2017/05/20

همبرگر


از بچگی عاشق همبرگر بودم. همیشه هم فقط ساندویچ همبرگر رو انتخاب میکردم.جالبه که مهدی هم عین خودمه. عاشق برگره.
چون اعتمادی به همبرگر های آماده بازاری نیست من از همون ابتدا تا همین الان، خودم از گوشت خالص همبرگر درست میکنم. یعنی میریم گوشت میگیریم و درجا باهاش برگر درست میکنیم. هم به شدت مهدی رو خوشحال میکنه هم مامانش واسه ناهار مدت طولانی ای رو پای اجاق به سر نمیبره.
رسپی های زیادی برای همبرگر دارم ولی ساده ترینش رو میگم که نیازی به هیچ آماده سازی ای نداره. حتی لازم نیست پیاز رنده بزنی. یعنی تا این حد آسون و سریع. و ما هم که همگی مون همیشه به دنیال "آسون و سریع" هستیم. مگه نه؟!



گوشت چرخ کرده 500 گرم 
سس کچاپ نصف ق غ 
سس خردل نصف ق غ 
سس ووستشیر نصف ق چ 
نمک و فلفل 



مواد اولیه اش رو دیدید؟
فوق العاده ساده.
نه ادویه ای نه پیازی نه چیزی.
فقط سه تا سس لازم داریم که همیشه تو یخچالمون وجود داره. یعنی تو یخچال ما که وجود داره. شما هم بهتره داشته باشید.

گوشت رو توی کاسه میریزیم.
کچاپ رو روش میریزیم.




هر مدل سس خردلی که دوست دارید؛ تو این برگر جواب میده. من با چندین مدل سس خردل امتحانش کردم با همه اش عالی میشه.


و سس ووستشیر.
برای تهیه سس ووستشیر در خانه به این پست مراجعه نمایید.



این سه تا سس ترکیبی هستند از انواع ادویه ها و سرکه. لذا عطر و طعم خوبی به برگر خواهند داد پس نیازی نیست خودمون رو درگیر اضافه کردن ادویه ها کنیم. واسه همینه که من این رسپی رو خیلی دوست دارم.
حالا به قاشق مخلوطش میکنیم.
البته میتونیم هم ورز بدیم. ولی برگر ها باید خیلی سرد باقی بمونند و اگر شما میخواید ورز بدید حواستون باشه که حرارت دستتون نباید زیاد باشه.



اینکه با این مواد چند تا دونه برگر درست میکنید دیگه در کنترل خودتونه. ولی میتونید دو تا برگر بزرگ یا سه تا متوسط درست کنید.
برگر ها رو توی دست فرم بدید و بذارید روی یه تکه کاغذ روغنی و برای دقایقی بذاریدش توی فریزر تا کاملا خنک شه. اینطوری برگرها موقع گریل شدن بهتر فرمشون رو حفظ خواهند کرد.



شما میتونید مثل من همبرگر ها رو گریل کنید یا اینکه سرخشون کنید.
اگر میخواید گریل کنید باید تابه گریل رو روی حرارت زیاد قرار بدید تا کاملا داغ بشه. بعد برگر رو گریل کنید.





اگر تابه گریل شما پوشش نچسب داره نیازی به روغن نیست. وگرنه باید تابه رو چرب کنید یا با اسپری روش روغن بپاشید و بعد برگرها رو گریل کنید.
خیلی سریع آماده میشه یعنی هر سمتش یک و نیم دقیقه. البته این زمان بستگی به جنس تابه و میزان حرارت اجاق داره.
شما اگر تجربه زیادی توی ساخت برگر ندارید میتونید یکیش رو تست کنید و ببنید توی چه زمانی آماده میشه بعد بقیه رو انجام بدید.



اینم یه همبرگر آبدار خوشمزه در کمترین زمان ممکن!




من این برگر رو زیاد درست کردم و همیشه همین مدلی عالی از آب در میاد. یه بار هم قبلا توی این پست چیز برگرش رو نشونتون دادم. خوبیش به اینه که از گوشت خالص تهیه شده و توش آرد سوخاری و تخم مرغ و این جور چیزا نداره. خالص خالصه. واسه همینم طعمش عالیه و وقتی گاز میزنی دقیقا متوجه میشی که داری گوشت میخوری.



