاش نیست، بهتون زحمت می‌دم :) 

 دوست عزیز،

بالای صفحه یک لینک هست به نام چطوری کامنت بذاریم، توی اون پست توضیح داده شده.

عالي شدن مهربان جون
و چه ماتروشكاي خوشگلي

دل به دل راه داره عزيزم

شف طیبه عزیزم
سلام
خیلی ممنون و مرسی ، ماتروشکا هم قابل شما رو نداره
میبوسمتون

اتفاقا من هم عاشق ماتروشكاهام هستم
ولي ماتروشكاي شما ناز تره
:p
مرسي عزيزم صاحبش قابله

اصلاحش كردم
كل سيستم رو عوض كردم رفت
الان كار ميكنه

هر چي آرد بيشتر شه بيسكويت سفت تر ميشه
هرچي نسبت كره به آرد بيشتر باشه بيسكويت ترد تر ميشه
براي اينكه به وردنه نچسبه بين دو كاغذ روغني باز ميكنيم

بین کاغذ روغنی باز کردم چسبید به کاغذ.یه بار دیگه هم امتحان میکنم ببینم چی میشه.ممنون:)

salammerci vase pdf, az negarani dar umadam:D
man kheili halim nist vali mikhastam bebinam nemishe kari kard ke nazarate karbara ham tu pdf bashe? akhe masalan bazi soala be dard bokhore, albate ke tozihate shoma aalio kamele vali masalan bazia miporsan mishe masalan be jaye felan az felan mavad estefade kard? shoma va dustanetunam ke kamelo ba hosele javab midid, in kheili be dard bokhore, age mishod bakhshe nazaratam ezafe she dg kheili khub mishe, unvaqt man shaba rahat mikhabam:D akhe dishabam google readero faal kardam unja ham nazarat nabud:(
bazam merci...:)

باز هم نشد.اما یه نمه بهتر شده بود ولی خیلی چسبناکه.نمیشه ورزش بدم؟

 ازتون خواهش می کنم فارسی تایپ کنید.

 می تونم خواهش کنم سوالهاتون رو در پست مربوطه اش بذارید عزیزم که آرشیومون کامل باشه و بعدها به دوستان دیگه امون کمک بشه؟

ممنون از تذکرتون، ولی هیجا ندیدم که قید کرده باشه حتما فارسی تایپ کنیم!!!

حتما عزیزم.اما سرعت اینترنتم کمه و خیلی صول میکشه.از دفعه ی بعد سعی خودمو میکنم

اگر سعی کردید و نشد ایرادی نداره عزیزم. من بعدا مطالب رو جا به جا می کنم.

سلام طیبه جون اینم از گرانولای من:)))))))))))))))))))))))))

به به ... به اين ميگن گرانولاي چانكي. يعني واسه اسنك اداره عاليه
احسنت

مقش شب:

 https://qnyzma.sn2.livefilestore.com/y1pFXSdlHF2vSKmy16hj-5ORwJTbPN3Mmtr-CD941oLHxbDCRnyI2c8PMo3pMOM-rpBGGRjzJS6OxMBpxDOfGDsi2IG3VjNX_hn/DSC_3689.JPG?psid=1

براتون تعریف کرده بودم که من مزه موز رو خیلی دوست دارم، با این که زیاد موز خور نیستم!!

حالا هر باری که این گرانولا رو درست کردم، یه ایده ای روش پیاده کردم که مزه موزی اش بیشتر بشه!!

برای راحت تر کردن کار، موزها رو توی بلندر بلند می کنم،

بعد مقدار موزها رو هم بیشتر می ریزم، یعنی اگر ولم کنن، شاید یک کیلو موز بریزم توش. البته هنوز به اون مرحله نرسیدم. رسیدم خبر می دم.

بعد از اضافه کردن مخلوط موز و دارچین و ... به جو، که البته من یه چیز دیگه استفاده می کنم، کمی هم اسانس موز می زنم!!

یامــــــــــــــــی.

اگر نه همه چیز مطابق دستور!!

:D

بسیار بسیار عالی و دلچسب.

دست شف درد نکنه.

 من موز می خرم می ذارم سیاه بشه برای این گرانولا.

یعنی ها!!

تو خونه ما
آقاي شوهر موز ميخره براي بچه اش
بچه اش نميخوره
سياه ميشه
آقاي شوهر ميگه باهاش گرانولا درست كن 
وگرنه كسي ما رو كه تحويل نميگيره
:P

سلام طیبه جان
گرانولای موز و گردو رو با بادام زمینی و کره ذوب شده درست کردم. مخصوصا با تیکه های موز تازه خیلی خوشمزه تر شد. مرسی عزیزم از پست مفیدت

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...