2016/01/19

گرانولا بار شیر عسلی


پست قبلی رو که آماده پابلیش میکردم؛ به یاد این گرانولا بار افتادم که سال 2012 ازش عکاسی کرده بودم. به سلامتی الان سال 2016 هستیم. یعنی سرعت عمل در ویرایش و پابلیش پستها تبدیل شده به یکی از ویژگیهای بارز اینجانب! رفتم تو آرشیوم فولدرش رو پیدا کردم دیدم به به... هم عکسها کاملا ادیت شده هستند هم متن رسپیش نوشته شده است. قباحت هم خوب چیزیه والا! یعنی عملا تنها کاری که لازم بود برای پابلیش کردنش انجام بدم اضافه کردن همین چهار تا خط شرمساری بود.
تقدیم با احترام:



تا الان ديگه همه تون ميدونيد گرانولا چي هست و چه نقش حياتي اي در زندگي من ايفا ميكنه. و البته احتمالا خيلي از شما رو هم معتاد كردم.
شما كه معتاد هستید ... اينم روش!
گرانولا بار از جمله اسنك يا ميان وعده هاي بسيار خوشمزه و سالم به حساب مياد. در ماركهاي مختلف تو بازار موجوده سه طعم مورد علاقه من بلوبري- رزبري- اپريكات. من هميشه وقتي ماموريت يا مسافرت باشم تو كيفم گرانولا بار دارم. همه آدمها بيسكويت تو كيفشون ميذارن من گرانولا ميذارم. دليلش هم اينه كه بيسكويت نميخورم. در رژيم غذاييم جو رو به گندم ترجيح ميدم. يه بار كوچولوي گرانولا آدم رو تا ساعت ها سير نگه ميداره و احساس خيلي بهتري نسبت به زندگيت داري.
يكي از كاربردهاي اصليش واسه من بعد از ورزشه. معمولا بعد از دو سه ساعت ورزش آدم گرسنه ميشه و بهترين گزينه واسه اينكه سريع دست بگيري و بجوي و حسابي سير شي همين گرانولا باره. بعدشم يه دونه ميوه يا ليوان شير و ديگه تا ساعت ها نيازي به خوردن هيچي نخواهي داشت.

گرانولا بار رو هم ميشه تو خونه درست كرد و راستش رو بخوايد ده پونزده سال پيش هم گرانولا بارهاي آلماني يا انگليسي كه من هفتگي ميخريدم وحشتناك گرون بودن چه برسه به قيمتهاي امروزي. پس يه روز تعطيل واسه خودم وقت ميذارم و واسه جيره دو هفته ام گرانولا بار درست ميكنم.
فقط لازمه اخطار بدم چون گرانولا بار خوردنش به مراتب از خوردن گرانولا لذت بخش تره بهتره كه هر از گاهي درست كنيد چون اگر مثل من معتاد شديد ديگه راه برگشتي نخواهيد داشت. از ما گفتن بود!

بين چند تا گرانولا باري كه واسه خودم درست ميكنم ده بيست سي چهل كردم و قرعه به نام گرانولاي شير عسلي افتاد. خودتون خوب ميدونيد شير عسلي معجزه ميكنه. پس طعم اين گرانولا تضميني عاليه. تضميني! در حد خطرناكي خوشمزه است!




جو پرك 250 گرم
بادام زميني 150 گرم
پودر نارگيل 80 گرم
تخمه كدو 50 گرم
تخمه آفتاب گردان 50 گرم
كنجد 50 گرم
شير عسلي 350 تا 400 گرم




جوها رو توي يه سيني بزرگ ريخته و در فر 180 درجه سانتيگراد به مدت 15 دقيقه قرار ميديم.
دو بار هم همش ميزنيم كه يكنواخت تست شه.

شير عسلي رو گرم ميكنيم.
براي تهيه شير عسلي در خانه به اين لينك مراجعه بفرماييد.

جو و بادام زميني و پودر نارگيل رو مخلوط ميكنيم.
من يه مقدار تيكه هاي نارگيل خورد شده هم اضافه كردم كه بعدا ميزان نياز به جويدن گرانولا بيشتر شه چون هر چي بيشتر بجويم احساس سيري بيشتري خواهيم داشت.
براي تهيه پودر نارگيل در خانه به اين پست مراجعه بفرماييد.
در صورت علاقه برای تهیه تیکه های نارگیل به این پست مراجعه نمایید.



كنجد و تخمه ها رو هم اضافه كرده همه رو مخلوط ميكنيم.



شير عسلي رو اضافه كرده و همه رو خوب مخلوط ميكنيم.



يه تيكه بزرگ فويل آلومينيوم (يا كاغذ روغني) رو توي يه سيني قرار ميديم و به خوبي چربش ميكنيم.

گرانولا رو توش ميريزيم و با پشت قاشق چوبي فشار ميديم تا خوب پرس شه.
لزومي نداره كل قالب رو پر كنيم.
به اندازه اي كه دوست داريد گرانولا رو قطور بگيريد يا اينكه نازك. لذا سایز قالب اصلا اهمیت نداره.



همینطور که میبنید کل قالب رو پر نکردم.
با پشت قاشق به خوبی مواد رو فشار دادم و پرس کردم.



توي فر 120 درجه سانتيگراد به مدت يك ساعت قرارش ميديم. (اگر فر شما دماش تا این حد کم نمیشه، با کمک یک قاشق چوبی در فر رو اندکی نیمه باز نگه دارید و گرانولا رو در بالاترین طبقه فر بپزید)

بعد از يك ساعت از فر خارج كرده و اجازه ميديم 15 دقيقه خنك شه.
لبه هاي فويل رو ميگيريم و از قالب بيرون ميكشيمش.
اگر خوب چربش كرده باشيد الان گرانولا به راحتي يك تيكه از فويل جدا ميشه.



با يه كارد بزرگ به قطعات دلخواه برش زده و در ظرف در بسته در يخچال نگهداري ميكنيم.

چون شير عسلي با حرارت كم كاراملايز ميشه كل گرانولا بار يه طعم كاراملي خوشمزه ميگيره.
ميزان ترد و كرانچي شدن گرانولا دقيقا دست خودمونه ميتونيم زمان پخت رو كم و زياد كنيم.

گرانولا بار يك ميان وعده عالي براي لحظات گرسنگي آدم به حساب مياد. كافيه لاي يه تيكه كاغذ روغني توی زیپ لاک کوچولو بسته بندي كرده در كيفتون بذاريد كه هر موقع گرسنه شديد بخوريدش.
يا اينكه اگه عشقتون كشيد كه گرانولا رو توي شير بريزيد و با قاشق بخوريد فقط كافيه يك دونه از بارها رو توي يه كيسه ريخته بكوبيد تا خورد شه و بعد مثل گرانولاي معمولي ميل كنيد.

طعمش واقعا عاليه در حدي كه آدم رو مرتب به سمت خودش جذب ميكنه.


من و حمیده تا مدتها معتاد به این گرانولا بار شیر عسلی بودیم. تا اینکه به خودمون اومدیم و توبه کردیم و دست از ارتکاب به این گناه برداشتیم.
و امروز نوبت شماست!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...