2014/09/27

تهيه سس ووستشير در خانه


توضيح دادم كهسس ووستشير اصلا چي هست و كاربردش چيه. درسته كه سس ووستشير معمولا به عنوان يك سس آماده و صنعتي به فروش ميرسه ولي مدتيست كه برخي اين سس رو در خانه نيز تهيه ميكنند. مواد اوليه اصلي سس ووستشير رو خدمتتون توضيح دادم. رسپي اي كه در زير خواهيد ديد ورژن من از اين سس هستش.



سركه سفيد يك و نيم ليوان
پياز 1 عدد
سير 3 حبه
ريشه زنجبيل 3 سانتيمتر
فلفل قرمز 1 عدد
ليمو 1 عدد
تمر هندي 80 گرم
خرما 8 عدد
ماهي آنچوي 3 عدد
دانه هاي هل 3 عدد
دانه هاي ميخك 4 عدد
چوب دارچين 1 عدد
دانه هاي تخم گشنيز 1 ق غ
فلفل سياه نصف ق چ
فلفل سفيد نصف ق چ
پودر خردل 1 ق چ
پودر زردچوبه 1 ق چ
نمك نصف ق چ
سس سويا 2 ق غ
روغن زيتون 1 ق غ
آب دو و نيم ليوان





زنجبيل رو پوست گرفته و درشت خورد ميكنيم. (اندازه اي كه دادم حدوديه وسواس به خرج نديد)
براي اطلاعات بيشتر در مورد ريشه زنجبيل به اين پست مراجعه نماييد.




سير و پياز رو هم درشت خورد ميكنيم.
بايد از فلفل تازه استفاده كنيد ولي زياد مهم نيست كه قرمز باشه يا سبز. درشت خوردش كنيد.
ليمو رو هم با پوست اسلايس كنيد.



تمر هندي و خرما رو توي دو ليوان آب خيس ميديم.



ادويه هاي مختلف رو بدين صورت آماده ميكنيم:
دانه هاي هل بايد با چاقو برش داده بشن.
فلفل سفيد و فلفل سياه و خردل و زردچوبه به صورت پودري استفاده ميشه.
دانه هاي ميخك رو ميتونيد از ادويه فروشي ها تهيه كنيد. 
چوب دارچين رو ميتونيد از ادويه فروشي ها تهيه كنيد. 
دانه هاي تخم گشنيز رو ميتونيد از ادويه فروشي ها تهيه كنيد. 


همه اين مواد رو در ديگ بريزيد و سركه رو بهش اضافه كنيد.

سس سويا رو نيز اضافه ميكنيم.



ماهي هاي آنچوي رو شسته و در ديگ ميريزيم.




براي اطلاعات بيشتر در مورد آنچوي به اين پست مراجعه كنيد.



مخلوط تمر هندي و خرما رو به خوبي چنگ ميزنيم تا با آب مخلوط بشه.
و توي ديگ ميريزيم. نصف ليوان آب باقي مونده رو توي كاسه اي كه تمر و خرما توش بوده ريخته و به اين ترتيب باقي مانده آب تمر رو هم (با هسته هاش) توي ديگ ميريزيم.
در نهايت نمك رو هم اضافه ميكنيم.



هم زده و زير ديگ رو روشن كرده و اجازه ميديم تا با حرارت ملايم براي خودش بپزه و جا بيافته و غليظ بشه.

سسهاي صنعتي خيلي رقيق هستند كه خب توجيه اقتصادي داره ولي ما در خونه سس رو غليظ درست ميكنيم چون اينطوري نگهداريش هم آسونتره.
ميزان غلظتش دست خودتونه من معمولا اجازه ميدم اينقدر غليظ شه تا به اندازه يك تا يك و نيم ليوان سس برسم.
توجه داشته باشيد كه حرارت بايد ملايم باشه تا عطر و طعم مواد به خورد سس بره. بسته به غلظتي كه ازش ميخوايد ممكنه دو سه ساعت هم طول بكشه. هرچي حرارت اجاق كمتر بهتر.

عطر اين سس خيلي قويه پس حتما هود رو با قوي ترين درجه روشن كنيد كه خونه بو نگيره. زياد بو نگيره. كه خب البته ميگيره! چاره اي نيست.



وقتي به غلظت مناسب رسيديم از روي حرارت برداشته و اجازه ميديم كاملا سرد شه.



توي صافي ريخته و با قاشق هم ميزنيم و فشار ميديم تا همه عصاره اش گرفته شه.



سسي كه باقي مونده همون سس ووستشيره.

سس رو در شيشه ريخته و در يخچال نگهداري ميكنيم.



چون سس خيلي غليظه و طعم و عطر بسيار قوي تري نسبت به ورژن صنعتيش داره بايد توجه داشته باشيد كه نبايد يكباره كل اندازه اي كه در رسپي ها بهتون داده ميشه رو استفاده كنيد. پس كم كم توي غذاها ريخته و ميچشيم و در صورت نياز بيشتر اضافه ميكنيم.
كلا طعم و ذائقه رو بايد هر فرد خودش بسنجه و تنظيم كنه. شما فقط يك نگاه به مواد اوليه اين سس بندازيد متوجه ميشيد كه حتي چند قطره ازش چه تاثيري ميتونه توي طعم غذاها به جا بذاره!
اين سس به دليل وجود سركه به اين سادگيها فاسد نميشه پس ميتونيد با خيال راحت در يخچال نگهش داريد. ولي توصيه ميكنم با همين اندازه ها كار كنيد و چند برابرش نكنيد. همين اندازه هم كفاف يك سال مصرف يك خانواده رو داره. البته بستگي به خانواده اش داره!

حالا ديگه از اين سس در تمام رسپي هايي كه ازتون سس ووستشير ميخواد ميتونيد استفاده كنيد. و يا حتي غذاهاي ابتكاري خودتون. همينطور كه گفتم اينقدر عطر و طعم اين سس قوي هست كه ميتونيد در آشپزيتون فقط از همين سس استفاده كنيد و ديگه به غذا ادويه ديگه اي نزنيد. بسيار كاربردي و كار راه بندازه.
تقديم با عشق! لذت ببريد.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...