2013/06/19

سوالات متدوال


سلام عليكم؛
ما تصميم گرفتيم سالِ كاریِ جديد در كارگاه آشپزسازی رو، با يك اتفاق ميمون و مبارك آغاز كنيم؛ يعنی با تغييرات اساسي.
شايد اين جمله رو از خيلی‌‌ها شنيده باشيد: "سايت من واسه‌ام مثل بچه‌ام می‌مونه". دقيقا همين‌طوره. يعنی اون وقت، انرژي و مراقبتی كه براي اداره‌ی صحيح يك سايت صرف می‌شه، تا حدی مشابه نگهداری از يك بچه است.
روزی كه من تصميم به راه‌اندازی وبلاگ آشپزی‌ام گرفتم، يك هفته توی اينترنت جستجو كردم و متوجه شدم، "اكثرا" يك رسپی براي هر غذا وجود داره، اون هم فقط در حد چند خط مواد لازم و طرز تهيه و بعضاً هم بدون طرز تهیه. همه‌ی سايت‌ها و حتی وبلاگ‌ها فقط يك رسپی رو كپی و پيست كرده و در آخر هم اسم خودشون رو به عنوان خلق کننده‌ی اون رسپی نوشته بودند. من شيوه‌ای كه به اعتقاد خودم صحيح بود رو اجرا كردم؛ يعنی وارد كردن تجربياتم در رسپی‌ها، ثبت وقايع آشپزي، تصویربرداری مرحله به مرحله از رسپی‌ها، توصيف طعم و عطر غذاها و تلفيق رسپي با حواشی خانوادگي. در يك كلام: ايجاد سبكي خاص، كه چون از دل بر آمده بود بر دل می‌نشست. هدف من اين نبود كه تك باشم، بلکه هدف من اين بود كه "بنيان‌گذار" باشم و  نیتم هم واقعاً "نیتِ خیرِ امرِ آموزش به صورت کارآمد" بود. به همین دلیل بود که انرژی زيادی روی هر كدوم از پست‌ها گذاشتم، به هدف اينكه سايرين هم اين سبك رو در پيش بگيرند. چون بهش معتقد بودم.
به دفعات دوستانم به من لينك سايت‌هايی رو نشون داده‌اند كه در اون‌ها بدون ذكر كوچك‌ترين نامی از منبع رسپی‌ها از مطالب سایت من كپي‌برداري شده بود. حتي از اون جالب‌تر اين‌كه، نويسنده با چه ذوق و شوقی در مورد خلق يك اثر بی‌بديل و كشف يك شيوه‌ی منحصر به فرد از سوی خودش نام برده بود. بارها ديدم كه از "كيك شربتی مامانم" -كه تا قبل از اين‌كه من روی اينترنت بذارمش، حتی مشابهش هم توی اينترنت وجود نداشت- توی اكثر سايت‌ها و وبلاگ‌های فارسي به عنوان رسپی انحصاری‌اشون (!!!) نام برده شده. يا در مورد خيلی از رسپی‌های ديگه‌ای كه قبل از ثبتشون در اينترنت، به خوبي جستجو كرده بودم و اطمينان كامل داشتم كه مشابهش هيچ‌جایی وجود نداره هم همین اتفاق می‌افتاد. یعنی به مدت كوتاهي بعد از روي آنتن رفتن اون پست‌ها، می شد عین همون رسپی رو در خيلي از وبلاگ‌های فارسي ديد. من هرگز ناراحت نشدم و نخواهم شد. من هرگز نمی‌گم "دارن از من تقليد می‌كنن". من انسان معتقدی هستم و به اعتقادات خودم ايمان دارم. من برای افرادی که اخلاق حرفه‌ای و نیز قانون نشر مطالب در فضای مجازی رو رعایت نکردن و نمی‌کنن متاسف شدم. يكی از مسائلی كه من خيلی روش تاكيد می‌كنم، اينه كه آدم بايد در طول حياتش برای جامعه‌اش تاثير‌گذار باشه. يكی از مواردی كه سال‌هاست باعث خوشحالی من شده اينه كه، من موفق شدم تاثير ويژه‌ای روی شيوه‌ی ارائه‌ی "دستورهاي آشپزی فارسي" بذارم.
امروز به خودم افتخار می‌كنم كه ديگه تنها سايت آشپزی با اين سَبك نيستم. به این‌که من باعث شدم فارسي‌زبانان گزينه‌های زيادی از غذاها و شيريني‌های مختلف رو در دسترس داشته باشند كه با سبك و سياق نوشتاري من انجام می‌شه.

