2017/02/17

ترافل مارزیپان


مارزیپان یکی از خمیر های بسیار خوشمزه و معروف در دنیاست که تشکیل شده از پودر بادام. من سالها پیش دستور تهیه مارزیپان فرانسوی رو آموزش دادم. واقعیتش اینه که از شیوه تهیه مارزیپان آلمانی هم چند ماه پیش عکاسی کردم ولی تشخیص دادم که اون رو بذارم برای یه زمانی پستش کنم که بتونم مفصل تر توضیح بدم.

شیرینی های سنتی بسیار زیادی در کشور های مختلف هست که با مارزیپان تهیه میشن یکی از این شیرینی های معروف "ترافل مارزیپان" هست که میشه گفت ساده ترینشونه. این مدل ترافل تشکیل شده از توپک های مارزیپانی با پوششی از شکلات. شیوه تزئین رایجش هم به این صورت هست که با همون شکلات خطوطی ساده روش ترسیم میشه و یا توی پودر کاکائو یا رنده شکلات غلطونده میشه.



اگر شما مبحث ماکارون من رو دنبال کرده باشید و وارد عمل شده باشید و با این رسپی پیش رفته باشید الان مقدار قابل ملاحظه ای آرد بادام براتون باقی مونده که عرض کردم میتونید در جاهای دیگه ازشون استفاده کنید. یکی از اون موارد همین مارزیپان هست.

خمیر مارزیپان برابر نیمی از رسپی
شکلات تلخ 200 گرم
اسپرینکلز نصف لیوان



مطابق دستور مارزیپان رو تهیه میکنیم.

از اسمش نترسید کار بسیار ساده ایه و خیلی سریع هم آماده میشه.



خمیر رو به شکل توپک های با سایز دلخواه توی دست فرم میدیم.

تعداد ترافل ها بستگی به سایزشون داره. مثلا شما میتونید ترافل های درشت درست کنید واسه میان وعده خودتون و خانواده تون یک دونه اش رو بخورید. یا اینکه برای مهمان های نوروزی تون ترافل های کوچک درست کنید که مقرون به صرفه تر باشه.

ترافل ها رو توی یخچال قرار میدیم تا زمانی که کاملا سرد بشن.



شکلات رو خورد میکنیم. و تمپر کرده یا ذوب میکنیم.



اگر شکلات رو تمپر کنیم که دماش مناسبه.
ولی اگر فقط ذوبش کردید باید اجازه بدید تا به این غلظت که در تصویر مشاهده میکنید برسه.



توپک های مارزیپان رو از یخچال خارج کرده و با کمک یک چنگال شروع میکنیم به کاور کردنشون با شکلات.



توپک مارزیپان رو توی شکلات فرو برده و بعد خارج میکنیم.
اگر ظرف حاوی شکلات سایزش کوچک و مناسب باشه نیازی به غلطوندن توپک نیست و فقط کافیه فرو برده و بعد از شکلات خارجش کنیم.


چنگال رو بالای ظرف نگه میداریم تا شکلات اضافی از ترافل بریزه توی ظرف شکلات.



چنگال رو به لبه ظرف شکلات میکشیم تا شکلاتی که زیر چنگال هست توی ظرف بریزه.



حالا ترافل رو توی کاسه حاوی اسپرینکلز یا پودر کاکائو یا رنده شکلات میندازیم.
و با یک چنگال تمیز دیگه اون رو می غلطونیم و سپس خارج میکنیم.



به دلیل اینکه توپک های مارزیپانی خنک هستند؛ شکلات روی بدنه مارزیپان میبنده لذا باید کار پوشش دادن با اسپرینکز یا پودر کاکائو یا رنده شکلات رو سریع و بلافاصله انجام بدیم.



همه توپک ها رو به همین صورت پوشش داده و همه رو توی سینی میچینیم و درون یخچال قرار میدیم تا خوب سفت بشن.



به همین سادگی.
همینطور که عرض کردم تزئینش به شیوه های مختلف قابل اجرا هستش. من با شکلات تلخ پوشش شون دادم و توی اسپرینکلز شکلاتی غلتوندم.
میتونیم توی شکلات سفید و اسپرینکلز سفید بغلتونیم و برای مهمانی های نو عروس ها یا موارد مشابه مناسب خواهد بود.
میتونیم از اسپرینکلز های رنگ رنگی یا تک رنگ استفاده کنیم که برای نوروز مناسب تره و کاملا بهاری خواهد بود.
میتونیم با شکلات های رنگی و طعمدار پوشش شون بدیم و با دراژه های مختلف تزیم کنیم.
میتونیم در پودر آجیل های مختلف بغلتونیمشون.
میتونیم درون خود مارزیپان از ادویه یا اسانس های گوناگون استفاده کنیم که طعم و عطر متفاوتی داشته باشند. و حتی پودر میوه های خشک. خلاصه اینکه تنوعش خیلی زیاده و شیرینی سهل و آسانی هم هست.



ولی من مارزیپان وانیلی با پوشش شکلات تلخ رو ترجیح میدم.
طعمش بادامی و خوشمزه است با عطر وانیل. و تلخی شکلات تلخ هم از شیرینی مارزیپان کم میکنه. و اون اسپرینکلز  شکلاتی ریز هم به عنوان "فاکتور کرانچ" (که من همیشه واسه شیرینی هام لازمش دارم) تکمیل کننده است.

ترافل مارزیپان رو میتونید به جای بادام با سایر آجیل ها هم درست کنید. برای شیرینی نوروزی گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...