2014/02/22

كيك سالگرد ازدواج شش ضلعي


"عليرضا" –داداش آقاي شوهر- تصميم گرفته بود كه براي دومين سالگرد ازدواجشون يه كيك شش ضلعي سفارش بده. ماجراي اين كيك شش ضلعي اينه كه چند ماه پيشش "حبيبه" –زن عموي مهدي- براي تولد شوهرش رفته بود قنادي و يك "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" سفارش داده بود. روز تولد كه عليرضا رفته بود كيكش رو تحويل بگيره با يه موجود عجيب الخلقه مواجه شده بود كه كوچكترين شباهتي به يك كيك شش ضلعي منظم نداشته. بگذريم كه چقدر بحث پيش اومده بود و نهايتا هم يه كيك آماده ديگه خريده بودند. مهم اينه كه اين "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" تو دل عليرضا بدجوري لونه كرده بود در حدي كه براي اولين بار از من درخواست يه كيك كرد!
از اونجايي كه من منم (!) برام غير ممكن بود كه يه كيك سفيد ساده با يه روبان درست كنم. اصلا دستم به كار نميرفت! ديگه من اين مدليم!
هر چي هم دوتايي با آقاي شوهر تو گوشش خونديم كه يه كيك خوشگل ديگه واسه ات درست ميكنيم تو كتش نميرفت و داشتن اين "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" بد جوري تو دلش بود.
منم بدون اينكه بحثي كنم گفتم: "باشه."
و كار خودم رو كردم!!!
با پذيرفتن اينكه احتمال به آتش كشيده شدنم وجود داره!


عليرضا بدجوري استقلاليه. وقتي ميگم "بدجوري" شما تا تهش رو بخونيد. يعني من تقريبا به يقين رسيدم كه رنگ خونش هم آبيه!
من روزي صد هزار بار خدا رو شكر ميكنم كه آقاي شوهر اهل هواداری تیم های فوتبال نيست و اوقات فراغتش رو صرف مسائل دیگه مورد علاقه خودش ميكنه. اگه بدونيد داداشهاي آقاي شوهر واسه رنگ آبي و قرمز چه كارها كه نميكنند.
بگذريم. نتيجه اينكه "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" به صلاحديد من تبديل شد به "كيك شش ضلعي منظم كوچك آبي ساده با يه روبان قهوه اي".


چون عليرضا ميونه اش با فوندانت خوب نيست من چاره اي نداشتم جز اينكه از يك روبان قهوه اي براي پايين كيك استفاده كنم. رفتم سر صندوقچه روبانهام ديدم به‌به يه مدل روبان دارم كه با آدم حرف ميزنه. اصلا خوراك كيكه! درجا جرقه يك "كيك الهام گرفته از اين روبان" در ذهن من زده شد.
يعني تصميم گرفتم كه كيكه رو آبي كار كنم با خطوط مارپيچي قهوه اي رنگ با شكلات و چون عليرضا اصرار به وجود روبان پايين كيك داره خود روبانه رو هم روي كيك نصب كنم.
تا اينجاش "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" تبديل شده بود به "كيك شش ضلعي منظم كوچك آبي طرحدار با يه روبان قهوه اي با طرح طلايي".

تو مدتي كه داشتم به كيك فكر ميكردم يه آن به ذهنم رسيد حالا كه كيك واسه سالگرد ازدواجه بذار يه عروس و داماد واسه روي كيك درست كنم. چند گزينه رو بالا و پايين كردم و يكهو باز يه جرقه ديگه زده شد. گفتم حالا كه بدنه كيك رو دارم با شكلات كار ميكنم بذار عروس و داماد رو هم به صورت سيلووِت با شكلات كار كنم. و چون يك طبقه جلوه نداشت گفتم بذار دو طبقه اش كنم.
پس "كيك شش ضلعي منظم كوچك سفيد ساده با يه روبان قهوه اي" شد "كيك شش ضلعي منظم كوچك آبي طرحدار دو طبقه با يه روبان قهوه اي با طرح طلايي"!
با پذيرفتن عواقب خطرناك اين تصميم خودسرانه!



طبق معمول هميشه‌مون از روز قبلش با كيك شروع ميكنيم.
كيكهايي كه تحمل وزن رو دارند گزينه مناسبي براي كيكهاي چند طبقه هستند از جمله:

همينطور كه در پس زمينه اين تصوير مشاهده ميكنيد من از يك قالب گرد استفاده كردم.
يك كاغذ رو شش تا زدم و بريدم و به شكل يك شش ضلعي منظم با سايز مناسب در آورده و بعد روي دو لايه كيك دايره اي شكلم قرار داده و با كارد اره اي برش زدم.
البته قالبهاي شش ضلعي با ابعاد و اندازه هاي مختلف در بازار موجوده ولي خب چه كاريه؟!



