2016/01/09

آلفاخر




آلفاخُر alfajor یه بیسکویت معروف در دنیاست که در کشور های لاتین رواج فراوانی داره و در هر کشور هم به طور سنتی به شیوه ای و با مواد اولیه متفاوتی تهیه میشه.
عموما آلفاخر تشکیل شده از دو عدد بیسکویت که با یک فیلینگ دولسه د لچه ای به همدیگه ساندویچ شدن.
بیسکویتی که مشاهده میکنید؛ به دلیل داشتن نشاسته ذرت بسیار زیاد توی رسپیش، یه بافت خاص و جالبی داره که وقتی تجربه اش کردید متوجه میشید چی میگم.

نشاسته ذرت 1 لیوان
آرد سه چهارم لیوان
بیکینگ پودر 1 ق چ
جوش شیرین نصف ق چ
کره 113 گرم
شکر یک سوم لیوان
زرده تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1 ق چ
دولسه د لچه 1 لیوان





شما میتونید از همزن برقی و یا بلندر استفاده کنید.
کره باید به دمای محیط برسه پس حتما از قبل، از یخچال خارجش کنید.

کره و شکر رو به خوبی مخلوط کنید تا کرم مانند بشه.
زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.




آرد و نشاسته و بیکینگ پودر و جوش شیرین رو با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
فقط در حدی که مخلوط بشن هم بزنید و نه بیشتر.
توی تصویر مشخصه که من اجازه ندادم خمیری بشه و فقط اندکی همش زدم.

برای اطلاعات بیشتر در مورد نشاسته ذرت به این پست مراجعه کنید.




خمیر رو روی یه تکه بزرگ کاغذ روغنی میریزیم و با دست جمعش میکنیم تا خمیر شکل بگیره. (ورز ندید) 
اندکی با فشار کف دست بین دو تکه کاغذ روغنی خمیر رو پهن میکنیم.
و به همین شکل (بین دو تکه کاغذ) به مدت یک ساعت در یخچال قرار میدیم.




فر رو روی 180 درجه سانتیگراد قرار میدیم.
خمیر رو از یخچال خارج کرده و به همین شکل که بین دو تکه کاغذ روغنی هستش با وردنه پهنش میکنیم.

خمیر رو با ضخامت حدود پنج شش میلیمتر پهن میکنیم.
و خمیر رو با قالب با سایز و شکل دلخواه قالب میزنیم.
من از قالب با قطر 4 سانتیمتر استفاده کردم. (که حدودا 36 عدد بیسکویت تشکیل میشه)

خمیر فوق العاده حساسه و تا زمانی که کاملا سرد باشه راحت میتونید جابجاش کنید ولی اگر گرم شد باز باید بذاریدش توی یخچال تا سرد بشه و بتونید باهاش کار کنید.
برای جابجا کردنش به کاغذ روغنی روی سینی ، از چاقو یا کارد استفاده کنید.

تاکید میکنم این خمیر بسیار حساسه و اگر در اندازه گیری آرد و نشاسته حساسیت به خرج ندید؛ توی این قسمت که دارید قالب میزنید دچار مشکل میشید و بیسکویتها از هم میپاشه.

خمیر نباید وزر داده بشه. اگر خواستید مجددا پهنش کنید که قالب بزنید؛ باید با کمک کاغذ روغنی جمعش کنید که حرارت دستاتون گرمش نکنه. و اگر تجربه کافی ندارید و میخواید با دست انجام بدید بعد از اینکه خمیر رو مجددا پهن کردید باید بذارید توی یخچال تا کاملا خنک شه.






حتما پست چگونهبیسکویتهایی بی نقص بپزیم رو مطالعه کنید.

سینی رو توی فر قرار میدیم.
مدت زمان پخت 12 تا 14 دقیقه است و یا تا زمانی که حاشیه زیرین بیسکویتها طلایی رنگ بشه.
توصیه میکنم کنار فر بشینید.




اجازه بدید بیسکویتها سرد بشن بعد به راحتی از کاغذ روغنی جدا کنید.

نیمی از بیسکویتها رو وارونه روی سطح کار قرار میدیم.
دولسه د لچه رو توی قیف پلاستیکی میریزیم.
میتونید از هر مدل ماسوره ای که دوست داشتید استفاده کنید. بدون ماسوره هم میشه.
از هر شیوه ای که مایلید برای تهیه دولسه د لچه میتونید استفاده کنید.

به اندازه دلخواه از دولسه د لچه روی نیمی از بیسکویتهایی که وارونه قرار دارند میریزیم.




حالا روی هر کدوم یک بیسکویت دیگه قرار داده و کمی فشار میدیم تا ساندویچ بشن.

بیسکویتها رو در ظرف در بسته در یخچال نگهداری میکنیم.




و تلاش میکنیم همه بیسکویتها رو یک نفره نخوریم! که تلاش بیهوده ایه.


بسیار بسیار بسیار خوشمزه است. حتی خود بیسکویتها بدون دولسه د لچه هم فوق العاده خوشمزه هستند.
توصیه میکنم این بیسکویت رو امتحان کنید حتی اگر تصمیم ندارید دولسه د لچه درست کنید و ساندویچش کنید. چون واقعا بافتش عالیه و طعمش خوشمزه.
میتونید بیسکویت رو با مغز پسته یا بادام یا گردو یا حتی کنجد و تخمه ها تزئین کنید و یا با شکلات. و یا با فرو بردن نیمیش توی شکلات.
میخوام بگم خود بیسکویتها به تنهایی هم گزینه مناسبی برای نوروز هستند و میتونید از همین خمیر یک عامله بیسکویت متنوع تولید کنید.
حتما امتحانش کنید. پشیمون نمیشید. قول میدم.



رسپی از chowhound
  

براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

1 comments:

سلام طیبه جون .روزنامه خراسان، امروز توی بخش زندگی سلام راجع به اشپزی و تزیین غذا موشته ، از وبسایت شما هم نوشته. تبریک میگم واقعا محبوبین بین همه������

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...