2013/02/09

كيك ژكند


از سري كيكهاي بيسيك امروز با كيك ژكند آشنا خواهيد شد. joconde cake يكي از كيكهاي اسفنجي فرانسويه كه مثل كيك ژنواز توش از عامل پف دهنده مانند بيكينگ پودر استفاده نميشه بلكه فقط و فقط با تخم مرغه كه بافت اسفنجي به خودش ميگيره. اين كيك با آرد بادام درست ميشه و در نهايت يك طعم بادامي بسيار خوشمزه داره. معمولا ژكند رو در يك لايه بسيار نازك پخته و بعدا در كيكهاي ديگه مثل كيك اپرا يا موس كيكها ازش استفاده ميكنند
عنوان ميشه كه اين كيك به افتخار مونا ليزا به كيك ژكند معروف شده. بگذريم

پودر قند 150 گرم
پودر بادام 150 گرم
آرد 60 گرم
تخم مرغ 4 عدد
وانيل 1 ق چ
كره مذاب 45 گرم
سفيده تخم مرغ 4 عدد
شكر 40 گرم




قبل از شروع تمام مواد رو به دقت اندازه گيري كرده و جلومون قرار ميديم
تخم مرغها بايد به دماي محيط برسند
شيوه جدا كردن سفيده تخم مرغ از زرده تخم مرغ رو در اينجا ياد بگيريد
شيوه پوست گرفتن بادام رو در اين پست ياد بگيريد
كره رو ذوب كنيد و بذاريد به دماي محيط برسه

فر رو روي 200 درجه سانتيگراد قرار ميديم.

آرد بادام و پودر قند و آرد رو با هم الك كرده و ويسك ميكنيم





تخم مرغها و وانيل رو به خوبي هم ميزنيم تا حسابي كف كرده و تقريبا سفيد رنگ بشن




مخلوط آرد رو كم كم بهش اضافه كرده و فولد ميكنيم




دقت كنيد بايد با وسواس خاصي فولد كنيد كه حباب هاي موجود در تخم مرغ از مخلوط خارج نشن




حالا كره رو هم اضافه كرده و فولد ميكنيم
مقداري از حجم مواد كم ميشه ولي باز تكرار ميكنم در هر شرايطي تمام تلاش خودتون رو بكنيد كه با ملايمت فولدش كنيد




حالا سفيده تخم مرغ رو هم با همزن اينقدر هم بزنيد تا به سافت پيك برسيد
بعد كم كم شكر رو بهش اضافه كنيد تا اينكه به خوبي فرم بگيره




سفيده رو به مخلوط اضافه كنيد




با ملايمت و حوصله فراوان فولد كنيد




روي دو تا سيني كاغذ روغني قرار بديد
هر كدوم به ابعاد تقريبي 25 در 35 سانت يا يه چيزي تو اين مايه ها




كمك بزرگي ميشه اگر سيني هاتون ديواره نداشته باشن يا ديواره كوتاهي داشته باشن. ميتونيد هم پشت سيني كاغذ انداخته و مواد رو با ليسك یا قاشق پهن كنيد
خيلي خيلي نازك ميشه. كه حدود دو برابر هم پف خواهد كرد





درون فر قرار ميديم . زمان پخت 8 تا 12 دقيقه. يا تا زماني كه حاشيه كيك طلايي مايل به قهوه اي بشه
بسته به شرايط فر و سايز و جنس سيني زمان از 5 تا 12 دقيقه متغير خواهد بود




همينطور كه ميبينيد خود كيك تغيير رنگ چنداني نميده بلكه حاشيه هاشه كه طلايي ميشه




همينكه از فر بيرون آورديد با يه كارد بزرگ اين حاشيه ها رو جدا ميكنيد چون اگر بذاريد كيك سرد شه اين حاشيه ها ترد و كرانچي شده و برش رو سخت خواهد كرد

اين تكه ها رو پزنده كيك درجا ميل ميفرمايد

بقيه كيك يك كيك بسيار نازك بادامي فوق العاده خوشمزه است كه ميشه باهاش رولت درست كرد. يا لايه لايه در كيكهاي مجلسي ازش استفاده كرد يا در كف چيزكيكهاي سرد يا ديواره موس كيكها به كار برد

خلاصه اينكه ژكند از كيكهاي بسيار كاربردي و بسيار خوشمزه است

يكي از مطالبي كه دوست دارم بدونيد اينه كه همين كيك ژكند رو ميشه با كمي خلاقيت باهاش نقاشي كرد. من فقط اسم كيك رو توي گوگل واسه تون سرچ كرده و لينكش رو ميذارم يه نگاه بهش بندازيد
كفتون بريد؟
ميدونم!

