2015/10/10

کیک ام اند امز



شب قبل از تولد قالبها رو کاغذ روغنی انداختم و چرب کردم. شکر رو آسیاب کردم. کره رو از یخچال بیرون آوردم. آرد رو اندازه گیری کردم.... مهدی با خوشحالی پرید تو آشپزخونه که "مگه الان داریم کیک درست میکنیم مامانی؟" گفتم "نه مامان الان وقت خوابه. کیک رو فردا صبح که از خواب بیدار شدیم دو تایی درستش میکنیم." بچه بسیار شاکی با غر غر فراوان گرفت خوابید.
فردا صبح کله سحر بلند شدم رفتم تو آشپزخونه که بی سر و صدا کار رو شروع کنم. همین که روم رو برگردوندم دیدم مهدی خوشحال و خندان و پر انرژی وایساده جلو آشپزخونه!
"الان دیگه صبح شده مامانی؟ میتونیم کیک رو بپزیم؟ آره مامان؟"
یعنی منو میگی ... جا خورده بودم اساسی ... سربزنگاه مچم رو گرفته بود!
آقای شوهر غش کرده بود از خنده. گفت: "فکر کنم بچه ام تا صبح خواب کیک پختن میدیده!"
والا تعجبم نداره. از این بچه همه چی بر میاد!




کیک و خامه که آماده شد؛ لایه بندی کردم و دورش رو با خامه پوشوندم و گذاشتم روی میز جلوی کولر و رفتم روی تخت دراز کشیدم تا یه نفسی بکشم. مهدی اومد سراغم و گفت:" مامانی الان بیا با ام اند امز تزئینش کنیم. من خودم ام اند امز دارم. الان میرم واسه ات بیارم". بعدشم دوید سمت آشپزخونه. داد زدم: "مهدی مامان بیا خودم ام اند امز تو کیفم دارم. اونا رو بذار واسه خودت پسرم. برای تزئین کیک ام اند امز داریم."
شاید باورش براتون سخت باشه. من نه به مهدی گفته بودم که قراره چه کیکی درست کنیم. نه اینکه بهش ام اند امز ها رو نشون داده بودم. نه به آقای شوهر در مورد کیک تولدش چیزی گفته بودم و نه به هیچ بنی بشری (و طبق معمول امسال هم آقای شوهر اصرار داشت که برای من کیک درست نکن!). یعنی اینکه بچه با مامانش تله پاتی داشته باشه و به این نتیجه برسه که کیک تولد باباش رو باید با ام اند امز تزئین کنه از اون مواردی بود که برام خیلی جالب بود و عمرا از ذهنم خارج شه!



یکی از کیکهای خیلی ساده و شیکی که میتونید درست کنید همین کیکه.
کیک کیت کت رو خیلی دوست داشتید میدونم این یکی رو هم دوست خواهید داشت.
من از "ام اند امز مینیز" استفاده کردم که سایزش نصف ام اند امز معمولیه.
شما میتونید از مارکهای دیگه استفاده کنید. و همینطور میتونید با سایزهای مختلف کار کنید.
خوشبختانه الان هم بسته بندی شده و هم فله در بازار موجوده به راحتی میتونید خریداری کنید.
رنگها رو دسته بندی کرده و جداگانه آماده برای تزئین کنار بذارید.
این کار باید از قبل انجام بشه چون زمانبره.




خب برای بیس کیک میتونید از هر کیکی که مایلید استفاده کنید.
برای کرمش هم همینطور یعنی میتونید کیک و کرم کیک رو با سلیقه و ذائقه خودتون ست کنید. حتی هر دوش میتونند شکلاتی باشند. پس لزومی نداره حتما سفید کار بشه.
الان اینی که مشاهده میکنید کیک ویکتوریا اسپانجه با خامه فرم گرفته.
معمولا ذائقه ما ایرانیها با کیک اسفنجی و خامه و میوه سازگاری بهتری داره پس میتونید برای این کیک از این ترکیب استفاده کنید. کیک اسفنجی یک کیک کم شیرینه و خامه فرم گرفته رو هم چون کم شیرین درستش میکنیم نهایتا جا واسه شیرینی شکلات توی کیک خواهیم داشت.




کیک اسفنجی خودش سطحش صاف و افقیه یعنی نیازی نیست یک لایه از روش برداریم. ولی من چون یه جوجه زیر پام داشت جیک جیک میکرد یه برش از روی کیک برداشتم واسه اش گذاشتم تو بشقاب که بچه برای لحظاتی جیک جیکش کمتر شه!




