2015/07/06

حلوای بیسکویت


در جریانید که محبوب ترین حلوای من حلوای شیر خشکه و الحق و الانصاف از اون حلواهاییه که آدم عاشقش میشه. طعمش ترکیبیه از طعم کارامل و شیر عسلی و هل و گلاب و زعفران. اصلا نمیشه که عاشقش نشد.
ولی چون بمب کالریه فقط ماه رمضونا به خودم این جسارت رو میدم.
یه ورژنش رو هم خلق کردم با سرلاک که تا هنوز که هنوزه بعد از چند سال اطرافیانم در خاطراتشون در مورد طعمش تعریف میکنند!
امسال به سرم زد این حلوا رو با بیسکویت درست کنم. و خوشحالم به اطلاعتون برسونم که پروژه کاملا موفقیت آمیز بود.
توصیه میکنم یک بار هم که شده امتحانش کنید. حتی در مقیاس کم.




خدا پدر و مادر طراح این کاسه های خوشگل و رنگ رنگی رو بیامرزه.
جنسش از کاغذه ولی داخلش یه لایه پوششی سلفون داره که مواد خیس و چرب رو هم میتونه نگه داره و یه در پلاستیکی گنبدی خوشگل هم برای پوشش مواد درونش.

دخترای مردم علاقه به خریدن لباسا و کفشای مارکدار دارن و مرتب در حال تعویض سرویس چینی و بلور خونه شون هستن... اونوقت بیای آشپزخونه منو ببینی، پره از این چیزای رنگ رنگی و جنگول پنگول!
اگر شما هم جزء گروه "دخترهای مردم" نیستید؛ احتمالا دارید در تایید سخنان من سر تکون میدید! آقا دله دیگه. ما هم با این چیزا حال میکنیم. صد مدلش رو هم طی سالیان تو خونه انبار کردم. نه به روان شناس هم نیاز ندارم مرسی که آدرس دادید.

اصلا اینقدر این کاسه های کوچولو، ناز و تو دل برو هستن که فقط کافیه حلوات رو بریزی توش و درش رو ببندی. نه تزئینی میخواد نه چیزی. اصن خودش تزئین سرخوده! ساده و شیک و فانتزی و تک.


در اینجا نویسنده به زیبایی تنبلی خود در تزئین نکردن حلوایش را توجیه میکند!!!





پودر بیسکویت 2 لیوان
آب سه چهارم لیوان
شکر سه چهارم لیوان
کره و روغن یک و نیم لیوان
گلاب نصف لیوان
هل و زعفران






خب... بیسکویت پتی بور. همه جا موجوده. در دسترس همه هم هست. شما باید دو بسته بخرید ولی همه اش استفاده نمیشه.




بیسکویت رو آسیاب کنید و بعد حتما الک کنید.




بیسکویت رو بریزید توی دیگ و روی حرارت بسیار بسیار بسیار ملایم اجاق مرتب همش بزنید.
یعنی آنی میسوزه.
مرتب هم بزنید که کمی رنگش تیره تر بشه و عطرش عوض شه.
اگر کنترلش براتون سخته مرتب از روی حرارت بردارید و باز بذارید سر جاش.
اگر هم خیلی براتون سخته که اصلا این مرحله اش رو حذف کنید.


من از ترکیب کره و روغن استفاده کردم اینکه شما از چه روغنی استفاده میکنید و اینکه اصلا کره استفاده میکنید یا نمیکنید در اختیار خودتونه.

برای تهیه کره در خانه به این پست مراجعه کنید.
برای تهیه روغن محلی در خانه به این پست مراجعه کنید.
روغن رو کم کم اضافه کنید. ممکنه همه اش نیاز نشه یا اینکه بیشتر بخواد. بستگی به میزان جذب بیسکویت داره و اینکه شما چقدر خوب آسیابش کرده باشید و دانه ریز باشه یا دانه درشت.

