2017/03/10

بیسکویت جوجه خروس



بیسکویت جوجه خروس به مناسبت سال خروس.





خب من رسم دیرینه دارم که همه ساله به مناسبت نوروز بیسکویت حیوان اون سال رو درست میکنم سال 96 هم سال خروس خواهد بود پس تو ذهنم دنبال ایده برای شیرینی خروسکی بودم. که بعد از کلی بالا پایین کردن ایده های مختلف آخرش به این طرح رسیدم.





بیسکویت تخم مرغی که توش جوجه خروس تازه به دنیا اومده داشته باشه با یه تیکه از پوست تخم مرغ روی سرش. و چند تا جوجه خروس زرنگ که پوسته روی سرشون رو هم پرت کرده باشن یه طرف!




من برای تهیه این بیسکویت های شیک و با مزه نوروزی از هیچ قالبی استفاده نکردم که اثبات کنم بدون امکانات هم میشه اثر هنری خوشمزه ای خلق کرد.


در ادامه شیوه خلق این جوجه خروس های شیطون رو خواهید دید.




برای بیس بیسکویت ها من از این رسپی بیسکویت شرت برد استفاده کردم اما شما میتونید با رسپی دلخواه تون کار کنید.
به دوستانم همین رسپی رو توصیه میکنم چون کمترین میزان تغییر شکل در هنگام پخت رو داره. و بسیار هم کم شیرینه





من خمیر رو خیلی نازک روی کاغذ روغنی پهن کردم و بعد با شابلن تخم مرغی که خودم درست کردم بیسکویت ها رو با چاقو برش زدم.

اگر شما کوکی کاتر به شکل تخم مرغ دارید ازش استفاده کنید. در غیر این صورت میتونید روی کاغذ یا مقوا یا طلق یه تخم مرغ بکشید و ببریدش و از شابلن دستساز خودتون استفاده کنید.

در این پست مصور نشون دادم که چطور با شابلنی که خودم درست کردم بیسکویت ها رو برش زدم.





بعد از اینکه خمیر رو برش زدم همونطور گذاشتمش توی یخچال که سفت بشه و بعد راحت تر بتونم به سینی فر منتقلشون کنم.





در این تصویر نشون دادم که چطور تیکه های تخم مرغ شکسته رو برش زدم. باز هم خیلی ساده فقط با یه دونه چاقو به حالت زیک زاک غیر منظم برش زدم. بعد گذاشتم توی یخچال تا سرد شد و بعد از هم جدا شون کردم.

خمیر رو خیلی نازک پهن کردم که نهایتا بیسکویتهام قطور نشن.





فر رو گرم کردم و تو این فاصله با یک زرده تخم مرغ و اندکی زعفران ساییده شده روی بیسکویتها رو با قلم مو رنگ کردم. زرده تخم مرغ هم رنگ جوجه ها رو زیبا میکنه هم باعث میشه که دو لایه بیسکویت به خوبی به هم بچسبند.





دقت داشته باشید که هرچه میزان زرده تخم مرغی که استفاده میکنید کمتر باشه تغییر فرم بیسکویتها در هنگام پخت کمتر خواهد بود. پس زیاده روی نکنید.
تعدادی از تخم مرغ ها رو هم مثل من ساده و سفید نگه دارید هم به این عنوان که چند جوجه هنوز از تخم بیرون نیومدند هم واسه مهمانهایی که بیسکویت رو ساده و کم شیرین میپسندند.





حالا تیکه های تخم مرغ شکسته رو روی بیسکویتهای زرد رنگمون قرار داده و با انگشتان اندکی فشارشون میدیم.





بیسکویت ها رو در فر قرار داده و به مدت 5 دقیقه میپزیم.
از فر خارج کرده و باز با قلم مو بدن جوجه خروس ها رو زرده تخم مرغ میمالیم و به مدت یک دقیقه دیگه میپزیم. این واسه خوش رنگ شدن بدن جوجه هاست. و اینکه در هنگام پخت ممکنه سطح بیسکویت ها ترک های ریز بخوره پس این پوشش ثانویه نتیجه کار رو زیبا تر خواهد کرد.


