2015/07/28

سالاد نیسواز


سالاد نیسواز  Salade niçoise  یک سالاد معروف فرانسوی است متشکل از گوجه فرنگی، ماهی تن، تخم مرغ آبپز، زیتون نیسی و آنچوی به همراه یک سس وینگرت که در بشقاب یا کاسه با و یا بدون کاهو سرو میشه.
این سالاد رو ممکنه در ورژنهای مختلف با مواد دیگری از قبیل پیاز و آرتیچوک و فلفل قرمز و سیب زمینی و اگر فصلش باشه لوبیا سبز ترد کوچک هم درست کنند. ولی اصلش همونیه که در بالا عرض شد.


روغن زیتون 5 ق غ
سرکه بالسامیک 2 ق غ
آبلیمو 2 ق غ
سس خردل 1 ق چ
سیر 1 حبه
آنچوی 2 فیله
تخم مرغ 2 عدد
لوبیا سبز 20 عدد
کنسرو ماهی تن 1 عدد
گوجه فرنگی خورد شده 1 لیوان
زیتون یک سوم لیوان
سیب زمینی کوچک 5 عدد
دل کاهو یک عدد





درست کردن این سالاد اصلا کاری نداره منتها یه میزان پلس داره که باید رعایت شه و اون قدری زمانبر هستش.
برای اطلاعات بیشتر در مورد میزان پلس به این پست مراجعه نمایید.

اگر فصلشه و در دسترستون هست که میتونید از "چری تمیتو" یا "گریپ تمیتو" استفاده کنید. این روزا تو همه سبزی فروشیها پیدا میشه.
هر کدوم رو به دو قسمت تقسیم کنید.
اگر نه هم که از گوجه فرنگی معمولی استفاده کنید منتها ریزهاش رو سوا کنید که سالادتون خوشگلتر بشه. هر گوجه رو به چهار قسمت تقسیم کنید.

حتما از سیب زمینی های تازه و کوچیک با پوست نازک استفاده کنید. سیب زمینی ها رو هم میتونید آبپز کنید. ولی من طبق معمول توی مایکروفر کبابی میکنم. بعد از اینکه پختند پوستشون رو گرفته و هر کدوم رو از وسط نصف کنید.

تخم مرغها رو هم در آب با دمای معمولی یعنی همون آب شیر توی دیگ روی حرارت زیاد اجاق قرار بدید تا زمانی که به جوش بیاد. همینکه به جوش اومد حرارت رو کم کنید در حالی که آب یه قل کوچک داشته باشه. یعنی باید بجوشه ولی نباید قلیان زیادی داشته باشه. به این ترتیب تخم مرغهاتون ترک نخواهند خورد. در ضمن همیشه تخم مرغ باید هم دما با محیط باشه. یعنی نباید توی یخچال بوده باشه. پس اگر توی یخچاله حتما از قبل بذاریدش بیرون.

زمان بگیرید بعد از 5 دقیقه از روی حرارت برش دارید و تخم مرغها رو توی کاسه حاوی آب سرد قرار بدید تا پختنشون متوقف بشه.

اگر به ماهی تن تازه دسترسی دارید که ماهی رو خودتون طبخ کنید در غیر این صورت کنسرو تن رو توی دیگ قرار داده و به مدت بیست دقیقه بجوشونید و بعد اون رو هم توی یه ظرف حاوی آب سرد قرار بدید تا دماش پایین بیاد.




توصیه میکنم برای سالادها از روغن زیتون فوق بکر یعنی "روغن زیتون ایکسترا ورجن" با مارک مورد علاقه خودتون استفاده کنید. یعنی روغن زیتونی که کمترین میزان تصفیه روش صورت گرفته و مصرفش برای بدن مفیده. روغن زیتون فوق بکر به راحتی در تمامی سوپر مارکتها قابل خریداریه.
و یا هر روغن دیگه ای که خودتون صلاح میدونید.

شما میتونید از هر سرکه ای که تمایل دارید استفاده کنید. ولی من طعم بالسامیک رو بیشتر میپسندم.
روغن بالسامیک قرمز و سفید هر دو به راحتی در سوپر مارکتها موجود و قابل خریداری هستند.

