2015/01/10

سس مایونز با سفيده تخم مرغ


خيلي بده كه يكي از اعضاي خانواده دچار معذوريت هايي باشه و نتونه به دليل بيماري همراه بقيه عزيزانش سر سفره از خوردن همه غذاها لذت ببره. ما اين مشكل رو از زماني كه بچه بودم با ماماني خانم داشتيم چون ايشون نميتونند زرده تخم مرغ مصرف كنند روزهايي كه سالاد الويه داشتيم من از ديدن اينكه مامانم نميتونه بخوردش ناراحت ميشدم. يه روز تصميم گرفتم كه مايونز رو با سفيده تخم مرغ درست كنم. يعني بيس مايونز همون باشه اما به جاي زرده از سفيده استفاده كنم. رسپي رو با تعداد متفاوتي سفيده امتحان كردم كه ببينم با چند سفيده اين رسپي بهترين نتيجه رو ميده. و صد البته كه به سرعت به نتيجه دلخواهم رسيدم.
من مدتي بعد از عكاسي از اين سس مايونز كه با زرده تخم مرغ درست ميشه اين يكي رو براتون عكاسي كردم. منتها از اونجايي كه هميشه يه رسپي واجب تري وجود داشت كه پستش كنم؛ اين عكسها براي مدت طولاني اي در آرشيو خاك خوردن!
امروز به دليل اينكه تصميم داشتم منوي شيريني هاي امسال رو شروع كنم و باز اين رسپي ميرفت واسه سال بعد و شايد سال بعدش يا سال بعدش (!) با خودم گفتم بذار پستش كنم كه اگر امروز اين رو آنتن نرفت شايد ديگه نوبت بهش نرسه.
دارم به پست سس مايونز با زرده تخم مرغ نگاه ميكنم ميبينم تاريخش مربوط به سال دو هزار و يازده ميشه ما الان دو هزار و پانزده هستيم و من تازه اين رفيق سفيده تخم مرغيش رو ميخوام پست كنم. اين ليست انتظارم واسه خودش معضلي شده.



سفیده تخم مرغ 2 عدد
نمک يك چهارم ق چ
پودر خردل نصف ق چ
شکر يك چهارم ق چ
آبلیموی تازه 2 ق چ
سرکه سفید 1 ق غ
روغن مایع یک و یک چهارم لیوان



سفیده تخم مرغ و نمك و پودر خردل و شكر و سركه و آب ليموي تازه رو توي غذاساز يا مخلوط كن يا بلندر بريزيد.
همينطور كه در اين تصاوير ميبينيد من با همزن مايونز رو درست كردم. اصلا فرقي نميكنه از چه دستگاهي استفاده ميكنيد. حتي ميشه با چنگال هم مايونز درست كرد. فقط خيلي طول ميكشه.



دستگاه رو روشن ميكنيم در حدي كه همه مواد با هم به خوبي كاملا مخلوط بشن.



حالا از بالاي دستگاه قطره قطره روغن رو اضافه ميكنيم. در حالي كه دستگاه روشنه.
مشاهده ميكنيد كه كم كم فرم ميگيره.


وقتي به اين غلظت رسيديد ديگه نيازي نيست روغن رو قطره قطره اضافه كنيد و ميتونيد سرعت اضافه كردن روغن رو بيشتر كنيد.


بعضي وقتها نياز نميشه كه همه روغن رو استفاده كنيم.
به غلظت سس دقت كنيد.
هر زمان كه مشاهده كرديد غلظتش در حد مطلوبه ديگه از اضافه كردن روغن دست بكشيد.


و به اين ترتيب سس مايونز سفيد و زيبايي خواهيم داشت بدون زرده تخم مرغ.
حالا قانون سس مايونز اينه كه هميشه سس مايونزي كه فقط با زرده تخم مرغ درست ميشه خوشمزه تر از اون سس مايونزيه كه با تخم مرغ كامل درست ميشه. و خب ديگه خودتون ميتونيد حدس بزنيد كه مسلما خوشمزه تر از سس مايونزي خواهد بود كه تنها با سفيده درست شده باشه.
شما با سفيده تخم مرغ ميتونيد يه مايونز خوشمزه و با كيفيت درست كنيد. طعمش خوب خواهد بود و براي افرادي كه با مصرف زرده تخم مرغ مشكل دارند بسيار مناسبه.


نياز هست در اينجا تذكر بدم كه حتما از سفيده تخم مرغ كاملا تازه استفاده كنيد. و از سفيده فريز شده استفاده نفرماييد.
اين مايونز زمان نگهداريش و تعداد روزهايي كه در يخچال عمر ميكنه كمتر از مايونزهاي ديگه است. و من مثل هميشه عنوان ميكنم كه تلاش كنيد هميشه چيزهايي كه خودتون با زحمت و دقت و كيفيت در خانه تهيه ميكنيد رو به روز مصرف كنيد. يعني به اندازه نياز درست كنيد و ترجيحا همون روز مصرف كنيد.
انشالا ياد گرفتن اين سس مايونز موجب بشه كه همه افراد خانواده شما هم بتونن سر يك سفره از همه غذاها لذت ببرند.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...