عرض کردم که واسه من همیشه عالی میشه منتها اگر شما در درست کردن برگر تجربه زیادی ندارید ممکنه موقع پشت و رو کردن برگر، نتونید خوشگل درش بیارید. نا امید نشید و فقط ادامه بدید. اصلا قلق خاصی نداره. فقط یه کاردکی یا کفگیری یا چیزی نیاز دارید که بتونید بلندش کنید و به سرعت وارونه اش کنید روی تابه.
برگرها رو کپل و آبدار درست کنید که اینطوری طعمش خیلی بهتره. همین که دو سمتش گریل شه کافیه. وسطش باید نرم و آبدار باقی بمونه و زمان پخت رو زیاد نکنید که ممکنه برگر ها خشک و بدمزه بشن. پس هر برگر سه تا چهار دقیقه – بسته به سایزش – زمان پختش هست و نه بیشتر.



توی درست کردن ساندویچ دیگه خودتون استادید پس نیازی نیست من توضیحی بدم. البته قبلا هم گفتم که کلسلا هم گزینه خوبی واسه ساندویچ برگره.
نیازی نیست که آشپز ماهر و با تجربه ای باشید تا بتونید این ساندویچ های خوشمزه رو درست کنید. حتی یه پسر یا دختر جوان و تازه کار هم میتونند به آسانی از پسش بر بیان.
این همبرگر عالیه واسه آقایان و خانمهای شاغلی که فرصت آشپزی کردن ندارند. کافیه سر راه کمی گوشت بخری و همین که رسیدی خونه با سس ترکیبش کنی و بهش فرم بدی. تا اینجاش میشه دو دقیقه. سه دقیقه هم پختشه. و خلاص.
با این اندازه ها شما دو تا چهار برگر میتونید درست کنید. پس اگر تعدادتون زیاده یا خیلی گرسنه هستید؛ بهتره رسپی رو دو برابر کنید که همه راضی باشن. (البته پیش اومده که من برگر ها رو درست کردم و خوردیم و باز رفتم از نو یه بار دیگه درستش کردم چون ملت بازم میخواستن! آخه خیلی خوشمزه است آدم با یکی دو تاش راضی نمیشه!!!)

من به خاطر مهدی معمولا ساندویچ ها رو تو سایز کوچولو درست میکنم. یعنی با نان لقمه ای ساندویچ میگیرم.
پس با نیم کیلو گوشت چهار تا برگر کوچولو درست میکنم. گاهی برای شام مهدی فقط ربع کیلو گوشت رو برمیدارم و دو تا دونه برگر کوچولو براش درست میکنم چون همیشه وقتی خیلی گشنه شه تصورش بر اینه که میتونه دو تا مینی ساندویچ بخوره! اما بعدش تو خوردن یه دونه اش هم میمونه! در هر حال یه دونه اش رو براش گریل میکنم و دومی رو توی فریزر نگه میدارم. اگه خیلی گشنه بود و کار به ساندویچ دوم کشید؛ دومی رو هم از فریزر بیرون میارم و اون رو هم در دو دقیقه گریل میکنم (چون کوچیکتره زمان پختش کمتر میشه) و به این ترتیب ما یک بچه خوشحال خواهیم داشت. اگر هم اون ساندویچ اولی رو نصفه خورد و جا زد؛ دومی رو دیگه توی زیپ لاک میذارم  فریز میکنم واسه یه شب دیگه اش. شما هم میتونید این شیوه رو واسه بچه هاتون امتحان کنید. واسه بچه بد ادای ما جواب میده شاید واسه شما هم جواب داد!

اما اگر شما یک خانم یا آقای خوش خوراک هستید قطعا از خوردن این برگر های سریع و بی دردسر، لذت فراوان خواهید برد.
ما معمولا غذاهای گیاهی میخوریم اما هر از گاهی هم یه روز تعطیل برای ناهار با مهدی در خوردن ساندویچ همبرگر همراه میشیم!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...