2013/01/23

اِوَپُرِيتِد ميلك – تهيه شير تبخير شده از شير معمولي


پس ميدونيم كه شير تبخير شده evaporated milk يك محصول لبني هستش كه تشكيل شده از يك شير غليظ يعني همون شير معموليه كه 60 درصد آبش گرفته شده. اين مدل شير تفاوتش با "شير عسلي"Sweetened condensed milk اينه كه ديگه توش شكر وجود نداره و فقط يه شير غليظه. شير تبخير شده از اين لحاظ پرطرفداره كه زمان ماندگاريش به ماهها يا حتي سالها ميرسه. اين شير به دليل غلظتش در دسرها كاربرد زيادي داره و ميشه به جاي خامه در آشپزي ازش استفاده كرد.
شير تبخير شده رو با ماركهاي مختلف ميتونيم (با قيمت گزاف) تو بازار پيدا كنيم. منتها چون در بازار ايران هميشه و همه جا موجود نيست من دو شيوه تهيه شير تبخير شده در خانه رو توضيح ميدم. شيوه اول كه با شير خشك تهيه ميشه رو شاهد بوديد تا لحظات ديگه تهيه شير تبخير شده از شير معمولي رو خواهيد ديد



به راحتي ميتونيم شير معمولي رو تبديل به شير تبخير شده كنيم. كافيه 60 درصدش رو تبخير كنيم
مسلما فرايند كارخونه ايش متفاوته منتها زماني كه يك رسپي از شما شير تبخير شده ميخواد ميتونيد به شيوه اي كه ميگم شير رو آماده و مصرف كنيد




يك ليوان شير معمولي رو توي يه تابه بزرگ يا ديگ بزرگ ريخته و با حرارت ملايم اجازه ميديم آبش تبخير شه. دقت كنيد شير نبايد قل بزنه. اينطوري ته ديگ نخواهيد داشت. و هر از گاهي هم بزنيد تا سر شير ايجاد نشه

اگر بار اولتونه يا آدم صبور و با دقتي نيستيد يا خيلي وسواسي هستيد راه مناسبترش اينه كه ديگ حاوي شير رو روي يك ديگ حاوي آب جوش قرار بديد و شير تبخير شده رو با حرارت غير مستقيم آماده كنيد. به اين ترتيب ته ديگ و سر شير نخواهيد داشت يا ميزانش خيلي كم خواهد بود





اگر از اول ذهني ديگ يا تابه رو خط كشي كرده باشيد ميدونيد كه كي 60 درصدش تبخير شده
زيرش رو خاموش ميكنيم و شير رو از صافي رد ميكنيم تا سرشيرش گرفته شه (سر شيرش رو هم ميتونيد بعدا با نون و عسل ميل بفرماييد)





در كل شير تبخير شده چه مدل صنعتيش چه مدل خانگيش به تنهايي چيز خوشمزه اي نيست. اين شير به دليل حرارتي كه ميبينه مقداري كاراملايز شده و قدري رنگش از شير معمولي تيره تره.







شير تبخير شده رو ميشه در هنگام نوشيدن قهوه سرو كرد يا به جاي خامه ازش استفاده كرد يا انواع دسرها و شيرني ها رو تهيه كرد. نكته اش به اينه كه نسبت به شير معمولي غليظتره. و دقيقا همين غلظتشه كه ما بهش نياز داريم.
توصيه ميكنم تازه تهيه كرده و سريع مصرف كنيد هر چند كه ماندگاريش از شير معمولي بيشتر خواهد بود ولي من توصيه نميكنم بذاريد بمونه. پس همه چيز رو تازه تهيه و مصرف كنيد






براي به دست آوردن يك ليوان شير تبخير شده دو نيم ليوان شير رو بجوشونيد تا به يك ليوان برسيد.
من اگر بخوام بين اين دو روشي كه توضيح دادم يكي رو انتخاب كنم ... اونيه كه با شير خشك درست ميشه رو پيشنهاد ميكنم چون سرعت عملش خيلي بالاست و كيفيتش هم مطلوبه. منتها از نظر قيمت اين يكي برتري داره.



