2017/01/30

سوالات متداول ماکارون


یه دورانی بود که من هر روز پست جدید میذاشتم و مرتب به تمامی سوالات خوانندگان سریع پاسخ میدادم. کم کم شرایط زندگیم عوض شد و حالا با توجه به مقدوریاتم میتونم پست بذارم و کامنت ها رو پاسخ بدم. آنچه بهش ایمان دارم اینه که باز شرایط عوض خواهد شد و من میتونم هر روز پست بذارم و به سوالات پاسخ بدم اما فعلا برای الان تون این پست سوالات متداول ماکارون ها رو مینوسیم تا اگر با مشکلی مواجه شدید بتونید بهش رجوع کنید.
بنده نیز مانند همه انسانهای دیگه بارها و بارها ماکارون های نا زیبا و ایراد دار درست کردم تا اینکه امروز به اینجا رسیدم که قلقش دستم اومده و میدونم چی به چیه و باید چیکار کنم که ماکارون هام خوشگل و شیک در بیان. اون موقع از اون ماکارون ها عکاسی نکردم پس عکسی ازشون ندارم لذا برای پست امروز از عکسهای موجود در اینترنت استفاده میکنم که بدونید دارم در مورد چه ایراداتی از ماکارون ها صحبت میکنم.



س: چرا ماکارون های من پاشنه ندارند؟
ج: مایه ماکارون خیلی رطوبت داشته. حالا یا به دلیل وجود رطوبت در مواد اولیه مانند سفیده تخم مرغ و یا رطوبت موجود در محیط.
- مایه ماکارون در مرحله ماکارونژ زیاد از حد هم زده شده.
- در مرحله استراحت، پوسته روی ماکارون ها تشکیل نشده.
- دمای فر خیلی کم بوده.
- مرنگ بیش از حد هم زده شده بوده.



س: چرا بعضی از ماکارون های من ترک خوردند؟
ج: بعد از اتمام پایپ ماکارون ها باید حتما سینی رو چند بار در هر دو جهت به سطح بکوبیم تا حباب های بزرگ محبوس شده در مایه به سطح بیان و از مایه خارج شن. اگر روی سطح ماکارون باقی موندند هم باید با خلال دندان اونها رو بترکونیم. اگر حباب در مایه باقی بمونه در هنگام پخت باعث ایجاد ترک روی ماکارون خواهد شد.
- دمای فر همگن نیست و در برخی از نقاط گرمتر از نقاط دیگه است. این باعث ایجاد ترک خواهد شد.



س: چرا ماکارون های من از نقاط مختلف به صورت آتشفشانی منفجر شدند؟
ج: دمای فر بسیار زیاد بوده است.
- ماکارون ها بیش از حد نیاز استراحت کردند و پوسته ایجاد شده روی آنها قطور بوده.
- در مرحله ماکارونژ مایه بیش از حد هم زده شده است.



س: چرا ماکارون های من کج پف کردند؟
ج: ماکارون ها درست پایپ نشدند. هنگام پایپ کردن ماکارون باید دستتون رو کاملا عمودی نگه دارید.
- در مرحله استراحت، ماکارون ها در محیطی با جریان هوا یا پنکه یا باد کولر قرار داشتند.
- فن فر روشن بوده و باعث کج پف کردن ماکارون ها شده.
- سینی فر کاملا صاف و مسطح نبوده و انحنا داشته.
- کاغذ روغنی به سینی به خوبی نچسبیده بوده و انحنا داشته.
- سینی فر به طور اتفاقی به جایی خورده و بهش ضربه ای وارد شده که باعث کج پف کردن ماکارونها خواهد شد.
- ماکارون ها بیش از حد استراحت کرده اند و پوسته رویی اونها خیلی قطور بوده.
- دمای فر خیلی زیاد بوده.
- مایه ماکارون در مرحله ماکارونژ درست هم زده نشده است. سعی کنید با وارد کدن فشار به مایه در حرکتی که از دیواره ظرف به سمت مرکز وارد میکنید، مقداری از هوای موجود در مرنگ رو خارج کنید.



