2015/01/17

پوست گريپ فروت شكري و شكلاتي


پست امروزم از اون پستهاست كه مخاطب جسور مي‌طلبه! اگر شما يك انسان جسور هستيد با يك ذائقه كاملا جسورانه؛ بايد مژده بدم كه خوب جايي اومديد. امروز روز شماست.
آنچه كه قراره تا لحظاتي ديگه توضيح بدم درجه خلوصش يه چيزيه تو مايه هاي شكلات تلخ نود درصد! چيزي كه تصويرش در برابر شما قرار داره عملا انفجار طعمه. يعني وقتي اين شيريني رو ميخوري به حدي طعمش قويه كه مغزت سوت ميكشه و مثل اين ميمونه كه يه مشت محكم خورده تو صورتت! حس چشايي آدم درجا شوكه ميشه. اگه بخوام يه مثال بزنم كه بهتر روشن شه بايد بگم مثل لحظه اوليه كه يه آدامس اُربيت اكاليپتوس رو ميجوي و درجا با تمام وجود ميگي: "اوه!!!". يا يه مثال ديگه اينكه داري پرتقال پوست ميگيري و تا چاقو رو فرو ميكني تو پوستش روغن پرتقاله يه جهش ناگهاني به سمت صورتتون رو هدف ميگيره و محكم چشاتون رو ميبنديد و سرتون رو سريع عقب ميكشيد و ابروهاتون رو درهم ميكنيد و باز ناخودآگاه ميگيد" اوه!!!"
اين پوست گريپ فروت شكري خوشمزه هم ميزان تمركز طعمش به حدي شديده كه مثل اين ميمونه كه يك كيلو پرتقال رو يك دفعه فرو كني تو حلقت. انفجاري از طعم مركبات.
جالبه نه؟!
اگر مشتري شديد ادامه بدم!
بله؟
پس بزن بريم.

فقط قبلش توضيح بدم كه اين رسپي از خداي شكلات جناب آقاي ژك تغز هستش كه معرف حضور هستند من قبلا زياد از ايشون ياد كردم.


خب من سال 2013 طرز تهيه پوست مركبات شكري رو توضيح دادم و بعدش هم يه ابداع داشتم براي درست كردن پوست مركبات شكري به صورت برگهاي پاييزي. در اين دو پست من از پوست پرتقال و نارنگي استفاده كردم. شيوه كار رو همه ميدونيد و عمل كرديد و خوشبختانه مورد پسند هم واقع شده چون واقعا چيز خوشمزه ايه.

امروز قراره با پوست گريپ فروت كار كنيم.
پوست گريپ فروت يه لايه سفيد رنگ ضخيم داره كه شما قراره اون رو نگه داريد. پس مطابق تصوير پوست گريپ فروت ها رو جدا ميكنيم.



بعد از اينكه گريپ فروت رو پوست گرفتيم؛ به شكل نوارهاي يك اندازه برششون ميزنيم.



دقيقا مطابق دستور پوستها رو در آب سرد ريخته و ميجوشونيم و آبكش ميكنيم.

 درسته كه ما براي پوست نارنگي و پرتقال چهار مرتبه اين مرحله جوشاندن پوستها رو تكرار ميكنيم و رسپي ژك براي گريپ فروت هم همين رو ميگه؛ منتها نظر من اينه كه پوست گريپ فروت با چهار بار جوشوندن شيرين نميشه و بين هشت تا ده بار نياز هست كه پوستها رو بجوشونيم تا تلخيشون گرفته شه.
يه تجربه ديگه هم كه دارم اينه كه گريپ فروتهايي كه ترش مزه هستند پوستشون به مراتب تلختر از گريپ فروتهاييه كه مزه شيريني دارند. پس نياز هست بيشتر جوشانده بشن.



همينطور كه مشاهده ميكنيد قسمت سفيد رنگ پوست گريپ فروت بعد از چند دست كه آبش رو ميجوشونيم و عوض ميكنيم تغيير رنگ ميده و خيلي خوشرنگ ميشه.
در اينجا شما بايد پوست رو بچشيد. بعد از بار پنجم ديگه هر بار كه پوستها رو آبكش ميكنيد يه كم بچشيد. تلخيش بايد در حد تحمل باشه. اگر شما بتونيد تلخي پوست رو تحمل كنيد يعني ديگه شيرين شده و نيازي به جوشاندن مجدد نيست.


