2013/02/07

اسانس قهوه


بارها شده ضمني عنوان كردم كه مثلا: "با فيلينگ كرم قهوه". بعد براتون سوال پيش اومده كه حالا اين كرم قهوه چي هست؟
كرم قهوه ميتونه از خيلي چيزها تشكيل شه. بحثش خيلي مفصله كم كم به همه شون رسيدگي خواهيم كرد منتها اصل كار رو الان بهش ميپردازيم

يعني اسانس قهوه.

شما اگر اسانس قهوه رو در دست داشته باشيد ديگه ميتونيد انواع و اقسام چيز ميز هاي قهوه اي رو باهاش توليد كنيد.

درست كردنش اصلا وقتي نميبره اينه كه من هر موقع لازم داشته باشم همون موقع درستش ميكنم منتها شما ميتونيد ازش زياد درست كنيد و توي شيشه نگه داريد براي مواقع ضروري


شكر نصف ليوان
آب يك سوم ليوان
پودر قهوه فوري 3 ق غ




آب و شكر و قهوه رو توي ديگ يا شير جوش ميريزيم و هم ميزنيم و ميذاريم روي اجاق با حرارت زياد




ديگه هم نميزنيم
ميذاريم به جوش كه اومد شعله رو كم ميكنيم تا با حرارت متوسط قل بزنه




بازم تاكيد ميكنم هم نميزنيم

فقط هر از گاهي از روي اجاق بر ميداريم و يه تكون بهش ميديم تا كفهاش بخوابه و ببينيم تا چه حد غليظ شده

مثل همه شيره هاي ديگه بايد مرتب ديواره ديگ رو با برس مرطوب كنيم تا كريستالهاي شكر توليد نشده و وارد شيره نشن

پس قرار شد ديگ رو بچرخونيم و كنار اجاق وايسيم. هر از گاهي هم از روي شعله برش داريم. وقتي احساس كرديم به غلظتي كه دوست داريم رسيده شعله رو خاموش ميكنيم




دقت داشته باشيد شيره قهوه بعد از اينكه سرد بشه باز هم غليظ تر خواهد بود. پس بنا به احتياج تا اونجايي كه مايليم بهش حرارت ميديم

به نظر من هر چي اسانس قهوه غليظ تر باشه قوي تر خواهد بود. پس من اينقدر بهش اجازه ميدم حرارت ببينه تا به مرز سوختگي برسه. دقيقا كاري كه با كارامل انجام ميدم. پس سر سوختن و نسوختن از روي حرارت برداشته و به يه ظرف ديگه منتقلش ميكنم كه ديگه به پختن ادامه نده.



مرتب همش ميزنيم تا سرد شه

در نهايت يك سس غليظ و تيره و خوشرنگ و خوش عطر و كشدار و براق خواهيم داشت

بارها گفتم اگر درست عمل كنيم هيچكدوم از شيره ها يا شربتها يا كاراملهايي كه ميسازيم بعد از سرد شدن شكرك نخواهند زد. پس به راحتي ميتونيد اسانس قهوه رو ماهها توي يخچال نگهداري كنيد.

كافيه يك ذره از اين اسانس رو توي بستني بريزيد و بستني قهوه خواهيد داشت. يا توي پودينگ يا خامه يا باتركريم يا فلن يا موس يا .... دنيا زير پاتونه!

28 comments:

یعنی من اولین نفر بودم...؟
باور کنید دیگه آدم خواب نما مشه میپره تو سایت ببینه رسپی جدید چی هست دی
 مرسی شف جون. به کار من که خیلی میاد. عاشقه هرچی که توش قهوه و شکلات باشه.........

wow


اینم یاد گرفتیم ،خیلی مهم بود، مرسی  عزیزم 

با عرض سلام خدمت دوست عزیزم
طیبه جان خیلی خوب توضیح دادین، اما اونجا که گفتین دیواره های ظرف رو با برس مرطوب کنیم رو من درست متوجه نشدم...بیرون دیگ یا داخل دیگ؟!! اگه لظف کنی و برام بیشتر توضیح بدی ممنون میشم. 
از راه دور می بوسمت. شاد و تندرست باشی. ^.^
مریم

Hi
I crave  cofee. thank you so much.
ببخشید . برای بیان احساساتم نسبت به قهوه کلمه فارسی نمی شناسم.

خیلی عالی. بابت آموزش هاتون یک دنیا ممنون. پر انرژی و با نشاط باشید.

با سلام
این روش کار میتونه در مورد اسانس های دیگه صدق کنه؟
مثلا شیره با طعم کاکائو یا طعم هل و زعفران؟کلا منظورم اینه که این یه دستور پایست؟
تندرست باشید

اینجا یه دستور شیرینی نارگیلی بود که تازه گذاشته بودین اما الان نیست؟یا من اشتباه میکنم شف عزیزم؟

 سلام پروانه خانم عزیز

ببخشید که من فضولی کردم و دارم جواب میدم . این سوال خود من هم بوده

برای جوابش هم کافیه این پست رو بخونید "پست کارامل خیس"