هنوز هم مطابق با اعتقادات خودم می‌نويسم. مهم نيست كه چند نفر به من بگن: "چرا اين‌قدر عكس می‌ذاري، چند تا دونه واسه‌ی ما بسه". مهم نيست كه چند نفر بگن: "چرا اين‌قدر توضيح مي‌دی. اينا رو قبلا گفته بودی". مهم نيست كه چند نفر بگن: "اين چيزا رو آموزش نده. اونی كه ما می‌گيم و بهت ایده می‌دیم رو درست كن". مهم نیست چند نفر بیان از روی رسپی‌های من درست کنن و فقط عکس کار رو در وبلاگ خودشون بذارن و برای در اختیار گذاشتن رسپی های کپی برداری شده از مردم پول هم بگیرن!! دوستانی که از ابتدا با من همراه بودن متوجه شدن که من سبك آشپزی خودم رو دارم. به سبك خودم آشپزي می‌كنم و به سبك خودم می‌نويسم. همواره از كسانی كه از مطالبشون استفاده كردم نام می‌برم و به اين كارم هم افتخار می‌كنم. اين‌قدر اين‌كار رو انجام می‌دم تا ديگران هم ياد بگيرند و منبع و مرجع كارهاشون رو ذكر كنند. ممکنه من "يك نفر" باشم، اما تاثيرگذارم. ديگران هم ياد خواهند گرفت.

هميشه افراد سودجويي در همه‌ی جوامع وجود دارند كه سوء استفاده كردن از ديگران رو "زرنگي" مي‌دونند. من از روز اول با آگاهی کامل از اين موضوع كه نشر اطلاعات در اينترنت برابر با "سرقت مطالب" از سوي افراد سودجو هستش، كارم رو آغاز كردم. به این معنی که؛ سطح دسترسی‌های خوانندگان رو محدود نكرده، قابليت كليك راست رو بر نداشته و یا پست‌ها رو رمزدار نكردم. من از كيفيت كار خودم با ترس از اين‌كه ديگران با استفاده از علم من به شهرت و مال و مكنت می‌رسند، كم نمی‌كنم. الــــبته! البته اين افراد رو  قلبا هیچ‌وقت نمی‌بخشم. آنها تا ابد مديون خواهند بود و حق الناس بر گردنشونه (البته اگر بدونند حق الناس یعنی چه؟!). اما با این حال حاضر نيستم از اعتقاداتم پايين بيام. من همه‌ی نكات ناگفته و فوت‌های كوزه گری‌ای رو كه در گرون‌ترين آموزشگاه‌ها  هم گفته نمی‌شه رو به صورت "رايگان" در اختيار ديگران قرار دا‌دم. هيچ منتی هم بر احد الناسي ندارم و فقط به دنبال اجر اخروی (باقیات و صالحات) هستم. حالا چه اون دعای خيری كه به صورت مستقيم از خوانندگان سايت خودم بهم می‌رسه، چه اون دعای خيری كه به صورت غير مستقيم از سوی خوانندگان "سايت‌هايی كه از مطالب من كپی‌برداری  و استفاده كردن" بهم می‌رسه. خداوند همه را به راه راست هدايت كند و امیدوارم شاهد روزی باشیم که حداقل حقوق متقابل همدیگر رو رعایت کنیم. شاید که در سایر شئون زندگی شخصی و اجتماعی‌امون هم مؤثر واقع بشه.