در اين مرحله بايد پوستها رو در شربت بجوشونيم.
بسته به ميزان پوست گريپ فروتي كه داريد شيرين ميكنيد شربت درست كنيد.
اندازه شربت بايد به حدي باشه كه كاملا پوستها رو پوشش بده.
و همينطور كه توضيح دادم ميزان آب و شكر رو مساوي بگيريد.
اجازه بديد شربت به جوش بياد و بعد زيرش رو كم كنيد و بذاريد پوستها با شعله ملايم در شربت به مدت دو ساعت بپزن تا كاملا شيرين بشن. شربت كم كم غليظ ميشه و شكر به جسم پوستها رسوخ ميكنه و پوستها شيرين و خوشمزه ميشن.
بچشيد و اگر ديديد شربت خيلي غليظ شده ولي پوستها هنوز شيرين نيستند باز به ميزان مساوي آب و شكر رو مخلوط كرده و به ديگ اضافه كنيد.
در هر حال بايد پوستها اينقدر توي شربت حرارت ببينند تا كاملا شيرين بشن.

بعد از اينكه پختش به اتمام رسيد از روي حرارت برداريد و اجازه بديد پوستها درون شربت خنك بشن.
بعد ميتونيد در ظروف در بسته با شربت در يخچال تا چند هفته نگهداريش كنيد.

اگر نكات رو رعايت كنيد هرگز شربتش شكرك نخواهد زد.



اينطوري پوستها مثل مربا خواهند بود. نرم و مارمالادي و خوشمزه.
منتها موقع سرو به عنوان شيريني شما بايد حتما پوستها رو آبكش كنيد كه شيره اضافيش گرفته شه.

حتي همين رنگ نارنجيشم دل آدمو ميبره! پوست گريپ فروت فوق العاده زيباست.



براي اينكه پوستها رو با شكلات كاور كنيم بايد اجازه بديم اندكي سفت شن. پس توي يه سيني يه لايه فويل آلومينيوم قرار ميديم و  پوستها رو روي شبكه يا توري ميذاريم و چند ساعتي صبر ميكنيم تا پوستها خشك بشن و بتونن فرم خودشون رو حفظ كنن.

اينكه چقدر سفت يا نرم باشن ديگه كاملا بستگي به ذائقه شما داره. هر از گاهي يه دونه اش رو بخوريد. ثواب هم داره!




مطابق دستور شكلات رو تمپر كنيد.
بعد دانه دانه پوستهاي گريپ فروت رو تا اندازه اي كه دوست داريد توي شكلات فرو ببريد.
يك قطعه كاغذ روغني روي سيني قرار بديد و پوستهاي كاور شده رو روي كاغذ روغني بچينيد تا شكلات خودش رو بگيره.

اگر شكلات رو صحيح تمپر كنيد همينطور كه در تصوير مشاهده ميكنيد نهايتا يه لايه براق و زيباي نازك شكلاتي روي پوستهاي گريپ فروت خواهيد داشت.

 شما براي سرو پوستهاي گريپ فروت شكري سه گزينه داريد.
اول اينكه بذاريد شيره اش گرفته شه و نرم سرو كنيد.
دوم اينكه بعد از اينكه شيره اش گرفته شد در شكر بغلتونيد و بذاريد كمي خشك شه.
سوم اينكه با شكلات كاور كنيد.



به هر شكلي كه شما بخوايد سروش كنيد اين پوستهاي گريپ فروت خوشمزه خواهند بود. چه ساده چه شكري و چه با شكلات. شكلات شيري يا ساده يا سفيد يا تلخ؟

باز بر ميگردم به اول عرايضم كه گفتم اين پوستها انفجار طعم مركبات هستند. اگر تا به حال پوست گريپ فروت شكري رو مزه نكرديد بايد بگم كه منتظر خوردن اون مشت محكم باشيد! يعني طعم تلخ و شيرين پوست گريپ فروت با يه شكلات نود درصد دبش! ذائقه من نرمال نيست همه اينو تا به حال متوجه شديد. من حتي از چشيدن طعم تلخي هم لذت ميبرم. قهوه تلخ... شكلات تلخ... و حتي پوست گريپ فروت هم تلخش بيشتر ميچسبه. ولي من ذائقه خاصي دارم و به قول خارجكي ها "پَلِت" انعطاف پذيري دارم. پس شما مرتب بچشيد و تا زماني كه شيرينيش براتون مناسب نيست دست از پختنش بر نداريد.
هرچند كه توصيه ميكنم اجازه بديد اون طعم تند مركبات توش باقي بمونه. لطف خاص خودش رو داره.

حالا ببينم كدوماتون جسوريد!



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...