طبقه دوم كيك رو از يك كيك مستطيل شكل استخراج كردم.
يعني به همون ترتيب باز كاغذ رو تا زدم و يك شش ضلعي به سايز مورد نظرم درست كردم و بعد روي كيك قرار داده و با كارد اره‌اي برش زدم.



به كيك شربت دادم و براي لايه مياني كيكها هم طبق سفارش عليرضا از باتركريم و موز و گردو استفاده كردم.


چون اين مرحله رو بارها در كيكهاي مختلف نشان داده و توضيح داده ام ديگه تكرار نميكنم با فرض اينكه شما تمام مطالب كارگاه رو از اول تا آخر با دقت مطالعه كرده و به موضوع اشراف كامل داريد.






براي كيك تاپر عروس و داماد ابتدا شكلات رو تمپر كردم.
عنايت ويژه به اين موضوع داشته باشيد كه اگر شما شكلات رو به درستي تمپر نكنيد شكلات در دماي محيط شكل خود را حفظ نخواهد كرد.
به اين مفهوم كه اگر بعد از اجراي عروس و داماد شكلات رو در يخچال يا فريزر بذاريد كه سفت بشه؛ بعد از اينكه از يخچال بيرون آورديد و روي كيك نصب كرديد احتمالا با عظمت هر چه تمام تر با كمال افتخار يه پنج دقيقه اي شكل خودش رو حفظ ميكنه! بلكه هم كمتر!
پس براي اينكه عروس و داماد شما از گردن يا كمر وا نرن توصيه اكيد دارم كه شكلات رو به درستي تمپر كنيد.
شرمنده ام كه عنوان ميكنم: "كار ساده اي هم نيست". مجددا شرمنده!
من تا اونجايي كه امكان داشته شيوه تمپر كردن رو بارها توضيح دادم و نهايتا هم يك پست اختصاصي براش قرار دادم. به خوبي مطالعه كرده و به ميزان زيادي تمرين كنيد.

من يه قيف كاغذي درست كردم و شكلات تمپر شده رو توش ريختم.
طرح مورد نظرم رو روي كاغذ روغني پياده كردم و بعد پشت كاغذ با شكلات عروس و داماد رو اجرا كردم.
اين رو هم چون قبلا بهش پرداختم تكرار نميكنم. فقط براي سهولت دو تا لينك ميدم اولي به شيوه درست كردن قيف و دومي به اجراي يك كار مشابه با شكلات.



و اما اصل ماجرا:
از هر كرمي كه مايليد ميتونيد استفاده كنيد. كافيه به مبحث كرمها مراجعه كنيد.
عليرضا بارها طعم باتركريمهاي مختلف من رو چشيده بود و با وجود اينكه من خامه رو بهش پيشنهاد كردم اصرار داشت كه حتما كيك با باتركريم درست بشه.
قابل توجه دوستاني كه تصور ميكنند باتركريم ايروني پسند نيست! و عليرضا يك مرد با ذائقه اي صد درصد ايرانيست!

من باتركريم آلماني رو انتخاب كردم چون كم‌شيرينه (آخه حبيبه ذائقه‌اش با كيكهاي كم‌شيرين جوره) و چون عليرضا فيلينگ رو موزي ميخواست من كرم رو با اسانس موز معطر كردم.
براي رنگ كيك از تركيب دو رنگ آبي "اسكاي بلو" و "رويال بلو" ي ويلتون استفاده كردم. اينقدر كم‌كم رنگ اضافه كردم تا به اون تركيبي كه دوست داشتم رسيدم.

شيوه پوشش دادن يك كيك رو در اين پست مصور توضيح دادم كه ميتونيد مطالعه بفرماييد.
براي يك كيك شش ضلعي كار به مراتب سخت تره كه با حوصله و آرامش بسيار زياد قابل اجراست. كافيه بچه‌تون رو دو ساعت بفرستيد دنبال نخود سياه. در واقع باباش رو بايد بفرستيد. خودتون وارد‌تريد!

اين ابزاري كه در تصوير بهتون نشون دادم يه پلت فلزيه. من هم فلزيش رو دارم هم پلاستيكيش. فلزيش براي اون مرحله نهايي كه قراره با گرما كار كنيد مناسبه. البته طبق معمول تاكيد ميكنم كه با كارد معمولي هم ميشه.