زمانی که به غلظت موجود در تصویر رسیدید از اضافه کردن روغن دست بکشید.
یعنی باید بصری کار کنید.

با حرارت ملایم همش بزنید تا باز رنگش تیره تر شه و عطرش عوض شه.
زیاد هم نیاز نیست حرارت ببینه.
باز باید کارتون رو با این تصویر مقایسه کنید.
  



آب و شکر و زعفران و هل رو روی حرارت بذارید و هم بزنید همین که یک قل خورد بسشه.
از روی حرارت برش دارید.

من هر دو دیگ رو با هم روی حرارت میذارم و کار میکنم ولی شما بهتره که اول شربت آب و شکر رو درست کنید و بعد مخلوط بیسکویت و روغن رو آماده کنید.

حالا شربت رو توی مخلوط بیسکویت و روغن میریزیم.
توجه داشته باشید دیگی که حاوی بیسکویت و روغنه نباید روی اجاق باشه.


من زعفران رو توی هاون مرمر آسیاب میکنم.
هل رو هم با پوست آسیاب میکنم. و بعد الک کرده و استفاده میکنم.
ولی شما میتونید زعفران رو دم بدید و هل رو هم بدون پوست آسیاب کنید. این دیگه اختیاریه.

اینکه چقدر هل و زعفران توش بریزید هم دست خودتونه. من زیاد میریزم چون میخوام عطرش حسابی قوی باشه.

  


همینطور بدون اینکه روی حرارت بذاریم همش میزنیم تا کاملا مخلوط شه.




این غلظتشه.
اگر از این غلظت خوشتون میاد همین الان هم میتونید کار رو خاتمه بدید ولی به نظر من بهتره حلوا غلظ تر شه.




پس میذاریم روی اجاق و با شعله متوسط بهش حرارت میدیم و مرتب هم میزنیم.
خیلی سریع شروع میکنه به غلیظ شدن. در همین مرحله گلاب رو هم اضافه کنید.




مرتب غلظتش رو به این شکل چک کنید و هر زمان از سفتی حلوا راضی بودید از روی حرارت برش دارید.

به سرعت خیلی زیادی حلوای شما قوام خواهد اومد.



حلوا رو توی دیس بکشید یا اینکه توی کاسه های کوچک سرو کنید.





تصور کنید حلواهاتون رو توی این کاسه های ناز فانتزی بریزید و توی یه سینی بزرگ بچینید و ببرید مراسم... اگه همه حمله نکردند طرف شما که حلواهاتون رو بقاپن من اسمم رو عوض میکنم.

توجیه زیبای دیگری از نویسنده برای تنبلی در تزئین نکردن حلوایش!!!




بهتره حلوا رو تا لحظه سرو خارج از یخچال نگه دارید.
این حلوا روغن نمیندازه . البته من روغن زیادی هم توی حلوا استفاده نکردم که بخواد روغن پس بده و روی کاسه های حلوام روغن وایسه.
با این میزان شما حدودا برای هشت تا ده نفر حلوا خواهید داشت. من تا جایی که امکان داشت شکر و روغنش رو کم کردم. ولی دیگه از این کمتر باشه کیفیت حلوا فدا خواهد شد.

توصیه میکنم برای دست اول نیمی از رسپی حلوا رو درست کنید و اگر راضی بودید میتونید چند برابرش رو برای مراسمات یا افطاری خانواده تهیه کنید.


هر کی از این حلوای بیسکویت پتی بور خورد بسیار تعریف کرد.
طعمش خیلی خوبه.
عطرش هم عالیه.
رنگش هم تیره و خوشگله.
به نظرم میشه حلوا رو با اون پودر بیسکویتی که درشت دانه بود و از الک رد نشد و مقداری پودر پسته یا خلال پسته سبز خوشرنگ با سلیقه فراوان زیبا تزئین کرد.
من ذاتا تنبلم. ماه رمضون هم تنبلیم دو صد چندان میشه. شما مثل من نباشید.
التماس دعا!




براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...