کیک رو لایه بندی کرده و خامه کشی میکنیم.
من کیک رو در قالبهای 15 سانتی درست کردم که ارتفاعش زیادتر شه. به نظرم تو تزئین خوشگل تر از آب در میاد.
بینش هم فقط خامه گذاشتم چون به نظرم چیز دیگه ای لازم نداشت و شکلاتها طعمش رو تکمیل میکرد.
همینطور که گفتم میتونید بیس کیک رو شکلاتی یا با طعم قهوه درست کنید.
به جای خامه هم میتونید از کرمهای دیگه ای مثل باتر کریم استفاده کنید. باترکریم بهترین نتیجه رو از نظر شکل و قیافه بهتون میده. ولی من دوست داشتم خامه ای باشه. میدونستم دارم با مهدی کار میکنم و اینکه ظاهر کیک چی از آب در خواهد آمد دیگه با خدا خواهد بود!!! لذا به خودم دردسر درست کردن باترکریم رو ندادم.
لزومی نداره دیواره و روی کیک رو با وسواس صافکاری کنید. چون قراره پوشونده بشه.
اصلا واسه همینه که گفتم ازش خوشتون خواهد اومد چون دردسر یک ساعت صافکاری رو ندارید و در چشم بر هم زدنی کیک آماده تزئینه.





اول یک ردیف ام اند امز با رنگهای مد نظرمون در پایین ترین قسمت کیک کار میکنیم. راحت تر هستید اگر از پنس استفاده کنید. قبلا چند بار متذکر شده بودم که باید یک پنس مخصوص شیرینی پزیتون تو کابینت داشته باشید.
بعد ردیف دوم رو باید بین رنگهای ردیف قبلی کار کنید و به این ترتیب به سمت بالا حرکت کنید.
دلیل اینکه من یه قسمت کوچیکش رو کار کردم و عکس گرفتم اینه که یکی مرتب داشت رو اعصابم رژه میرفت! این بود که سریع یه قطعه کوچیکش رو اجرا کردم و عکس گرفتم و بعد دیگه گرفتار بقیه اش شدم که یه وقت خدای نکرده عکس گرفتن از این مرحله کلا از یادم نره. آخه پیش اومده قبلا!
ببینید رنگ تم تولدتون چیه. مثلا میتونید کیک رو دو رنگ کار کنید یا اصلا تک رنگ. مثلا اگر تم تولد "هلو کیتیه" میتونید از دو رنگ سفید و صورتی استفاده کنید. اگر تم تولد "اسپایدرمنه" میتونید از رنگ قرمز و آبی استفاده کنید. اگر تم تولد "اسپانج بابه" فقط زرد کار کنید. گرفتید که چی شد.






آقا ما با بدبختی ای کیک رو به سرانجام رسوندیم. یعنی اغراق نیست اگر بگم به ازای هر یک دونه ام اند امزی که من روی این کیک گذاشتم یه دونه از این جملات رو شنیدم:
"پس کی نوبت من میشه؟"
"همه اش خودت داری تزئین میکنی."
"تموم شدی یا نه؟"
"وای مامان تو که هنوز به بالای کیک نرسیدی."
"زود باش دیگه مامانی نوبت منه"
و باید هر یک جمله رو هم با ملایمت پاسخ میدادم. دیگه تصور کنید چه آرامشی داشتم من!
از همون ابتدا قرار گذاشتیم که نصف کیک رو من تزئین کنم. عکسم رو که گرفتم نیمه باقی مونده اش رو مهدی تزئین کنه. بعد دوباره عکس بگیریم. ولی خب خودتون میدونید که بچه ها صبر و حوصله ندارند.
یه مورد دیگه هم که در هنگام کار کردن با بچه ها باید مد نظر داشته باشید اینه که ناخونک فراوانی به ام اند امز ها زده خواهد شد. که خب اصلا صحیح نیست. باز جای شکرش باقیه که مهدی بچه حرف گوش کنیه تا بهش گفتم "دیگه بسته مامان حالت بد میشه" گفت "چشم".
تازه من علاوه بر داشتن اعصاب پولادین باید با یک دست هم کار میکردم. آخه بچه ما خیلی رمانتیکه باید همیشه یه دست مامانش رو در دست بگیره!
هیچی دیگه دردسرتون ندم. کیکه رو به اینجا رسوندم و دو تا عکس گرفتم (چندین بار هم بچه شمع فوت کرد!) و کیک رو سپردم دست مهدی.
من رفتم دنبال کار و زندگیم. مهدی هم کیک رو برد که تزئین کنه.





دیدم بدو بدو با کیک برگشت و گفت: "مامان خودم کیک رو تنهایی آوردم. ننداختمش. اصلا هم خرابش نکردم. تزئین نمیخوام بکنم. بیا کیک بخوریم."
یعنی میخواستم بگم که فقط هدفت این بود که رو اعصاب مامانت باشی دیگه. ولی مثل همیشه یه نفس عمیق کشیدم و گفتم: "باشه مامان الان برات یه برش میذارم توی بشقاب تا بخوری."
یه برش برای مهدی جدا کردم؛ یه برش هم برای شما.

کیک اسفنجی خامه ای با یک عالمه شکلات شیری. مخصوص عشاق شکلات.





روحش شاد و یادش گرامی!




براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

1 comments:

خسته نباشی ...خوش بحال آقا شوهر. ..یک متن در مورد عکاسی دارم که دارم ترجمه اش میکنم براتون بفرستم؟ کتاب هلو کاپ کیک فقط در مورد دیزاین؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...