2015/06/02

پاوند کیک


پاوند کیک Pound cake یه کیک معروف قدیمیه که به طور سنتی تشکیل شده از یک پاوند از چهار ماده اولیه. یعنی یک پاوند آرد، کره، تخم مرغ، شکر. یعنی وزن هر چهار ماده باید برابر باشه. پس میشه با وزن کمتر اما برابر هم پاوند کیک رو درست کرد. پاوند کیک به صورت سنتی معمولا در قالب "لوف" یا قالب "بانت" درست میشه. قالب لوف همون قالب نان تسته و قالب بانت قالبیه که میان تهیه.
امروزه دیگه پاوند کیک رو به اون شیوه سنتی و با اندازه های برابر درست نمیکنند و به همین دلیل هم هست که رسپی های بسیار زیادی برای این کیک وجود داره که هر کدوم بافت متفاوتی دارند.
پف پاوند کیک در اثر بیکینگ پودر و جوش شیرین نیست. دلیل پف پاوند کیک هم زدن طولانی مدت کره و شکر و بعدش هم تخم مرغه.
پاوند کیک به دلیل نداشتن بیکینگ پودر بافتی متراکم داره. به دلیل وجود کره بافتی سنگین داره. در برخی از رسپی ها برای مرطوب تر شدن کیک، مقداری از کره با روغن مایع جایگزین میشه. یا مقداری خامه یا باترمیلک یا ساور کریم به کیک اضافه میشه. بعضا حتی به پاوند کیک بیکینگ پودر و جوش شیرین اضافه میشه که باعث کمتر شدن تراکم این کیک میشه.



کره 225 گرم
آرد یک و نیم لیوان
شکر یک لیوان
وانیل 1 ق چ
تخم مرغ 5 عدد




کره رو از نیم ساعت قبل از یخچال بیرون بیارید.
زمانی آماده است که وقتی با انگشت روش فشار میدیم به راحتی فرو بره.




تخم مرغ ها هم باید به دمای محیط برسند.
اگر فرصت کافی ندارید، تخم مرغها رو در ظرف آب ولرم قرار بدید. ولی توصیه میکنم از قبل برنامه ریزی کنید.
تخم مرغها رو توی کاسه ریخته و با همزن دستی یا چنگال مقداری هم بزنید.



رسپی میگه اندازه قالب لوف شما باید 12 در 22 سانتیمتر باشه.
اما شما میتونید از ابعاد مشابه استفاده کنید.
یا اینکه اصلا از لوف پن استفاده نکنید.

اینی که در تصویر میبینید یه قالب لوفه با اندازه 10 در 27 سانتیمتر.
قالب رو چرب کنید و بعد کاغذ روغنی انداخته و کاغذ رو چرب کنید.



کره و شکر و وانیل رو با همزن برقی و سرعت متوسط رو به بالا به مدت 8 دقیقه هم بزنید.
هر از گاهی با قاشق کره رو از لبه های ظرف به مرکزش جابجا کنید.
این هم زدن کره و شکر یکی از عاملهای اصلی پف کردن کیکه پس با وسواس عمل کنید.

فر رو روی درجه 180 سانتیگراد قرار بدید.



اندک اندک تخم مرغ رو بهش اضافه میکنیم و با همزن برقی به خوبی هم میزنیم.



تا زمانی که همه تخم مرغ با کره مخلوط بشه.



آرد رو کم کم اضافه کرده و با دور کم همزن به اندازه ای که مخلوط شه هم میزنیم.




مایه رو در قالب میریزیم.



روش رو با قاشق صاف میکنیم.



قالب رو توی فر میذاریم.
به مدت 60 تا 65 دقیقه. یا تا زمانی که تستر فرو برده شده در مرکز کیک، تقریبا تمیز بیرون بیاد.



زمان پخت بسته به سایز و جنس قالب متغیر خواهد بود.
همینطور که گفتم لزومی نداره که حتما از قالب لوف استفاده کنید.
پس زمان پخت رو باید خودتون برای قالبهای مختلف با تجربه بدست بیارید.



اجازه میدیم کیک در قالب به مدت یک ساعت باقی بمونه.
بعد از قالب خارج میکنیم. و اجازه میدیم کاملا سرد شه.



حالا با کارد به ابعاد دلخواه اسلایسش میکنیم.



بافت کیک همینطور که در تصویر به خوبی مشاهده میکنید کاملا متراکمه.
ولی اصلا خمیری نیست.
میبینید که بافتش طوریه که به راحتی پودر میشه.
یعنی با همون هم زدن زیاد کره و شکر و تخم مرغ این کیک پف میکنه و بافتش زیبا و متراکم میشه. (یعنی بدون بیکینگ پودر اینقدر عالی میشه. من با بیکینگ پودر هم امتحان کردم و به نظرم به این خوشمزگی نمیشه.)



این کیک به تنهایی بسیار خوشمزه است.
خالی خالی خوردنش لذت زیادی داره.
یا با یه لیوان شیر. یا قهوه. یا چای.
ولی همین کیک رو میتونید به عنوان بیس کیک تولد هم مورد استفاده قرار بدید.

پاوند کیک در ظرف در بسته چندین روز به خوبی و با کیفیت عالی در دمای محیط باقی میمونه.
این کیک هم از اون کیکهاست که توی یخچال بافتش کاملا عوض میشه.
یک برشش رو برای امتحان به مدت یک ساعت توی یخچال قرار بدید. دقیقا منظورم رو متوجه میشید. بافتش سفت میشه و میشه یه چیزی بین کیک و بیسکویت. بازم خوشمزه خواهد بود. ولی من توصیه میکنم کیک رو خارج از یخچال نگهداری کنید.

راستی من این کیک رو به هرکی دادم خورده؛ بالاتفاق نظرشون این بوده که : طعم کیکهای دوران کودکی مون رو میده.
یکی از کیکهای مورد علاقه منه.
امتحان کنید.

رسپی از marthastewart


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...