من در اين پست بيسيك كار رو بهتون آموزش دادم. يعني اينكه ژكند چيه و چطوري درست ميشه. در واقع ماهيگيري رو بهتون ياد دادم اما ماهي رو دستتون ندادم. شيوه نقاشي روي كيكها هم بمونه واسه روزي روزگاري اگر عمري باقي بود. همينقدر بدونيد كه با ژكند ميتونيد رولتهاي طرحدار خيلي شيك درست كنيد. يا موس كيكها و چيزكيكهاي فك انداز و كف بر! خيلي ساده است... اما بماند!


رسپي برگرفته از gary mehigan
  

67 comments:

بسیار عالی. منتظر دستور این دسری هم که باهاش درست کردید هستیم.

وای من عاشق کیک اپرا هستم چند بار از قسمت فروش کیک و شیرینی هایپرمارکت خریدم و هممون عاشقش شدیم. مشتاقانه منتظرم طیبه جون. دست گلت درد نکنه

شف جون کاش یه رولت با این کیک آموزش بدید،بینهایت ممنونم

سلام .طیبه جون میگم تو رو بخدا ای نقاشی کردنش رو هم یاد بده. آخه دیگه من نمی تونم شبا بخوابم تا اینو یاد بدی!!چقدر خوشگلن.مشتاقانه و چارچشمی مونیتور رو گذاشتیم جلومون تا کیک اپرا پست بشه. خانگیش فک کنم محششششششششششششششششششر بشه.

وااااااای یعنی اون کرمی که روی لایه هاش مالیدین چی می تونه باااااااشه.خیلی خوشمزه هست مطمئنا
مرسیییییییی از زحمتتاتوووووون :*

سلام
خسته و گرسنه از سرکار اومده باشی خونه و یه چنین کیک خوشمزه ای رو هم ببینی واقعا دیوونه می شی
من موندم واقعا شما با کار و بچه داری اون قدر خانمی و باسلقیه اما کی می رسی اینارو درست کنی عکس بگیری و پست کنی بابا دست خوش خسته نباشی و همیشه موفق و پیروز
ما که اینجا فقط دستورات رو می خونیم و لذت می بریم اما هر چی تلاش می کنیم که فعلا فقط دستورات آسون رو اجرا کنیم باز هم نمی رسیم
به هر حال فعلا با عکس ها عشق می کنیم که اگه می گفتید لا به لای این کیک خوش عطر و طعم چی گذاشتید دیگه حس و حال طعم و مزه امون هم کامل می شد.
یه وقت فکر نکنید تنبلم ها
نه
تنبل نیستم
فعلا تو ترک شیرینی و شکلاتم اما به هر حال میگن:
وصف العیش نصف العیش
پس ما فعلا تو نصفه اش هستیم و باهاش حال می کنیم
خسته نباشی عزیزم واقعا ممنون از این همه وقت و انرژی که می ذاری
ممنون

استاد جونی  واقعا خسته نباشید من که بعد از سه روز مریضی سخت که   مجبور بودم توی تخت باشم وقتی که این کیک  زیبا رو دیدم کلی لذت بردم ممنون از زحماتتون الان میرم بخوابم امیدوارم خواب شیرینی های خوشکل تون رو بببینم دوستون دارم بوس بوس      

طیبه جان یعنی محشری تو فقط همین رو میتونم بگم . مثل همیشه تکی هم خودت هم رسپی هات

