2017/03/04

گلکسی کوکی یا بیسکویت کهکشانی


امسال در دنیای شیرینی ها چند چیز مد شده بود. یکیش ماکارون بود که سعادتی پیش اومد و تونستم بهش بپردازم. یکی دیگه اش "میرر گلیز" بود که هر چه تلاش کردم فرصتش نشد عکاسیش رو انجام بدم و انشالا موکول میشه به آینده. ولی امروز یکی از مواردی که خیلی مد شده بود رو تا هنوز از مد نیافته آمورش میدم که تجربه اش رو داشته باشید.


این مدل گلکسی یا کهکشانی رو شما میتونستید امسال همه جا ببینید. از بیسکویت گرفته تا کاپ کیک تا دونات تا حتی بستنی چوبی.



برعکس ظاهر فریبنده اش، اتفاقا بسیار هم ساده است. یعنی اگر پست امروز رو تا آخر بخونید؛ ممکنه همین الان بلند شده و دست به کار شید و این کوکی های خوشگل رو خلق کنید. یعنی تا این حد آسونه!



همینطور که گفتم این طرح کهکشانی رو میشه روی هر شیرینی ای اجرا کرد پس لزومی نداره حتما از رسپی این بیسکویتی که آموزش میدم استفاده کنید.



برای بیسکویت کاکائویی:
کره 225 گرم
شکر دو سوم لیوان
وانیل 1 ق چ
زرده تخم مرغ 1 عدد
آرد 2 لیوان
پودر کاکائو یک سوم لیوان



برای گلیز:
پودر شکر 3 لیوان
شیر 3 تا 4 ق غ
کرن سیروپ 3 ق غ
وانیل نصف ق چ
اسانس بادام ربع ق چ
رنگ مجاز خوراکی



کره رو از یخچال بیرون میاریم تا به دمای محیط برسه.
شکر ریزدانه و کره و وانیل رو با همزن برقی خوب هم میزنیم. زرده تخم مرغ رو اضافه کرده و هم میزنیم تا کرم لطیفی بدست بیاد.
پودر کاکائو و آرد رو اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیر شکل بگیره.



هر بار مقداری از خمیر رو بین دو کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه به ضخامت دلخواه پهن میکنیم.
توی فریزر قرار میدیم تا سفت بشه.



حالا به سایز دلخواه و با قالب به شکل دلخواه، قالب میزنیم.



روی کاغذ روغنی توی سینی میچینیم.
نیازی به چرب کردن کاغذ نیست.

به همین ترتیب تمام خمیر رو قالب میزنیم.



فر رو از قبل روشن کرده و روی 180 درجه سانتیگراد قرار میدیم.
وقتی فر کاملا گرم شد و به دمای مورد نظر رسید سینی رو درون فر میذاریم.
زمان پخت ده دقیقه است یا تا زمانی که بیسکویت ها بپزند. چون بسته به سایز، زمان پخت متفاوت خواهد بود.

اجازه میدیم تا بیسکویت ها سرد بشن.



برای تهیه گلیز ابتدا پودر شکر رو در کاسه ای میریزیم.




کرن سیروپ رو اضافه کرده و اندک اندک شیر توی ظرف ریخته و هم میزنیم.
به همین ترتیب ادامه میدیم تا زمانی که به غلظت مناسب برسیم.
حالا غلظت مناسب چی هست اصلا؟
یک دونه بیسکویت بردارید و اندکی از گلیز رو روی بیسکویت بریزید. باید غلظتش در حدی باشه که روی بیسکویت جاری بشه اما از روی بیسکویت به پایین نریزه.
اگر تست کردید و دیدید گلیز روی بیسکویت حرکت نمیکنه یعنی اینکه باید باز اندکی شیر بهش اضافه کنید و هم بزنید.
ولی اگر هم از دستتون در رفت و زیادی شیر ریختید و حسابی شل شد دستپاچه نشید. فقط مقداری پودر شکر توش بریزید و هم بزنید.
وقتی گلیز آماده شد میتونید وانیل و اسانس هم بهش اضافه کنید.
کرن سیروپ و یا شربت ذرت رو قبلا بهش پرداختم و در مبحث "سوالات متداول" هم موجوده. امسال توی اخبار دیدم "کارخونه تولید شکر از ذرت" افتتاح شد. پس امید میره که برای همه قابل دسترس بشه.
نقش کرن سیروپ در اینجا براق کردن گلیز هست. اگر کرن سیروپ ندارید حذفش کنید مشکلی پیش نمیاد. فقط بعد از خشک شدن، سطح بیسکویت ها به جای براق بودن اندکی کدر خواهد بود.