وقتی که سايت كوچيك و تعداد خواننده‌هاش هم كم باشه، مديريتش خيـــــلی آسونه. ولی وقتی حجم سايت زياد شد و در کنارش حجم مكاتبات و درخواست‌های خوانندگان هم بالا رفت، نياز به يك سيستم مديريت جديد خواهد بود. اگر به خاطر داشته باشيد، من در پست قبل براتون شرح دادم که ما چه مراحل وقت‌گیری رو برای خلق یک پست می‌گذرونیم.
من برای تهیه و نشر هر پست کلی برنامه ریزی می‌کنم، برای هر رسپی چندین روز وقت می‌ذارم. تمامی نکات و فوت و فن‌ها رو یادداشت می‌کنم و از مرحله به مرحله‌ی یک رسپی در حین کار به تعداد بسیار زیادی عکس می‌گیرم. فقط و فقط، به این علت که نکته‌ی مبهمی در رسپی‌ها باقی نمونه و افراد بتونن بدون مشکل یک رسپی رو اجرا کنن. اما با این وجود تعداد سوالات وارده در مورد رسپی‌ها روز به روز بیشتر می‌شه. علتش هم اینه که؛ یا پست‌هایی که من این‌قدر در نوشتنشون وسواس به خرج می‌دم، درست خونده نمی‌شن. یا عکس‌هایی که من از مرحله‌های یک رسپی با زحمت زیاد می‌گیرم، درست نگاه کرده نمی‌شن. یا قسمت کامنت‌ها درست و یا اصلا خوانده نمی‌شن و ... و این نهایت بی‌انصافی در حق نويسنده است.
با این وجود بخاطر پاینبدی به اهدافمون و لزومی که برای همفکری با خوانندگان محترم سایت می‌دیدیم، تصمیم گرفتیم برای هدفمندتر کردن مسیر آموزشی موجود یک سری تغییرات ساختاری در سایت ایجاد کنیم.
کارگاه آشپزسازی دقیقا همانند یک کارگاه آموزشیه كه با عدم حضور در يك جلسه از كلاسش، شما كلی از مطالب رو از دست می‌ديد. پس حضور دائم و مطالعه‌ی شخصی شما نقش به سزایی در پیشرفتتون داره. شما بايستی "تمامی" مطالب ارائه شده در سايت رو مطالعه كنيد. با عدم مطالعه‌ی هر كدوم از رسپی‌ها مقداری از نكات و فوت و فن‌هایی كه در اختیارتون قرار می‌دم رو ياد نخواهيد گرفت و عقب می‌مونید. پس حتما آرشیو موضوعی سايت رو كاملا مطالعه بفرماييد. در صورت عدم مطالعه‌ی کامل مطالب سایت، این انتظار رو نداشته باشید که کارهاتون بی‌نقص از آب در بیان و یا من رسپی‌ها رو جویده‌تر از اینی که ارائه می‌دم، تنظیم کنم. شما برای رفتن به یک کلاس آموزشی جدا از هزینه‌های هنگفتی که باید پرداخت کنید، باید زمانی رو هم برای حضور در اون کلاس بذارید. یعنی زمان مسیر منزل تا کلاس، زمان حضور در کلاس و در آخر زمان مسیر برگشت به منزل. اما شما در کارگاه آشپزسازی روزانه بدون اتلاف وقت و هزینه به متنوع‌ترین رسپی‌ها به صورت رايگان دسترسی دارید. پس انتظار زیادی نیست که خودتون هم برای برطرف کردن اشکالاتتون قدمی بردارید و مطالعه‌اتون از مطالب سایت رو بیشتر کنید.