س: چرا ماکارون های من نوک دارند؟
ج: مایه ماکارون در مرحله ماکارونژ کم هم زده شده. سعی کنید تست مایه رو بعد از هر بار هم زدن انجام بدید تا به کیفیت مطلوب برسید و مایه به صورت نواری از قاشق به درون ظرف جاری بشه.



س: چرا ماکارون های من پوچ شدند؟
ج: مرنگ بیش از حد هم زده شده است. همین که به مرحله استیف پیک رسیدید دیگه دست نگه دارید.
- مایه ماکارون در مرحله ماکارونژ درست هم زده نشده است. سعی کنید با وارد کدن فشار به مایه در حرکتی که از دیواره ظرف به سمت مرکز وارد میکنید، مقداری از هوای موجود در مرنگ رو خارج کنید.



س: چرا ماکارون های زیبای من بعد از سرد شدن و هنگام جدا کردن از سطح میشکنند و کفشون به سطح میچسبه؟
ج: ماکارون به اندازه کافی نپخته. زمان پخت رو برای ماکارون ها افزایش بدید.



س: چرا زیر ماکارون های من تغییر رنگ داده و خیلی سفت شده.
ج: دمای فر خیلی زیاد بوده و باعث شده کف ماکارون ها سریع تر بپزند و زیادی سفت شده و تغییر رنگ هم بدن.
میتونید اندکی دما رو کم کنید و یا اینکه هر یک دقیقه یکبار در فر رو باز کنید تا مقداری از هوای درون فر خارج شده و دما پایین تر بیاد. همچنین میتونید به جای یک سینی از دو سینی فر استفاده کنید تا کف ماکارون ها دیر تر و کند تر بپزند. و نیز میتونید سینی رو یک طبقه بالا تر قرار بدید.



س: چرا ماکارون های من پهن شدن و ارتفاع ندارن؟
ج: در مرحله ماکارونژ مایه رو زیاد هم زدید. به همین دلیل هوای موجود در مرنگ زیاد از حد نیاز خارج شده و ماکارون ها درست پف نکردند.



س: چرا ماکارون های من کاملا گرد و زیبا نیستند؟
ج: هنگام پایپ کردن مایه باید دستتان را کاملا عمودی نگه دارید.
- مواد خشک و مواد خیس را به آرامی ولی به خوبی مخلوط کنید تا در هنگام پایپ کردن گلوله ای از مواد به شکل خمیری توی قیف باقی نمانده و بعدا ماکارون را خراب نکند.
- در مرحله ماکارونژ زیاد از حد مایه را هم نزنید.
- اگر کاغذ روغنی خیلی نازک باشد بعد از پایپ کردن ماکارون، کاغذ چین برمیدارد و باعث نازیبا شدن ماکارون ها خواهد شد.



س: چرا توی یک سینی، برخی از ماکارون ها زیبا شدن و برخی خراب شدن؟
ج: دمای فر در نقاط مختلف همگن نیست.
- مرنگ کمتر از حد نیاز هم زده شده.



مواردی که در اینجا آورده شد متاسفانه زیاد اتفاق می افته و این امکان وجود داره که یکی یا چند و یا حتی تمامی این موارد بارها برای ماکارون های شما رخ بده. و تکرار بشه.

نا امید نشید. اینقدر تلاش کنید تا اینکه موفق بشید. از هر تجربه درس بگیرید و دفعه بعد ایراد رو اصلاح کنید تا سرانجام ماکارون های بی نقصی درست کنید.

این نکته رو همیشه به خاطر داشته باشید که حتی استاد ترین استاد هم هر از گاهی بی اینکه دلیلش رو بدونه ماکارون هاش خراب میشن. پس به هیچ عنوان از خراب شدن ماکارون هاتون ناراحت و عصبی نشید.

دوستان من یک ماکارون چه بی نقص باشه چه سراپا عیب، در هر صورت بسیار خوشمزه است. پس همیشه بدون اهمیت دادن به ظاهر کار، از درست کردن و خوردنشون لذت ببرید! 

کپی برداری و اشتراک در فضای مجازی مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...