90 comments:

مثل همیشه اکتیو و آپدیت.هر روز که سر میزنم یه چیز تازه میدیدم.امروز دو تا.دست مریزاد.

استاد جونی مرسی بوس بوس
 

شف طیبه عزیز
من تازگی ها با سایتتون آشنا شدم و نمیتونم حد لذتم رو وصف کنم... واقعا تمام کارهاتون بی نظیره... من همیشه ناراحت میشدم که اکثر سایت های آشپزی فارسی به هیچ عنوان دقیق نیستن و دائما هم دستورهای آشپزی تکراری رو مینویسن ولی دستورهای شما با دقت فوق العاده شون واقعا بی نظیر و به شدت دوست داشتنی هستن... خیلی خیلی ممنون و سپاسگذارم که اینهمه چیزهای خوب و خوشمزه به من یاد دادین

 شف خانم گل و بي نظير!
يعني يه باري از روي دوش من برداشته شد!
هم از نظر جستجو تو كل پاساژها و بازارها...هم از نظر هزينه!


يه بغل مجازي و گرم از راه دور! : )

من الان به اين نتيجه رسيدم آدم مشكل داري هستم! :D
چون به قدري از طعم شير تغليظ شده خوشم مياد كه وقتي قوطيشو باز ميكنم اول يه كمي ميريزم تو ليوان واسه خودم و ميخورم بعد بقيشو واسه غذا مصرف ميكنم. چرا به طرز عجيبي هرچي به نظر بقيه خوشمزه نيست من بهش ميگم خوشمزه؟! خدا ميدونه ! يكي ديگشم مارزيپانه به طرز ديوانه واري عاشقشم هرچيم بيشتر بويه بادوم تلخ بده من بيشتر ميميرم براش! :D
مشق شب: كيك كره اي. توضيحات در قسمت خودش تحويل دادم.

بابا چه پستهای کاربردی و خووووبـــی...اووونم دوتا دوتا...دستت طلا
<3
ما تو رو نداشتیم چی کار باید میکردیم آخه شف عزیزم
بووووووووووس

واقعا دست درد نکنه 

امیدوارم شیر عسلی هم پست بعدی باشه 

چیزکیک کارامل و گردو

کیک پنجره با شیشه های رنگی

salam chefe aziz,inam karaye ma ke angosht koochike shoma ham nemishe omidvaram bepasandid

مرسی طیبه جون
به امید دیدن رسپی خمیر فیلوی خانگی

ما منتظر شیر عسلی هستیم
هیچ جا نمیریم همین جا هستیم
:دی
شف جووون ممنووووون، پس میشه راحت سس شکلاتی درست کرد...به به !
تا حالا به بهونه ی نداشتن شیر تبخیر شده نرفتم سراغش!
بوووووووس

فریما جان خسته نباشید
همه کارهاتون زیباست
خیلی لذت بخش بود دیدن همشون با هم

خیلی عالیه عزیزم

خسته نباشی

من هم مزه شیر تبخیر شده رو خیلی دوست می دارم.

:D

ممنون
نظر لطفته بهاره جون

 این دوست هایی که می یان یکهویی عکس این همه چیز خوشمزه رو آپلود می کنن، نمی گن مردم سکته می کنن؟!! به فکر قلب ضعیف بعضی ها نیستن واقعا؟!!

چند روز پیش سونا جون، امروز هم فریما جون. واقعا خسته نباشید. عالی، یکی از یکی عالی تر.

مخصوصا کیک پنجره با شیشه های رنگی. واییی من کلی ذوق زده شدم که دوباره لوگوی خودم رو روی کیک شما دیدم. رنگی رنگی، من عااااشق رنگم.

خسته نباشید و من مطمئنم که خودتون هم باهاشون عشق کردید. کاملا مشخصه. یعنی می شه لبخندتون رو اون پشت دوربین حس کرد.

من مطمئنم شف هم کلی ذوق زده می شن.

فقط عزیزم ازتون خواهش می کنم کارهای زیباتون رو توی پست های خودش هم جداگانه بذارید تا انگیزه و ایده ای بشه برای دوستان دیگه.

به امید دیدن کارهای دیگه شما و حضور همیگشی اتون.