یکی از قوانین جدید کارگاه آشپزسازی اینه که ما براي هر پست، "سه ماه" مهلت سوال كردن در نظر گرفته‌ایم. يعنی دوستان کلی فرصت دارند كه روی هر رسپی كار كرده و تجربه كسب كنند و ابهامات خودشون رو در مورد اون پست برطرف کنند. پس از گذشت سه ماه از تاريخ پست شدن يك رسپی، با توجه به دقت زیاد من در نوشتن متن یک رسپی و تعداد زیاد عکس‌ها برای کمک مضاعف به افراد و بخش اضافه شده‌ی جدید سایت، یعنی "سوالات متداول" که من و مرواريد عزيز زمان بسیاری رو برای تدوين‌اش صرف کردیم، عملا دیگه سوالی باقی نمی‌مونه. كما اين‌كه تجربه ثابت كرده حتي بعد از يك هفته هم ديگه سوالات تكراری می‌شن.
به اين ترتيب براي رسپی‌هايی كه از تاريخ پست شدنشون بيش از سه ماه گذشته باشه، "تنها" كامنت‌های تجربيات و عکس‌های دوستان در مورد اون پست و رسپی ثبت خواهد گرديد. خواهش می‌كنم از پرسيدن سوال –در خصوص اين رسپی‌ها- در اون پست و در هر جای دیگر سایت جدا خودداری فرماييد.
توصیه‌ی اکیدم به همه‌ی دوستان اینه که وقتی قراره یکی از رسپی‌های سایت رو تهیه کنید، بدون در نظر گرفتن این که شما اون رسپی رو قبلا خونده‌اید، دوباره متن اون رسپی رو با "دقت زیاد" بخونید. به غلظت، سفتی و شلی مايه‌ها و خميرها در عكس‌ها دقت كنيد. سپس قسمت كامنت‌ها و سوالاتی كه پرسيده شده رو مطالعه كنيد و از تجربيات ساير اعضاي كارگاه در مورد اون غذا مطلع بشيد. سپس اگر هنوز نكته‌ی مبهمی در ذهن شما باقي بود، به صفحه‌ی سوالات متداول مراجعه كرده و پاسخ سوال خود را دريافت كنيد. اغلب سوالاتی كه در قسمت كامنت‌ها پرسيده می‌شه، دليل كم‌لطفی يا كم‌توجهی خوانندگان به مطالب ارائه شده است. از گزینه‌ی جستجوی سایت هم غافل نباشید. در کنار جستجوی سایت، "جستجوی شخصی خودتون" در اینترنت هم خیلی مهمه و در اکثر مواقع می‌شه جواب سوالات رو با یک جستجوی بسیار جزئی پیدا کرد. اگر در هر کدوم از این قسمت‌ها جوابی برای سوال خودتون پیدا نکردید، بعد می‌تونید سوال خودتون رو "فقط" در مورد پست‌هایی که هنوز سه ماه از تاریخ نشرشون نمی‌گذره، در مبحث خودش مطرح کنید.
تمامی قوانین و روال جدید سایت برای راحت‌تر کردن کار ما و شما است؛ برای این‌که "ما" بتونیم در کنار زندگی شخصی و علایقمون، قدم مثبتی در رنگین‌تر کردن سفره‌های شما برداریم و "شما" هم بتونید بدون اتلاف وقت، به اجرای رسپی‌ها بپردازید. صد البته ما مثل سابق منتظر کامنت‌های پر انرژی شما هستیم. قوانین جدید سایت، مربوط به سوالاتی هستند که در مورد رسپی‌ها پیش می‌یان.
دوستان عنایت داشته باشند که همه‌ی کامنت‌ها توسط ما خونده می‌شن. مطمئن باشید هیچ کامنتی بدون اطلاع من پاک نمی‌شه و اگر هم کامنتی ثبت نشه، دلیلش "مغايرت با قوانین سایت" بودنشه.
همين‌طور كه گفتم هفته‌ها برای تدوين اين سوال‌ها و جواب‌ها زمان صرف شده و این پست‌ها در آینده مرتب از سوی ما آپدیت خواهند شد. از تمامی دوستان تقاضا می‌كنم اين مطالب رو حتما به صورت "كامل" مطالعه بفرمايند. حتی شما استاد گرامي!

 


26 comments:

سلام طیبه جونم. چقدر از دیدن پست جدیدت خوشحال شدم. انشااالله همیشه سلامت و شاد باشی

سلام طیبه جون ممنون از مطالبی که گذاشتی انشالله ما شاگردات بتونیم حق استادی شما رو به نحوه عالی ادا کنیم .عزیز من یکی از خواننده گان پرپا قرص وبلاگ شما هستم شاید هیچ موقع ازت بابت رسپی هایی که گذاشتی و امتحان کردم و عالی شده تشکر نکرده باشم اما خدا میدونه وقتی میبینم همه از اون رسپی که درست کردم تعریف میکنن و لذت میبرن از ته قبلم از خدا میخوام بهت خیر دنیا و آخرت روبده.

سلام شف عزیز! نمی دونی الآن که دیدم تو ریدر، سایتت به روز شده چه قدر ذوق کردم. الحق که آموزش هات خیلی خوب و عالیه. انشالله با این قوانین هم کیفیت کارگاه بالاتر بره و هم اینکه از شما وقت و انرژی کمتری بگیره.

سلام طیبه جان

خسته نباشید به تو دوست خوبم و مروارید جان
با اینکه اصلا ندیدمت ولی خدا می دونه که این مدت چه قدر و چه قدر دلم برات تنگ شده بود
و خوشحالم که دوباره می تونم دستورات جدیدت رو بخونم
کاملا درک می کنم که چه قدر کار سنگینی رو انجام میدی و بابتش به اندازه تمام دستوراتی که ازت یاد گرفتم و به اندازه همه لذتی که از سایتت می برم و چه بسا بیشتر مدیونتم و آرزو می کنم که همیشه سلامت باشی

طیبه جان و مروارید جان
من 30 سالمه تهرانم شاغلم تحصیلاتم لیسانس فیزیک و فوق لیسانس ام بی ای هست و انگلیسیم هم خوبه ولی در زمینه آشپزی کاملا اول راهم
اینا رو گفتم که بگم خوشحال میشم اگر بتونم در گوشه ای از کار بهتون کمک کنم چه در زمینه تامین مواد خاصی از تهران کتاب خاصی از انقلاب چه در زمینه سرچ و هر چیزی که از توانم بر بیاد و الان به ذهنم نمی رسه و شما که در متن کاری بهش بر می خوری .قابل بدونید تا بتونم هم ادای دین کرده باشم هم در راه پیشرفت کاری که دوسش دارم کمک کوچیکی کرده باشم
امیدوارم این لطف رو به من داشته باشید
شماره موبایلم
9124481892
ایمیلم shakiba.feiz@yahoo.com