البته زمان پخت بستگی به فر شما داره. پس ابتدا یک جوجه خروس رو تست کنید. بعد بقیه رو بپزید.




حالا بیسکویت ها رو تزئین میکنیم.
من خودم از خمیر شکلات یا مادلینگ چاکلت استفاده کردم. چون درست کردنش بسیار سریع و آسانه.


شما میتونید از خمیر مارزیپان یا خمیر فوندانت استفاده کنید.

 فوندانت مارشملو 
 فوندانت باترکریم

البته ساده تر از همه اینها استفاده از تافی میوه ایه. چون در دسترس همه هست و آماده سازی هم نمیخواد و خودش آماده مصرفه.

شیوه کار با تافی میوه ای رو در این پست توضیح دادم میتونید مطالعه بفرمایید.


با خمیر تزئینی سفید رنگ چشمهای جوجه خروس ها رو کج و کوله درست کردم. قبلا خدمتتون عرض کردم که خمیر شکلات خودش به بیسکویت میچسبه و نیازی به چسب خاصی نداریم. ولی اگر خمیر تزئینی شما به بیسکویت نمیچسبه میتونید از مقداری شکلات سفید مذاب برای چسبوندنش استفاده کنید.





با خمیر قرمز رنگ "تاج" جوجه خروس ها و "غبغب یا ریشک یا ریش" جوجه خروس ها رو به شکل اشک های کنار هم چسبیده درست میکنیم.





با خمیر زرد یا نارنجی منقار رو به شکل مثلث درست میکنیم.





با شکلات تلخ مذاب و قیف کاغذی کوچولو چشمها شون رو هم کشیدم.

البته میتونیم از ترافل های نقلی ریز هم استفاده کنیم.




من تلاش کردم تا اونجایی که میشه "خنگ" درستشون کنم! اینجوری جذاب تر میشن!





این یکی از اون جوجه زرنگ هاست که زودتر از بقیه تخم رو شکسته و پریده بیرون!





بقیه تازه سر از تخم بیرون آوردن و گرفتار جیک جیک هستن!





دو جوجه خروس خنگ. یکی زبل و یکی تنبل!





مثل همیشه از همون ابتدا تصمیم داشتم که یه عکس هم از یه دونه بیسکویت گاز زده شده واسه تون بگیرم که کیفیت کار رو ببینید و اینکه ضخامت بیسکویت رو داشته باشید و بدونید تا چه حد باید خمیر رو نازک پهن کنید که کارتون شیک تر و خوشمزه تر بشه و تو همون مدت زمان کم به خوبی بپزه. اما هرچی تو ذهنم با خودم کلنجار رفتم دیدم غیر ممکنه بتونم یه جوجه رو گاز بزنم اینه که از همون ابتدا یه بیسکویت رو تزئین نشده کنار گذاشتم واسه این یه دونه عکس!

هرچی سنم بالاتر میره دلم نازک تر میشه. آخه گاز زدن یه بیسکویت جوجه خروس چه کار سختیه که من تواناییش رو ندارم؟ خیلی بده آدم تا این حد دل نازک باشه. خودم از این شرایط روحیم راضی نیستم ولی کنترلش دست خودم نیست. بگذریم.





دیگه دست جوجه ها رو گرفتم و با خودم بردم اداره. بچه ها به خدمتشون رسیدند!





ایده جالبیه و اجراش هم راحته. طعمش هم خوبه.
جذاب برای کودکان با ذوق و بزرگترهای با کودک درون با ذوق!
اگه فرصتش رو دارید واسه نوروز امسال تون بیسکویت جوجه خروس درست کنید. خنگ، فضول، تنبل، گیج، شاد...



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...