2015/07/04

مک اند چیز با سس گوشت


پنج سال پیش که "مک اند چیز" رو توضیح میدادم؛ خدمتتون عرض کردم این مدلیش که توضیح دادم "یک از هزارانه". امروز یه مدل دیگه مک اند چیز رو خواهید دید که شخصا ایرانیزه اش کردم و میدونم که همه از طعمش لذت خواهید برد.


اصلا باب طبع ایرونی جماعته!
حالا خودتون میبینید.




پیاز 1 عدد
پودر سیر 1 ق چ
روغن زیتون 1 ق غ
گوشت چرخ کرده 150 گرم
گوجه فرنگی متوسط 5 عدد
سس کچاپ 3 ق غ
رب گوجه فرنگی 1 ق غ
نمک و فلفل قرمز
ارگانو یا آویشن 1 ق چ
آرد 3 ق چ
شیر نصف لیوان
پنیر ماتزارلا یک و نیم لیوان
ماکارونی 250 گرم




در خصوص ماکارونی توضیح کامل دادم و عرض کردم که نوع پاستایی که برای مک اند چیز استفاده میشه باید حتما از یکی از انواع "ماکارونی" باشه. یعنی یک پاستای تیوپی کوتاه. این نوع پاستا به خوبی سس رو درون خودش جای میده و جون میده واسه غذاهای سس دار پنیری ای مثل مک اند چیز.
از اونجایی که خدا رو شکر مدلهای مختلفی از ماکارونی ها در سایزها و شکلهای مختلف با مارکهای متنوع ایرانی در بازار موجوده؛ شما گزینه های مختلفی برای انتخاب پیش رو دارید.
نوعی که در این خوراک استفاده کردم رو در تصویر به وضوح مشاهده میفرمایید.

ماکارونی رو در آب جوش و قدری نمک بپزید.
مثل همیشه تاکید میکنم تا توجه داشته باشید که پاستا رو باید "آل دنته" بردارید. یعنی زمانی که یک دونه اش رو تست میکنید باید دورش نرم شده باشه اما مرکزش هنوز قدری سفت باشه.
چون ماکارونی مجددا در فر با سس پخته خواهد شد و اگر خیلی نرم برش دارید نهایتا بعد از پخت ثانویه ریسک این وجود داره که خمیری بشه.

و نکته دوم هم که قبلا بارها روش تاکید داشتم اینه که باید مدیریت زمان داشته باشید یعنی باید بدونید که کی پاستا رو آبپز کنید که همزمان سس گوشت هم بپزه و در یک زمان آماده باشند.
اگر مدیریتش براتون سخته و زمان زیادی برای صرف کردن در آشپزخونه دارید؛ توصیه میکنم اول سس گوشت رو آماده کنید و بعد پاستا رو بپزید.




حالا سس گوشت رو آماده میکنیم.
پیاز رو ریز خورد کنید و با پودر سیر در روغن تفت بدید فقط به اندازه ای که سبک بشه.
گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و با حرارت متوسط تفتش بدید تا رنگش قدری قهوه ای رنگ بشه.
گوجه فرنگی ها رو درون بلندر یا مخلوط کن ریخته و به خوبی پوره کنید.
سپس به همراه نمک و فلفل قرمز به گوشت اضافه کنید.




سس کچاپ و رب گوجه فرنگی رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم با حرارت کم برای خودش جا بیافته. ا البته هر از گاهی هم هم میزنیم.




بعد از حدود ربع ساعت که سس غلیظ تر شد و رنگش قرمزتر شد و جا افتاد پودر آویشن یا ارگانو رو اضافه میکنیم.
آرد رو توی شیر ریخته و هم میزنیم تا مخلوط شن.
مخلوط شیر و آرد رو به سس اضافه میکنیم.




 مجددا همش میزنیم و میذاریم روی حرارت غلیظ تر بشه.
بعد از حدود پنج تا هفت دقیقه از روی حرارت برمیداریم.





دو حالت داره. یکی این که شما هم زمان ماکارونی و سس رو میپزید و الان دیگه ماکارونی هم آماده است.
یا اینکه باید سس رو الان رها کنید و شروع کنید به پختن ماکارونی.
در هر صورت بعد از اینکه ماکارونی پخت اون رو آبکش میکنیم و اطمینان حاصل میکنیم که درون حفره ماکارونی ها از آب خالی بشه.
ماکارونی رو دورن تابه روی سس میریزیم.

تابه رو از روی حرارت برمیداریم.
  



با دو قاشق با ملایمت سس و ماکارونی رو مخلوط میکنیم.


 به طوری که سس حفره های ماکارونی رو پر کنه.



یک لیوان از پنیر رو روش میریزیم و هم میزنیم.





در این پست، اشاره کردم که مک اند چیز هم یه نوع "کسرول" به حساب میاد. به این مفهوم که غذا در همون ظرفی که پخته میشه سرو خواهد شد.
پس ظرف مورد نظر رو به خوبی چرب میکنیم.

از یه ظرف با ابعاد حدودی 28 در 18 سانتیمتر استفاده کنید. میتونه بیضی باشه یا مستطیل یا مربع یا دایره. بزرگتر یا کوچکتر. زیاد مهم نیست.

فر رو روشن کرده و روی 190 درجه سانتیگراد قرار بدید.





ماکارونی رو توی ظرف مورد نظر ریخته و نصف لیوان پنیر باقی مانده رو روش بریزید.




زمانی که فر به خوبی گرم شد ظرف رو دورن فر قرار میدیم.
به مدت ده دقیقه یا تا زمانی که پنیر روی پاستا ذوب بشه.




همینقدر که شروع کرد به ذوب شدن کفایت میکنه.
شما میتونید اجازه بدید که روش کاملا طلایی شه ولی به نظر من بهتره که فقط به اندازه ای که پنیر ذوب شه حرارت ببینه.
دیگه این قسمتش در اختیار خودتونه.




خوراک رو به محض اینکه ظرفش رو از فر خارج کردیم باید سرو کنیم.
چون لطفش به اینه که پنیرش کاملا داغ و مذاب باشه.
یعنی وقتی قاشق رو میزنی توش پنیرش کش بیاد.




این غذا خیلی آسون و سریعه و سر تا پاش نیم ساعت بیشتر طول نمیکشه. البته بستگی به سرعت عمل آشپز داره.
و جمله ای که حتما باید اضافه کنم اینه که: آقا جان هر چی دلتون میخواد به پنیرش اضافه کنید. من اوکی اش رو دادم! اصلا بذار همه اش پنیری باشه. اصن هشتاد درصدش رو پنیر بگیرید. کی به کیه؟!



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

1 comments:

امممممم به به.معلومه عالیه.فک کنم بره تو لیست...مرسییییییتم یه دنیا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...