راستی لطفا این کامنت رو نمایش ندید
ممنون بابت همه چیز

چه خوب که برگشتی طیبه عزیزم. حتی سه ماه یکبار هم برای من غنیمته.
خدا رو شکر
راستی من آمادگی خودم رو برای کمک تو هر زمینه ای اعلام میکنم. البته اگر افتخار بدی و قابل باشم.
موفق باشی استاد عزیزم

سلام

بسييييييييييييار خوشحال شدم كه يه پست جديد ازتون ديدم!
ميخوام يه چيزي بگم بهم نخنديد. بعد از زلزله اي كه توي بوشهر اتفاق افتاد من هي ميومدم توي سايت و منتظر بودم يه پست بذاريد. بعد كه ديدم هيچ خبري نيس خيلي نگران شدم راستش....

خدا رو شكر كه همه چيز روبه راهه.
موفق و سلامت باشيد.خدا حفظتون كنه. :)

سلام

شاید من یکی از بی سر و صدا ترین خواننده هاتون باشم :) کسی که عضو خبرنامتون شده، و هر بار که هر پستی رو برام میل می کردین با علاقه تا تهش رو می خوندم و لذت می بردم (حتی بیشتر از خانمم!) حتماً از روی آمار میلچیمپ می تونید به این موضوع پی ببرید، هر چند که شاگرد خوبی نبودم و چند تا در میون رسپی هاتون رو امتحان می کردم.

ولی در هر صورت می خواستم بدونید کاری که دارید انجام می دید (و هر اسمی که روش بذاریم) مطمئناً کار بزرگیه و شما حق بزرگی به گردن خیلی از اونهایی که مثل من خیلی چیزها ازتون یاد گرفتن دارید

امیدوارم همچنان بدون اهمیت دادن به کسانی که به هر نحو از مطالبتون سرقت می کنند همین طور به کارتون ادامه بدید.

فقط تنها پیشنهادم خود طراحی سایته که چون از بلاگر و سرویس های مختلف دیگه (و اغلب رایگان و در برخی موارد فیلتر شده در ایران) استفاده شده و از طرفی طراحی گرافیکی سایت یه مقدار اذیت کننده است، زحمت شما رو تحت‌الشعاع قرار می ده. اینجا یک سایت مرجعه و به نظرم حیفه که با این همه زحمتی که روش کشیده می شه، در حد یک وبلاگ دیده بشه.

خود من در زمینه طراحی وب فعالیت می کنم و خوشحال می شم اگه تمایل داشته باشید، هر کمکی که از دستم بر بیاد تو این مورد در خدمتتون باشم. شاید بتونم قسمتی از دینی که به شما دارم را ادا کنم.

من عاشخ لحن جدی این پستت شدم آخه :* خیلی جذبه داری من نمی دونستما :دی
الان ملت می ترسن دیگه سوال نمی کنن :دی
شوخی کردم عزیزم. کی میای با دستورای خوشگل خوشگل؟

salam tayebeh jan

man modate ziadi nist ke ba site shoma ashna shodam ama to hamin modat kheili estefade kardam .hamoon tor ke khodetoon goftin motaleye shakhsi ham kheili moheme .site shoma mano vageam asheghe ashpazi karde.

omidvaram hamishe tanetoon salem va deletion khosh baashe

baraye shoma va khanevadeye mohtarametoon behtarin hato arezoo daram

age kam comment mizaram ro hesabe bi tavajohi nazarin .internetam najoore

bazam merciiiiiiiiiiiiiiiii baraye hame chi

khoda ghovat

sara

:*مرســـــــــــــــی طیبه جون بابت همه زحماتت و خسته هم نباشی

طیبه جون
سلام
استاد عزیز دل
من چند ساله که خواننده یا بهتره بگم که معتاد سایت و مطالب شمام ولی تا حالا نتونسته بودم کامن بذارم براتون.
شاید باورتون نشه که من حتی وقتی امتحان جامع دکتری داشتم هم روزی چند تا از رسپی های شما رو میخوندم بعد میرفتم سراغ درسام این چند وقته هم نتونستم از اعتیادم کم کنم.
من تا چند وقت پیش حتی کته هم درست نکرده بودم ولی چند تا از رسپی های شما رو عین یک بچه کلاس اولی واو به واو درست کردم و نتیجه شگفت انگیز بود!
امروز که دیدم شما برگشتین برام سومین خبر خوش و شادی این هفته بود. همیش از ته دلم برای شما و خونواده و گل پسرتون دعا میکنم و بهترین ها رو براتون از خدا می خوام.
همیشه شاد و سلامت و موفق باشین انشاله

bebakhshid chera nazarat dide nemishe?