شف عزیزم سلااااااااااااااااااااااااااااااااااام
خیلی خیلی عالی بود منتظر ماهی بزرگ هم هستیم هاهاها .  دست گلتون درد نکنه آخه شما چقدر نازنین و ماهید  خیلی دوستتون دارم واله برا خودم یک پا کیک پز شدم به لطف آموزشهای عالی شما  برای تولدم همکارام ازم کیک خواسته بودند منم براشون یک کیک ساده با رویه مارمالاد و پودر نارگیل و پسته درست کردم که هنوز هنوز است دارند از طعمش تعریف میکنند و چون برا خودمون هم کیک کیت کت میخواستم درست کنم اونم که به همون کیک ماست با رویه گنش بسنده کردم خسته بودم و هردوتا کیک هم از ساعت 5 بعد از ظهر شروع به درست کردنشون کرده بودم هر دوتا طعم عالی داشتند ولی خوب دیگه بدون تزئین ااونم از شانس من تمام کارا همه برا تولدم جمع شده بودند  جمعه هم مهمونی همکارم بود که نتونستم تایم بزارم حداقل کیک رو یک روز جلوتر بپزم از شانس بد من هم همون روز تولد با پلیس راهنمائی رانندگی دعوام شد  پسره شمارش رو تو قبض جریمه نوشته بود میگفت زنگ نزنی هروز جریمت میکنم خلاصه ما هم به بازرسی راهنمائی زنگ زدیم و قصه ادامه پیدا کرد و وو سرتون رو درد نیارم  تولد با ماجراهای اعصاب خردکن  و کیک خوشمزه ماست با گنش که خانواده درجا خوردنش به پایان رسیدد  البته جاتون خالی کادوهام زیاد بود خودم هم تصور نمیکردم همکارام شرمندم کرده بودند  و آخی داداشی های نازم هم برا م کادو اتوی فیلیپس گرفته بودند نه اینکه جوگیر خرید جهیزیه هستم تو این گرونی طفلک ها سورپرایزم کردند دستشون درد نکنه و دست شما هم درد نکنه با آموزشهای خوبتون که من امسال برا خودم کیک درست کردم  هاهاها میبوسمتوووووووووووووووووووون    

واااااااااااااااااااااااای !
خدایا شکرت رسیدیم به درس مورد علاقه من
کیک و رولت نقش دار

خیلی گلی که ماهیگیری بهمون یاد می‌دی، واقعا هم وب‌لاگ شما یکی از معدود وب‌هایی هست که تمام جزییات رو یاد می‌دن و از عنوان کردن تک‌تک تجربیاتی که به سختی بدست آوردن هراسی ندارن. راستی عزیزم می‌شه جواب سوال من در پست وانیل رو هم بدین؟ یه دنیا ممنون
غزاله

واااای به به
فک کنم این کیک اپرا باشه که درست کردید (عکس اول)اره؟
به به

همیشه میخواستم خمیر دکورو امتحان کنم حالا یه انگیزه ی نااااب دارم:->

استاد طیبه عزیزم
عاشق خودت و رسپی هاتم
وااااااای اون عکس اولی رو تا دیدم اب دهنم و یه جوری قورت دادم که همسرم فهمید
گفت باز رفتی تو وبلاگ استاد اشپزیت؟ :)))))
راستی همسرم کلی دعای خیر میکنه هروقت چیزی میپزم براش میگه خدا خیر شف جان و بده
خلاصه ذکر خیر شما خیلی تو خونه ما زیاده 

 مهربان جون تولدتون مبارک باشه
انشالله که همیشه کامتون شیرین باشه

سلام
1- عاشقتم
2- دیوانه میشویم:
http://ameblo.jp/chottono-kufu/theme1-10020222212.html#main

3- سرچ در گوگل:
http://www.google.com/search?hl=en&tbo=d&biw=1184&bih=548&noj=1&site=imghp&tbm=isch&sa=1&q=decorated+roll+cake&oq=decorated+roll&gs_l=img.1.0.0j0i10i24l3j0i24.94881.96241.0.98235.5.5.0.0.0.0.547.1431.0j3j4-1j1.5.0.crnk_timediscounta..0.0...1.1.2.img.eO68gTLUpeE

طیبه جون  میشه بگید این کرم بین لایه های عکس بالا از چی استفاده کردی ؟ باتر کریم قهوه ست ؟

