2013/08/31

سوسيس ماهي - بودن بلان شير


از سري سوسيس هاي سفيد سوسيس مرغ و سوسيس ميگو رو ياد گرفتيد. چون قولش رو داده بودم سوسيس ماهي رو هم آموزش ميدم.
و البته يه قول ديگه هم داده بودم اونم اين بود كه اين شيوه تهيه سوسيس رو به شكلي ساده تر و سريعتر بهتون آموزش بدم كه اونم امروز خواهيد ديد. با اين شيوه عملا در عرض چند دقيقه سوسيسهاتون آماده است و ميتونيد راحت به بقيه كارهاتون رسيدگي كنيد (مثلا ورزش كردن!)


فيله ماهي 500 گرم
سفيده تخم مرغ 3 عدد
پودر پياز 1 ق چ
پودر تخم گشنيز نصف ق چ
پودر سير ربع ق چ
پودر فلفل سفيد 1 ق چ
نان تست 2 ورقه
شير 3 تا 4 ق غ
خامه 200 ميلي ليتر


با فيله كردن ماهي شروع ميكنيم
فرقي نميكنه از چه نوع ماهي اي استفاده ميكنيد. منتها اگر از ماهي هايي استفاده كنيد كه تيغ يا خار زيادي ندارن كار خودتون آسونتر ميشه. مثلا من ماهي شير رو به ماهي هاي ديگه ترجيح ميدم
ابتدا يه تيكه از ماهي رو جلو روتون بذاريد. با كارد از وسط –نزديك به تيغ كمرش- نصفش كنيد. بعد يك لبه از پوستش رو با كارد از گوشت جدا كنيد. حالا انگشتتون رو با ملايمت زير پوست ماهي حركت بديد. پوست ماهي يك تيكه جدا ميشه بدون اينكه يك ذره از گوشتش بهش چسبيده باشه. اين كار هم تجربه ميخواد هم حوصله. بعد كه پوست رو جدا كرديد با انگشتها گوشت ماهي رو لمس كنيد تا خارهاش رو پيدا كنيد. همه رو با نوك انگشت شست و اشاره بكشيد بيرون. ماهي شير تقريبا تيغ نداره و فيله كردنش 5 تا 10 دقيقه بيشتر طول نميكشه. که این زمان بستگی به تجربه تون داره.
نيازي نيست وسواس نشون بديد. آش و لاش شد هم مهم نيست. اصلا بهتر هم هست چون قراره در هر صورت فيله ماهي رو لهش كنيم


فيله ماهي و نمك و سفيده تخم مرغ رو ميريزيم توي غذاساز و دستگاه رو روشن ميكنيم تا كاملا گوشت له شه
دقت داشته باشيد فيله ماهي و سفيده تخم مرغ بايد كاملا سرد باشن
براي اطلاعات بيشتر در مورد غذاساز يا بلندر به اين پست مراجعه كنيد.
ادويه ها رو هم اضافه كرده و باز دستگاه رو روشن كنيد
حاشيه نون رو جدا كنيد. نون رو توي شير خيس داده و آبش رو گرفته و به مخلوط اضافه كرده و ميكس كنيد
حالا خامه رو هم اضافه كنيد
در نهايت بايد يك موس كاملا يكدست داشته باشيد


سفتي موس رو در اينجا ميتونيد مشاهده كنيد
(براي ديدن مراحل با تفصيل بيشتر به پست سوسيس مرغ مراجعه كنيد)




خب حالا ديگه سوسيس ها رو توي سلفون ميپيچيم
براي ديدن شيوه درست كردن سوسيس به پست بودن بلان مراجعه كنيد

نكته تازه اي كه ميخوام بگم اينه كه من معمولا روزهايي كه فرصت خيلي كمي دارم ديگه براي پيچيدن سوسيسهاي كوچولو  وقت نميذارم و كل مواد رو به شكل يك سوسيس گنده با سايز يك رول كالباس در ميارم. ديگه حتي توي قيف هم نميريزم و فقط با قاشق مواد رو روي سلفون ريخته و به شكل يك سوسيس بزرگ تپل آماده اش ميكنم.
اينبار هم واسه اين سوسيس ماهي براي اينكه شيوه كار رو ببينيد و بتونيد در مواقع ضروري به اين شيوه عمل كنيد من موس رو به دو قسمت تقسيم كرده و دو تا دونه سوسيس كپل باهاش درست كردم.
به همون شيوه كه توضيح دادم رولشون كرده و سر و تهش رو پيچونده و گره زدم.