وای طیبه جون، بی نهایت خوشحالم که قراره برگردین. بی نهایت خوشحالم

tayebe jan vaghean site khob v kameli dari.az lotfo mohabate bikaranet mamnonam v behtarinha ro barat arezu mikonam

ســـــــــــلام
اول که خیـــــــلی خیلی خوشحالم دوباره اومدین.
بی کران سپاسگذارتونم و براتون آرزوی بهروزی روز افزون دارم.
واقعا تغییر عالیه خواهد بود......

من واقعا شما رو استاد خودم میدونم و همیشه ازکار شما لذت میبرم . بابت تمام زحمت هایی که کشیدید ا شما قدر دانی میکنم و امیدوارم همیشه سلامت باشید تا ما از شما یاد بگیریم :*** خیلی دوستون دارم

سلام و خسته نباشید به شما دوستان

بابت این همه زحمت و تلاش جهت بهینه سازی سایت واقعا دست مریزاد باید به شما گفت. کاش میتونستم در این زمینه به غیر از استفاده از رسپی ها کمک دیگری هم به شما دوستان داشته باشم .

آرزوی موفقیت و سلامتی در همه زیمنه های زندگی رو براتون دارم و امیدوارم که روز به روز در ادامه این راه پیروز و سربلند باشید .

همت بلند دار که مردان روزگار

از همت بلند به جایی رسیده اند

سلااااام .. طیبه جون سلاااااام .. مروارید جون سلاااام .. کارگاه آشپزسازی سلاااااام ... برو بچ عزیز کارگاه سلام
دلمون حسااااااااااااااابی تنگ شده بود برای همه ... خیلی خوشحالم که این تنفس عمیق داره کم کم تموم میشه و باز
داریم باهمدیگه میریم زیر آب برای غواصی میون پدیده های خوشمزه و زیبااااااااا, بعضن ناشناخته هایی که دهن ادم هم از دیدنشون اب میفته چه برسه به کشف و مزمزه کردنشون ..... توی خونه ما همیشه ذکر شما و این کارگاه و زحمات واقعن , واقعن فراوون و بی منتیکه متقبل میشین ... این متن حرف دل خیلیا بود که شما رو و هدفتون رو درک میکنن .. بسیار جامع و کامل و روشنگر بود ...... به شخصه باعث افتخارمه هر کمکی ازم

بربیاد در خدمت باشم .. این کارگاه برای خود من بیشتر ازونچه فکر کنید اموزنده بوده نه فقط اموزش آشپزی
بلکه اموزش اخلاق , تعهد کاری و وجدان انسانی ... من هربار که میام اینجا محاله بدون یادگرفتن نکته تازه ای
صفحه رو ببندم ... تا همیشه مدیون شما و محبتهای خواهرانه و بی منتتون هستم ... امیدوارم ما هم روزی بتونیم جبران ذره ای ازینهمه لطف رو بکنیم و ازون مهمتر ماهم بتونیم در خودمون داشتن این قلب دریایی رو تمرین
کنیم ..... موفق و سلامت و شاد باشید .. بی صبرانه منتظر حضور گرم و سبزتون هستم استـــــــــــــاد

باز هم سلام خدمت شف عزیز و این بار مروارید عزیز که بر اساس نوشته های بالا برداشت می شه که هر دوی شما مشغول تهیه مطالب فوق بوده اید. باید خسته نباشید به شما گفت. من با تمام مطالبی که گفته اید کاملا موافقم در این زمان که حضور شما کمرنگ شده بود (البته این از دید ما کاربران بوده) چون حالا می فهمم که قرار بوده حضور پررنگ تری هم داشته باشید.

به هر حال در این زمان من سرچ های زیادی در سایت های آشپزی و شیرینی پزی ایرانی و خارجی داشتم و متأسفانه شاهد سوء استفاده های زیادی از مطالب و نوشته های شما در سایت های ایرانی خصوصا بدون ادیت جزیی بود و همونطور که شما هم گفته بودید حتی مطالب کاملا شخصی رو هم به خودشون نسبت داده بودند
!!!!!!

