2015/06/20

فوسیلی با چیکن ماتزارلا و گوجه فرنگی خشک شده


امسال برای ماه رمضون برنامه ام اینه که خوراکی هایی که بسیار سریع آماده میشن رو انتخاب کنم. یکی از مواردی که بین غذاهایی پاستاییم انتخاب کردم این غذاست. از اسمش نترسید خیلی بی آزارتر از این حرفاست که فکرش رو میکنید.

روغن زیتون 3 ق غ
سینه کامل یک مرغ
پاپریکا 1 ق غ
سیر 2 حبه
گوجه فرنگی خشک شده سه چهارم لیوان
نمک و فلفل قرمز
شیر یک و نیم لیوان
پنیر ماتزارلا 1 لیوان
پاستا 250 گرم
ریحان یک مشت



برای این "خوراک پاستا" بهتر اینه که از فوسیلی یا حالا هر مدل پاستای پیچ پیچی که در دسترستون هست استفاده کنید. دلیلش هم اینه که این مدل پاستا به دلیل فرمی که داره میزان بیشتری سس رو به بدنه خودش جذب میکنه.
ولی خودتون رو مقید نکنید. اگر تو این گرما با زبون روزه سختتونه از خونه بیرون برید؛ هر چی تو خونه داشتید استفاده کنید.

برای صرفه جویی در وقت همین الان آب پاستا رو بار بذارید.
اگر هم زمان چند تا کار رو با هم انجام بدید؛ زمان کمتری رو در آشپزخونه سپری خواهید کرد.
پس توی دیگ بزرگی مقدار زیادی آب بریزید و مقداری هم نمک.
بذارید به جوش بیاد.
بعد پاستا رو بپزید.



تو این فاصله که آب میخواد به جوش بیاد؛ سینه مرغ رو به قطعات کوچکتر برش بزنید.

سعی کنید سینه مرغ رو طوری برش بزنید که هر قطعه زیبایی داشته باشه و در کل از نظر سایز حدودا برابر باشند.

توی تابه روغن زیتون فوق بکر بریزید و روی شعله بلند اجاق قرارش بدید.

تیکه های فیله مرغ رو توی تابه بچینید.



تا پشت فیله ها پخته بشه شما روی سطحشون نمک و فلفل قرمز و پودر فلفل پاپریکا بپاشید.
برای تهیه پاپریکا در خانه به این پست مراجعه نمایید.



چون مهدی از فلفل و ادویه زیاد خوشش نمیاد من فلفل قرمز رو حذف کردم و میزان پاپریکا رو هم کم کردم. ولی شما اگر مغذوریت ندارید تا اونجایی که دلتون میخواد توش از هر دو فلفل بریزید.

تیکه های مرغ رو بعد از گذشت دو دقیقه پشت و رو کنید.
ممکنه واسه شما یک و نیم دقیقه طول بکشه. مرغ زمانی آماده وارونه شدنه که شما (مطابق تصویر قبل) رویت کنید که نیمه زیرین مرغ سفید رنگ شده.

سیر رو رنده کرده و توی تابه بریزید.
(و یا از "گارلک پرس" یا دستگاه خردکن سیر استفاده کنید.)

حرارت اجاق رو کم کنید تا با شعله متوسط به تابه حرارت بده.

شما باید از قبل گوجه فرنگی خشک شده درست کنید.
چون میدونم طی این سالها استادش شدید دیگه نیازی نیست بهتون قوت قلب بدم که: "کار خیلی ساده ایه".
فقط یه نکته رو عرض کنم: نیازی نیست بذارید گوجه ها کاملا خشک بشن. یعنی اگر با گوجه های ریز کار کنید عملا دو سه ساعته آماده است.
من معمولا این کار رو شب قبلش انجام میدم. ولی شما میتونید به راحتی از سه ساعت قبل چند تا گوجه رو قاچ کنید و بذارید با حرارت ملایم فر خشک بشن.
یه عطر خوشایند شبیه به زمانی که رب گوجه خانگی درست میکنید تو فضای خونه میپیچه و ... دهن آدم رو آب میندازه!

گوجه ها رو هم توی تابه بندازید و با قاشق چوبی خوب به کف تابه فشارشون بدید تا له شده و تکه بشن و عطر و طعمشون رو به اون ترکیب روغن زیتون و آب مرغ بدن.

چهار پنج دقیقه که با شعله متوسط پخت دیگه کافیه.