اينكه سوسيستون خوشگل و شيك دربياد و توش حفره و حباب نداشته باشه فقط و فقط به دقت و حوصله و ظرافت مربوط ميشه و اينكه چقدر تو اينكار تجربه داريد. مثلا من در عرض چند دقيقه چشم بسته هم ميتونم درستش كنم.
و البته قيافه اونقدري مهم نيست. منتها اگر حوصله به خرج بديد خوشگلتر ميتونيد درش بياريد.
در اين تصوير سايز سوسيس رو ميتونيد با سايز فلفل دلمه اي مقايسه كنيد.


براي سويسهاي بزرگتر زمان پخت بالا ميره.
دقيقا به همون شيوه اي كه توضيح دادم سوسيسها رو توي آب قرار بديد به طوري كه روي سوسيس هم آب داشته باشيد. يه دونه "كارتوش" واسه اش درست كنيد.
وقتي آب به جوش اومد بعد از 15 دقيقه خاموشش كرده و اجازه بديد سوسيس توي آب بمونه تا سرد شه.

بعد از آب بيرون آورده و روي دو تيكه دستمال كاغذي آشپزخونه قرارش بديد تا آبش گرفته شه.
با قيچي دو سرش رو قيچي كنيد و به راحتي سلفون رو از دور سوسيس باز كنيد.

برش زده و توي روغن تفت داده و سرو كنيد.

من خودم دوست دارم تفتش بدم كه كاورش طلايي شه.
منتها آقاي شوهر ساده اش رو ترجيح ميدن. پس من اينبار ساده سروش كردم.


من روي مقداري اسفناج و در كنار سس كره قهوه اي سرو كردم.
سس كره قهوه اي از سسهاي بسيار خوشمزه است كه توصيه ميكنم حتما امتحانش كنيد. طعم كاراملي و عطر جالبي داره.
براي درست كردن سس كره قهوه اي به اين پست مراجعه كنيد
من رو كه ميشناسيد از مصرف نمك اجتناب ميكنم. مخصوصا در مورد اين سس. چون اگر نمك نداشته باشه هنگام خوردنش طعم بيسكويت كاراملي واسه آدم تداعي ميشه! ناهار و دسر باهم!!!
ولي شما نمك بريزيد (يا نريزيد؟!)


براي اضافه كردن فاكتور كرانچ هم از مكعبهاي كوچولوي فلفل دلمه اي قرمز و زرد استفاده كردم كه خوردنشون در كنار اين سس خالي از لطف نيست.




به جرأت ميتونم قسم بخورم كه اين سوسيس يك اپسيلون هم بوي ماهي نداره. دليلش هم اينه كه من فقط از ماهي تازه استفاده ميكنم. اصلا من اهل فريز كردن نيستم. ماهي رو تازه از سر اسكله يا بازار ماهي فروشها خريده و درجا مصرف ميكنيم. ماهي تازه بوي اقيانوس ميده و بوي اقيانوس هم بوي بدي نيست. به دليل اضافه كردن ادويه ها هنگام پختش تو خونه يه بوي خوب سير ميپيچه كه واسه مني كه عاشق سيرم مسرت بخشه.
لطفا شما از هر ادويه اي كه دوست داريد با هر ميزاني كه مايليد استفاده كنيد. و تا اونجايي كه براتون مقدوره از ماهي تازه استفاده كنيد كه هم طعمش عالي ميشه هم بوش.
فقط يه مورد رو بگم: اگر دوست نداريد دستتون بو بگيره در موقع فيله كردن ماهي از دستكش استفاده كنيد. من عاشق اينم كه دستهام با مواد غذايي در تماس باشن و همه چيز رو لمس كنم. اصلا كل لذت آشپزي به همينه. پس هرگز دستكش نپوشيده و در عوض صد بار دستم رو ميشورم.



اين سوسيسها عالي فريز ميشن. و حتي اگر از ناهار چيزيش اضافه اومد و توي يخچال موند تا شب كيفيتشون اصلا تغيير نميكنه. سرده اش هم خوشمزه است منتها ميتونيد توي مقداري روغن يا كره تفتش بديد كه هم گرم شه هم طلايي رنگ.
سوسيس ماهي يكي از بهترين شيوه ها براي خوروندن ماهي به بچه هاست.
مخصوصا به اين شيوه كه ديگه اصلا هم درست كردنش وقتي از آدم نميگيره. هر چند كه من شخصا ظاهر اون سوسيسهاي كوچولو رو ترجيح ميدم ولي خب تنبلي ذاتي من رو بهش واقفيد؛ آشپزي بايد سريع و ساده و لذت بخش باشه!
پس لذت ببريد!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...