اون لایه چاکلیتی چیه ؟ سوس شکلات ؟ یا پودینگ شکلات ؟ تا ترکیب پودر کاکایو با خامه و پودر قند ؟
 

سلام بر شف طیبه ی عزیز .. استاد جون هنرمند خودمون
خانوم بسی ممنونم ازین رسپی عالـــــــــــــی .. فقط یه سئوال
میشه بجای همون مقدار پودر بادوم از ارد سفید معمولی استفاده کنیم ؟؟
منظورم اینه که کلن بجای پودربادوم ارد بریزیم 
راستی یه خواهـــــــــــــــــــش
لطفن لطفن لطفن این نقاشی کردنا رو هم یادمون بده طیبه جون .. من الان نمیدونم این طرحایی که
روی کیکای لینک هست ایا از خود همین کیکاس یا نه ؟ 
بازم مرسی هزارتا هوارتا 

شرمنده من یک سئوال دیگه هم یادم اومد .. طیبه جان توی اون توپای شکلاتی فانتزی که قلب قرمز روشونه برای 
چسبندگی کیکا بجای سس هرشیز چی میشه استفاده کرد ؟ .. ممنونت هستم همیشه .. شاد باشی استادمهربون

به به چه کیکی بشه پست بعدی..اپرا با دستور شف خوردن داره حسابی.من عاشقشم.دستمریزاد عزیزم.اره واقعا این رولتها و کیکهای طرحونقش دار خیلی با مزه ان.من چند بار درست کردم ازشون ولی عکس ندارم بذارم برات.خیلی میشه باهاشون کارهای مختلفی انجام داد و طرحهای زیبایی کشید.باید نقاشیت خوب باشه که مال شما عالیه و مطمئنم یه چیز بینظیر درست میکنی باهاش...

استاد عزيزم

من يك سيني تو اين سايز بيشتر ندارم ميتونم تو دو مرحله مواد رو تو فر بزار؟
سوال ديگه اينكه از چه كرمي براي وسط كيك ميشه استفاده كرد؟  

استاد عزیز دست شما درد نکند این چند پست اخیر واقعا عالیه با ادغام اونا  میشه چند نوع دسر وکیک درست کرد مثل کیک اپرا که یه برش کوچیکش اینجا هشت هزار تومن قیمت داره که اصلا مثل کیک خونه هم نیست.  

استاد لینک منبع
404 Not found

doste aziz opera cake sonati (French) ba ard badom dorost mishe vali age shoma az ard sefid estefade konid hamoon sponge cake mishe ke oun ham khoobe v yadetoon bashe ke che ba badoom v che ba ad age dorost konid hatman beyne laye haye cake ra sharbat bezanid.

beyne laye ha be tartib coffee butter cream v chocolate Ghanache hast. baraye rooye sathe cake chocolate mirror glaze mirizand ke mesle ayne bargh mizaneh ke age khastid mitoonam recipe oun ra baratoon bezaram.

بهاره خانم عزیزم
سلام
فدات بشم ، ممنون ، مرسی خیلی لطف کردین   میبوسمتون 

ای ول، من یه تله پاتی دارم اااااا........تازه بادوم ها رو پودر کرده بودم، میخواستم طی یک عملیات انتحاری برم سراغ مکرون ، ولیکن این یکی مقدم شد بر مکرون،،،، عااااااااالی
دست شف درد نکنه

آخییی.....مهربان عزیز، تولدتون مبارک باشه، انشاءالله روزگار همیشه به کامتان باشه، عروس خانوم مهربون

یعنی فقط میتونم بگم تو محشری
رفتم تو کارش

بله لطفا.....من هم رسپی تضمینی شکلات براق رو میخوام
ممنون

دوست من فکر کنم این عکس ایده‌ی اصلی نحوه‌ی این نقاشی‌ها رو بهت بده:

سلام طیبه جون دستت واقعا درد نکنه.میشه این کیک رو ضخیم درست کرد؟ یعنی اینکه فقط توی یه قالب درستش کرد؟ ممنونم عزیزم