من برم دوباره با عکس کیک لوگوی خودم چاق سلامتی کنم.

:D

:* جیگرمی 

مروارید جون من چند روزه دارم تمرین میکنم این لوگوی شما رو رو کاغذ بکشم 
ولی از اونجا که نقاشیم اصلان خوب نیست به جزیاته  گلای  کوچیکش که میرسم کم میارم یعنی قاطی میکنم خطشو از کجا به کجا وصل کنم 
ترجیح میدم رو کاغذ خراب کاری کنم تا رو کیک اصلی

فریما جان آفرین خسته نباشی همه چی عالیه

طیبه جان دستت درد نکه رسپی های که به ما آموزش می دهید تک و زیر بنایی اند مثل همین دو پست اخیر بازهم تشکر عزیز

ممنونم آدم با ديدن نظر دوستان انرژي مضاعف ميگيره واسه كاراي بعدي

ممنون شف عزیز. توی این کتگوری  بازم پنیر تو صف پست هست؟

ممنونم مرواريد جون،احسنت به سليقه ي زيباتون بابت انتخاب لوگو كه به كار ما جلوه داده...واقعا خودمم لذت بردم از اين كيك وپنجر هاي رنگي،همه ي اينارو مديون شف عزيز هستيم خدا قوت طيبه جان

به به به به به به بــــــــــــــــه
چی بگم....زبونم قاصره
فقط آفرین همین

ممنون رويال جون،ما در برابر شما هنوز تازه وارديم

من که با اون قسمت سرشیرش کاملا موافقم طیبه جون.دستت درد نکنه.شیر تغلیظ شده هم تا حالا نخوردم ولی باید حبما درست کنم ببینم چه مزه ایه:)))

 طیبه عزیز تو محشری.چندروزه که با سایت تو آشنا شدم از کار و زندگی افتادم.الانم یکم سرما خوردم حالم خوب نبود چون تب داشتم نمیتونستم بخوابم، باخودم گفتم بیام یه سری به سایت تو بزنم شاید یکم سرحال شم.بازم میگم تو بی نظیری.

 همه چی عاااااااااالی بود عزیزم.دستت درد نکنه

 سونا جون،

من الآن می رم توی پست کیک پنجرههای رنگی عکس لوگوم رو آپلود می کنم، تا شما و دوستان دیگه اگر خواستن ازش استفاده کنن، بتونن از عکس کاملش استفاده کنن. شف در خود همون پست توضیح دادن که می شه از روی مونیتور زوم کنیم و روی کاغذ بکشیم. من نمی تونم بگن نقاشی ام خوب نیست، چون اصلا نقاشی بــــــلــــــد نیستم!!

:D

 فریما جون،

واقعا حق با شماست که ما همه اینها رو مدیون شف عزیز هستیم. به جز اینکه شاگردهای خوبی باشیم هم نمی تونیم جور دیگه ای جبران کنیم.

ای وایییییییی من ، ببین یه روز که آدم به اینجا سر نمیزنه، چه خبر میشههاااااا  

عالی بود خانم، واقعاً خسته نباشین، من عاشق اون زی زی گولوهای خوشمِل شدم  
 همه چی خوشرنگ و خوشمزه ...، میگم خوشبحال خوردنده هاش شده هااااااااا....: دی
موفق باشین