پاستا رو بپزید و آبکش کنید.
من شخصا دوست دارم پاستا رو "آلدنته" بردارم. یعنی اینکه وقتی تست میکنیم دورش نرم باشه ولی مرکزش کمی سفت باشه.
ولی مهدی پاستا رو نرم دوست داره.
پس من هم نرم برش داشتم.

شما هم این مورد رو با ذائقه تنظیم کنید. منتها توجه داشته باشید که اگر پاستا زیادی بپزه بعدا توی تابه وا میره چون مجددا باید مقداری توی سس هم پخته بشه و مرتب هم زده بشه. پس توصیه میکنم شما هم کمی سفت برش دارید. مرتب بچشید و اگر نرمیش مطابق با میلتون بود پاستا رو آبکش کنید.



دو راه دارید. یا برای پاستا کمی زودتر شروع کنید و آب پاستا رو بار بذارید و زمانی که داره آبپز میشه مرغ رو بپزید. که در این صورت تا پاستا بپزه مرغ هم آماده است و نیازی نیست مرغ رو از روی حرارت بردارید و کنار بذارید.
یا اینکه نه ، از اول پاستا رو آبپز کنید و آبکش کنید و شروع به پختن مرغ کنید که در این صورت برای اینکه پاستا به هم نچسبه بهتره توی ظرفی بریزید و با مقداری روغن توی اون ظرف همش بزنید که بعدا به هم نچسبند.

پس تا الان مرغ کاملا پخته و گوجه فرنگی ها هم نرم شدن و عطرشون رو به روغن زیتون و آب مرغ دادن.
و از همه مهمتر وقتی از نزدیک تابه رو بو میکنید یه عطر دل انگیز سیر کبابی رو احساس میکنید که از کار خودتون بسیار لذت میبرید! این رو به خاطر این میگم که آخه عملا کار خاصی هم انجام ندادید!


حالا شیر رو توی تابه میریزیم.
من از شیر محلی استفاده میکنم که شیوه استفاده اش رو قبلا عرض کردم.
این شیر کاملا چرب و خامه ایه.
اگر شما از شیر معمولی استفاده میکنید بهتره یکی دو قاشق هم خامه بهش اضافه کنید. یا نه، ترحیج بدید رژیمی بشه!



اگر شما از شیر معمولی استفاده میکنید بهتره یکی دو قاشق هم خامه بهش اضافه کنید. یا نه، ترجیح بدید رژیمی بشه!

شعله اجاق باید متوسط یا ملایم باشه.
اجازه ندید شیر به جوش بیاد.
پنیر ماتزارلا یا همون پنیر پیتزای رنده شده رو هم اضافه میکنیم.
من یک لیوان بهتون دادم ولی اگر عاشق پنیر هستید خیلی بیشتر بریزید.
اصلا قانون پنیر همینه که : هرچی بیشتر بهتر!

همش بزنید.
بعد از مدتی مشاهده میکنید که تمام بدنه تیکه های مرغ با پنیر مذاب پوشش داده میشه.
پنیر که کاملا ذوب شد پاستا رو بریزید توی تابه.
حالا باز هم بزنید تا تمام سطح فوسیلی ها با سس آغشته بشه.


ممکنه احساس کنید که سس خیلی رقیق و زیاده.
ولی اینطور نیست. و پاستا تمام سس رو جذب خواهد کرد.
از روی حرارت بردارید و سرو کنید.
منتها اگر مایلید میتونید ربع ساعت صبر کنید. توی این فاصله سس قدری سرد میشه و پاستا هم هورتی سس رو بالا میکشه و هم غلیظ تر میشه هم سطح پاستا سس بیشتر دیده میشه. دلیلش اینه که پنیر هم سردتر میشه. بعد میتونید سی ثانیه مجددا گرمش کنید و تناول بفرمایید.
اصلا خوبیش به همینه که میتونید قبل از افطار خوراک پاستا رو آماده کنید و دم افطار گرمش کنید و کیفیتش بهتر هم خواهد بود.
این گوجه فرنگی خشک شده در فر رو حتما امتحان کنید. چون موقع خوردن پاستا یه طعم کاراملی ترش و شیرینی هم زیر دندون حس میشه که طعم تازه و خوشایندیه.
این غذا اگر توی یخچال بمونه و بعدا دوباره گرم بشه باز هم خوشمزه خواهد بود.
برای هر نفر چند تکه مرغ و مقداری پاستا توی ظرف بریزید و روش رو با ریحان خورد شده تزئین کنید.
هم ساده هم خوشمزه.



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...