2013/11/16

طرز تهيه خمير پيراشكي


پيِرُگي Pierogi يا پيِرُشكي Pierożki لقمه هاي خميري اي هستند كه در آب جوشانده شده و سپس در فر پخته يا سرخ ميشوند.

پيرشكي يا به شكل كلي "دامپلينگها" در كل "اوراسيا" رواج دارند و به اسامي مختلفي ناميده ميشند. در ايران به "پيراشكي" معروفه پس ما هم با همين اسم صداش ميزنيم. پيرشكي يا "پيراشكي لهستاني" به صورت سنتي تشكيل شده از خميري با تركيب آب و آرد كه با مواد مختلف پر ميشه. سنتي ترين فرمش: سيب زميني,نوعي ترشي كلم, گوشت چرخ كرده, پنير و يا ميوه است. كه به صورت غذا يا دسر سرو ميشه.

همينطور كه گفتم اين مدل پيراشكي ابتدا آب پز و سپس سرخ ميشه؛ پس نبايد "پيراشكي لهستاني" با "پيراشكي روسي Pirozhki" كه در حمام روغن سرخ ميشه اشتباه گرفته بشه.

امسال كه مرواريد جون به ديدن ما اومده بودند من حداكثر استفاده رو از اين مهمون با صرفه (!) كردم و حتي يك روز ناهار رو مهمون ايشون بوديم! من سالها پيش از مرواريد جون وصف پيراشكي اي كه پيش دوست لهستانيشون ديده بودند رو شنيده بودم. امسال ازشون خواستم كه وقتي تشريف ميارند خونه ما با هم پيراشكي درست كنيم. متاسفانه حمل پنير لهستاني از آلمان به بوشهر امكان پذير نبود پس ما پيراشكي گوشت درست كرديم. كه واسه شما هم بهتره چون در هر صورت به اون پنير دسترسي نداريد!
امروز شما هم مهمون اين رسپي مرواريد جون هستيد:



آرد 2 ليوان
نمك ربع ق چ
تخم مرغ 1 عدد
روغن يك و نيم ق غ
آب ولرم ربع ليوان
شير ولرم ربع ليوان



آرد و نمك رو توي ظرف ميريزيم. تخم مرغ و روغن رو اضافه ميكنيم




آب و شير رو اضافه كرده و هم ميزنيم تا خميري شه.




براي سهولت كار ميتونيد همه رو توي غذاساز بريزيد. همين كه خمير شكل گرفت دستگاه رو خاموش كنيد.

خمير تا اندازه اي چسبناكه.



توي يك كيسه قرار داده و توي يخچال ميذاريم تا استراحت كنه. نيم ساعت يا يك ساعت.




بعد از اينكه استراحت كرد خمير رو از كيسه خارج ميكنيم.
روي سطح كار آرد ميپاشيم و شروع ميكنيم به ورز دادن خمير. ورز دادن باعث ميشه كه خمير چسبندگيش رو از دست بده و همين سرد بودن خمير هم به كم كردن چسبناكيش كمك ميكنه. پس فقط هر از گاهي مقداري آرد روي سطح كار بپاشيد و ورز بديد.

شيوه ورز دادن خميرها رو ميتونيد در اينجا و اينجا و اينجا مشاهده كنيد.

وقتي خمير فرم گرفت و لطيف شد ديگه آماده استفاده است.



سطح كار رو آرد ميپاشيم و خمير رو با وردنه خيلي نازك پهن ميكنيم.

برش زده و استفاده ميكنيم.



پيراشكي ميتونه فيلينگهاي بسيار متنوعي داشته باشه. گوشت يا مرغ يا ماهي يا ميگو يا سبزيجات يا پنيرها يا ميوه ها. دنيا زير دستتونه!

شيوه استفاده از اين خمير و طبخ و سرو پيراشكي رو به صورت جداگانه در پست بعد شاهد خواهيد بود.




براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...