2015/12/08

نصف کردن تخم مرغ برای رسپی ها


کافیه تعداد تخم مرغهای مورد نیاز یک کیک "فرد" باشه. یا مثلا رسپی یه بیسکویت بگه "تخم مرغ 1 عدد". امکان نداره که در قسمت کامنتهاش این سوال پرسیده نشه که : "اگه بخوایم رسپی رو نصف کنیم؛ چطوری تخم مرغش رو نصف کنیم؟"

و طبق معمول من چند ساله تصمیم دارم این پست رو بنویسم و خیال همه رو راحت کنم. و طبق معمول هم پشت گوش مینداختم. تا امروز.



اولا که وقتی یه رسپی به شما میگه "تخم مرغ" منظورش یک تخم مرغ با سایز متوسطه.
همینطور که در پست فریز کردن تخم مرغ عرض شد هر تخم مرغ حدودا 50 گرمه.

تخم مرغی که قراره نصف کنید رو توی یه کاسه بشکنید.




با چنگال همش بزنید تا تقریبا یه مایع یکنواخت حاصل بشه.





حالا با یه قاشق چای خوری شروع کنید به اندازه گیری.
باید تخم مرغ رو به میزان مساوی بین دو کاسه تقسیم کنید.
و به این ترتیب شما دو تا کاسه حاوی نیمی تخم مرغ دارید که میتونید توی رسپی ها ازش استفاده کنید.
مثلا زمانی که قراره برای نوروز از الان تمرین کنید ولی نمیخواید این همه بیسکویت تمرینی رو تنهایی بخورید! نصفش رو درست میکنید که نصفش رو تنهایی بخورید!
یا اینکه میخواید یه کیک خوشمزه درست کنید که پنج تا تخم مرغ لازم داره ولی شما فقط میخواید نصفش رو درست کنید که مجبور نشید کلش رو تنهایی بخورید.
این جملاتی که دارم مینویسم رو فقط منو شمایی که داغ دیده هستیم درک میکنیم. وگرنه درک این جملات واسه هر کسی ساده نیست. باید معتاد به خوردن باشی تا بفهمی نخوردن چقدر سخته!

خب پس قرار شد که با قاشق چای خوری تخم مرغه رو به دو قسمت مساوی تقسیم کنیم. البته میتونید هم با ترازوی دیجیتال این کار اندازه گیری رو انجام بدید. ولی خب چه کاریه؟
اولا که لزومی نداره تا این حد سر اندازه تخم مرغ حساس باشیم چون همینجوریش هم کم پیش میاد که تخم مرغهایی که استفاده میکنیم سایزشون استاندارد باشن. و اینکه نصف یک تخم مرغ اندازه اش دقیق و استاندارد باشه اصلا خنده داره.
و اگر یه رسپی اینقدر حساس باشه که از شما یک تخم مرغ با اندازه دقیق و گرمی بخواد؛ اصلا خیالتون رو راحت کنم نصف کردن رسپی رو به شما اجازه نخواهد داد.
وقتی یه رسپی تا این اندازه حساسه، اگه شما نصفش رو اجرا کنید کیفیت به اون خوبی نخواهد بود و معمولا هم در رسپی این موضوع قید میشه. و شما اجازه نصف کردن نخواهید داشت.

پس با خیال راحت به همین شیوه ای که گفتم تخم مرغ رو نصف کرده و باهاش کار کنید.
موفق باشید.




براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2 comments:

سلام به شف طیبه عزییزم.باید بگم تا الاان اکثر رسپی هاتونو امتحان کردم.از خورشت گرفته تا کیک .. اخ اخ مخصوصا اون کاپ کیکای شکلاتی شیطانی که با طعم شکلاتی و کمی تلخش فهمیدم این همونیه که من مدتهاست بدنبالش بودم.و مخصوصا وقتی که از فر درمیاد .. همونجا نصفشو بتنهایی خوردم و الان 2تاش تویخچال گذاشتم و برنامه ریزی کردم باشه واسه صبحانه روز بعد..شیرینیاتون عااالی بوده.علل خصوص مرنگ که یکی از دغدغه های من پس از تزیین کوکیام بود که چیکارکنم با این همه ایسینگ !!!و مورد پسند همه خانوادمون قرارگرفت.و فقط تنها اشکالم در شیرینی نخودچی بود که خراب از اب دراومد😭.موقعی که رفت تو فر بقول معروف وا رفت . چنتا رسپی خوندم که نوشته بود توشیرینی نخودچی زرده تخم.مرغ نزنید.حالا اشکال کارمو نمیدونم.اردنخودچیمم کاملا مطلوب بود و همینطور 40 دقیقه استراحت دادم به خمیرم.که بازهم نتیجه اش خراب شد.لطف میکنید منو راهنمایی کنی.ممنون میشم استاد عزیز 🌺

اخخخ اینو از قلم انداختم.راستی شف جاان مرسیی از این که نصف کردن تخم مرغ رو یادم دادی که دغدغه اصلی من همین بود .فقط اگه میشه بگین نحوه استفاده از تخم مرغ دوزرده چطوریه که من اکثرا با این وضعیت روبرومیشم و نمیدونم چه کنم...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...