2013/08/20

كرم شانتيي

 


"كرم شانتيي" با نام فرانسوي "كغم شانتيي" crème Chantilly و نام انگليسي "شانتيلي كريم" Chantilly cream كه بعضا در ايران با نام "كرم شانتي" شناخته ميشه در حقيقت همون خامه فرم گرفته است!

يعني "كرم شانتيي" نام ديگري براي "خامه فرم گرفته" هستش!

تفاوت بين خامه فرم گرفته و كرم شانتيي سيستماتيك نيستش و در واقع نميشه آنچنان تعريف خاصي براي اين دو بيان كرد. بعضا گفته ميشه كه تفاوت اين دو در اينه كه كرم شانتيي عملا خامه فرم گرفته شيرين شده است. اما واقعيت اينه كه خب خامه فرم گرفته هم اغلب شيرين درست ميشه!


تاريخچه خلق كرم شانتيي به صورت نادرست و بدون شواهد نسبت داده ميشه به Francois Vatel از maître d'hôtel در Château de Chantilly حدود نيمه قرن هفدهم. اما در واقع نام شانتيي رو متصل ميكنن به Baronne d'Oberkirch كه خامه رو در Hameau de Chantilly حدود نيمه قرن هجدهم ستايش كرد.
نام هاي "crème Chantilly", "crème de Chantilly", "crème à la Chantilly", "crème fouettée à la Chantilly" تازه در قرن نوزدهم رواج پيدا كرد.
احتمالا نام شانتيي براي خامه فرم گرفته به دليل اينكه قلعه شانتيي سنبل غذاهاي شيك بود متداول شد.



از تاريخچه اش كه بگذريم اگر احيانا جايي در يك "رسپي" ديديد كه از شما "كرم شانتيي" ميخواد بدانيد و آگاه باشيد كه بايد خامه فرم گرفته درست كنيد.

براي تهيه كرم شانتيي:
- شما ميتونيد مثل هميشه خامه فرم گرفته رو با استفاده از خامه طبيعي درست كنيد كه بهترين و سالمترين گزينه است.

- يا اينكه ميتونيد خامه فرم گرفته رو از تركيب خامه با پودر خامه تهيه كنيد.


و البته به صورت تجاري پودرهايي در بسته بندي هاي شيك به همين عنوان به فروش ميرسند كه اسمشون ميتونه: "كرم شانتي" يا "كرم شانتيلي" يا "شانتيلي كريم" باشه. كرم شانتي با ماركهاي مختلف خارجي و ايراني در بازار موجوده كه ميتونيد از سوپر ماركتها يا فروشگاههاي لوازم قنادي تهيه كنيد.
روي بسته معمولا قيد ميشه كه شما بايد اين مقدار پودر رو با چه ميزان آب و يا شير مخلوط كرده و سپس به چه مدتي هم بزنيد.
با اين شيوه نتيجه يك كرم با غلظت تقريبا مطلوب خواهد بود. اما اگر مايليد خامه فرم گرفته شما بسيار سفت و مناسب براي فرم دهي و شكلدهي با قيف و ماسوره باشه بهترين كار اينه كه هر بسته پودر كرم شانتيي رو با يك پاكت خامه معمولي (200 ميلي ليتر) مخلوط كرده و به اين شيوه خامه فرم گرفته رو تهيه نماييد.



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...