یعنی عاشق این اخلاقایت شما و شف هستم 
:D

آفرین بر شما.... از هر دو تا تکنیک به خوبی استفاده کردین 
 
  کار با پایپینگ ژلتون عالی شده، مخصوصاً که چقدر رنگها شارپ و درخشان در اومدن 
:D

محبت داريد نظر لطفتونه

ای بابا......دیگه نزنی این حرفو ها :*...من اینجا فقط یه شاگردم همین 
<3

انشالا كه باهاش چيزاي خوشمزه درست كنيد

نكنه من تنها كسي هستم كه خوشم نمياد خالي خالي بخورمش؟

واي پودينگ شكلاتي. يه وقت خوبي هم واسه ديدن اين عكسه بود و چه فنجونهاي نازي

شما هرچي كه من عاشقشم رو انتخاب كرديد
احسنت

اي ول ته چين
نوش جان همه مهمانها

به به از اون ژله هاي خوشگل
طرح شيشه خورده اش هم عالي شده

نااااااااااااازي
تزئينشم هم خوشگله هم خوشمزه

جدي ميگم ها
شما دقيقا هرچي من خيلي دوست دارم رو درست كرديد

به اين ميگن يك پروژه كاملا موفق

يعني من مرده اين بيسكويتها هستم
بسيار عالي

بيا... نگفتم؟ دقيقا هرچي من خيلي دوست دارم

ممممممممم
چيزكيك
يامي

ولي عجب كيكي شده ها
كولاك پف كرده
تزئينشم خيلي خوشگلش كرده

واي احسنت به اين حوصله
ماشالا
ماشالا
ماشالا
من چون ميدونم چقدر اين طرحها كيج كننده است ميگم كه كارتون واقعا ماشالا داره
و كيفيت ژل هم عالي در اومده
يعني حرف نداره
يه ماشالاي ديگه هم بگم
ماشالا

دوستم حميده ديشب كامنتهاي شما رو ديده بود بهم گفت پاشو برو ببين يه نفر كولاك كرده حتي كيكي كه يه بار واسه من درست كرده بودي رو هم درست كرده
راست ميگه واقعا كارتون عاليه

واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااي
من الان از خوشحالي ميميرم كه بالاخره يك نفر پيدا شد زيزيگولوها رو هم درست كرد
ايده دهن موزي هم خلاقيت جالبي بود. خيلي ناز شدن
آفرين بر شما

همه كارهاتون عالين يه تبريك از طرف من و حميده جون براي اينهمه استعداد
ميدونم كامنت گذاشتن سخته ولي حتما اگر مقدور بود سر فرصتي كارهاتون رو به پستهاي خودشون منتقل كنيد چون معمولا دوستان قبل از اينكه چيزي رو درست كنن به كامنتها مراجعه ميكنن و كارهاي سايرين رو ميبينن اينه كه عالي ميشه ازتون انگيزه بگيرن

ميدونم چي ميفرماييد اين انتظاره واقعا سخته
من تمام تلاشم رو ميكنم اين و هزارلا رو بندازم جلو

بله شير عسلي رو هم به زودي اديت و پست ميكنم انشالا

بله امسال و سال بعد رو گذاشتم واسه اين مدل پستها
انشالا مفيد باشه

عزيزم متاسفانه بايد از الان به فكر خريدن دماسنج مخصوص آشپزي باشيد
من دارم تلاش ميكنم راهي پيدا كنم كه پنيرها رو بدون دماسنج آماده كنم اينه كه بايد ميزان تجربه خودم رو خيلي بالاتر ببرم واسه همين پستشون رو دارم به تاخير ميندازم

خب البته من واسه ام سنگينه و همينطوري دوستش ندارم ولي شيريني ها رو خوشمزه ميكنه

شف بسیار عزیزم بسسسسسسسسسسسسیار عالی حالا دیگه با قیمت شیرخشک کاری نداریم هرچقد میخواد بره بالا، بره

سلام طيبه جووووووون ...خسته نباشين...پيشاپيش عيد پيامبر اسلام حضرت محمد (ص)‌رو به شما تبريك ميگم...
طيبه جون من هيچ گونه عكس از پست هاي شما رو نميتونم ببينم... چيكار كنم. خيلي ناراحتم از اين موضع اگه ميتونيد كمكم كنيد

 دوست عزیز،

شف معمولا پیشنهاد می کنن که مرورگرتون رو عوض کنید و خودشون گوگل کروم رو توصیه می کنن.

ممنونم شبنم جان شما لطف دارید آدم روحیه میگیره با نظرای دوستان

وای مرسی طیبه جون چقدر خوشحالم که خوشتون اومده ما هرچی داریم از وجود شماست

سلام استاد خسته نباشید.واقعا عالی بود مرسی.ممنون میشم اگه لطف کنید طرزتهیه شیر عسلی رو هم اموزش بدید 
مجددا ممنونم باارزوی موفقیت برای شما

خیلی ممنون از رسپی های خیلی عالیتون

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...