یه سوال داشتم البته توقعی ندارم بلافاصله جواب بگیرم اما امید دارم که در مجموعه ی سوالات متداول مواد اولیه به جواب برسم

راستش دیشب خیلی در سایت های مختلف ایرانی و خارجی به دنبال عکس و توضیحاتی در زمینه ی انواع نشاسته بودم یه جایی در کامنت های رسپی های خودتون دیده بودم که مروارید جون جواب داده اند هر جا می گیم نشاسته از نشاسته ی ذرت باید استفاده کرد مگر این که نوع نشاسته قید شود متأسفانه من فقط یک نوع نشاسته دیدم و می دونم که اون هم در تهیه فرنی برای دخترم و حلوای نشاسته ازش استفاده می کنم و نمی دونم این نشاسته ی چی هست اما در تحقیقات اینترنتیم!! فکر کنم که این نشاسته، نشاسته ی گندم باشه حالا اگر که امکان داشته باشه و این موضوع هم (هر چند می دونم با دقتی که شما دارید حتما در مجموعه ی سوالات متداول مواد اولیه اون رو با عکس و تفصیل آورده اید) به هر حال اگر امکانش باشه این مشکل من هم مثل همه ی اشکالات دیگه ای که داشتم و شما با توضیحات و عکس ها روشن کرده اید باعث سپاسگزاری خواهد بود نمی دونم چطوری می شه از زحمات بیدریغ شما تشکر کرد به هر حال کمکی از دست من بر بیاد خوشحال می شم که انجام بدم

ببخشید مثل این که عکس نشاسته ی من ارسال نشده بود. این عکس تنها نشاسته ای هست که من توی خونه دارم و می خواستم بدونم که این نشاسته ی چیست و معمولا توی رسپی ها بهش نشاسته ی چی می گن و از چی گرفته شده گندم؟

سلام طیبه عزیز. وقتی دیدم به روز کردی کلییییییییییییییییییییییییی خوشحال شدم. امیدوارم که موفق و پیروز باشی. دعای خیر من و خانواده که همراهته. سبک و سیاق آشپزیم رو بالکل متحول کردی
دوست داریم و منتظر رسپی های خوب و عالیت هستیم

سلام عزیزم
اصلا اینطور که میگید نیست، شما بنیانگذار این سبک و سیاق نوشتن نیستید. قبل از شما وبلاگهای خوب آشپزی به زبان فارسی وجود داشت. از شما قدیمی تر هم هستن.
آشپزی رنگین که تمام دستوراتشون متعلق به خودشونه،
وبلاگ ماری
چننچه
تنبل خونه شاه عباسی
گورمند

مطبخ خاله خانم

آشپزخانه کوچک من

و خیلی وبلاگهای دیگه، این وبلاگها چند تاشون به
مرور زمان تبدیل به سایت شدن مثل شما ، خیلی هاشون روش کارشون را عوض کردن و عکس مرحله به مرحله گذاشتن و حتی به مرور عکاسیشون بسیار حرفه ای و زیبا شده، اما خیلی قبل از شما کارشون را شروع کرده بودن و دستوراتشون مال خودشون بود. اصلا این نبود که از روی دستورات نت کپی برداری کرده
باشن. .
حالا چه کاریه که تاکید دارین شما این کار را به دیگران یاد دادین؟ شما هم از سایتهای خارجی و همین دوستان که نام بردم یاد گرفتین عین خیلی های دیگه.
شف جان فدایی هایی که دارید تو وبلاگها و سایتهای دیگه ایجاد مزاحمت میکنند و فکر میکنن آسمون به زمین اومده و شما استاد بی بدیل آشپزی و شیرینی پزی هستین. البته در هنر شما هیچ شکی نیست و واقعا خسته نباشید.
اما اینجور حرکتها موجب میشه که آدم فکر کنه شما انسان از خودراضی و مغروری هستید.

