2017/04/08

وافل


شما هم متوجه شدید؟ اخیرا تو هر شهری میری وافل میبینی. از فرودگاه گرفته تا مراکز خرید تا خیابونها . تو مغازه تو کیوسک تو کافه. مثل این میمونه که ایرانی ها یهویی با یه محصول که سالهاست تو کشور های دیگه وجود داشته و متداول بوده آشناشدن و متوجه شدن که عاشقشن حالا میخوان تلافی اون چند سالی که از این موجود دوست داشتنی دور بودن رو به سرعت در بیارن!!!

به حدی وافل فروشی تو ایران زیاد شده که تعجبی نداره اگر هشتگ و کپشن وافل در صدر اشتراکات شبکه های اجتماعی قرار بگیره!
#من و وافل جون همین الان یهویی !!!

البته من خودم هم تو گروه عشاق وافل قرار دارم و سالهاست که واسه صبحانه روزهای تعطیلم وافل درست میکنم. با طعم ها و بافت های مختلف.
بله منم یه دوستدار وافلم عین بقیه. فقط یه تفاوت با سایر هم رزمانم دارم اونم اینه که تا به حال وافل نخریدم. فقط وافل درست میکنم. چند سال پیش تو یه حراجی دستگاهش رو به قیمت مناسبی خریدم و یکی از بهترین سرمایه گذاری هام بوده. چون هیچ چیز ارزشمند تر از شروع یک صبح زیبا با یک موجود کرانچی خوشمزه نیست! اتفاقا تصمیم داشتم رسپی وافل رژیمی منحصر به فردم (که هنوز هم تا به امروز مشابه داخلی و خارجی نداره) رو توی کتاب خرمای شیرین بیارم. اما لحظه آخر پشیمون شدم و از کتاب خارجش کردم چون اون زمان "وافل آیرن" به راحتی قابل دسترس نبود و دوست نداشتم رسپی ای توی کتابم باشه که برای صاحب کتاب کاربردی نباشه.
امروز ولی اوضاع فرق میکنه. قدرت خدا، علاقه ایرانی ها به وافل به حدی زیاده که فقط توی شهر خودمون من چندین مارک و مدل وافل آیرن دیدم. با قیمت های مختلف. یعنی شما میتونید متناسب با نیازتون گرون یا ارزونش رو به راحتی خریداری کنید. یا حتی به عنوان هدیه بخرید و به اقوام و دوستانتون کادو بدید! هر چی باشه ما ایرانی ها همه مون دیگه عاشق وافل شدیم!


حالا که همه مون دستگاه وافل ساز تو خونه داریم دیگه واجبه من یه پست وافل بذارم.



صبح یک روز تعطیل مغزم شروع به ارسال سیگنال کرد که : "دااش! قربون معرفتت، بپر دو تا وافل تیمیس واس ما ریدیف کن. ایکسترا کرانچی!"
اطاعت امر نموده و این وسط چند تا دونه عکس هم گرفتم که شاهدش هستید.
رسپی ای که خواهید دید برای یه وافل وانیلی بیسیک هست. مدل های دیگه اش رو اگر عمری باقی بود بعدا پست خواهم کرد.




تخم مرغ 2 عدد
آرد 2 لیوان
شیر یک و سه چهارم لیوان
روغن یک دوم لیوان
شکر یک قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر 4 ق چ
وانیل 1 ق چ



تخم مرغ و وانیل رو با ویسک و یا همزن برقی به خوبی هم میزنیم تا حسابی کف کنه.
البته در برخی از رسپی ها عنوان میکنند که اگر سفیده رو از زرده جدا کنیم و جداگانه هم بزنیم و بعد فولد کنیم کیفیت وافل بهتر میشه. ولی شما که غریبه نیستید؛ من چندین بار تست کردم به نظر بنده این کار کیفیت وافل رو بهتر نمیکنه! ولی شما مختارید.
پس تخم مرغ رو هم میزنیم. حالا جدا یا سر هم!!!



بقیه مواد رو هم توی کاسه میریزیم و باز با همزن برقی و یا ویسک به خوبی مخلوط میکنیم تا مایه یکنواخت شه.



شاهد غلظت مایه در این تصویر هستید.
میزان بیکینگ پودر اصلا زیاد نیستش پس نترسید.
خوبی این رسپی به اینه که نیازی نیست نگران خوابیدن پف مایه باشید. پس بدون عجله و با خیال راحت باهاش کار کنید.



