2015/08/15

بیکد زیتی


بیکد زیتی Baked Ziti یک کسرول معروفه که با ماکارونی "زیتی" و سس درست میشه. این غذا یک غذای معروف ایتالیایی – آمریکایی هستش.
در این غذا ابتدا زیتی به طور جداگانه پخته میشه و همزمان با اون سس رو هم باید بپزیم.
سس میتونه یک سس گوجه فرنگی ساده باشه یا شامل گوشت و یا سبزیجات باشه.
بعد از اینکه زیتی آبکش شد به همراه سس در فر پخته میشه. حالا ممکنه زیتی با سس مخلوط شده و بعد پخته بشه یا اینکه نه زیتی با سس و پنیر به صورت لایه لایه چیده شده و بعد در فر پخته بشه.



زیتی 400 گرم
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز 1 عدد
پودر سیر 1 ق چ
روغن زیتون 1 ق غ
رب گوجه فرنگی 2 ق غ
سس کچاپ 1 ق غ
ارگانو 1 ق چ
گوجه فرنگی درشت 5 عدد
نمک و فلفل
ساور کریم یک لیوان
پنیر گودای رنده شده 1 لیوان
ماتزارلا 1 لیوان
پارمزان نصف لیوان






خب... اگر با ماکارونی زیتی آشنایی ندارید؛ آنچه در تصویر مشاهده میکنید اسمش زیتی هستش که با مارکهای مختلف ایرانی در سایزهای متفاوت میتونید خریداری کنید. منتها اگر هم زیتی پیدا نکردید میتونید به جاش از پنه یا ریگاتونی یا پنه ریگاته یا ماکارونی های مشابه استفاده کنید.




پیاز رو خورد کرده و به همراه روغن زیتون و پودر سیر تفت میدیم.
بعد از یک دقیقه گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و با حرارت متوسط تفتش میدیم تا به رنگی که مشاهده میکنید برسه. یعنی یه قهوه ای خوش رنگ.




گوجه فرنگی ها رو در مخلوط کن پوره میکنیم و به مواد اضافه میکنیم.
تازگی از روی این تصویر میباره! یعنی آدم حال میکنه با این رنگ گوجه ای این پوره.




رب گوجه فرنگی و سس کچاپ و ارگانو و نمک و فلفل رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم سس با حرارت کم برای خودش بپزه تا جا بیافته.
همینطور که مشاهده میکنید سس آبش گرفته شده و غلیظ میشه و یه رنگ قرمز تیره پیدا میکنه.
از روی حرارت برمیداریم.
اگر با پیدا کردن ارگانو مشکل دارید به جاش از پودر ریحان خشک شده استفاده کنید. عطر خیلی خوبی به سس میده.


برای تهیه ریحان خشک به سرعت برق و باد در خانه به این لینک مراجعه کنید.



تو این فاصله زیتی رو هم درآب و نمک میپزیم. باید پاستا رو آلدنته برداریم. یعنی دورش نرم باشه ولی مرکزش هنوز مقداری سفت باشه. چون قراره مجددا بره توی فر و به پختن ادامه بده. رعایت این قسمت اهمیت داره چون اگر اینکار رو نکنید بعدا بیکد زیتی شما خمیری خواهد بود و خوردنش لطفی نخواهد داشت.
زیتی رو آبکش کنید و خوب تکونش بدید تا توی زیتیها اصلا آب نمونه.

در این تصویر میتونید سایز زیتی خام و زیتی پخته رو مقایسه کنید.




فر رو روی 180 درجه سانتیگراد قرار میدیم.
یک ظرف به ابعاد حدودی 20 در 30 سانتیمتر رو به خوبی چرب میکنیم و نیمی از زیتی ها رو توش میریزیم.




ساورکریم رو روش ریخته و روی سطحش با قاشق پخش میکنیم.

برای تهیه ساورکریم در خانه به این پست مراجعه کنید.

اگر تهیه اش براتون خیلی سخته از خامه معمولی استفاده کنید.




حالا پنیر گودا رو روش میریزیم.

و صد البته اگر اهلش هستید میتونید خیلی بیشتر پنیر بریزید. بعدا نتیجه اش رو خواهید دید! عواقبش خوشمزه و هولناک خواهد بود!





نیمی از سس گوشت رو روی سطحش پخش میکنیم.





و بقیه زیتی.




نیمی از پنیر ماتزارلا.


و یا خیلی بیشتر؟!



بقیه سس گوشت.
و بقیه ماتزارلا.
و یا بازم بیشتر. آخه پاستا هرچی پنیرش بیشتر باشه خوشمزه تره.
فقط حیف.
ای بسوزه پدر چاقی.
و پدر بزرگش.
و جد و آبادش.
آمین!




یک لایه بزرگ فویل آلومینیوم رو با روغن چرب کنید و روی بیکد زیتی رو بپوشونید.
عین تصویر. یعنی یه طوری بپوشونیدش که بعدا پنیر مذاب به فویل نچسبه. هرچند که چرب کردنش کمک میکنه منتها کار از محکم کاری عیب نمیکنه. همینطوری عین تصویر با فاصله و گنبدی شکل فویل رو قرار بدید و لبه هاش رو به ظرف فیکس کنید.
حالا بذارید توی فر به مدت نیم ساعت.





به به!
یعنی این تصویر دیدن داره!


اصلا هر تصویری که توش پنیر مذاب داره یه جذابیت خاصی داره.



15 دقیقه بهش استراحت میدیم.
روش پارمزان میپاشیم.
و سرو میکنیم.




نیازی نداره در مورد طعمش توضیح بدم. ترکیب طعمیش برای همگان آشناست.
منتها...
منتها واجبه اطلاع بدم که اون یارو ساور کریمه با گودا که مرکز قرار داره بهترین قسمتشه! یعنی اینقدر خوشمزه است که من و آقای شوهر برای خوردنش از هم سبقت میگیریم. و این برای مردی که همیشه اجازه میده بهترین قسمت غذاها رو خانمش بخوره خیلی چیز عجیبیه! واقعا خوشمزه است.

امتحان کنید.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...