در ضمن یک مطلب دیگه شما که بنیانگذار این سبک میدونید خودتون را بیاین یک کاری کنید ، اینقده از لغات انگلیسی استفاده نکنید.شما که کل مطلب را ترجمه می کنی معادل مناسب برای کاور و اسلایس و رسپی و فراستینگ و ویسک کردن و یک پنس ... استفاده کنید. نفرمائید که اینها لغات مصطلح هستند و اشکالی نداره که 100% اشکال داره

شف جان خلاصه کلام تاثیر گذاری را دیگران باید بهش برسن در موردتون و نظر بدن نه خودتون. مگه نه؟

سلام طيبه عزيز

نمي
دوني از ديدن پست هاي جديد چقدر خوشحال شدم. اين طوري حس مي كنم تو هم پشت كامپيوترت
نشستي. البته چيزي كه بديهيه اينه كه كسي كه چنين وبلاگي مي نويسه كه در اين حد
دقت و وسواس تو كاراش داره امكان نداره سه ماه تمام وبلاگشو تنها بذاره و همين طور
شاگرداشو! و بازم پشت كامپيوترش هست. يه مطلب ديگه اينه كه اين پستهاي جديد نشون
مي دن تو تنفس عميقت هم سخت كار كردي! چون دسته بندي اين اطلاعات خيلي زمانبره. واقعاً
خسته نباشي.

طيبه جان گذشته از هنر و قلم زيبا و هر چيز ديگه
اي كه تو كامنتها ميخوني و بهت مي گن خصوصيتي كه داري و براي من خيلي با ارزشه
سخاوتته. راستش من بارها و بارها ديدم كه مردم هيچ وقت فوتهاي كوزه گري شونو نمي
گن و آدم رو سر مي دونند. اما تو بخلي تو كارات نيست و سخاوتمندانه از چيزي كه مي
دوني دريغ نمي كني. واقعاً دوست دارم بدوني كه براي من يه قوت قلب بزرگي هستي. من همه
فايلهارو سيو كرده و اسامي اونا رو توي يه فايل اكسل دسته بندي كردم كه وقتي لازم
شد بدونم تو كدوم فولدر هستند. اونايي رو هم كه درست كردم بردم تو Word. خلاصشون كردم
و پرينت رنگي گرفتم گذاشتمشون توي يه clear book كه هر وقت خواستم سريع چيزي درست كنم دم
دستم باشه. مطالب تو رو به عنوان درس در نظر گرفته و با دقت مي خونمشون. بهترين كلاس
آشپزي واسه كسي مثل منه. دقيق، رايگان،
دم دست، وقت كلاسش رو هم خودم تعيين مي كنم كه كي بشينم پاي درس!

ما يك ضرب المثل خانگي!
(ساخته خواهر كوچكترم) داريم كه در اوج
تقديرو قدرداني و ستايش از هنر كسي به زبان عاميانه و دوستانه مي گيم. من هم هر جا
از كارات حظ مي كنم اون رو تكرارش مي كنم و دعات مي كنم. اون اينه: قيز ديير كي
قيقاناخ دي يعني دختر نيست كه! خاگينه اس! ( يه چيزي فراتر از زبان از بيان
زيبايي كارهايت قاصر است و پنجه طلا و دست مريزاد و اي ول
و هزار ماشالا و غيره !)

ً طيبه عزيز اين كامنت رو كه اين قدر
طولاني كردم واسه اينه كه نمي خوام زود زود كامنت بذارم و وقتتو بگيرم. مي خوام تو
همين كامنت حرفامو بگم. در هر حال اينا رو مي نويسم تا بگم خيلي دوستت دارم. واقعاً
از وقتي شناختمت از صميم قلب براي خودت و خانوادت دعا كرده و مي كنم. برات آرزوي
سلامتي و موفقيت مي كنم. اميدوارم هميشه شاد باشي و اجر اين همه زحمت رو از خدا
بگيري.

ارادتمند مينا از تبريز

الان که سوال پرسیدن هنوز بسته نشده یک سوال مهم که مدتهاست داشتم را
بپرسم
و اگه به نظرتون سوال دیگرانم هست به پرسشهای متداول خامه اضافه بشه

در
رسپی هایی شما مقداری ویپینگ کرم دارین مثلا 36 گرم ، اگه از قنادی
پودری
به نام پودر خامه گرفته باشیم آیا همون 36 گرم را باید استفاده کرد و شیوه
استفاده
هم همونه؟ یا باید با شیر قاطی کنیم پودرمون رو؟ چقدر پودر خامه با چقدر
ویپینگ کرم مساوی است ؟ به چه نسبتی با شیر مخلوط بشه ؟

من چیزی به
نام دریم ویپ یا ویپینگ کرم نیافتم فقط پودر خامه میگن

این دو چه
فرقی داره؟

گاهی شما میفرمایید که به جاش خامه فرم گرفته بزنین .
چقدر خامه فرم گرفته با چقدر ویپینگ برابره؟

این پرسش را میتونین
به پرسشهای خامه اضافه کنین

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...