2014/11/15

تيمباله ارزن با سس قارچ و گوشت


ارزن رو ميشه خيلي ساده به شيوه ای که شرح دادم درست كرد و ساده هم سرو كرد. و البته ميشه هم به يه شكل پيچيده تر باهاش برخورد كرد. به عنوان مثال تصويري كه روبروي خود داريد تصوير تيمباله ارزنه.
قبلا با تيمباله يا تيمبالو آشنا شديد (به دليل شكلش كه مثل طبله به اين اسم خونده ميشه) اما با برنج. اينبار من يه تيمباله بهتون نشون ميدم كه با ارزن درست ميشه.
و در كنارش هم يه سس قارچ و گوشت درست كردم كه مكمل خوبي براي اين تيمباله ميتونه باشه.


ارزن نصف ليوان
آب يك ليوان
تخم مرغ 2 عدد
شير ربع ليوان
جوز هندي يك شانزدهم ق چ
چدار رنده شده 3 ق غ
تره خورد شده 1 ق غ
اسفناج خورد شده 2 ق غ


پياز 1 عدد
سير 1 حبه
گوشت چرخ كرده 100 گرم
رب گوجه فرنگي 2 ق غ
آب يك و نيم ليوان
فلفل دلمه اي قرمز خورد شده 2 ق غ
برگ بو 1 عدد
قارچ متوسط 3 عدد
سس ووستشير 2 ق غ
نمك و فلفل سياه



ارزن رو مطابق دستور با نصف ليوان ارزن و يك ليوان آب آماده ميكنيم و با چنگال دونه هاي ارزن رو از هم جدا ميكنيم و ميذاريم كنار.
اين تيمباله بافتش مثل "كيشه" منتها ديگه برعكس كيش كراست نداره.
اگر مايل نيستيد اين تيمباله رو با ارزن درست كنيد ميتونيد از كينوا يا بلغور گندم استفاده كنيد.
ارزن در هنگام تفت دادن و پختن بوي فوق العاده مطلوبي داره و طعمش هم بسيار به بلغور گندم نزديكه و اگر به شيوه اي كه گفتم آماده اش كنيد شفته نميشه و قشنگ دون دون و خوشگل پخته ميشه.
منتها همين تيمباله با للك هم عالي در مياد. پس ميتونيد مطابق دستور با بلغور ريز گندم للك درست كنيد.


فر رو روي درجه 180 سانتيگراد قرار ميديم.
تخم مرغ رو ويسك ميكنيم.
شير رو اضافه كرده و جوز هندي رو هم روش رنده ميكنيم.
پنير چدار رو ريز رنده زده و توي مخلوط ميريزيم.
اگر چدار نداريد ميتونيد از پارمزان استفاده كنيد.
تره و اسفناج رو هم توش ميريزيم.



هم ميزنيم و بعد ارزن رو هم اضافه ميكنيم.



دو ظرف سراميكي كوچك يا يك ظرف سراميكي بزرگ رو به خوبي با روغن چرب ميكنيم.
لزومي نداره سراميكي باشه از ظروف پيركس يا فلزي يا سيليكوني هم ميتونيد استفاده كنيد. شكلش هم مهم نيست ولي تيمباله بهتره شكل طبل رو تو ذهن آدم تداعي كنه.

مخلوط رو توي قالب ميريزيم و توي يه ظرف مرتفع قرار ميديم و توي ظرف آب جوش ميريزيم. به طوري كه تا نيمه قالب آب داشته باشيم.
بارها گفتم بهتره زير قالبها يه تيكه دستمال آشپزخونه قرار بديم كه ظرفها توي آب سر نخورن.
ظرف رو توي فر قرار ميديم.
زمان پخت براي دو قالب 40 تا 45 دقيقه است. و زمان پخت براي يك قالب يك ساعت هستش.


تو اين فاصله سس گوشت رو آماده ميكنيم.

پياز و سير رو خورد كرده با گوشت و برگ بو و كمي روغن شروع ميكنيم به تفت دادن تا زماني كه رنگش كمي قهوه اي شه.
رب گوجه فرنگي و آب و نمك و فلفل رو اضافه كرده و اجازه ميديم بپزه تا غليظ شه.
كمي كه غليظ شد فلفل دلمه اي رو اضافه ميكنيم.
و بعد سس ووستشير.
طرز تهيه سس ووستشير رو ميتونيد اينجا مطالعه كنيد.


قارچها رو خورد كرده و توي سس ريخته هم ميزنيم و سريع زيرش رو خاموش ميكنيم. قرار نيست قارچها زياد بپزن.



تيمباله رو از فر خارج كرده؛ از آب بيرون آورده و 5 دقيقه بهش استراحت ميديم.



توي ظرف سرو مقداري از سس گوشت ميريزيم.



با چاقو دور تيمباله رو شل ميكنيم و كمي تكونش ميديم كه مطمئن شيم از قالب جدا شده.
اگر از ابتدا قالب رو خوب چرب كرده باشيد به راحتي از قالب جدا ميشه.




تيمباله رو به آرومي از قالب جدا كرده و روي سس قرار ميديم.


بافت تيمباله كاملا نرم و لطيفه، در عين حالي كه شفته نشده، موقع جويدن هم ارزن هنوز دونه دونه است.



تركيبش با چدار و تره يه طعم عالي رو ايجاد ميكنه. اسفناج با طعم خنثي اي كه داره يه بافت نرم و آبدار به تيمباله ميده. و جوز هندي يه عطر عالي رو در غذا ايجاد كرده.
سس قارچ و گوشت طرفدار زيادي داره منتها اگر اهل گوشت خوردن نيستيد ميتونيد حذفش كرده و از قارچ بيشتري استفاده كنيد.
بسته به اينكه خورنده چقدر گرسنه باشه اين غذا براي دو نفر (و يا يك فروند آدم خيلي گشنه) مناسبه.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...