2015/12/12

آمارانث


پست امروز از اون دسته پستهای معرفی مواد غذاییه. امروز با آمارانث Amaranth آشنا خواهید شد (اگه سخته صداش بزنید آمارانت).

آمارانث یک دانه است و در گروه غلات جای نداره منتها عملا به دید غله بهش نگاه میشه و استفاده اش هم مشابه کینوا و ارزن و بلغور گندمه.
خوبی آمارانث به اینه که گلوتن نداره و با خیال راحت میشه ازش استفاده کرد. مخصوصا اینکه خواص غذایی بسیار بسیار زیادی هم داره.
آمارانث در بسیاری از کشورها کشت میشده و میشه و امروزه به خاطر اینکه خواص غذاییش به خوبی شناخته شده در اکثر کشورها در سوپر مارکتها قابل خریداریه. منهای ایران.



خواص آمارنث طوری هست که عاقلانه است اگر در رژیم غذایی با برنج و گندم جایگزین بشه.
یک لیوان آمارنث خام حاوی 15 میلیگرم آهنه. در حالی که این میزان برای برنج 1.5 میلی گرم هست.
یک لیوان آمارنث خام حاوی 18 میلیگرم فیبره. در حالی که این میزان برای برنج 2.4 میلی گرم هست.
یک لیوان آمارنث خام حاوی 28.1 گرم پروتئین. در حالی که این میزان برای برنج 3.1 گرم  و برای جو 26.3 هست. نوع پروتئین موجود در آمارانث به نسبت پروتئین موجود در شیر و گندم قابل هضم تر است.
میزان کلسیوم آمارنث بیشتر از شیره و همچنین حاوی منیزیوم و فسفر و پتاسیومه.
و همچنین تنها دانه حاوی ویتامین سیه.



تحقیقات نشون داده که مصرف آمارانث برای جلوگیری از ابتلای به سرطان و دیابت و بیماریهای قلبی و سکته مفیده.

آمارانث رو میشه در صبحانه و ناهار و شام و میان وعده ها به کار برد. رسپی های زیادی براش وجود داره که همه ساده و سریع هستند و انشالا در آینده بهش پرداخته خواهد شد.

امیدوارم تا اون موقع هم بشه آمارانث رو در سوپر مارکتهای ایران تهیه کرد. آمین!


منبع foodfacts


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...