سس خردل هم انواع و اقسام داره. طعمهاشون هم کاملا متفاوته. اینجایی که من زندگی میکنم حداقل ده پونزده مارک و نوع سس خردل وجود داره منتها چون توی کامنتها دیدم سوال میشه که "خب اگر سس خردل نداشتیم چیکار کنیم؟" باید عرض کنم که میتونید پودر خردل رو از ادویه فروشی ها تهیه کنید و به جای سس خردل ازش استفاده کنید.

من توی رسپی بهتون یک حبه سیر دادم ولی جا داره که بیشتر هم باشه (من خودم معمولا بیشتر استفاده میکنم). اینه که تذکر میدم اگر عاشق سیر هستید میتونید میزانش رو بیشتر کنید و اگر با سیر مشکل دارید میتونید حذفش کنید و از پودر سیر استفاده کنید. ولی سیر تازه یه چیز دیگه است!

آنچوی رو قبلا کاملا در موردش توضیح دادم. و چون میدونم با تهیه اش مشکل دارید؛ همینجا کتبا عنوان میکنم که میتونید روش خط قرمز بکشید و از لیست خارجش کنید.




برای این سالاد بهتر اینه که از دل کاهو استفاده کنید. پس برگهای کوچیکش رو مخصوص واسه سالادتون جدا کنید.

سر و ته لوبیاها رو بچینید و توی دیک آب جوش بریزید و اجازه بدید 5 دقیقه بجوشه. بعد لوبیاها رو توی ظرف آوی آب سرد بریزید تا پختش متوقف شه. لوبیاها رو توی آبکش بریزید تا خشک شن.

زیتونها رو هم هسته میگیریم. اگر زیتون سیاه نیسی دارید که عالیه در غیر اینصورت از هر زیتونی که در دسترس دارید استفاده کنید.
میزان زیتونی که در رسپی دادم برای زیتون هسته گرفته شده هستش.


دیگه میزان پلس تمامه. میریم سراغ خود سالاد.




برای تهیه وینگریت:
سرکه و آبلیمو و سس خردل و سیر و آنچوی رو توی بلندر ریخته و میکسش میکنیم. قاشق قاشق روغن زیتون رو اضافه میکنیم و مرتب با دستگاه هم میزنیم تا سس غلیظ شه.

 اگر بلندر کوچک ندارید بهتر اینه که سیر رو از قبل خیلی ریز خورد کنید یا رنده بزنید. چون توی بلندر یا غذاساز بزرگ سیر شما درسته باقی خواهد موند!




سیب زمینی ها رو توی ظرف حاوی سس میریزیم تا بدنه شون به سس آغشته بشه.




دو راه برای سرو سالاد دارید. یکی اینکه همه رو قاطی کنید . دوم اینکه مثل مدلی که سالاد کاب رو چیدم سالاد نیسوازتون رو بچینید.

الان این سیستم اولیه.
یعنی کف "بشقاب ته گود" کاهو ها رو میچینیم.
نیمی از سیب زمینی ها رو توش پخش میکنیم.



نیمی از تیکه های ماهی تن و نیمی از گوجه فرنگی ها و نیمه باقی مونده سیب زمینی رو روش میچینیم.





لوبیاها رو توی ظرف حاوی وینگرت ریخته و همه رو با سس آغشته میکنیم.
لوبیاها رو هم توی بشقاب میچینیم. و نیمه باقی مونده گوجه فرنگی و ماهی تن و زیتونها.
تخم مرغها رو از وسط نصف کرده و روی سالاد میچینیم.
اگر از سس چیزی باقی مونده با قاشق روی تخم مرغها میریزیم.




سالاد نیسواز ما آماده سروه.
این سس وینگرت یه طعم بسیار قوی داره. ممکنه همه نتونند باهاش کنار بیان. به نظر من میزانش برای این سالاد مناسبه و این رسپی ای هستش که خودم با ذائقه خودم تنظیم کردم. توصیه میکنم میزان ترشی و تندی سس وینگرت رو با ذائقه خانواده تون تنظیم کنید. من توی این سالاد نمک نمیریزم چون آنچوی و زیتون و تن همه شور هستند. من فلفل نمیریزم چون خردل و سیر تندی مناسبی دارند. ولی بازم صلاح مصلحت خویش خسروان دانند.
سالاد جالبیه. امتحانش کنید.



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...