2015/08/22

اسپاگتی آلا پوتانسکا


اسپاگتی آلا پوتانسکا Spaghetti allaputtanesca معنی تحت اللفظیش میشه اسپاگتی به شیوه آشغالی! یک غذای بسیار معروف ایتالیایی هستش که در اواسط قرن بیستم بوجود اومد. مواد تشکیل دهنده این خوراک پاستا مربوط به قسمت جنوبی ایتالیا میشه و عموما تشکیل شده از گوجه فرنگی و روغن زیتون و زیتون و کیپر و سیر.
داستانهای مختلفی برای این غذا وجود داره اما یکیش که جالبه اینه که در رستورانی، در لحظات پایانی کارش در شب، صاحب رستوران چند نفر رو که دور میزی در گوشه رستوران نشسته بودند میبینه و بهشون میگه مواد اولیه کافی برای تهیه کردن یک غذا براشون رو نداره. اونا شاکی میشن که دیر موقع شبه و همه گرسنه هستند و بهش میگن:"هر آشغالی که داری درست کن!". سرآشپز هم که فقط چهار گوجه فرنگی و دو زیتون و چند تا دونه کیپر داشته با همینا غذا درست میکنه و بعدها همین غذا رو با نام اسپاگتی آلا پوتانسکا در منوی رستورانش قرار میده. اسپاگتی به شیوه آشغالی!

به سس این خوراک سوگو آلا پوتانسکا گفته میشه که منطقه به منطقه رسپیش متفاوته. این سس عموما با اسپاگتی همراهه منتها میشه با پنه یا بوکاتینی یا لینگوینی یا ورمیچلی هم سروش کرد.



اسپاگتی 200 گرم
روغن زیتون 2 ق غ
سیر 1 حبه
فلفل قرمز
آنچوی 2 فیله
زیتون نصف لیوان
کیپر 2 ق غ
گوجه فرنگی خرد شده 2 لیوان
جعفری برای تزئین





من شخصا این خوراک رو با اسپاگتی نازک دوستش دارم. پس آنچه در تصاویر میبینید اسپاگتی یک میلیمتریه.
منتها همینطور که عرض شد شما میتونید با هر مدل اسپاگتی یا لینگوینی یا بوکاتینی یا حتی ورمیچلی و پنه هم درستش کنید.




سیر رو با گارلک پرس خورد کرده یا با کارد خیلی ریز خورد میکنیم یا اینکه رنده میزنیم. در روغن زیتون فوق بکر به همراه آنچوی  سی ثانیه تفتش میدیم.
با قاشق چوبی آنچوی را کاملا له میکنیم تا خمیری بشه.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص آنچوی به این پست مراجعه کنید.
در صورت عدم دسترسی به آنچوی به سادگی حذفش کنید.




به اندازه دو لیوان گوجه فرنگی خورد کرده و توی تابه میریزیم.





بعد از ده دقیقه که با حرارت متوسط تفتش دادیم و جا افتاد؛ فلفل قرمز و زیتون و کیپر ها رو اضافه کرده و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت برمیداریم.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص کیپر به این پست مراجعه کنید.





اسپاگتی رو همزمان با سس میپزیم. یعنی در مقدار زیادی آب و قدری نمک آبپز میکنیم.
آبکش کرده و اسپاگتی ها رو روی سس میریزیم. و هم میزنیم تا اسپاگتی با سس آغشته بشه.

اگر احساس کردید سس خیلی غلیظه مقداری از آب اسپاگتی رو توی تابه بریزید و به اندازه چند ثانیه بهش حرارت بدید تا قوام بیاد.

این غذا نمک نیاز نداره چون هم زیتون شوره. هم آنچوی. هم لگجی. هم پاستا در آب نمک پخته شده.
پس حتی تصور اضافه کردن نمک رو هم از سرتون بیرون کنید. اصلا نمک آنچنان چیز خوبی هم نیست و مصرف زیادیش برای سلامتی مضره.



خوراک رو گرمه سرو میگنیم. صد البته با چند شاخه جعفری برای ترکیب رنگ و همچنین طعم.
من اگر کیپر نخورم روزم شب نمیشه. اینقدر مصرف کیپرم بالاست که همه افراد خانواده متعجبند! در حدیه که مهدی رو هم کیپر خور کردم! لذا این خوراک پاستا رو بسیار دوست دارم. هم سبکه هم سریعه هم ساده.
آنچوی رو ازش حذف کنید منتها هر جوری هست به منبع واسه کیپر پیدا کنید و چند بشکه ازش بخرید!
چند بشکه رو شوخی کردم ولی حتما دنبالش باشید چیز خیلی خوشمزه ایه.

اسپاگتی به شیوه آشغالی!
آشغال هم این مدلیش خوبه! والا!



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...