اینم از لینکش:

http://www.cheftayebeh.ir/2012/09/blog-post_6.html

منظور ایشون دیواره ی داخلی دیگ بوده برای از بین بردن کریستال شکر

و جلوگیری از شکرک زدن

بازم معذرت
امیدوارم تونسته باشم رفع ابهام کنم 

http://www.cheftayebeh.ir/2010/03/blog-post_03.html

این دستورو تو این لینک که براتون گذاشتم میتونین ببینین
اشتباهی دوباره پست شده بود دستور مال دو سال قبله

سلام دوست عزیزم، ممنون از راهنمایی بی دریغتون :-*
این حرف رو نزنید شما زحمت کشیدید و منو راهنمایی کردید، خیلی زیاد ممنونم. موفق باشید و تندرست. 
از راه دور می بوسمتون. 
مریم

شف عزیز سلام
ووووووووووووووووووو این هم مشق شب من
http://www.cheftayebeh.ir/2013/02/blog-post.html

ببخشید اسمتونو اشتباه دیدم . 

شما لطف دارین 

شرمنده شدم 

موفق باشید مریم جوووووووون

بله سونا جون خيلي كاربرديه

مرسي كه به دوستان كمك ميكنيد

بله اتفاقا قهوه هم از موارديه كه وقتي آدم معتادش شد نميتونه دست بكشه
و جالبه كه تركيبش در شيرينيها هم هميشه عاليه

بله مخصوصا كاكائو
اصلا ما سس شكلاتي به اين شيوه داريم
در مورد هل و زعفران توجه به اين نكته داشته باشيد كه بعد ممكنه كرمها رو بي اندازه شيرين كنه
پس من خالصش رو توصيه ميكنم

من در حال آپديت كردن عكسهاي پستهاي قديمي هستم
بلاگر قاطي كرده بود و اشتباهي پست رو روي صفحه اول قرار داده بود
شرمنده

 اینجا هم سلام.گفتم که امروز کیک کره ای پختم خواشتم تو خامش از این اسانس بزنم. مزه تلخشو دوست دارم 
خلاصه کیک که خیلی عالی شده بود
 ولی سس من بعد سرد شدن شکرک زدو مثل سنگ سفت شد
البته بازم تو حالت بن ماری گذاشتم که امروز ازش استفاده کنم
تقصیر خودمه. همسایه اومد مجبور شدم برم . و تا برگشتم مرحله هم زدن تا سرد شدن انجام نشد
به نظرتون اشکالش برا همون بود؟
به نظرتون دیگه چاره ای ندارم؟

خب وقتي همسايه مياد از روي حرارت بر ميداريم وقتي رفت ادامه ميديم
:P
كلا جريان شكرك يه موضوع حاده
بايد مرتب ديواره رو با برس مرطوب كنيد كه دونه هاي شكر روي ديواره توي سس برنگردن
با گرم كردن درست ميشه
منتها اگر شرايط درست كردن كاراملها رو رعايت كنيم هرگز شكرك نخواهد زد حتي بعد از ماهها

مرسی که اینقدر زود جواب دادین. مسئله اینکه برداشتمش وگرنه میسوخت
باید یکیو دمه دست داشته باشی بگی هم بزن که نداشتم
پس گرمش میکنم
همه اون نکاتو رعایت کردم با یه برس خیس میکردم
ناراحت که نیستم .بالاخره تمرین میکنم
دفعه اول نشد دفعه دوم و الی ماشالله...دی

احسنت به این نوع نگرشتون. این کلید موفقیت شما در هر کاری هست.

موفق باشید.

ممنونم عزیزم و همچنین

وای خدا جونم.. من میگم یجورایی این شف در کلیات شبیه منه ها؟!! حالا از روی کامنت های بر و بچ کارگاه فهمیدم که تولد هامون خیلی به هم نزدیکه! ایشون 18 هم و من 16 هم!! تازه تقریبا هردومون هم تو یه سال بچه دار شدیم... حالا البته از جزئیات بیشتر مطلع نیستم ولی همینشم برام خیلی جالب بود... خوب همینم که آدم ولو یه اپسیلون شبیه یه شخصیت موفق و سرشناس باشه، یازم کلی اعتماد به نفس بهش میده دیگه،، نه؟!!! نگین از خود متشکرم ها.. :))
خوب حالا یه سوال فوری داغ دارم چون همین الانه میخوام دست بکار شم:
شف جون آیا میشه به جای دو تا سینی 25*35 ، یهو یه سینی بزرگتر مثلا 35*45 استفاده کنیم؟؟!!
قربونت برم شف جان خیلی عجله دارم چون نصف کارو کردم و مونده پختن کیک ژکوند... راستی اگه جواب منفیه، آیا میشه سینی های کیک رو با تاخیر در فر گذاشت؟ چون فر من همزمان جای دو تا سینی نداره؟
ببخشید خیلی طولانی شد
با اجحترام فراوان

چرا كه نه
شما در نهايت ميخوايد كيك رو برش بزنيد فرقي نميكنه از چه قالبي استفاده ميكنيد

و شرمنده كه دير شد من معمولا ده روزي يكبار به كامنتها سر ميزنم

سلام دوست عزیزم امیدوارم همیشه شاد و موفق باشی میشه شکر اسانس قهوه رو کمتر کرد؟

ی سوال دیگه اسانس قهوم بعد از سرد شدن در محیط مثل کرم غلیظ شد باید روان تر باشه؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...