براي انتقال طبقه دوم روي طبقه اول كيك همينطور كه قبلا هم در اين كيك سه طبقه ديده بوديد؛ كافيه كيك رو دقايقي در فريزر قرار بديد تا به خوبي سفت بشه و به راحتي بشه دقيقا در مركز كيك زيرين قرارش بديد.



و اما روبان:
در شرايط آرماني من از فوندانت استفاده ميكردم. كه خب هميشه هم مقداري فوندانت آماده به خدمت در يخچالم موجود ميباشد. ولي عليرضا تاكيد كرده بود كه فوندانت دوست نداره. پس گفتم از خرازي يه روبان قهوه‌اي قطور بگيره. دو تم قهوه‌اي خريده بود كه من از اون روبان كه به رنگ شكلات مورد استفاده من نزديكتر بود استفاده كردم.  
اون روبان خوشگله رو هم كه الهام دهنده كيك بود از طول از وسط نصف كردم و در نقاطي روي روبان قهوه اي چسبوندم. بعد روبانها رو شستم و خشك كردم و روي كيك نصب كردم. خيلي ساده است. كافيه كيك اندكي خارج از يخچال باشه تا سطح باتركريم كمي نرمتر بشه. روبان به راحتي به كيك ميچسبه. منتها بايد با حوصله باهاش برخورد كنيد تا ظريف در بياد.
در عكس سمت راست بالا مشاهده ميكنيد كه چطوري ابتدا و انتهاي روبان به هم متصل شده. كافيه اندكي باتركريم به پشت روبان بزنيد؛ به راحتي به هم متصل ميشن.

كيك همينطوريش هم خيلي خوشگله. ولي من ادامه دادم...


به تعداد زيادي قيف كاغذي درست ميكنيم.
شكلات رو تمپر ميكنيم.
و روي سطح كل رو به طور كامل با مارپيچهاي غير منظمي پوشش ميديم.



در نهايت براي نصب "كيك تاپر عروس و داماد" بايد كاغذ رو از شكلات جدا كنيم. توجه ويژه داشته باشيد كه گفتم كاغذ رو از شكلات جدا ميكنيم و نگفتم شكلات رو از كاغذ جدا ميكنيم. اين خيلي مهمه.

يه برش خيلي ظريف با چاقو بالاي كيك ايجاد كنيد و شكلات رو به آرامي توي باتركريم فرو كنيد. خوبي باتركريم برخلاف خامه به اينه كه چون در يخچال سفت ميشه به خوبي برش ميخوره.

نگران نباشيد اين عروس و داماد شكلاتي شب موعود چند ساعت روي كيك در دماي محيط با صلابت روي كيك ايستاده بودند!

براي ديدن كيك تاپر به شكل عروس و داماد در پستهاي گذشته ميتونيد به اين لينك و اين لينك مراجعه كنيد.



درسته كه يك كيك مجلسي اين مدلي حداقل دو روز كار ميبره ولي اون نتيجه نهاييش و عكس العملهاي حضار هميشه تمام خستگي آدم رو از تنش بيرون ميكنه. همين شادي غير قابل وصف اطرافيانه كه واسه آدم يك دنيا ارزش داره.
جاتون خالي شب خوشي بود (از بد حادثه مقارن با شب عشاق هم بود!!!) واسه من خيلي به ياد ماندني شد چون بچه‌ام بعد از دو سال و نيم تلاش بالاخره موفق شد "مثل يك مرد" شمعها رو فوت كنه (ديگه كم‌كم داشتم به استعداد بچه ام مشكوك ميشدم. مهدي تو اين يك سال اخير به طرز بسيار مضحكي شمع فوت ميكرد!). و چون ما هميشه فقط خونه عمو عليرضا فشفشه روشن ميكنيم بچه ام دو روز بود ميزان ذوق و شوقش آمپر چسپونده بود! جاي همه خالي.

من و مهدي، عمو عليرضا و زن عمو حبيبه رو خيلي دوست داريم چون عليرضا هميشه سرشار از انرژيه و از اون مدل آدمهاي خيلي شاد و شلوغ كه تو رو سر ذوق مياره و حبيبه هم بي نهايت مهربون و خالي از يك ذره ريا. انشالا كه پيوندشون هر روز مستحكم‌تر باشه و سالها در كنار هم خوشبخت زندگي كنند.
ايشالا سال ديگه كيك تولد پنج قلوهاشون!!!
با اين دعا من صد درصد به آتيش كشيده ميشم. اينبار به دست حبيبه!



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...