2016/01/30

چاکلت ماد کیک



آیا شما هم جزء اون دسته از افراد هستید که ترجیح میدید دو سه روز قبل از جشن، کیک رو بپزید و خیال خودتون رو راحت کنید؟ بله؟ پس این پست ویژه شماست.
کیکهای شکلاتی بسیار زیادی با طعمها و بافتهای متنوعی در دنیا وجود دارند. ماد کیک یکی از این کیکهای شکلاتی معروفه. ماد یعنی "گِل". و خاصیت این کیک شکلاتی اینه که اگه تو یخچال بمونه نه تنها کیفیتش پایین نمیاد بلکه خوشمزه تر هم میشه.
شما میتونید ماد کیک رو درست کنید و سلفون پیچ کرده و توی یخچال بذارید. بعد هر موقع که تمایل داشتید از یخچال بیرون آورده اجازه بدید به دمای محیط برسه و سرو کنید. انگار که همون لحظه کیک رو پخته باشید. یعنی تا این حد کیفیتش رو حفظ میکنه.
حتی اگر تزئینش هم کرده باشید باز بعد از دو سه روز، نرم باقی میمونه.
دیگه از این بهتر میخواید؟




کره 250 گرم
شکلات 200 گرم
شکر 2 لیوان
آب یک و یک سوم لیوان
گرانول قهوه 1 ق چ
آرد یک و نیم لیوان
پودر کاکائو ربع لیوان
بیکینگ پودر 2 ق چ
وانیل 1 ق چ
تخم مرغ 3 عدد




من عموما از شکلات تلخ استفاده میکنم منتها اینبار که از کار عکاسی کردم؛ کیک برای مهمانان بود و من برای میهمانان از شکلات شیری استفاده میکنم چون این فقط وظیفه افراد خانواده است که ذائقه شون به شکلات تلخ عادت کنه!
اگر کیک رو با شکلات تلخ درست کنیم رنگش تیره تر میشه.




کره و شکلات و شکر و آب و قهوه رو توی یک دیگ ریخته و روی حرارت متوسط اجاق قرار داده و هم میزنیم تا زمانی که کره و شکلات ذوب شده و شکر حل بشه.
از روی حرارت برداشته و ده دقیقه بهش استراحت میدیم.




فر رو روی 180 درجه سانتیگراد قرار میدیم.
قالب ها رو کاغذ روغنی انداخته و چرب میکنیم.

آرد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر رو توی ظرف بزرگی ریخته و با ویسک هم میزنیم تا خوب مخلوط شن.
تخم مرغها و وانیل رو در کاسه ای ویسک میکنیم به اندازه ای که روش کف کنه.

مایع شکلاتی رو توی ظرف حاوی آرد میریزیم.




با ویسک هم میزنیم. فقط به اندازه ای که مواد خشک با مواد خیس مخلوط شن.
مشاهده میکنید که بیکینگ پودر فعالیت خودش رو شروع کرده و حبابهایی روی سطح مایه دیده میشه.




تخم مرغ رو اضافه کرده و فقط در حدی که مخلوط شه هم میزنیم.




مایه رو توی قالب میریزیم.
ابعاد و سایز قالب دست خودتونه. مثلا میتونید فقط از یک قالب استفاده کنید ولی حتما باید نیمی از قالب خالی باشه تا جا برای پف داشته باشه.
یا از دو قالب استفاده کنید یا سه تا یا چهار تا. در هر حال یک دوم تا یک سوم از قالب باید خالی باشه. مطابق تصویر.
این کیک رو میتونید به صورت کاپ کیک هم درست کنید.




زمان پخت بسته به سایز قالب متغیر خواهد بود.
اگر از چهار قالب استفاده کردید. یعنی اینکه سایز قالبهاتون کوچیکه؛ بعد از نیم ساعت کیک رو چک کنید.
کیک باید مطابق تصویر روش فرم گرفته باشه و کاملا پف کرده باشه و روی سطحش ترکهای ریز دیده بشه.
یه چاقو مرکز کیک فرو ببرید و اگر چاقو تقریبا تمیز بیرون اومد کیک آماده است.

اگر قالب های شما بزرگتر باشه زمان پخت بیشتر میشه و اگر تنها از یک قالب استفاده میکنید ممکنه کل کیک پختش دو ساعت طول بکشه. هرچی کمتر در فر باز بشه کیفیت کیک بهتر خواهد بود. مثلا من پس از کسب تجربه میدونم کیکم توی کدوم قالب زمان پختش چقدره و همون موقع کیک رو تست کرده و از فر بیرون میارم. خلاصه باهاش کار کنید تا دستتون بیاد.



کیک رو از فر خارج کرده و وقتی سرد شد از قالب بیرون میاریم و سرو میکنیم. یا توی یخچال قرار داده و بعدها سرو میکنیم.
اصلا خوبیش به همینه!




رسپی برگرفته از bestrecipes


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2 comments:

سلام شف طیبه عزیز، من این کیک رو درست کردم بسیار خوشمزه شد ولی اصلا خوش قیافه نش مواد رو نصف کردم البته دقت کردم که کم و زیاد نشه کیک انسجام نداره و ترک ترک شده و خورد میشه، به نظرتون مشکل از چیه؟
خیلی خیلی از اینکه واسمون وقت میگذارید ممنونم😍😘

سلام شف طیبه عزیز، من این کیک رو درست کردم بسیار خوشمزه شد ولی اصلا خوش قیافه نش مواد رو نصف کردم البته دقت کردم که کم و زیاد نشه کیک انسجام نداره و ترک ترک شده و خورد میشه، به نظرتون مشکل از چیه؟
خیلی خیلی از اینکه واسمون وقت میگذارید ممنونم😍😘

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...