مقداری از گلیز رو توی یک کاسه کوچک میریزیم و با نوک چند خلال دندون رنگ های مورد نظرمون رو برمیداریم.
میتونید از هر رنگی استفاده کنید.




الان برای ایجاد این طرح کهکشانی من از رنگ های آبی و سرمه ای و بنفش استفاده کردم.
با به حرکت در آوردن نوک خلال دندون ها روی سطح گلیز، یه طرح ابر و بادی ایجاد میکنیم.
این رنگها فقط در سطح کار هستند. یعنی زیرش هنوز کاملا سفید رنگه.




حالا یه دونه بیسکویت بر میداریم.
به همین شکلی که توی تصویر گرفتمش، نگهش میداریم و به اندازه حدودا یک میلیمتر توی گلیز فرو میبریم و بیرون میاریم. یعنی فقط واسه اینکه گلیز به سطح بیسکویت تماس پیدا کنه.



اون طرحی که توی کاسه هست به روی بیسکویت منتقل میشه.

به همین ترتیب دونه دونه همه بیسکویت ها رو انجام میدیم.

هر بار که دیدیم طرح گلیز توی کاسه زیباییش رو از دست داد با همون خلال دندون های رنگ دار، یه مقدار سطح گلیز رو رنگ میکنیم.



دیگه تمامه. فقط برای زیباتر شدنش میتونیم روش "دیسکو داست" بپاشیم. دیسکو داست رو با عنوان اکلیل خوراکی میتونید از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. من تو خونه دیسکو داست نقره ای و طلایی و مسی و صدفی و آبی داشتم. الان اینی که من و مهدی روی بیسکویت ها پاشیدیم دیسکو داست آبی هست. و مهدی واسه خوشگل شدنشون چند تا "قلب زَر خوراکی" هم روشون قرار داده!
من تلاش کردم از زاویه های مختلف عکس بگیرم بلکه زیبایی و براقیت دیسکو داست ها که مثل ستاره های نورانی روی بیسکویت کهکشانی دیده میشن رو به تصویر بکشم ولی بازم اونجوری که دلم میخواست نشون داده نمیشه چون شرایط نوری خاصی میخواد تا بتونی یه همچین عکسی بگیری.
فقط همین قدر بگم که این ستاره های ریز نورانی، روی بیسکویتهای کهکشانی واسه مون چشمک میزنند!




















در این عکس، رو اون بیسکویتهایی که پشت دستم هستند میتونید چشمک زدن دیسکو داست ها رو به صورت "بوکه" مشاهده کنید.






اجازه میدیم گلیز روی بیسکویت ها خشک بشه و بعد در ظرف در دار در یخچال نگهداری میکنیم.
اینا موندگاریشون خیلی خوبه.

شما میتونید به جای رنگهای کهکشانی از رنگهای دیگه استفاده کنید. مثلا مهدی با بقیه خمیری که بهش دادم و قالبهای کوچولوی پلاستیکی خودش چند تا قلب و گل و ستاره و اعداد و حیوانات درست کرد و بعد با گلیز قرمز و صورتی و سفید قالب ها رو رنگ زد و با گلیز سبز و زرد و سفید گلها و با گلیز آبی و بنفش و سفید ستاره ها. بعدم همه رو تو هم قاطی کرد و بقیه رو درست کرد. خلاصه کلی واسه خودش سرگرم بود. بعدشم مامانش گرفتار شستن کابینتها شد!

این گلیزه خیلی ساده است و دنگ و فنگ رویال آیسینگ رو نداره. اما میشه باهاش با کمک قیف کاغذی یا پلاستیکی روی بیسکویتها رو طرح هم انداخت. البته باز به اندازه رویال آیسینگ خوب سفت نمیشه که بشه بسته بندی کنی و هدیه بدی به دوستانت اما واسه تعارف کردن به مهمونهای نوروزی مناسبه. صد البته که گلیزش خیلی شیرینه چون همه اش از شکر درست شده و باید با یه قهوه تلخ یا چای دبش خورده بشه.



رسپی از sugarspunrun


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...