سلام شبنم خانم عزیز
فداتون بشم ، خیلی ممنون و مرسی عزیزم امیدوارم روزهای شما هم گرم و شیرین سپری بشه واله کو تا عروس بشم با این گرونی فقط جزئی خرید میکنم که یک وقت شوهر خوب گیر آوردم استرس خرید نداشته باشم هاهاها

نمیدونم چرا به کاغذ روغنی چسبید 
چون نازک بود همش هدر رفت

 سونا جون تجربه میگه شف ما هیچی رو ناقص یادمونم نداده و نمیده.پس قطعا پست بعدی یا کامل توضیح این کیکه یا شاید کرمهای این کیک..پس فقط کافیه تا فردا منتظر باشیم..

يكي از همون عكسها! مرحله به مرحله
http://www.instructables.com/id/Chocolate-Mehndi-Mousse-Cakes/#step1

واقعا خوشحال میشم هر پست جدید که میبینم. این هم که دیگه شاهکاره.

معمولا همه مشتري هاي كارگاه آشپزسازي اين قانون رو پذيرفتند كه بايد خيلي صبوري كنند

انشالا سر فرصت و با حوصله زياد به همه موارد خواهيد برداخت
عجله هم نكنيد
در لاغر شدن هم موفق باشيد

تولدتون مجددا مبارك. شما هم كه مثل من واسه تون ميباره
ولي اين يارو پليسه ديگه آخرش بوده
من معمولا با دوستام شوخي ميكنم كه خوشگلي هم بد درديه

معمولا روز تولد آدم واسه امثال ما خيلي سخته كننده است من چند سالي زده بودم تو خط بي حالي و يه چيز ساده درست ميكردم تا امسال كه به خودم افتخار دادم

بله صد درصد ماهي درشتي خواهيم داشت منتها چون من شرايط خاصي دارم كارهاي وقتگير رو ميذارم واسه مناسبتهاي خيلي خيلي ويژه
ولي انشالا

مرسي از دعاي خيرتون
خدا سايه تو رو بر سر هم نگه داره

سرچ زيبايي بود
اون سايت ژاپنيه ديگه آخرشه
من چند وبلاگ ژاپني رو دنبال ميكنم معمولا آدم از ظرافت كارهاشون شگفت زده ميشه

بله ميتونيد
ولي من مزه خاص ژكند رو به خاطر همين بادامشه كه خيلي دوست دارم

ولي خب حق داريد قيمتش زياد ميشه

چشم

كل مبحث كيكهاي چوبي رو مطالعه بفرماييد

ولي تمامي باتركريمهايي كه گفتم پاسخگو هستند به علاوه هر دو مدل كريم چيز فراستينگ

بله نقاشي مهمه ولي چون روي كاغذ روغني انجام ميشه زياد هم مهم نيست
اينقدر اينا خوشگل ميشن كه آدم نميتونه جلوي خودش رو بگيره من يه مدت زيادي معتاد به رولت بودم. خدا رو شكر ترك كردم
مطمئنا كارهاتون مثل هميشه زيبا بودند

بهتره رسپي نصف بشه چون پف تخم مرغ درجا ميخوابه

تمامي باتركريمها
گنش
كريم چيز فراستينگ

تازه اگر خودتون درستش كنيد دقيقا ميدونيد توش چي ريختيد
معمولا بازاريش با مواد مرغوب كار نميشه كه قيمت زياد بالا نره

مكرن هم محشره
من يه كم بچه ام بزرگتر شه يه پست مفصل ميذارم

بله ميشه
ضخامتش دست خودتونه
اين مثل كيك فرشته ميمونه
يا كيك اسفنجي

نه ايراد از اسفنجي نبودن مايه بوده. به جاي اينكه در نهايت يك بافت اسفنجي به دست بياريد كشدار و خميري شده واسه همين چسبيده
تمامي كيكهاي مدل اسفنجي بايد خيلي عالي فولد بشن تا كيفيت خوبي داشته باشيم
بايد روي فولد كردن زياد تمرين كنيد 
انشالا درست ميشه

یعنی هر چقدر هم که بگم " شف جون دوووووووست دارم " کمه هاااااا....... شما همه چی رو به توان " بینهایت " برسونید 
<3

 منظورشون اینه که لینک منبع رسپی کار نمی کنه.