خب، و اما اصل ماجرا یعنی وافل آیرن.
اگر دستگاه وافل ساز شما برقی هستش قبل از اینکه شروع به درست کردن مایه وافل کنید باید دستگاه رو روشن کنید تا گرم شه.
اگر دستگاه وافل ساز شما دستی هستش باید اجاق رو روشن کنید و دستگاه رو روی شعله متوسط قرار بدید تا گرم بشه.
اگر وافل آیرن ندارید و از قالب فر استفاده میکنید قالب رو دورن فر قرار بدید تا گرم شه. حالا قالب میتونه فلزی باشه یا سیلیکنی. (اینجانب درست کردن وافل در فر رو توصیه نمیکنم. کیفیت وافلی که توی دستگاه وافل ساز درست میشه یه چیز دیگه است)

پس چی شد؟
مهم نیست که وافل رو با چی درست میکنید مهم اینه که کاملا گرم بشه.

حالا اگر قالب شما پوشش نچسب داره که هیچی در غیر این صورت با برس و روغن چربش کنید یا اینکه با اسپری روش روغن بپاشید.

کمک زیادی میشه اگر وافل ها رو با قاشق بستنی زنی یا آیسکریم اسکوپ و یا یه ملاقه کوچک توی وافل آیرن بریزید. چون اینطوری وافل ها یک اندازه خواهند بود.
من خودم معمولا دو اسکوپ از مایه برای هر وافل میریزم.
ولی ممکنه دستگاه وافل ساز شما گرد یا قلبی شکل یا به شکل گل باشه در هر حال باید تست کنید ببینید برای دستگاه شما هر بار چقدر مایه نیاز هستش.

مایه رو که توی دستگاه ریختیم بلافاصله درش رو میبندیم و اجازه میدیم حدودا ده دقیقه بپزه. من وافل ها رو کرانچی دوست دارم پس کمی بیشتر از ده دقیقه میذارمشون. اما شما میتونید بعد از 5 دقیقه چکش کنید و حدود هشت دقیقه برش دارید. اما از دید من وافل کرانچیش خوبه!



وافل ها قابلیت نگهداری و فریز شدن دارند اما من هرگز اینکار رو نکردم و عقیده دارم وافل رو باید گرمه میل نمود. اصلا وقتی سرد میشه کیفیتش مثل اولش نیست. هر چیزی تازه اش یه چیز دیگه است!

این وافل میزان شیرینی اندکی داره و میشه با مربا یا شیره یا عسل سرو کرد. (یا سس شکلاتی یا کاراملی و خامه و میوه)
من چون این بار به جای روغن رسپی از ترکیب کره خانگی و روغن گردو استفاده کرده بودم. وافل ها رو با گردو و عسل خوردم که جای شما خالی بسیار خوشمزه بود.

شما مجاز هستید میزان شکر رسپی رو تا هر چقدر که دوست دارید اضافه کنید. مخصوصا اگر برای بچه ها درست میکنید. اما من واسه مهدی همینطور ساده درست میکنم و با نوتلا سرو میکنم چون مورد علاقه خودشه.

با این رسپی برای دستگاه من دوازده وافل درست میشه که من معمولا رسپی رو نصف میکنم و پنج یا شش تا وافل باهاش درست میکنم.

این وافل، ساده و بیسیک هستش و میتونید با ادویه یا اسانس های مختلف طعمدارش کنید.



این هم از وافل. خیلی ساده است. فقط اسمش دهن پر کنه وگرنه عملا هیچ کاری نداره!

یه موجود خوشمزه با کاور کرانچی و مرکزی با بافت اسفنجی.

من به سرعت تا قبل از اینکه صبر و تحمل لیانا تمام شه این وافل ها رو آماده کردم و تند تند چند تا دونه عکس هم واسه شما گرفتم که مراحلش رو ببینید.
لیانا زیر پای من از این ور آشپزخونه به اون ور چهار دست و پا حرکت میکرد و با چهار تا دونه دندون ریزی که داره یه دونه گردویی که محکم در دست گرفته بود رو چرخ میکرد و تف میکرد! بعدم که وافل ها آماده شدند یه تکه کوچولو وافل رو تو دست دیگه اش گرفته بود و اون رو هم میجوید و تف میکرد و میخندید! بچه من فعلا حکم دستگاه چرخ گوشت رو داره! اینقدر گردو رو خوب چرخ کرده بود که تا ظهر هر وقت وارد آشپزخونه میشدم بوی گردو می اومد!!!
اگه دستگاه واسه چرخ کردن گردو برای فسنجون لازم دارید ما یه دونه هوشمندش رو کرایه میدیم!


رسپی از allrecipes

براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

1 comments:

سلام
آیا میشه داخل ساندویچ ساز هم وافل درست کرد؟

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...