من ترجمه کردم.

:D

نميدونم چرا ايراد داشت
اصلاح شد

طیبه جون من دسیشب این کیک رو درست کردم ولی زیاد راضی نبودم من توی سینی 45*35 ریختم چون دو تا سینی هم اندازه نداشتم ولی فکر کنم سایز سینی رو بزرگ انتخاب کردم نه؟ کاش قبلش برای سایز سینی ازت میپرسیدم چون مواد هم یکدست پخش نشد تو  سینی یک قسمتش نازک شد و خیلی برشته شد  ولی نصف دیگش خوب بود بعد من 45 دقیقه گذاشتم تو فر چون هر چی امتحان میکردم میدیدم که روش هنوز خمیری و نرمه ولی چون اون قسمت نازکترش داشت میشوخت از فر درش آوزردم ولی کاش زودتر درش آورده بودم چون برخلاف روش زیرش کاملا" برشته بود دقیقا" مثل همونی که شما عکسش رو گذاشته بودی بعد زیاد هم پف نکرد ولی وقتی دوباره اومدم کیک شما رو دیدم به نظرم اومد که این هم زیاد پف نداره یعنی پف کیک به همین اندازست تقریبا" مثل رلت درسته؟ مشکل دیگه هم اینه که به سختی از کاغذ روغنی جدا شد میشه دفعه دیگه کمی  کاغذ روغنی رو چرب کنم البته اون بافت اسفنجی رو داشت ولی سخت از کاغذ جدا شد هنوز هم یک قسمت کوچیکش به کاغذ چسبیده که نمیتونم کاغذ رو ازش جدا کنم پیشنهاد شما تو این جور مواقع چیه؟ راستی چون من نصف کیکم به فنا رفته مقدارش کمه واسه همین کشیدن کرم و باتر کریم مجبورم یک کیک دیگه رو هم امتحان کنم و یک جورایی با هم مچش کنم به نظرت چی درست کنم رلت خوبه؟ البته این سوال رو تو یک قسمت دیگه هم پرسیدم ولی الان به مشکل برخوردم ببخشید یک چیز دیگه هم بگم با اینکه توش پودر بادوم داشت ولی خیلی مزه بادوم توش احساس نمیشه به نظرت چرا اینجوریه؟ منتظر جوابت هستم عزیزم

نديده بودم عزيزم
بسيار زيبا بود
مرسي

نبايد ضخامتش فرق ميكرد. نشون ميده ميزان آردتون زياد بوده كه همه اش يكسان پهن نشده
سايز حدوديش بايد دو تا 25 در 35 باشه يا ابعاد مشابه
دنبال سايز خاصي نباشيد

دقيقا
اصلا قرار نيست سفت باشه. كاملا نرمه
نبايد گول قيافه اش رو بخوريد

نه زياد پف نميكنه
ولي در حدي كه بافتش اسفنجي باشه پف داره

توصيه نميكنم چرب كنيد 
ولي ميتونيد با مسئوليت خودتون تجربه اش كنيد


ژنواز

اون آخري رو ديگه نميدونم چي بگم آخه با اين همه بادامي كه توش داره بايد مزه بادام حس شه

در كل شما تجربه خوبي كسب كرديد
همين تجربه هاست كه آدم رو استاد ميكنه
به نظر من پروژه موفقيت آميزي بوده
احسنت

سلام استاد گرامی ، من شما را به عنوان انسانی ارزشمند و محبوب می ستایم چرا که : ا رزش
هرکس به اندازه خدمت و خوبی و نفعی است که از او به دیگران می‏رسد. میزان
محبوبیت مردم در دل‏ها نیز بستگی به اندازه خیری دارد که از آنها عاید
دیگران شود. درختی که نه میوه داشته باشد، نه شاخ و برگ و سایه، نه حتی چوب
آن برای تهیه تخته و ساختن در و پنجره مفید باشد، شایسته سوختن و خاکستر
شدن است و تنها لایق عنوانِ «هیزم» است . عزت و سربلندی شما را ارزو می کنم ..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...